TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerBali eller Thailand - Hvor skal du rejse hen?

Bali eller Thailand - Hvor skal du rejse hen?

31.10.2019
Vis alle indlæg

Strand Bali Thailand

Du er kommet hertil, fordi du drømmer om at besøge enten Bali eller Thailand.

På begge destinationer venter vidunderlige kultur- og naturperler, skønne strande og lækre kulinariske oplevelser.

Men skal du vælge Bali eller Thailand?

Vi hjælper dig med at tage en beslutning.

Enestående rejsemål

Bali og Thailand er begge fantastiske, sydøstasiatiske rejsemål.

Hvor Bali er en af de mest besøgte øer i Indonesien, har Thailand i mange år været blandt verdens mest populære feriedestinationer.

Bali rummer mange oplevelser på et meget lille areal, hvor Thailand er et enormt land, der byder på store oplevelser i både nord og syd.

Så hvorfor skal du vælge den ene frem for den anden?

Oplevelserne

Uanset hvor du rejser hen i Sydøstasien, finder du rejsemål, der er spækket med oplevelser. Både Thailand og Bali byder på kultur- og naturoplevelser.

Oplevelser på Bali

Oplevelser Bali Tempel

Bali har en høj koncentration af fede oplevelser på et lille areal. Her kommer du ikke til at kede dig, og transporttiden, uanset hvor du skal hen, er ganske overskuelig.

Kulturoplevelser i Bali tæller bl.a. et besøg ved øens mange imponerende templer, der også har givet øen tilnavnet ”øen med de 1.000 templer”. Du kan opleve, hvordan balineserne udøver deres hinduistiske tro og overalt på gaderne ser du tilmed små offerpakker til guderne, som indeholder røgelse, blomster, kiks og andre småting.

Bali er også hjem for helt uvirkelige naturoplevelser. Oplev den storslåede udsigt over Batur-vulkanen fra Kintamani-højlandets udsigtspunkt. Du kan også besøge det 20 meter høje Red Coral-vandfald, der springer ud af den frodige bjergside. Risterasserne ved Tegalalang er endnu en af Balis smukke naturoplevelser, som tager pusten fra dig.

Oplevelser i Thailand

Oplevelser Thailand Khao Sok

Thailand er et stort land, og her venter dig en hel masse spændende oplevelser. I Thailand skal du dog rejse længere mellem de forskellige områder, end du ville skulle på Bali.

Kulturoplevelser er der nok af i landets hovedstad Bangkok, hvor du kan tage på marked, besøge det gyldne Grand Palace eller tage på sejltur på klongerne, der er Chao Phraya-flodens labyrint af kanaler, som stadig i dag er meget vigtige for lokalbefolkningen. Længere mod nord kan du komme på togtur på dødens jernbane, tage på cykeltur i den gamle hovedstad Sukhothai eller prøve kræfter med et thailandsk madlavningskursus.

Thailand er også spækket med eminente naturoplevelser. Nær grænsen til Myanmar kan du opleve Den Gyldne Trekant. Området, som førhen var kendt for opiumhandel, gemmer på smukke dale, bjerge, regnskov og selvfølgelig den enestående Mekongflod. I den sydlige del af landet kan du besøge Khao Sok Nationalpark, der huser et spændende dyreliv, smukke søer, floder og kalkstensbjerge.

Strandene

Man kan næsten ikke nævne hverken Bali eller Thailand uden at komme til at tænke på de kilometervis af smukke sandstrande og det krystalklare, turkisfarvede hav.

Begge destinationer byder på fantastiske muligheder for en badeferie.

Balis strande

På Bali og de omkringliggende øer finder du mange, forskellige strande, der byder på forskelligartede oplevelser.

På Balis sydøstkyst finder du Sanur strand, som er bred og gylden og perfekt til at ligge og dase i sandet, mens alt hvad du behøver er lige ved hånden. Langs stranden løber en promenade med diverse hoteller, restauranter og barer. Du skal derfor ikke bevæge dig specielt langt, når sulten eller tørsten melder sin ankomst.

Den lille, tropiske ø Nusa Lembongan ligger kun 45 min sejlads fra Bali. Øen er det perfekte sted at afslutte rejsen, hvis du gerne vil opleve lidt mere af Indonesien, inden rejsen går hjem. Her kan du komme helt ned i tempo, nyde de hvide sandstrande og det klare vand, der indbyder til snorkelture.

Thailands strande

Strand Thailand Palmer

Det sydlige Thailand er spækket med kyster og billedskønne øer, der har de lækreste bounty-strande.

En af disse er stranden på øen Koh Ngai, der er som et helt afsondret stykke af himlen. Her på øen er der ingen larm fra trafik og ingen masseturisme – øen har faktisk kun få hoteller, hvor de fleste ligger ned til stranden. Og så er her gudesmukt! Den perfekte getaway.

Nord for Phuket finder du den populære strand, Nang Thong Beach i Khao Lak. Khao Lak er den oplagte badeferiedestination for dig, der vil kombinere de skønne thailandske strande med den fantastiske natur, som du f.eks. kan opleve i den førnævnte Khao Sok Nationalpark.

Og så må vi ikke glemme Chaweng Noi Beach på øen Koh Samui, som emmer af tropisk strandferie. Her kan du deltage i nogle af de mange sjove vandsportsaktiviteter ud for kysten, eller slænge dig med en bog eller en kold drink inde på land.

Maden

Det asiatiske køkken er fuld af farver og spændende smage. Både på Bali og i Thailand er nogle af de vigtigste ingredienser i madlavningen ris, nudler og friske grøntsager.

Balinesisk mad

Mad Bali Satay

Stegte ris, nasi goreng, eller stegte nudler, mie goreng, med en kombination af forskellige grøntsager og kød eller rejer, er en klassiker på Bali. I retten filføjes også æg, og retten toppes ofte af med saltede peanuts, friske forårsløg og små tørrede ansjoser, som knaser så lækkert!

Kyllinge-satay er også noget, balineserne er virkelig er gode til. På størstedelen af strandrestauranterne ser du de grillede kyllingespyd, der er marineret i kokosmælk og et væld af smagfulde krydderier. Udover kylling kan du også finde satay lavet af oksekød, svinekød eller gedekød – ja, nogle steder laver dem også med fisk.

Thailandsk mad

Mad Thailand

Udbuddet af lækker thaimad er så uendeligt stort! Er du en rigtig foodie, så går du aldrig galt i Thailand.

Pad Thai er den verdenskendte nuddelret, som laves med risnudler og en smagfuld krydret sauce, kød og grøntsager. Det lyder enkelt, og det er det faktisk også. Men hold op, hvor smager det godt! Det er ikke uden grund, at denne ret er den mest populære thai-ret blandt rejsende hertil.

Grøn og rød karry er også synonym med thailandsk madlavning. Den grønne karry er stærk og puréen, som bruges i retten, er lavet af grønne chilifrugter. Retten laves traditionelt med aubergine og asiatisk basilikum. Den røde karry minder om den grønne. Puréen, som bruges heri, er dog lavet med røde, knapt så stærke, chilier.

Vejret

De fleste, som rejser til Sydøstasien, vil gerne opleve tropisk varme med høj sol og dejligt, varmt badevand ved stranden.

Både Thailand og Bali er helårsdestinationer, der byder på varmt vejr året rundt. Men det kan være en god idé at være opmærksom på de to landes forskellige sæsoner.

Vejret på Bali

Bali vejr

Bali har to sæsoner – en regnsæson og en tørsæson.

  • Tørsæsonen ligger mellem april og september. I den periode er der høj varme, masser af sol og generelt meget lidt regn. Så skal du rejse i sommerferien, så er Bali et rigtigt godt bud.
  • Regnsæsonen ligger mellem oktober og marts. I denne periode er vejret lidt mere lunefuldt, og der kan komme nogle tunge regnskyl. De varer dog sjældent hele dagen. Ofte er der regn om natten og sol om dagen.

Du kan læse meget mere om Balis vejr og klima på bloggen.

Vejret i Thailand

Thailand vejr

Thailand er et stort land, der strækker sig ca. 1.650 km fra nord til syd. Det betyder også, at der temmelig stor forskel på vejret, alt efter hvor i landet du befinder dig.

Landet kan deles op i fire dele: Nordthailand, Centralthailand, Østthailand og Sydthailand.

Hvor Nord-, Central- og Østthailand kan deles op i tre sæsoner: Den varme tid (slut februar til maj), regntiden (maj til midt oktober) og den ”kolde” tid (midt oktober til start februar), så fungerer sæsonerne i Sydthailand lidt anderledes.

I Sydthailand deles sæsonerne i stedet op i tørtid og regntid. Der er dog forskel på, om du befinder dig ved den østlige eller den vestlige kyst, da tør- og regntiden ligger forskelligt.

  • Øerne ved den vestlige kyst (Koh Lanta, Koh Ngai, Koh Mook) har tørtid mellem november og marts
  • Øerne ved den østlige kyst (Koh Samui, Koh Phangan) har tørtid mellem januar og september

På bloggen kan du blive meget klogere på klimaet i Thailands forskellige landsdele.

Så hvilken destination skal jeg vælge?

Bali natur

Bali og Thailand er begge helt eminente destinationer, hvor oplevelserne bare står i kø.

Der er mange faktorer, der spiller ind, når du skal vælge hvor din næste rejse skal gå hen, men forhåbentlig har punkterne her hjulpet dig til at vælge den perfekte destination for dig.

Uanset hvad du vælger, så går du ikke galt i byen med hverken Bali eller Thailand. Her er du garanteret en skøn rejse, som du vil huske i mange år.

TourCompass – Kom helt tæt på!