TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Sommerferie i Asien

16.01.2019  |  opdateret: 10.01.2023
Vis alle indlæg

Sanur, Bali

Er du ved at planlægge, hvor du skal rejse hen i sommerferien?

De asiatiske lande byder på alt fra afslapning i palmens skygge, store kulturelle oplevelser for store som små og underskøn natur.

Start planlægningen til din sommerrejse herunder!

Hvilke asiatiske lande skal jeg besøge i min sommerferie?

Der er flere gode bud på eminente sommerdestinationer i Asien, når sommeren er over os i Danmark.

Vi har valgt 3 destinationer, der er ideelle at besøge i juli og august måned.

Bali i juli og august

Bali

Bali er en populær destination, og vores sommermåneder er blandt de bedste måneder at besøge Bali.

Bali byder på gennemsnitlige temperaturer mellem 26 og 29 grader året rundt, og sommermånederne er eminente, fordi der er tørsæson. Det betyder lange solrige dage og kun lidt regn. Juli er den blå himmels måned, mens august er årets tørreste måned.

I kan f.eks. nyde livet i på Sanurs kilometerlange strandparadis, hvor afslapning i strandkanten eller vandsportsaktiviteter som snorkling i det lækre vand er ideelt pga. det dejlige vejr. Udover at være et strandparadis, har Sanur også en hovedgade, hvor I kan nyde lækker mad eller købe souvenirs.

Juli og august er også gode til et besøg i det vulkanske højland, hvor kunstnerbyen, Ubud, ligger. Ubud ligger frodigt med risterasser og dybe kløfter som nabo. Byen er kendt for sit kunstnermiljø, og I kan også komme tæt på den balinesiske kultur med et besøg på ét af øens mange templer. Tirta Empul er særligt kendt for dets hellige vand, der strømmer ud fra de 30 stenhaner.

Så hvis I drømmer om at bytte det danske sommervejr ud med uforglemmelige minder, er en rejse til Bali et sikkert hit.

3 forslag til sommerferie på Bali:

Sri Lanka i juli og august

Sri Lanka

Leder I efter et børnevenligt rejsemål til sommerferien? Så er Sri Lanka et rigtig godt valg. Landet har nemlig noget for alle aldre.

Juli og august byder på et dejligt klima i den nord- og østlige del af Sri Lanka, hvor der er tørsæson i denne periode. Højlandet er bedst i august, fordi juli kan være varm og have kraftig vind. Gennemsnitligt er der 15-20 grader i højlandet i denne periode, mens kysten byder på gennemsnitlige temperaturer mellem 25-30 grader.

Mærk f.eks. historiens vingesus i Anuradhapura, som i slutningen af 900-tallet underlagde sig det sydindiske Chola-dynasti. Byen forfaldt og blev først genfundet i 1800-tallet af englænderne og er i dag på UNESCOs Verdensarvsliste.

I byen Sigiriya, der også er på UNESCOs Verdensarvsliste, kan du opleve Løveklippen. Den skyder knejsende 200 meter op i landskabet og er et smukt bekendtskab. Turen til toppen er hård, og er måske ikke for de allermindste, men en fantastisk oplevelse. Hvis I har lyst til endnu mere fysisk aktivitet, er en cykeltur også en skøn oplevelse at få. Her kan I bl.a. opleve en 12 meter høj buddhastatue.

Efter nogle begivenhedsrige dage kan det være, I trænger til et par dage på langs. I sommermånederne er det bedste valg strandene på østkysten. Nyd timerne på stranden i skyggen af palmetræer, tag en dukkert i det krystalklare vand eller snorkl blandt farverige fisk. Rejser I med børn, er stranden perfekt, da I kan gå mere end 1 km. ud, før vandet bliver dybt.

3 forslag til sommerferie i Sri Lanka:

Thailand i juli og august

Koh Phangan

Byt den danske sommersol ud med palmer, bølgeskvulp og afslapning på de thailandske øer.

Øerne ud for Sydthailands østkyst, f.eks. Koh Samui og Koh Phangan, er gode i de danske sommermåneder.

I denne periode er der tørsæson i denne del af Thailand, og du kan forvente gennemsnitlige temperaturer på 20 til 30 grader. Selvom der kan forekomme kort byger, bliver de hurtigt afløst af solskinsvejr.

På Koh Phangan er naturen også i højsæde. Tag på vandretur i junglen, nyd udsigten fra Dom Sila Viewpoint eller slap af ved stranden – f.eks. Haad Rin, der ligger på den sydlige del af øen. I kan også tage på en dagstur til Koh Tao, der er verdenskendt for gode dykke- og snorklemuligheder.

På Koh Samui kan I f.eks. nyde den idylliske strand, Chaweng Noi. Her finder I finkornet sandstrand, svajende kokospalmer og turkisblåt vand. Men Thailands tredjestørste ø er også hjem for andre seværdigheder. I kan opleve den store guldbuddha på øen, se Namung-vandfaldet, der er 18 meter højt, sejle en tur til marinenationalparken, Ang Thong, eller tage på shopping i byen Chaweng.

Vil I gerne opleve andre dele af Thailand, kan I f.eks. besøge Chiang Mai i nord, der er hjem for en masse smukke templer, eller Bangkok, hvor storbystemningen kommer helt ind under huden. Turen mod Nord- og Centralthailand kan afsluttes på Koh Samui, men I skal dog være opmærksomme på, at der er regnsæson omkring Chiang Mai og Bangkok i juli og august. Regnbygerne er kraftige, men falder typisk ikke som dagsregn, mens temperaturerne ligger mellem 20 og 32 grader.

Thailand og de thailandske øer er fortræffelige, og har I besøgt Thailand én gang – så kommer I helt sikkert igen!

3 forslag til sommerferie i Thailand:

Book sommerferien i god tid!

Sommermånederne er populære rejsemåneder, fordi mange holder sommerferie i juli eller august måned.

Derfor er det også en god idé at booke din sommerrejse så tidligt som muligt.

Er I i tvivl om, hvilken destination der er den helt rette for jer, er I meget velkomne til at kontakte vores rejsekonsulenter, der kan hjælpe jer med at træffe det helt rigtige valg.

Rigtig god sommerferie!

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende