TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerDødens jernbane i Thailand

Dødens jernbane i Thailand

15.08.2019
Vis alle indlæg

Dødens jernbane tog

Dødens Jernbane er en populær turistattraktion i Thailand og med god grund.

Jernbanen har en lang og blodig historie, og så ligger den i naturskønne områder ved floden Kwai.

Læs om jernbanens historie, herunder hvorfor den har fået tilnavnet Dødens Jernbane.

Historien om Dødens Jernbane

Broen over Kwai

Under 2. verdenskrig blev det besluttet, at der skulle bygges en jernbane, som skulle forbinde Bangkok i Thailand og Rangoon i Myanmar (Burma) for at skabe en direkte transportvej mellem de to hovedstæder – en strækning på ca. 415 km .

Sådan fik jernbanen sit navn

Konstruktionen af jernbanen og broen krævede over 60.000 krigsfanger og over 200.000 asiatiske arbejdere. Arbejderne måtte knokle i den myggesværmende jungle og under monsunregnens hårde kår, og mange af dem led af sygdomme og underernæring og blev desuden tortureret.

På grund af de slavelignende tilstande døde mere end 100.000 arbejdere under konstruktionen af jernbanen, og jernbanen fik derfor tilnavnet Dødens Jernbane.

Hellfire Pass og broen over floden Kwai

En del af jernbanens rute ligger i et udfordrende terræn og krævede arbejde i døgndrift for at få ruten konstrueret. Et af disse stykker er Hellfire Pass. Stykket fik sit tilnavn af arbejderne, fordi man om natten oplyste stedet med ildfakler, mens arbejderne fortsatte det grusomme arbejde.

Et andet udfordrende område var omring floden Kwai, hvor jernbanen skulle passere. For at kunne skabe en sammenhængende strækning, skulle der bygges en bro nær byen Kanchanaburi.

Broen stod færdig i 1943, men var ikke holdbar nok, og derfor blev der opført en ny bro længere oppe ad floden. Den nye bro blev efterfølgende ødelagt ved et bombeangreb, men blev opført igen efter krigen. Disse hændelser har senere lagt navn til filmen ”Broen over floden Kwai”.

Oplev historien helt tæt på

Kwai-floden

Området omkring Kanchanaburi er blevet én af Thailands største turistattraktioner, og her kan du komme helt tæt på historien om dødens jernbane.

I Kanchanaburi ligger krigsmuseet og krigskirkegården, hvor du kan lære mere om krigen, Kwai-floden og jernbanen, som har en kæmpe betydning for området. Her vil du også besøge Hellfire Pass, broen over Kwai og endda få en tur i en af de historiske togvogne på en strækning af dødens jernbane.

I området er der også oplevelser til vands – nemlig på floden Kwai. Kom med på en sejltur i en traditionel piskerisbåd til et af de populære flotels, som er et hotel på floden, hvor du kan overnatte. På flotellet er det muligt at slappe lidt af, suge naturens fantastiske landskab ind, eller benytte sig af en af de mange aktivitetsmuligheder. Nær og på Kwai-floden ligger restauranter og hoteller, hvor du kan tage en pause og suge Thailands historie til dig.

Oplev dødens jernbane på disse rejser:

Er du i tvivl om hvilken rejse du skal vælge? Kontakt vores rejsekonsulenter, som sidder klar til at guide dig videre på din næste rejse.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende