TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerSeværdigheder i Vietnam

Seværdigheder i Vietnam

08.05.2019
Vis alle indlæg

Hoi An Old Town 1

Vietnam er en fantastisk rejsedestination med masser af spændende attraktioner

Du kan f.eks. gå på opdagelse i gamle hinduruiner, der ligger gemt mellem smukke bjerge, tage et cruise mellem limstensklipper i Ha Long-bugtens smaragdgrønne vand eller udforske en isoleret tropeø ved Phu Quoc.

Læs mere om 10 spændende seværdigheder du kan opleve på din rejse til Vietnam lige herunder.

Sejl i den smukke Ha Long-bugt

Ha Long-bugt

I Ha Long-bugten oplever du et fantastisk landskab, når du sejler på bugtens smaragdgrønne vand, hvor limstensklipper, spredt i hele bugten, tårner sig lodret op. I alt er der mere end 1.600 øer og holme i hele bugten.

I 1994 optog UNESCO Ha Long-bugten på verdensarvslisten pga. områdets særprægede og uspolerede natur. En perfekt måde at opleve bugten er at tage på et bådcruise. Her sejler du igennem det smukke landskab og får fantastiske udsigter til øerne. På bådcruiset kommer du også til at opleve nogle af de mere afsides øer i bugten. Nogle både udlåner kajakker, så du kan udforske bugtens gemte grotter og natur helt tæt på. Du kan også tage en dukkert i det smaragdgrønne vand eller bare nyde udsigten til det fantastiske landskab.

På dit cruise sejler du også forbi små flydende fiskerlandsbyer, hvor beboerne gennem tusinde år har tilpasset sig bugtens forhold. Livet i fiskerlandsbyerne er dog blevet ændret markant efter en lovændring tvang indbyggerne til at flytte ind på fastlandet for at sikre, at børnene fik en bedre uddannelse, samtidig med at den skulle hindre forurening af Ha Long-bugten.

Gamle bydel og farverige lanterner i Hoi An

Hoi An s gamle bydel

Det gamle Vietnam kan virkelig mærkes i Hoi Ans gamle bydel, som er en utrolig velbevaret gammel handelsby.

Den gamle bydel var Sydøstasiens handelscentrum fra det 15. til det 17. århundrede, hvor handlende fra flere verdensdele rejste til. De mange rejsende har gennem tiden påvirket bydelens arkitektur, som du stadig kan opleve i dag. Der er cirka 800 velbevarede bygninger, hvor du kan besøge 28 af dem.

I den gamle bydel finder du f.eks. kinesiske templer, huse fra den franske kolonitid og mange små hyggelige gader.

En af bydelens populære attraktioner er Den japanske bro, som er et af Vietnams vartegn. Broen er bygget i japansk stil, blev konstrueret i det 18. århundrede og blev bygget for, at de japanske indbyggere i Hoi An kunne gå over til bydelens kinesiske kvarter, som lå på den anden side af floden.

Gennem Hoi Ans gamle bydel strømmer Thu Bon-floden, som er det perfekte sted at være om aftenen. Når lanterne lyser byen op og spejles i vandet, skaber det en magisk atmosfære.

Langs floden ligger mange små hyggelige restauranter, hvor du kan smage lækre, traditionelle vietnamesiske retter eller lære at lave vietnamesisk mad. Nær floden er der også små markeder, hvor fiskere sælger deres fangst i de tidlige morgentimer.

Sejl mellem kokospalmer i Mekongdeltaet

Mekong Delta

I den sydlige del af Vietnam ligger Mekongdeltaet, som er et naturområde på 40.000 m2. Deltaet består af mange små floder og vandløb, der løber på kryds og tværs og danner en enorm labyrint.

Mekongdeltaet er skabt af Mekongfloden, som strækker sig 4.500 kilometer og flyder gennem intet mindre end 6 lande. Deltaet giver grobund for et forskelligartet naturområde samt landbrug. Omkring deltaet er der derfor en enorm risproduktion, hvilket har givet Mekongdeltaet tilnavnet ”Vietnams spisekammmer”.

Når du udforsker deltaet, sejler du langs små åer og floder, der skaber passager mellem de grønne kokospalmer, som kan vokse i deltaets vand. Undervejs på sejlturen møder du måske lokale, der sælger varer som vandmeloner, kokosnødder og ananas fra deres båd.

Selvom deltaets omgivelser er meget anderledes, end de forhold vi har herhjemme, så er der faktisk mennesker, der bor i deltaet. På din sejltur i deltaet kommer du forbi små lokale landsbyer, hvor du f.eks. kan opleve en familie, der bruger blade fra kokospalmer til at lave tage til huse, og du kan endda også se en rispapirsfabrik.

De underjordiske Cu Chi-tunneller

Cu Chi

Ved Cu Chi-tunnellerne, ikke så langt fra Ho Chi Minh City, kan du opleve et underjordisk netværk af tunneller, og nærmest en underjordisk by, hvor Viet Congerne holdt til, da Vietnam var i krig mod amerikanerne i 1960’erne.

Cu Chi-tunnellerne er et netværk af 120 km. underjordiske tunneller, som har alt, hvad Viet Congerne skulle bruge under krigen, heriblandt hospitaler, køkkener og kommandocentre.

Nogle af tunnellerne er meget smalle og kun bygget til, at små mennesker kan kravle gennem dem. Du kan dog alligevel opleve de underjordiske gange i tunnellerne, da nogle passager er gravet lidt større og sikret med cement.

Ved Cu Chi-tunnellerne kan du gå i en 100-meters lang tunnel, som befinder sig 7 meter under jorden. Du kravler gennem den smalle tunnel, hvor Viet Congerne gemte sig under krigen. Nogle steder er tunnellen lyst op, og andre steder er det helt sort, så du oplever, hvordan det var for soldaterne at opholde sig dernede.

Uden for tunnellerne ser du de meget små rævehuller, som ligger i skovbunden, hvor vietnamesiske soldater flygtede ned i under krigen. Hullerne er så smalle, at de fleste voksne slet ikke kan kravle derned i dag.

Rismarker, bjerge og kultur i Sapa

Sapa

I omkring 1.500 meters højde i den nordlige del af Vietnam ligger Sapa, der byder på noget af Vietnams mest storslåede natur. Omgivet af Hoang Lien Son-bjergene i det bakkede bjerglandskab ligger Sapa og flere af bjergene er dækket af smukke, grønne risterrasser.

Netop Sapas fantastiske natur gør området til et af de bedste steder at trekke i Vietnam. Trek f.eks. fra landsbyen Ta Van til Lao Chai, hvor hmongerne holder til. Der er omkring en million mennesker i Vietnam, som hører til den etniske gruppe hmong. Hmongerne i Vietnam lever primært i bjergene langs den nordlige grænse. Blandt Hmong-folket er der flere grupper, og du kan kende forskel på dem pga. deres forskelligfarvede tøj.

På vandreturen kommer du forbi de fantastiske rismarker og smukke bjerge, som kendetegner naturen, men du oplever også det lokale liv i Sapa. Du ser f.eks. bønderne, der pløjer markerne med deres okser eller høster ris, når du trekker op ad bjergskråningerne.

Udover hmongerne lever der også andre etniske minoriteter i Sapa, bl.a. Yao-, Zay- og Ha Pho-grupper. Hver etnisk gruppe har deres egne traditioner, tøjstil og skikke, og Sapa er det mest kulturelt diverse område i Vietnam. De forskellige kulturer er spredt over hele Sapa-området, men mange rejser til Sapa by for at sælge deres ris, majs eller håndværk.

Markeder i Vietnam

Hoi An Central Market

I Asien finder du mange spændende lokale markeder, og Vietnam er ingen undtagelse. På de vietnamesiske markeder kan du købe alt fra friskfangede fisk til smukke silketørklæder.

Et marked, som helt sikkert er et besøg værd, er Hoi An Central Market, som ligger ved Thu Bon-flodens bredder. Markedet starter allerede i de tidlige morgentimer, hvor du kan købe friskfanget fisk fra lokale fiskere. På markedet kan du også finde lækre krydderier og urter, som bliver brugt i det vietnamesiske køkken.

Du finder også farverigt, vietnamesisk silke i alle varianter. Faktisk har skræddere en hel sektion for dem selv på markedet, hvor du kan købe noget af det billigste skræddersyede tøj i Vietnam. Vil du gerne handle, så vær opmærksom på, at mange af varerne sælges til overpris, så der er god mulighed for at afprøve dine forhandlingsmetoder.

Hver weekend kan du også tage på det travle Hanoi Weekend Night Market, hvor du kan købe souvenirs og lækker mad i de mange stande. Markedet har et utroligt liv, og du får et indblik i vietnamesernes liv i hovedstaden. På gaden spiller musikere vietnamesisk musik, mens de er iført traditionelle dragter.

Omkring markedet er de omkringliggende historiske bygninger lyst op, så der er også mulighed lidt sightseeing, når du går rundt på markedet.

Du kan købe en smagfuld portion aftensmad fra et af markedets mange madboder. Prøv f.eks. Bún Chả, der stammer fra Hanoi.

Slap af på Phu Quocs hvide sandstrande

Phu Quoc

På tropeøen Phu Quoc finder du kilometervis af kyst med sandstrande og svajende palmetræer. Øen ligger i Phu Quoc-distriktet, som består af 28 små øer, hvor Phu Quoc er den største.

Omkring øen er der et fantastisk marineliv, hvor du kan opleve omkring 135 forskellige arter af farvestrålende koralfisk. Hvis du er heldig, kommer du måske til at se den grønne havskildpadde eller karettehavskildpadden.

Fra Phu Quoc kan du tage små dagsture til nogle af de andre øer i Phu Quoc-distriktet. F.eks. kan du besøge Hon Xuang, som siges at være den smukkeste ø i området. Der er ingen resorts på øen, og den virker derfor mere isoleret, hvilket også har givet øen kaldenavnet Robinson Crusoe Island.

Phu Quoc byder også selv på utrolige naturoplevelser. Halvdelen af øens areal er beskyttet nationalpark, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Hvis du vil opleve parken, kan du besøge Khu Rung Nguyen Sinh-skovreservat fra landsbyen Ganh Dau l. I parken kan du opleve det smukke fugleliv og måske være heldig at se aber og oddere.

My Son Sanctuary i Hoi An

My Son Sanctuary

Cirka 40 kilometer udenfor Hoi An ligger My Son Sanctuary, som er et område med ruiner af historiske hinduistiske templer. Templerne blev bygget mellem det 4. og det 13. århundrede til religiøse ceremonier for Cham-dynastiet, men templerne er også blevet brugt som en begravelsesplads for dynastiets kongelige.

De første templer blev bygget i træ og opført til ære for den indiske gud Shiva, men nedbrændte desværre i det 6. århundrede. Rigtig mange templer blev dog genopbygget, og der har været helt op til 70 templer i området.

Kort efter de sidste templer blev bygget i det 13. århundrede, blev området forladt igen. Herefter lå det glemt indtil 1898, hvor My Son Sanctuary blev genopdaget af en franskmand.

I dag ligger tempelruinerne mellem smukke bjerge og spredt ud på et område, der er to km. bredt. På din tur rundt vil du opleve mange smukke og imponerende ruiner, som delvist er blevet opslugt af naturen.

Oplev det kongelige citadel i Hue

Imperial Citadel Hue

Ved Huong-floden – eller Parfume-floden som den også kaldes – ligger et af Vietnams UNESCO-bevarede områder – Citadellet i Hue. Fra 1802 til 1945 var Hue Vietnams hovedstad, og derfor havde kongefamilien residens i citadellet.

Citadellet er omgivet af stenmure, og indenfor finder du et imponerende bygningsværk med templer, pagoder, tårne og meget mere, som er inspireret af Den Forbudte By i Beijing.

I citadellet kan du opleve Ngo Mon Gate, som har flere forskellige porte – den midterste indgang måtte kun bruges af kejseren. Fra en platform øverst på Ngo Mon Gate overværede kejseren militære øvelser.

Lige efter du er gået igennem Ngo Mon Gate kommer du til the Palace of Supreme Harmony eller Throne Palace, hvor kejseren afholdt sine vigtigste ceremonier.

I hele citadellet er der flere spændende bygninger, du kan udforske, bl.a. den daværende kejsers private bolig og andre historiske komplekser og pavilloner. Desværre blev noget af citadellet ødelagt under Vietnamkrigen, men det meste af citadellet er i dag restaureret og et spændende sted at besøge i Hue.

Gadekøkkener i Ho Chi Minh City

Street food pho

Vietnam har en utrolig varieret madkultur, som du både kan opleve på markeder, restauranter og i gadekøkkener.

Du kan f.eks. smage lækker, traditionel vietnamesisk mad, når du går på opdagelse i Ho Chi Minh Citys gadekøkkener. Om aftenen dukker der små ”pop-up-restauranter” og gadekøkkener op, hvor de lokale spiser aftensmad. Næste morgen er de små restauranter væk.

Hvis du gerne vil have en kulturel oplevelse og spise din aftensmad i pop-up køkkenerne eller -restauranterne, skal du være klar på at spise ved små plastikhavemøbler. Smag f.eks. den vietnamesiske nationalret phở, som er en nuddelsuppe, der er lavet på okse- eller kyllingefond og tilsat krydderier, grøntsager og kød.

Et godt supplement til Ho Chi Minh Citys gadekøkkener er streetfood-markedet, Ban Thanh Street Food Market, som leverer lækkert – og cirka lige så billigt – mad som de vietnamesiske gadekøkkener. På markedet kan du købe vietnamesisk mad fra omkring 20-25 forskellige stande og sætte tænderne i vietnamesiske forårsruller, seafood og meget andet. Markedet ligger tæt på barer, hvor man kan få en drink og opleve noget af Ho Chi Minh Citys natteliv.

Vietnam byder på mange forskellige oplevelser, og uanset om du er til natur, kultur eller palmestrande, så er der helt sikkert noget for dig!

Vil du gerne vide mere om vores rejser til landet, så tag et kig på vores hjemmeside eller ring til vores rejsekonsulenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

Oplev Vietnams mange seværdigheder på:

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende