TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartikler5 seværdigheder du skal opleve i Bangkok

5 seværdigheder du skal opleve i Bangkok

22.08.2017
Vis alle indlæg

Bangkok

Bangkok er en stor, travl og pulserende metropol, som hvert år tiltrækker millioner af rejsende fra hele verden med sin spændende kultur og sit vibrerende storbyliv. Det er her, at det nye og moderne Thailand møder de gamle buddhistiske traditioner – og det giver byen en helt særlig karakter.

Uanset om du vil udforske de imponerende templer, shoppe på markeder & storcentre eller besøge de farverige gadekøkkener, har Bangkok noget for dig.

Vi har herunder samlet en liste over 5 seværdigheder, du kan opleve i Bangkok.

1. Besøg kongepaladset Grand Palace

Grand Palace

En af de helt store oplevelser i Bangkok er det overdådige og mere end 200 år gamle kongepalads Grand Palace.Det enestående palads består af flere bygninger, som er udsmykket med guldbelagt tag og omringet af statuer af krigere og dæmoner.

Grand Palace var hjem for den thailandske kongefamilie i mere end 150 år, men nu bruges paladset kun af kongen ved religiøse ceremonier og højtider. Inde i paladset ligger Wat Phra Kaew-templet, der er Thailands mest hellige sted, og som huser en verdensberømte Buddha-statue, der er skabt af ét kæmpestort stykke lysende grønt jade.

2. Tag på cykeltur til Bangkoks jungle

Bangkoks jungle

Mange ved nok ikke, at der findes jungle i Bangkok. Men faktisk er Bangkok fyldt med flere forskellige grønne lommer og frodig jungle, som kan give et frisk pust fra den travle storby.

Hvis du mangler en anderledes og sjov idé til, hvad du skal lave i Bangkok, kan du tage på en spændende cykeltur til Bangkoks jungle. Her udforsker du storbyen fra et perspektiv, som de færreste rejsende oplever. Turen foregår i et roligt tempo på en flad strækning langs små veje og stier gennem landsbyer, templer og haver.

Undervejs krydser du en flod med båd for at komme ind til junglen, hvor du mødes af et fantastisk landskab med bananpalmer, vandfald og lårtykke bambus.

3. Smag på det thailandske køkken

Gadekøkken

Den thailandske mad er en af de helt store oplevelser i Bangkok. Det thailandske køkken byder nemlig på et væld af velsmagende retter, som ikke nødvendigvis behøves at nydes på en restaurant.

Besøg et af Bangkoks utallige gadekøkkener, som findes overalt i de summende gader. Det er ofte en underholdende og afslappet måde at spise på, hvor du har god mulighed for at komme i kontakt med de lokale, som tit selv spiser på markederne eller i madboderne på gaden.

4. Udforsk Bangkoks markeder

Marked i Bangkok

Uanset om du er til shopping eller ej, er det værd at besøge Bangkoks pulserende markeder, som findes mange steder i byen. Her kan du købe alt fra smykker, tasker og tøj til lækkert thailandsk mad til billige penge, og stemningen er altid i top, når der pruttes om prisen i de mange boder.

Hvis du mangler ting at lave i Bangkok på en fredag, lørdag eller søndag, kan du besøge Chatuchak weekend-marked. Markedet har mere end 15.000 forskellige boder og er et af de største i hele Asien.

Du kan også opleve et af de berømte flydende markeder i Bangkok, hvor der sælges varer i floden fra små trækanoer, som sejler ind og ud mellem hinanden.

5. Sejl på Bangkoks kanaler

Bangkoks kanaler

Oplev Bangkok fra vandsiden på sejltur på klongerne, som er Bangkoks kanaler.

Der afgår en ekspresbåd fra kanalen tæt på kongepaladset, som sejler til bydelen Nontaburi, der betragtes som ’det gamle’ Bangkok, hvor du kan besøge et lokalt marked.

I gamle dage foregik hovedparten af den daglige handel i Thailand på og langs kanalerne. Det betød, at tidlige europæiske handelsrejsende gav byen navnet ”Østens Venedig”.

I dag er kanalerne i Bangkok stadig en vigtig del af hverdagen for lokalbefolkningen. Du oplever hurtigt det lokale liv fra vandsiden, hvor du kan se sejlende postbude og sælgere suse forbi.

Vil du med til Bangkok? Så tag et kig på vores rejser til Thailand her!

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende