TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerHvornår er det bedst at besøge Laos?

Hvornår er det bedst at besøge Laos?

04.02.2020  |  opdateret: 24.11.2022
Vis alle indlæg

Laos

Laos er en fortryllende og charmerende perle i Sydøstasien.

Her venter dramatiske bjerge, fascinerende kultur, spændende historie, frodig natur, eventyrlige byer og meget, meget mere.

Laos har et varmt og tropisk klima året rundt, men hvornår er det egentlig bedst at besøge det imødekommende land? Det kan du læse meget mere om herunder.

Klimaet i Laos

climate

Laos er en attraktiv destination at besøge når som helst på året, da klimaet er tropisk og varmt.

Vejrsystemet i landet er relativt simpelt med to sæsoner: en tørtid og en regntid.

Det er varmt hele året, men særligt månederne marts, april, maj og juni er ekstra varme. Da Laos består af både lavland og højland, kan både tør- og regntiden samt temperaturerne variere, og særligt i den nordlige del af højlandet kan temperaturerne være en smule lavere end i den sydlige del af landet.

Ned gennem Laos løber Sydøstasiens længste flod, Mekongfloden. Mekongfloden sørger blandt andet for at nære den laotiske vegetation. Mekongfloden er den 12. længste flod i verden, og løber, foruden Laos, gennem adskillige lande som Kina, Myanmar, Cambodia, Thailand og Vietnam, inden den ender ud i Det Sydkinesiske Hav.

Tørtid

dry

Tørtiden i Laos er mellem november og april.

Hvis du er til mange solskinstimer og minimal nedbør, er tørtiden en god periode er rejse til Laos i.

Varmt vejr, solskin og få regnskyl er karakteristisk for Laos’ tørtid. Denne kombination betyder, at tørtiden generelt anses for at være Laos’ højsæson.

Hvis du er mest til at rejse i tørtiden, men stadigvæk har et ønske om et opleve det frodige og helt grønne Laos, kan du med fordel besøge landet i starten af tørtiden, da det helt grønne Laos og frodigheden stadig er intakt her efter de foregående måneders regn. Mod slutningen af tørsæsonen har temperaturerne tendens til at stige en anelse, hvilket betyder, at det kan blive meget varmt.

Se frem til spændende og autentiske oplevelser under solens varme stråler, når du besøger Laos i tørsæsonen.

Regntid

rain

Regntiden i Laos er fra maj til oktober.

Mængden af regn, der falder i denne periode, får naturen og vegetationen til at blomstre. Regnskyllene skaber et fantastisk, rigt naturlandskab, hvor alt springer ud og bliver smukt, lysegrønt og frodigt.

I regntiden opstår der af og til kraftige regnbyger, som står på over kortere tid – typisk varer de mellem en time eller to, og nedbøren falder oftest om natten eller i de tidlige morgentimer.

Udover den næring nedbøren giver vegetationen, hjælper regnen også med at rense den laotiske luft, og tendensen er, at vejret efterfølgende klarer fint op. I den sydlige del af Laos kan regnskyllene dog være af noget længere varighed i juli, august og september måned.

Selvom der falder en del regn i regnsæsonen, betyder det ikke, at temperaturerne også falder. I regntiden er temperaturerne nemlig fortsat høje, og det er med til karakterisere, at der er varmt og tropisk året rundt i Laos.

Der venter mange gode oplevelser i Laos i regntiden, og en af fordelene ved at rejse i denne periode er bl.a., at de populære attraktioner er mindre besøgt end i højsæsonen.

Vejret i udvalgte byer i Laos

Temperaturerne i Laos er som udgangspunkt høje året rundt, men de kan svinge lidt afhængigt af, hvor i landet du befinder dig.

Her kan du læse om vejret i nogle af Laos’ populære byer.

Luang Prabang

Luang Prabang

Luang Prabang ligger i den nordlige del af Laos, og er kendt for at være en tidligere kongeby.

Her er temperaturerne høje året rundt, men særligt i månederne marts, april og maj er her varmt. De måneder, hvor der falder mest regn i byen, er juli og august. Det betyder dog ikke, at der ikke fortsat venter mange gode minder i Luang Prabang i disse måneder.

Mekongfloden løber lige gennem byen, og er med til at gøre Luang Prabang grøn og frodig. Byen har et typisk tropisk klima, og da byen ligger i den nordlige del af Laos, er her tendens til at være en smule lavere temperaturer end i den sydlige del af landet.

Uanset vejr byder Luang Prabang på spændende oplevelser i en charmerende by med en afslappet atmosfære.

Vang Vieng

Vang Vieng

Syd for Luang Prabang ligger naturskønne Vang Vieng.

Den tørreste og mest solrige periode i Vang Vieng er fra oktober til april, hvor der kun falder ganske lidt nedbør. Derfor er denne periode også populær blandt mange besøgende.

Den vådeste måned i Vang Vieng er august, mens der falder mindst regn i januar. Derfor er januar også en populær måned for mange at besøge Vang Vieng i.

Vang Vieng er særligt populær blandt backpackere, men byen byder på skønne minder for alle, der rejser hertil.

Vientiane

Vientiane

Vientiane er Laos’ hovedstad, og ligger lige, hvor Mekongfloden passerer.

Hovedstaden kan besøges året rundt, men det er især behageligt at rejse til Vientiane i månederne fra november til april, hvor der er varmt og tørt det meste af tiden.

I april og maj kan der være særdeles varmt i hovedstaden. Er du til knap så høje temperaturer, og har du ikke noget imod, at himlen af og til åbner for sine sluser, kan du besøge Vientiane i juni, juli og august. Her har du mulighed for at opleve det smukke omkringliggende landskab, når det, netop i de vådeste måneder, tager sig grønnest og frodigst ud.

Uanset hvornår på året du besøger Laos’ smukke hovedstad, er der er nok af interessante aktiviteter at tage sig til.

Bemærk: Ovenstående guide til Laos’ klima er vejledende. Tjek altid vejrudsigten inden din forestående rejse, eller kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du er i tvivl om, hvornår du vil af sted.

Se vores rejser til Laos herunder:

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende