TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartikler10 gratis rejseapps, der gør ferien endnu sjovere

10 gratis rejseapps, der gør ferien endnu sjovere

22.06.2020  |  opdateret: 16.02.2023
Vis alle indlæg

Iphone og logo

Apps kan gøre din rejse både nemmere og sjovere.

Men hvilke rejseapps er et must at have downloadet til din ferie?

Vi har samlet en guide med 9 gratis rejseapps, der er med til at gøre din ferie endnu sjovere.

Bemærk: alle nævnte apps er gratis at downloade (nogle med mulighed for opgradering og tilkøb), men kan forudsætte Wi-Fi-adgang for at kunne bruge dem.

1) PackPoint

Før din rejse starter, venter pakningen. Måske har du allerede pakkelisten klar, længe før ferien starter?

Men hvis du er ligesom de fleste af os, så er det at pakke det værste ved at rejse…

Og her kommer PackPoint dig til undsætning.

Med PackPoint får du en personlig assistent, der kan hjælpe dig med at få jobbet gjort. Indtast din destination, afrejsedato, antal dage du er væk og evt. hvis du har planer om nogle specielle aktiviteter. Herefter kommer PackPoint med et forslag til en pakkeliste og en tjekliste, så du nemt kan se, hvad du allerede har pakket.

Hvis du tilkøber proversionen, er det desuden muligt at skræddersy dine egne pakkelister.

Download appen til Android her.

Download appen til iOS her.

2) TripAdvisor

Det moderne rejsemedie, TripAdvisor, er en fantastisk hjælp, når du skal vurdere, hvad du vil bruge din dyrebare rejsetid på.

I TripAdvisor har tidligere besøgende skrevet anmeldelser af et hav af seværdigheder og restauranter. Du kan enten søge på et bestemt sted eller lave en generel søgning på eksempelvis spisesteder i området, hvis du leder efter et godt frokoststed i Beijing, eller du vil spise i Cape Town.

På den måde har du de bedste forudsætninger for at træffe valg, der bidrager til en rejse fuld af gode oplevelser.

Download appen til Android her.

Download appen til iOS her.

3) Timeshifter

Jetlag kan føles uundgåeligt, hvis du rejser til en destination, hvor der er stor tidsforskel – og dermed være med til at sabotere de første dage af din rejse.

Men det behøver ikke være sådan.

Med Timeshifter kan du nemlig undgå (det værste) jetlag.

Appen tager udgangspunkt i forskning i menneskers døgnrytmer og søvn. Du indtaster din afrejsedato, flyafgang, destination, samt nogle få oplysninger om dig selv og din døgnrytme, så skaber Timeshifter en plan for, hvordan du får mindst muligt jetlag, f.eks. hvornår du skal holde dig vågen/sove op til din rejse.

Læs også vores bedste tips til at undgå jetlag, når du rejser øst- eller vestpå.

Download appen til Android her.

Download appen til iOS her.

4) Maps.me

Når du skal finde rundt i en ukendt by på egen hånd, kan det være rart at have lidt hjælp ved hånden.

Med Maps.me kan du downloade by- og landkort offline, så du altid kan finde enten frem, tilbage eller til en af dine udvalgte destinationer – også når du ikke lige har wi-fi.

Derudover kan alle tilføje lokale seværdigheder eller anbefalelsesværdige restauranter. På den måde kan du også bruge appen som inspirationskilde til at vælge spændende attraktioner, du bare må udforske.

Download appen til Android her.

Download appen til iOS her.

5) Google Translate

Google Translate er uundværlig på din rejse udenlands.

På flere af vores destinationer taler lokalbefolkningen engelsk, men mange steder vil der være sprogbarrierer. Det kan især ske, når du befinder dig uden for større byer, eller hvis du har udset dig en restaurant uden engelsk menukort.

Med Google Translate kan du downloade dine udvalgte sprog offline, så du altid har en digital tolk i lommen.

Google Translate kan endda oversætte skilte, menukort eller andre tekster, hvis du holder dit kamera mod det. Det kræver dog, at appen er online og dermed wi-fi.

Download appen til Android her.

Download appen til iOS her.

6) Duolingo

Er der et mere motiverende tidspunkt at lære fraser fra andre sprog, end mens du befinder dig i landet, hvor sproget tales?

I mange lande bliver det værdsat, at du kan sige hej, farvel og tak på det lokale sprog. Det udviser nemlig en interesse og respekt for den kultur, du befinder dig i.

Duolingo gør det sjovt, mens du lærer, og appen er opbygget omkring et pointsystem og forskellige niveauer, så du er motiveret til at lære mere for at komme længere.

Download appen til Android her.

Download appen til iOS her.

7) XE Currency

Når du rejser i udlandet, er det altid med at holde tungen lige i munden, når du skal omregne din egen valuta til det gældende lands valuta.

Det gælder især, når du befinder dig i lande, hvor du enten skal dividere eller gange med høje tal for at omregne til din egen møntenhed.

XE Currency er en valutaomregner, der lynhurtigt konverterer priser til din ønskede valuta. Appen er opbygget meget brugervenligt, så det er nemt for dig at holde øje med kurssatser. Appen opdaterer de forskellige kurssatser, når du er online og gemmer de senest opdaterede resultater offline.

Download appen til Android her.

Download appen til iOS her.

8) Pocket

Ofte kan ventetid eller transportture fra det ene sted til det andet føles uendeligt langt.

Det er appen Pocket en løsning på.

I appen kan du nemt gemme lige det, du har lyst til, så du senere kan bruge det offline. Det kunne f.eks. være artikler om Australiens seværdigheder, hvad man skal spise i Japan eller sågår denne tekst, om hvilke apps, der er gode til din rejse. På den måde er du altid sikret underholdning, hvad enten du befinder dig på en lang bustur, i en lufthavn, på en bådtur eller noget helt fjerde.

Download appen til Android her.

Download appen til iOS her.

9) WhatsApp

Med WhatsApp kan du både sende beskeder og billeder, ringe og videochatte.

Appen er smart, når du vil opdatere dine kære derhjemme, mens du er ude at rejse. Samtidigt er appen gratis at bruge, når du har wi-fi.

WhatsApp er også oplagt til at være i kontakt med dine medrejsende – for eksempel hvis I vælger at tage på hver jeres ture eller udforsker områder i byen hver for sig.

Download appen til Android her.

Download appen til iOS her.

10) WeatherPro

WeatherPro er appen til dig, der gerne vil vide alt om vind-, vand- og vejrforhold.

Med WeatherPro får du detaljerede oplysninger om vejrforholdene. Den oplyser dig blandt andet om UV-indeks og vandtemperaturer. Sidste er særligt relevant, hvis du skal på badeferie eller er glad for at snorkle eller dykke.

Appen giver dig også mange informationer om vindforholdene, der er værd at have styr på, hvis du elsker vandaktiviteter eller andre sportsgrene, der er påvirket af vinden.

Download appen til Android her.

Download appen til iOS her.

TourCompass – Kom helt tæt på!