TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerMekongdeltaet – Sydøstasiens frodige spisekammer

Mekongdeltaet – Sydøstasiens frodige spisekammer

16.09.2019
Vis alle indlæg

Mekong floden

Mekongdeltaet byder på oplevelser uden lige.

Frodig natur, et rigt dyreliv, flydende markeder og en spændende kultur er bare nogle af de ting, du kan krydse af listen, hvis du besøger Mekongdeltaet.

Læs mere om deltaet og hvad du kan opleve herunder.

Hvor ligger Mekong?

Mekong flod

Mekong er både navnet på floden og deltaet.

Mekongfloden er verdens 12. længste flod. Den udspringer i Tibet og løber 4.500 km gennem Kina, Myanmar, Laos, Thailand, Cambodia og Vietnam for til sidst at udmunde i Det Sydkinesiske Hav, syd for Ho Chi Mihn City i Vietnam.

I det sydlige Vietnam, før den når havet, deles floden i et utal af mindre floder og vandløb, som danner en kæmpe labyrint af floder, der snor sig gennem området. Området kender vi som Mekongdeltaet. Det er ca. 40.000km2 stort og består af et unikt økosystem, som får liv fra den enorme Mekong-flod.

Hvad kan man opleve i Mekong?

Mekong delta

Mekongfloden og -deltaets store, våde områder skaber gode forhold for, at både dyr og planter trives. Der er derfor rigeligt med ressourcer, når det gælder at skaffe ingredienser til de vietnamesiske køkkener.

Det siges at Mekongfloden er livsblodet til de nærliggende områder, fordi flere millioner af mennesker lever ved floden og er afhængig af den gavmilde kilde.

Sejltur og flydende markeder

Oplev den frodige natur fra vandsiden på en sejltur under de grønne kokospalmer i deltaets frodige netværk af vandveje, f.eks. i en traditionel sampan – en fladbundet træbåd. På en sejltur kan du opleve, hvordan en stor del af transporten og livet på vandet foregår.

Både med varer snor sig omkring hinanden og danner et flydende marked, hvor lokale handler med turister og andre lokale. Her vil du med sikkerhed se fiskere og andre både, som transporterer vandmeloner, kokosnødder, ananas og andre frugter.

På en sejltur kan du også komme helt tæt på nogle af de små, lokale hjemmeindustrier. F.eks. kan du besøge kokosnødplantager, hvor du lærer om, hvordan kokosnødder udnyttes til olie, som materiale og til søde kager eller en rispapirsproducent, hvor du kan se, hvordan produktionen foregår fra bunden.

Dyrelivet

Mekongfloden og -deltaet rummer også et rigt dyreliv – både til lands, til vands og i luften.

Faktisk er Mekongfloden blandt de floder i verden med flest arter af dyr. F.eks. kan du opleve de sidste Irrawaddy-delfiner, også kendt som Mekongdelfiner, ved Kratie i Cambodia.

Hvis du er fugleinteresseret, er Mekongdeltaet også et godt sted at besøge. Her bor nemlig ca. en fjerdedel af alle fuglearter i Vietnam. Heriblandt verdens højeste flyvende fugl, Sarustranen.

Oplev Mekongdeltaet på disse ture:

Uanset hvilken rejse du vælger, vil du i Mekongdeltaet være sikker på at få smukke og unikke oplevelser.

Er du i tvivl om, hvilken rejse du skal vælge? Kontakt vores rejsekonsulenter, som sidder klar til at hjælpe dig.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende