TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Vietnam: Min inspektionsrejse, maj 2018

Rejseberetning fra Vietnam: Min inspektionsrejse, maj 2018

03.01.2019
Vis alle indlæg

Herunder kan du læse rejsebrevet fra vores kollega Sigrid, der var i Vietnam i maj 2018.

Vietnam

Dette var min første rejse til Vietnam, så jeg var selvfølgelig rigtig spændt på, hvad de kommende dage ville byde på. Og det skulle hurtigt vise sig, at jeg bestemt ikke ville blive skuffet!

Hanoi – Vietnams hovedstad

Hanoi

Efter at jeg var landet og var blevet kørt gennem byen til hotellet, var mit første indtryk at dømme efter trafikken, at Hanoi var en ret kaotisk by – et virvar af scootere, biler, lastbiler og rickshaws. Efter nogle få timer i byen finder man ud af, at den eneste måde at krydse vejen på er ved at zigzagge ind og ud mellem biler, scootere, cyklister osv. Ellers kommer man aldrig nogen vegne. Senere fandt jeg ud af, at sådan er det overalt i Vietnam, ikke kun i Hanoi.

Efter en halv dag på egen hånd i Hanoi tog jeg en interessant og meget oplysende byrundtur. Jeg besøgte nogle af byens hovedattraktioner. Hanoi er en kulturel by med masser af historie. Tag for eksempel Litteraturens Tempel – et næsten 1000 år gammelt tempel bygget af kinesiske Konfutse-studerende og et unikt eksempel på traditionel, vietnamesisk arkitektur. Ngoc Son-templet er også et smukt, gammelt bygningsværk. Det ligger på en lille ø i Hoan Kiem-søen, hvor der også findes et fantastisk dukketeater i vand.

Vores hotel i Hanoi ligger kun 5 minutters gang fra Hoan Kiem-søen, og jeg kan varmt anbefale, at man går en tur langs søen – ikke alene fordi der er smukt, og du kan observere det lokale liv, men også fordi luften er en smule køligere her. Temperaturen lå mellem 34 og 36 grader med høj luftfugtighed.

Den majestætiske Ha Long-bugt

Ha Long Bugten

Næste stop var et krydstogt i Ha Long-bugten. Det var nok den del af rejsen, som jeg havde glædet mig mest til, og jeg må sige, at det levede fuldt op til forventningerne. Det føltes som ren luksus at sejle gennem bugten med den mest fantastiske udsigt, mens der blev serveret en traditionel, 3-retters vietnamesisk frokost. Krydstogtsprogrammet omfattede en vandring til Sung Sot-grotten, også kaldet Surprise Cave – den mest berømte grotte i Ha Long – gennem en smal åbning i klippevæggen, et besøg på en østersfarm, et minikursus i tilberedning af traditionelle, vietnamesiske forårsruller, blækspruttefiskeri, svømmeture i havet og tid til afslapning, hvor man bare kunne sidde og nyde udsigten. Det er svært at beskrive, hvor smuk og storslået Ha Long-bugten er – den er et af verdens syv naturvidundere!

Hoi An – Lanternernes by

Hoi An

Efter en 16 timer lang togrejse ankom jeg til Da Nang Station, hvorfra jeg straks blev kørt til hotellet i Hoi An. Lad mig sige det sådan: Hvis du planlægger en rejse til Vietnam, må du endelig ikke gå glip af Hoi An. Historisk er Hoi An en tidligere handelshavn, som købmænd fra Kina, Holland, Frankrig, Japan og Portugal sejlede til i det 16.-18. århundrede. I dag er byen kendt for sin restaurerede arkitektur, håndlavede silke, dygtige skræddere, maden – især de lokale nudelretter samt fisk og skaldyr – og de farvestrålende lanterner, ikke at forglemme. Den rolige atmosfære gør det nemt at gå rundt i de små gader i den gamle by. Hoi An er virkelig lanternernes by og et meget hyggeligt og charmerende sted.

Jeg tog også en halvdagstur til My Son, som ligger en times kørsel fra Hoi An. My Son var hovedbyen i den gamle Cham-civilisation, som herskede over det centrale Vietnam i det 2.-13. århundrede. Desværre blev store dele af My Son bombet af amerikanerne under Vietnamkrigen, men det, der står endnu, giver et enestående indblik i den del af Vietnams historie.

Ho Chi Minh – den største by i Vietnam

Ho Chi Minh

Ho Chi Minh er en metropol med store, moderne skyskrabere og gamle bygninger fra kolonitiden. Som turist er byen et godt udgangspunkt for udflugter både i og uden for byen. Krigsmindemuseet gjorde et særligt stort indtryk på mig. Der er ingen tvivl om, at Vietnamkrigen har sat dybe spor i den vietnamesiske befolkning. Et besøg på dette museum samt en tur til Cu Chi-tunnelerne giver et unikt indblik i de rædsler, som Vietnams befolkning gennemlevede under krigen – og deres vilje til at overleve.

Der er meget at se og opleve i Ho Chi Minh. Jeg bliver nødt til at nævne Ben Thanh-markedet, som ligger kun 5 minutters gang fra vores hotel. Her kan du shoppe og finde næsten alt, hvad man kan forestille sig af både lokale og internationale varer. Du kan også smage lokale retter som f.eks. nudler, fisk og skaldyr, forårsruller, sprøde rispandekager osv. Mange lokale får en bid mad og lidt at drikke her på vej hjem fra arbejde.

Phan Thiet – stranden

Phan Thiet

Jeg tilbragte mine sidste par dage i Vietnam på et rigtig lækkert strandhotel i Phan Thiet. Her var der tid til at slappe af ved poolen eller på stranden efter nogle begivenhedsrige dage i Vietnam. En perfekt afslutning på en fantastisk rejse!

Sigrid, TourCompass