TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerAsiens smukkeste nationalparker

Asiens smukkeste nationalparker

24.08.2018
Vis alle indlæg

Asien vælter sig i smukke nationalparker, der hver især byder på noget helt unikt.

I de asiatiske nationalparker kan du opleve fantastisk natur og et dyreliv, der ikke findes andre steder i verden.

Herunder finder du en guide til nogle af Asiens smukkeste nationalparker.

Top nationalparker i Asien

Komodo-øerne i Indonesien

Komodo iIlands

Komodo-øerne er en UNESCO-beskyttet nationalpark i Indonesien.

Øerne blev udlagt som nationalpark, bl.a. pga. deres helt unikke dyreliv. Her lever nemlig de kæmpestore komodovaraner, verdens største nulevende øgler, der også har givet øerne deres navn.

Komodovaranen kan blive op til 3 meter lang og veje op til 70 kg. Udover komodovaraner lever her også både vildsvin, bøfler, papegøjer, makababer og mange andre spændende dyr.

På Komodo-øerne finder du en meget varieret natur med alt fra tropiske regnskove, savanne med træer og græs samt smukke hvide sandstrande. Havet omkring øerne er helt klart, og derfor er det et perfekt sted at snorkle eller dykke mellem koraller og farvestrålende fisk.

Vidste du, at Komodo- og de omkringliggende øerne er det eneste sted i verden, hvor komodovaranen lever vildt i naturen?

Gunung Leuser Nationalpark på Sumatra i Indonesien

Gunung Leuser Nationalpark

På den nordlige del af Sumatra ligger Gunung Leuser Nationalpark.

Nationalparken har et af de mest diverse økosystemer i verden og rummer både vulkaner, floder og søer. Derudover lever her mere end 700 forskellige dyrearter, lige fra de sjældne Sumatra-tigere og -elefanter, til fugle med farverige fjerdragter, der flyver højt i junglens trætoppe.

Hvis du ønsker at opleve vilde orangutanger er Gunung Leuser et af de bedste steder at rejse til. Parken huser en af de sidste bestande af orangutanger, nemlig den udrydningstruede Sumatra-orangutang.

Vidste du, at i Sumatras jungle vokser blomsten ”rafflesia”, der kan veje op til 11 kg og ikke har noget rodnet?

Fuji-Hakone-Izu Nationalpark i Japan

Mount Fuji

En togtur fra Tokyos pulserende byliv ligger Fuji-Hakone-Izu Nationalpark.

Nationalparken består af fire områder, men er måske mest berømt for sin smukke udsigt til vulkanen Mount Fuji, der også ligger i parken.

Mount Fuji er Japans højeste bjerg (3.776 meter) og er omgivet af enestående natur med varme kilder og smukke søer. Gør stop ved Kawaguchi-ko-søen, der er en af de fem Fuji-søer, for at få en fantastisk udsigt til Mount Fuji, som spejler sig i en af søerne i parken.

Til trods for at vulkanen ikke har været i udbrud i mere end 300 år, er den stadig aktiv.

Vidste du, at du få gange om året kan opleve ”Diamond Fuji” – dét eksakte tidspunkt ifm. solopgang og solnedgang, hvor solen står lige over Mount Fujis top?

Khao Sok Nationalpark i Thailand

Khao Sok

Khao Sok Nationalpark ligger i det sydlige Thailand, og er oplagt at besøge i forbindelse med en badeferie i Khao Lak.

Nationalparken består af regnskov, vandfald og majestætiske limstensklipper, og her finder du altså et utroligt malerisk og smukt landskab.

Et af parkens højdepunkter er den smaragdgrønne sø, Cheow Lan, der er omgivet af limstensklipper. Her kan du opleve søen fra en traditionel longtail-båd.

Nationalparken er også ideel til vandreture i den thailandske jungle, hvor du kan lære junglens mangfoldige flora og fauna at kende. Parken rummer bl.a. næsten 50 forskellige slags pattedyr og mere end 300 forskellige arter af fugle.

Vidste du, at er Khao Sok Nationalpark har en af de ældste stedsegrønne regnskove i verden?

Bromo-Tengger-Semeru Nationalpark på Java i Indonesien

Mount Bromo

Mount Bromo Nationalpark er et af højdepunkterne på den indonesiske ø Java.

Her finder du et af de mest unikke landskaber i Indonesien – et goldt vulkansk landskab.

Nationalparkens største attraktion er vulkanen Mount Bromo, der stadig er aktiv. Med en højde på 2.329 meter er vulkanen faktisk ikke øens højeste vulkan, men til gengæld er det den mest populære.

Området byder på en magisk oplevelse af de helt store: Stå tidligt op og oplev solen stå op over Mount Bromo fra udsigtspunktet ved Penanjakan-bjerget, der ligger i 2.770 meters højde.

Vidste du, at landskabet omkring Mount Bromo er dækket af gråt vulkansk sand, som står i smuk kontrast til det grønne bjerg?

Nam Cat Tien Nationalpark i Vietnam

Nam Cat Tien

Kun 160 kilometer fra den pulserende, vietnamesiske storby Ho Chi Minh ligger nationalparken Nam Cat Tien, der er et af de største naturreservater i Vietnam.

Her lever hundredvis af dyrearter, bl.a. den asiatiske elefant, tigere, leoparder og vandbøfler.

Tag på vandretur på en af parkens mange ruter og oplev den fantastiske skov helt tæt på. Og hvis du er heldig spotter du gibbonaber og farverige fugle. Skoven har desuden intet mindre end 1.610 forskellige plantearter. Du kan desuden opleve nogle af parkens nataktive dyr på en natsafari.

Vidste du, at det ældste træ i Nam Cat Tien er 700 år gammelt og dets stamme er 4 meter i diameter?

Yala Nationalpark i Sri Lanka

Yala Nationalpark

Yala Nationalpark ligger i det sydøstlige Sri Lanka, og er den ældste, og mest berømte, af Sri Lankas nationalparker.

Det er også det bedste sted at tage på safari i Sri Lanka.

Oplev elefantflokke, der drikker af vandhuller eller måske den sky leopard, der gemmer sig i grønt buskads. Yala Nationalpark er faktisk det sted på Sri Lanka, hvor der er bedst mulighed for at få et glimt af leoparden. Derudover lever her vildsvin, krokodiller, bøfler, aber og hjorte. I det 979 km2 store areal lever der også 215 forskellige fuglearter, hvor seks af dem kun findes på Sri Lanka.

Selvom parken i dag er fredet, er Yala Nationalpark tidligere blevet brugt som en jagtmark for den britiske elite, da Sri Lanka var en britisk koloni.

Vidste du, at en populær destination i parken er templet Sithulpauwa? Templet skulle efter sigende have huset op mod 12.000 munke gennem tiden.

Kep Nationalpark i Cambodia

Kep Nationalpark Cambodia

Hvis du er på badeferie i den cambodianske by Kep, må du ikke gå glip af byens nationalpark.

Kep Nationalpark er kendt for sine vandreruter, der tager dig forbi fantastiske udsigtspunkter.

Hovedindgangen ligger lige bag Veranda Natural Resort, og parkens ruter er tydeligt afmærket af gule skilte.

En 8 kilometer lang rute tager dig rundt i parken, og fra den rute findes der et utal af afstikkere. Følg f.eks. den populære ”Stairway to Heaven” op ad bakke. Her kommer du forbi en pagode og et nonnekloster inden du når toppen ved ”Sunset Rock”, hvor du får en fantastisk panoramaudsigt over kysten og den grønne jungle.

Vidste du, at du kan møde forskellige dyr i parken, bl.a. sommerfugle og aber?

Oplev Asiens fantastiske nationalparker

Asiens mange nationalparker byder på mange forskelligartede og unikke oplevelser: Spændende natur og fantastiske dyreoplevelser, der er helt unikke for Asien.

Drømmer du om at opleve Asien? Så tag et kig på vores destinationer i Sydøstasien og få inspiration til din næste rejse.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende