• Tilfredse gæster siden 2006
  • Dedikerede rejseeksperter
  • Gennemtestede kvalitetsrejser
  • Omhyggeligt udvalgte guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistance på rejsen
  • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideNyheder & rejseartiklerSeværdigheder på Koh Samui

Seværdigheder på Koh Samui

06 December, 2018
Vis alle indlæg

Koh Samui

I Sydthailand ligger den smukke paradis-ø Koh Samui.

Koh Samui er især kendt for sine smukke, hvide sandstrande, og strandene er helt sikkert en seværdighed i sig selv. Men hvis du trænger til lidt aktiviteter på din daseferie, har den sydthailandske ø meget mere at byde på end blåt vand og svajende kokospalmer.

Læs mere om nogle af Koh Samuis største seværdigheder herunder.

Big Buddha

big buddha koh samui

På den nordøstlige side af Koh Samui ligger Big Buddha-templet. Komplekset ligger egentlig på en lille ø, der hedder Koh Farn, som er forbundet til Koh Samui via en vej.

Ved templet, som også er kendt som Wat Phra Yai, sidder en 12 m. høj guld-buddha. Det enorme monument kan ses på flere kilometers afstand – og selv fra luften af de turister, som ankommer til øen med fly.

Et godt tidspunkt at opleve buddhaen på er om aftenen, da den er særligt smuk ved solnedgang. Efter solnedgang bliver buddhaen lyst op af spots, hvilket giver den et meget gyldent skær.

Hvis I gerne vil opleve liv og aktivitet i templet, er det ideelt at besøge komplekset i morgentimerne. Her kan I få en unik kulturel oplevelse, da de lokale kommer med ofringer til templet og mad til munkene på denne tid af dagen.

Tip: Når du besøger templer og religiøse områder i Thailand, skal du have tøj på, der dækker skuldre og knæ. Det gælder både for mænd og kvinder.

Ang Thong National Marine Park

Ko Samui

Fra Koh Samui kan du også tage på en endagstur til Ang Thong National Marine Park, som helt klart er et must-see for naturelskeren!

Nationalparken dækker 18 km2, og består af 42 små grønne øer, der alle, pånær én, er ubeboet. Øerne består af grønklædte limstensklipper, der bryder det klare, blå vand. På nogle af øerne kan du finde små gemte sandstrande og grotter.

Nationalparken byder på utroligt mange smukke udsigtspunkter, bl.a. Wua Ta Lap Viewpoint. For at komme til udsigtspunktet bestiger du først en stejl rute på 500 m., og selvom turen kan være hård, er det det værd. På toppen bliver du nemlig belønnet med en panoramaudsigt ud over parkens grønne øer og det turkise hav.

Hvis du er heldig, spotter du måske delfiner i den turkise vandoverflade eller måske ser du oddere eller aber, der gemmer sig i de grønne trækroner.

Nogle steder i parken kan man også både snorkle og dykke i parkens klare vand. Under vandoverfladen kan du opleve Thailands farverige koralrev.

Tip: Besøg parken mellem januar og oktober – I løbet af årets sidste to måneder, november og december, lukker parken nemlig periodevis ned pga. vejret.

Namuang Waterfall

Namuang Waterfall

Omgivet af thailandsk jungle ligger to smukke vandfald, som er kendt som Na Muang 1 og Na Muang 2. Det første vandfald er omkring 18 m. højt og falder ned i en lille pool, som du kan tage en dukkert i.

Toppen af Na Muang 2 ligger cirka 30 minutters gang fra Na Muang 1, og dette vandfald falder omkring 80 m. Du kan opleve begge vandfald på en dagstur. Vandfaldene er helt sikkert et besøg værd pga. deres placering inde i junglen og det storslåede syn, der venter dig, når du når frem til de utroligt smukke vandfald.

Ved vandfaldene er der flere spændende vandrestier, som tager dig på eventyr gennem skoven.

Tip: Hvis du besøger vandfaldene med taxa, så aftal, at chaufføren skal vente på jer, til I skal tilbage, da der ikke kommer så mange taxaer derud. Det er også en god idé at aftale prisen for hele turen på forhånd.

Samui Elephant Sanctuary

Samui Elephant Sanctuary

Er du fascineret af den smukke majestætiske elefant, er Samui Elephant Sanctuary et must-see!

Centret er et elefant-alderdomshjem for arbejdselefanter, som er reddet fra turismeindustrien. Selvom elefanterne i reservatet på sin vis stadig er en del af turismeindustrien, så er målet med Samui Elephant Sanctuary at skabe en etisk elefantturisme.

På Samui Elephant Sanctuary kan du fodre og gå tur med elefanterne, samt observere dem bade i reservatets sø. Der er rig mulighed for at komme helt tæt på de store dyr, når de f.eks. skal fodres.

Tip: I højsæsonen fra december til april er det en god idé at booke plads en uge i forvejen.

Wat Plai Laem

Wat Plai Laem

På den nordøstlige del af Koh Samui (og tæt på Big Buddha-templet) ligger templet ”Wat Plai Laem,” som er bygget i thai-kinesisk stil. Her kan du opleve en 15 m. høj statue, der forestiller gudinden for barmhjertighed og medfølelse, Guanyin.

Gudinden er afbilledet siddende med sine 18 arme strakt rundt om sin krop. Tilbedelsen af Guanyin startede i det gamle Kina, og er siden blevet spredt til hele Sydøstasien.

I komplekset finder du også en anden enorm statue, der forestiller en tyk, grinende kinesisk buddha. Det siges, at buddhaen er blevet så stor, fordi han ”sluger” de levendes lidelser.

Udover de meget anderledes statuer finder du også et spændende buddhistisk tempel, som er dekoreret med alle mulige skinnende krummelurer. Templet er bygget på en sådan måde, at det ligner, at det flyder på søen, det ligger ved. Derfor bliver templet også kaldt for ”Samuis flydende tempel.”

Tip: I søerne omkring templet er der utrolig mange fisk og skildpadder, som thailændere har sat ud. For 10 baht kan du købe foder til fiskene, hvilket kan være en god aktivitet for børn.

Chaweng Beach

Chaweng Beach

Koh Samui er fyldt med smukke strande, og strandene er også – for langt de fleste – den største årsag til at besøge øen.

Stranden Chaweng Beach er en utrolig smuk, hvid sandstrand, der er det perfekte sted at slappe af og nyde de skønne omgivelser. Når du er ved stranden, er du altid tæt på lækre restauranter, hvor du kan smage thailandske specialiteter, mens du nyder den beroligende udsigt over havet.

Chaweng Beach er en meget børnevenlig strand, da der er flere strækninger, hvor vandet er lavt inde ved kysten.

Efter Chaweng Beach er Lami Beach den mest populære strand på øen. Her finder du også en hvid sandstrand med smukt, stille, blåt vand. Der er færre resorts, hvilket gør, at stranden også er mere fredfyldt end Chaweng Beach

Tip: Hvis du er til rolige omgivelser, er Chaweng Noi, som er en del af Chaweng Beach, det perfekte sted at tilbringe dine dage ved havet.

Vil du på ferie til Koh Samui?

Uanset, om du ønsker at opleve thailandsk kultur og de buddhistiske munke eller om du vil udforske utrolige nationalparker, så er der helt sikkert noget for enhver smag på Koh Samui.

Hos Asiatours kan du afslutte flere af vores rejser til Thailand med en badeferieforlængelse til Koh Samui, eller du kan vælge vores øhop, hvor Koh Samui er én af to fantastiske øer, du besøger.

Oplev Koh Samuis seværdigheder

Asiatours.dk – Eventyrlige rundrejser!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Asiatours.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.