• Tilfredse gæster siden 2006
  • Dedikerede rejseeksperter
  • Gennemtestede kvalitetsrejser
  • Omhyggeligt udvalgte guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistance på rejsen
  • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideNyheder & rejseartiklerGuide til kirsebærblomstringen i Japan

Guide til kirsebærblomstringen i Japan

09 January, 2018
Vis alle indlæg

Sakura i Tokyo

Japan er et land med en meget anderledes kultur end den danske.

Her finder du et sammensurium af kultur og højteknologi. Geishaer og te-ceremonier kombineret med højhastighedstog og svimlende, farvestrålende højhuse.

Og så har Japan en enestående natur.

Og når kirsebærblomstringen står i fuldt flor, er der ingen vej tilbage. Kirsebærblomsterne klæder Japan i smukke lyserøde nuancer, og det er svært ikke at forelske sig i landet.

Hvad er kirsebærblomstringen i Japan?

Kirsebærblomstring

Kirsebærblomstringen, der kaldes Sakura, er en af Japans årlige højdepunkter.

Her flokkes japanere og turister om de smukke kirsebærtræer, der står i fuldt flor, i parker overalt i det 3.000 kilometer lange land.

Hele Japan er på den anden ende, og kirsebærblomstringsfejringen med picnics under de maleriske kirsebærtræer, hanami, er intet mindre end en folkefest.

Kirsebærblomsten er et nationalt klenodie og landet er yderst stolte af Sakura.

Hvilken betydning har kirsebærblomstringen?

Tokyo

For japanerne har kirsebærtræerne en helt særlig betydning.

En af buddhismens, som omkring 90 millioner japanere tilhører, grundidéer er, at livet er forgængeligt. Og kirsebærblomstringen er netop et symbol på dette. Blomstringstiden giver mulighed for at reflektere over naturens skønhed og livet i al almindelighed.

Men kirsebærblomstringen har også en anden betydning. Den er nemlig symbol på en ny begyndelse, da såvel skoleåret som det finansielle år begynder d. 1. april.

Udover den religiøse og skolemæssige betydning har kirsebærblomsterne også en kommerciel betydning.

Supermarkederne i Japan pynter nemlig indkøbsstederne med plastikversioner af de smukke kirsebærblomster. På mange måder minder det faktisk om supermarkedernes juleudsmykning med kogler og andet pynt i Danmark.

Hvornår blomstrer kirsebærtræerne?

Hvis man gerne vil opleve den bjergtagende kirsebærblomstring, må man væbne sig med tålmodighed. Det er nemlig yderst svært præcist at forudsige, hvornår blomstringen sker, da det afhænger af vejret.

Siden 1951 har japanske meteorologer overvåget blomstringen. Men ligesom landet, så er prognoserne i dag af højteknologisk karakter. Matematiske regnestykker er tilmed en del af ligningen, når den eksakte blomstringstid skal udregnes.

Men der er generelle holdepunkter, hvis man gerne vil planlægge sin tur i god tid. Dog er der ingen garanti for, at blomstringen holder sig til de generelle blomstringstider.

Pga. landets størrelse sker blomstringen på forskellige tidspunkter i landet. Oftest kommer den første blomstring på Okinawa i januar. Sakura når som regel Kyoto og Tokyo i slutningen af marts eller starten af april.

Hvis du gerne vil følge med i prognoserne for kirsebærblomstringen, kan du gå ind på hjemmesiden www.jnto.go.jp/sakura/.

Hvor kan du opleve kirsebærblomstringen?

Kyoto

Du kan opleve det japanske kirsebærtræ blomstre fra nord til syd.

Herunder præsenteres nogle af de mest fantastiske steder, du kan opleve blomstringstiden.

Kanazawa

I byen Kanazawa, nordøst for hovedstaden, ligger en af de smukkeste haver i hele Japan.

I haven, der hedder Kenrokuen, ligger der et geisha- og et samurai-distrikt. Sammenlignet med andre attraktioner, har haven forholdsvis få turister, hvilket giver mulighed for en ægte japansk kirsebærblomstringsoplevelse.

Tokyo

Sakura

Ueno-parken i Tokyo er et sublimt sted at opleve kirsebærblomstringen.

Mere end 1.000 træer udsmykker den centrale midtergang i parken. Udover parkens smukke blomsterindpakning lyser flere tusind lanterne parken op. Tokyo-parken er en yderst populært hanami-destination, så du skal komme tidligt for at være sikret en plads under kirsebærtræets krone.

Kyoto

Langs floden Kamogawa står kirsebærtræer side om side. Den tidligere hovedstad er et yndet mål, når blomstringen foregår.

Byens mere end 1.600 templer gør lokationen til et smukt sted at opleve kirsebærtræs-fænomenet. Et af de mest populære og unikke steder at se kirsebærtræerne i byen er et gammelt Geisha-hus i Gion-distriktet. Gå desuden en tur ad Filosofistien, der løber langs en kanal, hvor flere hundrede kirsebærtræer står plantet.

Osaka

Osaka

De to parker, Kema Sakuranomiya- og slotsparken, er eminente steder at opleve et af årets højdepunkter– nemlig kirsebærblomstringen.

I Kema Sakuranomiya står omkring 5.000 kirsebærtræer plantet langs Okawa-floden. Man kan opleve den lyserøde kirsebærsky med båd fra vandsiden.

I den store park omkring Osaka-slottet forskønner mere end 4.000 kirsebærtræer parken. Det er et smukt syn, når udsigten til slottet indhylles i de lyserøde blomster.

Hiroshima

Hiroshima bliver nok mest forbundet med 2. verdenskrigs atombombning.

Men i Fredmindeparken kan du også opleve den smukke blomstring hvert år. I parken er der plantet mere end 300 kirsebærtræer, der står i stor kontrast til parkens krigsminder.

I Hijiyama-parken, hvorfra du kan se udover byen, står 1.300 kirsebærtræer klar til at udsmykke byen. Det er et populært sted at fejre hanami.

Okinawa

Den første kirsebærblomstring finder sted på øen Okinawa, der ligger sydvest for Tokyo.

Et af de smukkeste steder at opleve blomstringstiden, er slotsruinen, Nakijin, hvor kirsebærblomster og lysende lanterner danner en tunnel.

Vil du opleve sakura?

Vil du også opleve den smukke japanske kirsebærblomstring, Sakura, så tag med på en rundrejse til smukke Japan!

Se vores rejser til Japan herunder

Asiatours.dk – Eventyrlige rundrejser!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Asiatours.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.