TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerHvornår er det bedst at besøge Kina?

Hvornår er det bedst at besøge Kina?

17.06.2019  |  opdateret: 16.03.2023
Vis alle indlæg

Den kinesiske mur

Kina er et rejseland som intet andet.

Her er kulturen, historien og naturen sin helt egen.

Men hvornår er det bedst at besøge Kina?

Herunder kan du læse mere om Kinas vejr og klima, og få svar på, hvilket tidspunkt der er bedst for dig at besøge det enorme land i øst.

Kinas klima

Chengdu klima

Kina er et af verdens største lande, og der er derfor store forskelle på klimaet alt efter hvor i landet, du befinder dig.

Generelt kan man inddele Kinas måneder i fire årstider, som vi kender det fra Danmark; forår, sommer, efterår og vinter.

  • Foråret ligger fra marts til maj
  • Sommeren ligger fra juni til august
  • Efterårets ligger fra september til oktober
  • Vinteren ligger fra november til februar

Overordnet set ligger årstiderne som beskrevet, men længden og perioden kan forskyde sig alt, hvilke byer, der er tale om. Det skyldes bl.a. byernes geografiske placering.

Så hvornår er det bedst at besøge Kina?

Kina er en helårsdestination, der byder på fantastiske oplevelser i alle årets 12 måneder.

Generelt anses forår og efterår for at være blandt de bedste måneder at besøge Kina, selvfølgelig med regionale forskelle. I disse måneder er temperaturerne nemlig generelt mildere, og det regner meget lidt. Men hvis du ikke har noget imod sommerens varme eller vinterens kulde, byder disse måneder også på fantastiske oplevelser.

Vær dog opmærksom på de kinesiske højtider, f.eks. det kinesiske nytår, hvor kineserne selv holder ferie. I disse perioder rejser kineserne selv meget, og det kan skabe trængsel i offentlig transport og hoteller.

Vejret året rundt i de kinesiske byer

Som nævnt kan klima og vejr variere alt efter hvilke områder, du besøger. Herunder kan du læse om årstiderne i udvalgte kinesiske byer.

Beijing

Beijing

Hovedstaden, der ligger i den nordlige del af landet, har et tempereret klima.

  • Foråret er kendetegnet ved overvejende behagelige dagtemperaturer på op til 11 grader i gennemsnit i marts til 26 grader i maj. Derudover kommer der kun en lille mængde regn. Bemærk dog, at nætterne kan nå under frysepunktet, og der er risiko for sandstorme indimellem. I forårsmånederne begynder den fantastiske natur at springe ud i alskens farver og klæder f.eks. Den Kinesiske Mur i smukke nuancer.
  • Sommeren byder på årets højeste temperaturer, en høj luftfugtighed og årets største mængde regn. Og det kan blive rigtig varmt i Beijing! Dagtemperaturerne ligger på op til 30 grader i gennemsnit, og storbyen kan være lidt af en prøve, når temperaturerne indimellem rammer 40 grader. Til gengæld er den kinesiske mur en smuk oplevelse, hvis du rammer en dag med blå himmel. I slutningen af maj/starten af juni er Dragebådsfestivalen også en oplevelse.
  • Efteråret byder igen på milde temperaturer, masser af solskin og langt mindre regn end i sommermånederne. Det særligt fantastiske ved denne årstid er naturens farvespil i smukke nuancer. Forestil dig f.eks. Sommerpaladset eller andre af Beijings seværdigheder indhyllet i efterårets varme farver.
  • Vinteren i Beijing er kold, og temperaturen falder ofte et stykke under frysepunktet. På trods af kulden kan vinteren være en rigtig smuk tid at besøge Beijings parker og paladser, der indimellem dækkes af sne. Derudover er kulden med til at friske op i den til tider tunge, forurenede luft.
Vejrstatistik for Beijing: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp.  2 4 11 20 26 30 31 30 26 19 10 3
Gennemsnitlig min. temp.  -9 -7 -1 7 13 18 22 20 14 7 0 -7
Nedbør mm  3 6 9 26 29 71 176 182 49 19 6 2

Xi’an

Xi'an

Xi’an, der særligt er kendt for de fascinerende terrakottakrigere, ligger inde i landet sydvest for Beijing i Shaanxi-provinsen. Xi’an har et tempereret klima, og vejret minder på sin vis om det i Beijing.

  • Foråret byder på milde temperaturer og meget lidt regn. Også her skal du være opmærksom på, at nætterne kan blive kolde, især i marts og april, og der er risiko for sandstorme indimellem. Årstiden er skøn, f.eks. til en cykeltur på den 14 km lange bymur.
  • Sommeren er varm og kan give sved på panden med daglige temperaturer, der kan nå op på 40 grader, høj luftfugtighed og kraftig regn. Juli og august er desuden blandt årets mest regnfulde måneder.
  • Efteråret bliver køligere, når temperaturerne igen daler til et mere behageligt niveau. Starten af efteråret byder på temperaturer på op til 25 grader i gennemsnit i september, der dog falder til gennemsnitlige dagtemperaturer på op til 12 grader i november. September er desuden blandt Xi’ans vådeste måneder, men resten af efteråret byder på noget mindre regn. I efterårsmånederne begynder naturen at iklæde sig efterårsnuancerne, og det er en skøn tid at besøge Xi’an.
  • Vinteren byder på årets koldeste måneder, hvor temperaturen sagtens kan nå under frysepunktet, og der kan komme sne og tåge. Vintermånedernes højdepunkt er lanternefestivalen, der skaber en helt unik stemning i byen.
Vejrstatistik for Xi’an: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 5 8 13 21 26 30 31 30 25 20 12 6
Gennemsnitlig min. temp. -4 -2 3 9 14 19 21 20 16 10 3 -3
Nedbør mm 10 10 40 40 70 60 100 70 110 60 20 10

Shanghai

Shanghai

Shanghai ligger ud til kysten i det østlige Kina. Storbyen ligger i det subtropiske klimabælte og er derfor varmere end Beijing og Xi’an.

Årstiderne minder dog på mange måder om Beijings, men Shanghai bliver ikke lige så kold som Beijing i vintermånederne.

  • Foråret har milde til varme dagtemperaturer på op til 24 grader i gennemsnit når vi rammer maj. Dertil byder foråret på lidt lunere nætter end i eksempelvis Beijing og Xi’an. Jo tættere vi kommer på sommeren, des mere begynder det dog at regne.
    Rejser du i forårsmånederne, kan du være heldig at opleve kirsebærblomstringen, der typisk starter i marts.
  • Sommeren bringer både varme temperaturer og regn med sig, og juli og august er sommerens varmeste med dagtemperaturer, der kan nå op til 32 grader i gennemsnit. Regnbygerne kan komme fra det ene øjeblik til det andet, så det er derfor en god idé, hvis du er forberedt. Omkring starten af juni, der har sommerens mest behagelige temperaturer, afholdes Dragebådsfestivallen, hvor der f.eks. er farverige både på Suzhou-floden.
  • Efteråret starter varmt ud med temperaturer på op til 27 grader i gennemsnit i september, men falder løbende til et mere behageligt niveau. Generelt kan du forvente solrigt og tørt vejr, men du skal være opmærksom på, at der kan være pludselige temperaturskift i løbet af en dag. I september kan du f.eks. opleve den unikke Mid-Autumn-festival, der bl.a. står i kagernes navn. I oktober begynder naturen at forandre sig, og de smukke efterårsfarver starter så småt med at farve storbyen i gule, røde og brune nuancer.
  • Vinteren byder på årets koldeste vejr, selvom det kan starte mildt ud i november, hvor der er mulighed for temperaturer på op til 17 grader i gennemsnit. Men det kan blive rigtig koldt pga. vinden fra nord. Mens nattemperaturer ofte falder til under frysepunktet, så sner det sjældent i Shanghai. Derudover regner det meget lidt i vintermånederne.
Vejrstatistik for Shanghai: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 8 9 13 19 24 27 32 32 27 22 17 11
Gennemsnitlig min. temp. 0 2 5 11 16 20 25 25 20 15 9 2
Nedbør mm 39 59 81 102 115 152 128 133 156 61 51 35

Chengdu

Chengdu

Chengdu ligger i det sydvestlige Kina i Sichuan-provinsen – i det subtrobiske klimabælte.

I Chengdu er klimaet mildt, og selv i vintermånederne er temperaturerne stadig forholdsvis behagelige.

  • Foråret starter mildt ud, men som månederne skrider frem, bliver det løbende varmere. Men vær forberedt på, at vejret kan være omskifteligt, og forårsmånederne kan indimellem have kølige dage. Det er til gengæld en fantastisk tid at opleve omgivelserne, der bliver grønnere, og planter, der begynder at blomstre.
  • Sommeren byder på Chengdus varmeste, men også vådeste, vejr. Det kan især blive lummert i juli og august, hvor dagtemperaturerne kan snige sig op på knap 30 grader i gennemsnit. Hvis du vil opleve pandaerne i Chengdu Panda Base, så er det bedst at besøge uden for de varmeste måneder. I sommerperioden bruger pandaerne nemlig meget tid i et afkølet rum snarere end at opholde sig i haverne.
  • Efteråret starter, modsat foråret, varmt ud med dagtemperaturer på op til 25 grader i gennemsnit. Men temperaturerne falder løbende til et mere behageligt niveau, og i november kan du få dagtemperaturer på godt 15 gader i gennemsnit. Også i efteråret skal du forvente foranderligt vejr, der pludseligt kan skifte. Til gengæld er det et af de smukkeste tidspunkter at opleve Chengdus fantastiske natur, der er særligt smuk i denne tid.
  • Vinteren er mild og tør, og det er ofte overskyet og tåget vejr. Selvom det ikke er så koldt, som andre steder, kan det fugtige vejr gøre, at det føles koldere end det er. Til gengæld regner det meget lidt.
Vejrstatistik for Chengdu: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 10 11 15 21 26 28 29 29 25 21 16 11
Gennemsnitlig min. temp. 3 5 8 12 17 21 22 22 18 15 10 4
Nedbør mm 10 20 20 50 100 110 200 190 130 40 20 10

Se vores rejser til Kina herunder:

Kina er et land, der har noget for alle.

En fascinerende, betagende og fantastisk rejsedestination.

Er du i tvivl om, hvornår du skal besøge Kina? Så tag endelig kontakt til vores rejsekonsulenter, der sidder klar til at hjælpe jer på en fantastisk drømmerejse til Kina.

Bemærk: Ovenstående guide er vejledende, og anbefalinger kan løbende ændre sig.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende