TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartikler10 ting du skal opleve i Sri Lanka

10 ting du skal opleve i Sri Lanka

10.09.2023
Vis alle indlæg

Hvis du planlægger din næste rejse og leder efter en destination, der kombinerer eventyr, kultur, natur og afslapning, behøver du ikke lede længere.

I dette blogindlæg vil vi guide dig gennem 10 ting, du skal opleve på en rejse til Sri Lanka, og som du simpelthen ikke må gå glip af! Desuden er Sri Lanka også en meget familievenlig destination, så det er en oplagt feriedestination til jer, der rejser med børn.

1. Besøg den ikoniske løveklippe, Sigiriya

Tag en tur til den imponerende Løveklippe (Sigiriya), der stiger op som en gigantisk stenmonolit. Den 200 meter høje Løveklippe bærer sit navn som en hyldest til de to imponerende løvefødder, hugget ud af sten, der placeret ved indgangen til kongepaladset på vejen mod toppen. Navnet Sigiriya stammer fra ordet Sihagri, der betyder løveklippe.

I sin oprindelig form var en hel løve udskåret i klippen, hvor besøgende passerede gennem løvens gab for at nå trappen, der førte til Løveklippens top. I dag er kun løvefødderne bevaret.

Dette UNESCO-verdensarvssted byder på en fantastisk udsigt. Dog skal du først bestige 1.200 trin, inden du kan betragte de smukke haver og vandbassiner, som løveklippen er omkranset af.

2. Rejs tilbage i tiden i de historiske byer

Polonnaruwa og Anuradhapura, to ældgamle byer, vidner om en storslået fortid.

Deres fantastiske ruiner og storslåede stupaer giver indblik i Sri Lankas historiske rigdom og kulturelle arv.

Tag en cykeltur gennem Polonnaruwa og oplev ruinerne af det kongelige palads samt Gal Vihara-templet med de mange Buddha-statuer. Dyk ned i Anuradhapuras historie, som er Sri Lankas hellige, gamle hovedstad, som blev grundlagt i det 5. århundrede f.Kr. Byen byder på imponerende ruiner og monumenter såsom Thuparamaya, Lovamahapaya, Isurumuniya og Bodhi-træet.

3. Strandene i Sri Lanka

Sri Lanka har imponerende 1.340 km kystlinje, som byder på et væld af fortryllende strande.

Drøm dig væk til den beroligende lyd af bølger, mens du går en tur i det lune, honningfarvede sand.

Besøg for eksempel stranden Negombo, som er kendt for sin skønhed, rolige atmosfære og fiskersamfund. Den gyldne sandstrand og klare vand gør den populær til afslapning og vandsportsaktiviteter. Strandpromenaden byder på restauranter, barer og shoppingmuligheder. Området har også historiske perler som det hollandske Fort og St. Mary’s Church.

4. Tag på safari i de smukke nationalparker

Tror du, at safari er forbeholdt Afrika? Tænk om igen!

Sri Lanka er blevet kåret af Forbes Magasin, til at være en topdestination for at opleve det vilde dyreliv uden for Afrika.

Sri Lanka har en af verdens tætteste bestande af majestætiske elefanter, undvigende leoparder og farverige påfugle. Det vidunderlige dyreliv, som du kan opleve i Sri Lankas nationalparker inkluderer også nysgerrige aber samt store vandbøfler. Derudover er Sri Lanka et af de eneste steder i verden, hvor du kan være heldig at se et af verdens største levende væsener, blåhvalen.

5. Smag på Sri Lanka

En af de mest autentiske måder at opleve Sri Lankas kultur på er gennem dens gadekøkken.

Gå ikke glip af chancen for at smage lokale favoritter som kottu roti (hakket brød med grøntsager og kød), samosas, hoppers (rispandekager) og velsmagende karryretter. Gå på opdagelse i det farverige køkken og lad dine smagsløg udforske en verden af krydret, eksotisk smag.

Sri Lanka er desuden kendt for sin overflod af saftige frugter. Stop ved en af de mange vejboder for at smage på lækre tropiske frugter som mango, ananas, papaya og kokosnødder.

6. Besøg det hellige tempel i Kandy

Grottetemplet Sri Dalada Maligawa i Kandy, også kendt som Tandens Tempel, er et af de mest hellige steder i buddhismen og er en vigtig pilgrimsdestination.

I grotten finder du ikke færre end 153 Buddha-statuer, sammen med statuer af tidligere, srilankanske konger samt guder og gudinder. Udover disse mange statuer er der også imponerende vægmalerier, der strækker sig over en imponerende 2.100 m2. Grotten blev bygget af Kong Valagamba i det første århundrede f.Kr. og blev i 1991 optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

7. Udforsk teplantagerne

Prioriter et besøg i en teplantage og på en tefabrik, hvor du vil få et indblik i den største landbrugseksport i Sri Lanka. Besøg for eksempel Nuwara Eliya, som byder på smukt kuperede landskaber og endeløse rækker af grønne tebuske.

Du får chancen for at fordybe dig i Sri Lankas unikke arv som førende teproducent.  Du vandrer gennem de grønne plantager af tebuske, lærer om plukningsprocessen og deltager i tebrygning. Den frodige natur og bjerglandskabet tilføjer en magisk kulisse til din oplevelse, mens du får dybere forståelse for øens kultur og historie.

8. Tag på togtur til Ella

Sri Lanka er kendt for den smukke natur. Og hvordan kan du opleve naturen på en anderledes måde?

Det kan du med tog.

De gamle togvogne blev oprindeligt brugt til at transportere krydderier og te, men i dag giver togvognene fantastiske oplevelser til unge som gamle.

På en togtur kan du opleve Sri Lankas vidunderlige højland, de karakteristiske teplantager, de grønne bjerge, der skyder op, små vandfald og den lokale befolkning. Det er en uforglemmelig rejse gennem nogle af Sri Lankas smukkeste landskaber. Der er ikke andet at sige end: Læn dig tilbage og nyd udsigten.

9. Nine Arches Bridge

Placeret midt i den bjergrige natur og omgivet af frodige teplantager og høje, slanke træer finder du den imponerende “9-buede bro”, kendt på sinhala (sproget i Sri Lanka) som “Ahas namaye palama”, oversat som “9-himmels-broen”. Når du står under broen og løfter blikket, kan du faktisk se “9 himle” gennem de ni buer.

Broen blev opført i løbet af den britiske kolonitid. Broen stiger 30 meter op i luften og er konstrueret udelukkende ved hjælp af mursten, sten og cement – uden anvendelse af stål.

Rejsen til dette sted byder på en enestående, smuk oplevelse. Mens du følger togskinnerne, kan du observere firben, der gemmer sig i græsset, samt egern og forskellige fuglearter, der skjuler sig i trætoppene. Hvis du er heldig, kan du være vidne til de passerende tog, som er en oplevelse, der er værd at fange på kameraet.

10. Besøg Galle

Galle er en smuk, historisk by ved Sri Lankas sydvestlige kyst. Den er fyldt med charmerende gader, kunstgallerier og caféer. Byens fort; Galle Fort, er et vidnesbyrd om Sri Lankas koloniale fortid. Fortet emmer af kultur og samtidig udmærker byen sig som et sted fyldt med kontraster og en livlig farvepalette.

Byen opdeles i en moderne og en historisk sektion. Den moderne sektion huser elektronikforretninger, markeder og en pulserende atmosfære, mens den ældre del, hvor Galle Fort ligger, præsenterer snævre stræder, kolonitidens arkitektur og hyggelige spisesteder inden for de robuste, antikke mure. I modsætning til lignende byer i Sri Lanka forenes disse to områder på en forbløffende harmonisk måde.

Se vores rejser til Sri Lanka herunder:

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende