• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideNyheder & rejseartiklerGuide til drikkepenge i Asien

Guide til drikkepenge i Asien

05 February, 2018
Vis alle indlæg

Drikkepenge baht

For de fleste af os er det lidt en jungle at skulle give drikkepenge, når vi er ude at rejse.

For hvornår er det lige, at du skal give drikkepenge?

Hvor & hvornår giver man drikkepenge?

Helt overordnet er det utroligt svært at sætte faste regler op for drikkepenge.

Drikkepenge afhænger i høj grad af, hvilken destination i Asien du rejser til og den service du får.

Generelt er der ikke etableret en drikkepengekultur uden for gængse turistområder i Asien, og her forventes det derfor ikke, at du giver drikkepenge. I nogle lande er det kutyme at give – og i andre lande er det ikke udbredt.

Husk, at det ALTID er frivilligt, om du vil give drikkepenge eller ej.

Herunder får du en guide i drikkepenge på udvalgte destinationer i Asien.

Bemærk, at guiden er vejledende og lokale møntfoder er baseret på gældende valutakurser (februar 2018).

Drikkepenge i Vietnam

Det er velset at give drikkepenge i Vietnam, og det er op til dig, hvor meget du ønsker at give. Drikkepenge skal gerne afspejle den service, du får.

Overblik: Hvad skal jeg give i drikkepenge?

 • Restauranter: De fleste restauranter lægger 10 % i skat og 5 % i servicegebyr oveni regningen, men pengene tilfalder ikke tjenerne. Du kan derfor, hvis du vil, give 5-10 % ekstra for god service. I lokale restauranter forventes der ikke drikkepenge, men du kan eventuelt lægge nogle småsedler.
 • Turguider/chauffører: Guider på en dagstur giver man typisk 5-10 amerikanske dollars pr. person (ca. 115-230 Dong) og chaufføren 2-5 dollars (ca. 45-115 Dong) pr. person.
 • Taxichauffører: Ingen drikkepenge – men du kan runde op.
 • Hotelpersonale: Stuepigen får et par dollars, mens piccoloen får 1-2 dollar (ca. 20-45 Dong) pr. værelse.

Drikkepenge i Sri Lanka

I Sri Lanka er det velset at give drikkepenge.

Alt efter serviceniveau kan du selv bestemme, hvad du gerne vil give. Det handler altså først og fremmest om din oplevelse af servicen.

Overblik: Hvad skal jeg give i drikkepenge?

 • Restauranter: Læg gerne 10 % af regningen i drikkepenge. Du kan selv vælge om barpersonalet skal have lidt drikkepenge, men det er op til dig. Giv her ½-1 dollar (ca. 100 Rupee) for god service.
 • Turguider/chauffører: Er du godt tilfreds med din turguide, er det rigtig fint at give omkring 20 dollar pr. dag pr. familie (ca. 3.000 Rupee). Chaufføren kan du give omkring 10 dollar pr. dag pr. familie (ca. 1.500 Rupee).
 • Taxichauffører: Det er god skik at give taxachauffører drikkepenge. Det er kutyme at give 1-3 dollars (ca. 2-400 Rupee) for en tre timer lang tur eller 3-3 ½ dollars (ca. 500 Rupee) for en dagstur.
 • Hotelpersonale: Normalt gives der 1 dollar pr. kuffert (ca. 150 Rupee) til piccoloen, mens der til stuepigen gives 2 dollars pr. dag pr. familie (ca. 300 Rupee). Hvis du får en spabehandling, er det god skik at give 10% i drikkepenge.

Drikkepenge i Thailand

I Thailand forventes det ofte, at turister giver drikkepenge – i hvert fald på turisthoteller og restauranter. Men det handler også om tilfredshed, så giv drikkepenge, hvis du er glad for den service, du har fået. Lige meget hvad, siger de fleste thaier sjældent nej tak til en lille gestus.

Læg aldrig kun 1 Baht som drikkepenge, da det er et fornærmende lille beløb.

Overblik: Hvad skal jeg give i drikkepenge?

 • Restauranter: På restauranter forventes det, at du lægger 10 % af regning, hvis der ikke allerede er betalt et servicegebyr. Giv pengene direkte til tjeneren. På lokale restauranter bør du lægge omkring 1 dollar (ca. 20-40 Baht). Jo finere restaurant, jo flere drikkepenge. I gadekøkkener forventes der derimod ingen drikkepenge.
 • Turguider/chauffører: Alt afhængig af din tilfredshed, kan du give 3-9 dollars pr. person pr. dag (ca. 100-300 Baht) til guiden for en dagstur. Chaufføren kan du give det halve.
 • Taxichauffører: Lad dem få de små byttepenge eller rund op til nærmeste runde tal, hvis du har været glad for turen. På en tuk-tuk-tur er prisen betalt på forhånd og du behøver derfor ikke give drikkepenge.
 • Hotelpersonale: Giv piccoloen omkring 1 dollar (ca. 20-40 Baht) for hjælp til bagage – alt efter serviceniveau og antal kufferter. Stuepiger forventer ingen drikkepenge, men læg gerne omkring (50-100 Bath) pr. dag i en konvolut, hvis du gerne vil vise din taknemmelighed.

Drikkepenge i Indonesien/Bali

I Indonesien, herunder på Bali, er det velset og almindeligt at give drikkepenge.

Derfor er det altid en god idé at have nogle småsedler klar i lommen, så du kan sige tak for hjælpen.

Overblik: Hvad Skal jeg give i drikkepenge?

 • Restauranter: På restauranter af international karakter kan du give minimum 1 dollar (ca. 10-15.000 Rupiah) pr. person , mens små lokale restauranter ikke forventer drikkepenge.
 • Turguider/chauffører: Giv din guide 4 dollars (ca. 50-55.000 Rupiah) pr. dag pr. person. Chaufføren kan du give 2-3 dollars (ca. 30.000 Rupiah) pr. dag pr. person
 • Taxichauffører: Giv byttepengene til chaufføren eller 1 dollar (ca. 10-15.000 Rupiah).
 • Hotelpersonale: Giv 1 dollar pr. kuffert til piccoloerne (ca. 10-15.000 Rupiah ) og stuepigerne 2 dollars pr. dag pr. rum (ca. 20-30.000 Rupiah).

Drikkepenge i Japan

Drikkepenge bruges stort set ikke i Japan.

Hvis du lægger drikkepenge på en restaurant, vil de ofte løbe efter dig for at give dem tilbage.

Til gengæld er det meget brugt at give små gaver, der er smukt indpakket. Du kan f.eks. glæde din guide eller stuepige ved at give en lille symbolsk gave, f.eks. en lille kage eller japansk slik. Husk dog, at det er symbolikken i gaven, og ikke gavens størrelse, der er vigtigst.

Overblik: Hvad skal jeg give i drikkepenge?

 • Restauranter: Ingen – du får dem igen.
 • Turguider/chauffører: Der er få undtagelser til drikkepengeskikken i Japan. Du må gerne give din turguide et par dollars (ca. 220-230 Yen) som tak, men det forventes ikke.
 • Taxichauffører: Ingen.
 • Hotelpersonale: Hotelpersonalet takker nej til drikkepenge.

Drikkepenge i Cambodia

Drikkepenge er velset i Cambodia.

Den mest normale drikkepengesum er omkring 2 dollar (ca. 8 Riel).

Det bliver ikke taget ilde op, hvis du går uden at give drikkepenge, hvis servicen fx. ikke er i top.

Overblik: Hvad skal jeg give i drikkepenge?

 • Restauranter: På restauranter er der typisk inkluderet et servicegebyr, så her er det ikke nødvendigt at lægge drikkepenge. På lokale restauranter forventes drikkepenge ikke, men læg gerne 5 % af regningen for god betjening og 10 % for ekstraordinær service.
 • Turguider/chauffører: Giv din turguide 5-10 dollars pr. dag pr. person (ca. 20-40 Riel) og 2-5 dollar (ca. 10-20 Riel) til chaufføren pr. dag pr. person.
 • Taxichauffører: Rund op eller giv 1 dollar (ca. 4 Riel).
 • Hotelpersonale: Giv 1-2 dollar (ca. 4-8 Riel) pr. dag eller pr. kuffert, alt efter arbejdsområde.

Drikkepenge i Maldiverne

Det forventes ikke, at du giver drikkepenge på Maldiverne. Men en lille erkendtlighed for god service er yderst værdsat. Du skal dog ikke føle dig presset. Den service du modtager bliver ikke ringere, hvis du ikke giver drikkepenge.

Desuden pålægges der et servicegebyr på 10 % på alt hvad du køber, lige fra mad og drikke til udflugter.

Møntfoden på Maldiverne hedder maldiviske rufiyaa, men du har ikke brug for andet end amerikanske dollars og dit kreditkort.

Overblik: Hvad skal jeg give i drikkepenge?

 • Restauranter: Som sagt vil du altid skulle betale et servicegebyr på 10 %. På resortet betaler du ikke regningen før på afrejsedagen, og her kan du vælge at give drikkepenge til en fælleskasse. Hvis du tager til Male for at spise kan du, hvis du har lyst, give byttepengene eller runde op, når du betaler.
 • Turguider: Helt generelt er det ikke kutyme at give drikkepenge til din turguide. Hvis du mener, du har fået en helt ekstraordinær service, kan du give guiden $10 dollars pr. person.
 • Taxichauffører: På Maldiverne er taxaerne byttet ud med både. Der er private og statsdrevne både, som sejler mellem de forskellige øer på Maldiverne. Hvis du har fået god service i en privatdrevet båd, kan du give mellem $5-10 dollars som tak for servicen. På din speedbådstransfer er det ikke kutyme at give drikkepenge.
 • Hotelpersonale: Det er velset at give piccoloen $1-2 pr. kuffert. Udover denne gestus kan du give stuepigen $2 dollars pr. dag – og hvis du gerne vil give andre af hotellets medarbejdere drikkepenge, kan du gøre det når du tjekker ud. Drikkepengene ryger i en fælleskasse som alle medarbejdere får del i.

Drikkepenge i Kina

I Kina er drikkepenge ikke noget, der generelt forventes. Det er dog ved at blive en form for kutyme at give småbeløb til piccoloer på vestlige hoteller og restauranter.

Overblik: Hvad skal jeg give i drikkepenge?

 • Restauranter: På små restaurationer er det ikke kutyme at give drikkepenge, men på restauranter i storbyer kan du, hvis du er tilfreds, lægge lidt byttepenge eller 1-5 dollars (ca. 7-35 Yuan).
 • Turguider/chauffører: Det bliver mere og mere almindeligt at give chauffører og turguider drikkepenge. Afhængig af servicen giv mellem 5 og 10 dollars (ca. 35-70 Yuan) pr. person pr. dag til guiden. Giv chaufføren halvt så meget som guiden – og gerne direkte til den enkelte.
 • Taxichauffører: Om taxichaufføren skal have drikkepenge er op til dig. Hvis de har ydet god service, kan du give dem dine små byttepenge eller 1-2 dollars (ca. 7-15 Yuan).
 • Hotelpersonale: Det er ikke normalt at give drikkepenge til stuepiger i Kina, men hvis du gerne vil vise taknemmelighed, kan du give ca. 2 dollars pr. dag (ca. 10-15 Yuan). Piccoloen bliver glad for at få lidt drikkepenge for at bære kufferterne til værelset. Giv ham/hende 1-2 dollars (ca. 7-15 Yuan) pr. værelse.

Drikkepenge i Laos

Drikkepenge er ikke særligt udbredt i Laos. Enkelte undtagelser er steder, der er velbesøgt af turister, og du er altid velkommen til at give en erkendtlighed for et veludført stykke arbejde.

Overblik: Hvad skal jeg give i drikkepenge?

 • Restauranter: På restauranter er der ofte inkluderet et servicegebyr, men læg gerne 10% i drikkepenge, hvis du har fået en god service. Lokale restauranter forventer ikke gestussen.
 • Turguider/chauffører: Det er god skik at give turguider drikkepenge. Giv 5-10 dollars (ca. 40-80 Kip) til guiden pr. person og chaufføren 3-5 dollars (ca. 25-40 Kip) pr. person for en heldagstur.
 • Taxichauffører: Taxichauffører får ikke drikkepenge, da prisen for turen aftales før I kører.
 • Hotelpersonale: Normalt får hotelpersonale i Laos ikke drikkepenge, men giv en skilling, hvis personalet hjælper dig. Piccoloen og stuepigen kan du give 1 dollar (ca. 8-10 Kip) pr. dag, hvis du gerne vil vise din taknemmelighed.

Drikkepenge i Myanmar

Myanmar er en forholdsvis ny rejsedestination, og det er derfor stadig ikke kutyme at give drikkepenge.

Hvis du oplever god service, så giv endelig lidt drikkepenge – det vil altid blive værdsat.

Overblik: Hvad skal jeg give i drikkepenge?

 • Restauranter: Restauranter forventer ikke drikkepenge, og generelt behøver du ikke at give drikkepenge. Hvis du er glad for den service, du har fået, kan du eksempelvis lægge 10 % oveni regningen.
 • Turguider/chauffører: Hvis din oplevelse er i top, kan du give 7-10 dollars (ca. 10-14 Kyat) pr. familie for en dagstur til guiden. Chaufføren kan du give det halve.
 • Hotelpersonale: Oftest er drikkepenge på hoteller kun noget, der gives på finere hoteller, men hvis du har lyst til at vise din taknemmelighed til stuepigen og piccoloen, kan du give småbeløb.

Er du stadig i tvivl?

Retningslinjer og skikke for hvor og hvornår man giver drikkepenge ændrer sig hele tiden som kulturelle normer og lønninger forandrer sig på vores destinationer.

Hvis du er i tvivl, så følg din mavefornemmelse, rund regningen op eller spørg, hvad der er normalt, der hvor du er.

Du er også velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter med dine spørgsmål.

Asiatours.dk – Eventyrlige Rundrejser!

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.