Tlf. 70 505 505 | Snak med en Asien-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomePraktisk InfoCambodia

Praktisk information om Cambodia

1. Klima i Cambodia

klima-cambodia

Cambodia har et roligt, tropisk klima, der ikke ændrer sig meget hen over året. Der er to sæsoner: tørtiden fra november til maj og regntiden fra juni til oktober. Gennemsnits-temperaturen for året ligger på 27°C.

Vejret er uforudsigeligt, men i meget generelle vendinger kan man inddele Cambodias vejrsæsoner som følger:

Medio november til februar: lunt og tørt
Marts til maj: varmt og tørt
Juni til september: varmt og vådt
Oktober til primo november: lunt og vådt

2. Rejseform

Udflugter og transfers foregår i mindre internationale grupper med engelsktalende guider.

3. Hvornår rejser man til Cambodia?

Du kan rejse til Cambodia hele året. I vores vintermåneder er der tørtid, og temperaturerne er meget behagelige. Derfor er der mange turister ved de store attraktioner, samt ved strandene i Sihanoukville og Kep.  I vores sommermåneder er temperaturerne højere, størsteparten af nedbøren falder her, og derfor er der heller ingen støv af betydning. Til gengæld er der langt færre turister. Seværdighederne er fuldt ud tilgængelige, ja faktisk kan man med rette hævde, at Angkor Wat er særlig smuk med voldgravene fyldt til kanten med vand og alle planter er saftigt grønne.

Venligst bemærk: det centrale tårn i Angkor Wat er lukket for turister på buddhistiske helligdage.

Reglerne om visum kan tjekkes på udenrigsministeriets hjemmeside.

4. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Asiatours.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.

Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

5. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores hjemmeside under fanen forsikring kan du få al den information, som du har brug for.

Klik her for at gå til vores side om forsikring.

6. Sprog

I Cambodia er sproget khmer, men som turist er det ikke noget problem at klare sig på engelsk.

7. Vaccinationer

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær især opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet asiatisk land, hvor der er gul feber.

Nogle lande har krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. Så husk at medbringe dit vaccinationsbevis i disse tilfælde.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Asiatours.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

8. Visum

Som dansk statsborger skal du have visum til Cambodia. Som med anden international rejseaktivitet skal du være i besiddelse af et gyldigt, dansk pas. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter udrejse fra Cambodia.

Som dansk statsborger kan du opnå visum på tre måder, enten elektronisk, ved ankomst til Cambodia eller ved at kontakte Cambodias ambassade i London.

Læs mere om hvordan du ansøger om elektronisk visum her: www.evisa.gov.kh
Prisen er 30 USD + gebyr 7 USD, som skal betales med kreditkort. Dit visum bliver sendt på e-mail og skal printes ud og medbringes til Cambodia. Bemærk at dit visum er gyldigt 30 dage efter det er udstedt.

Vælger du at få visum ved ankomst til Cambodia skal du medbringe dit pas, et pasfoto og 30 USD i kontanter.

Læs om visumprocessen, hvis du vælger at søge via Cambodias ambassade i London her: www.cambodianembassy.org.uk  under punktet visa.

Tjek også Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk for visumregler.

9. Valuta

Den cambodianske valuta hedder riel (KHR). 1 riel er opdelt i 100 sen. 
Det er en beskyttet valuta; det betyder, at den ikke kan købes på forhånd, og at du først kan veksle i Cambodia.

 www.valutakurser.dk  kan du altid se den nøjagtige kurs fra både amerikanske dollars og danske kroner.  Vi anbefaler, at du medbringer nogle amerikanske dollars i kontanter (helst store sedler som 20, 50 eller 100 USD), som du ved ankomsten kan veksle på et officielt vekselkontor. Du skal ikke påregne, at du kan veksle en stor amerikansk seddel og få små amerikanske sedler tilbage. Derfor anbefaler vi også, at du medbringer nogle amerikanske dollars i kontante små sedler (1, 5 og 10 USD ).

Mange steder foretrækkes amerikanske dollars som betalingsmiddel. Hvis prisen for det du ønsker at købe, har en værdi under 1 USD, foretrækkes betaling dog i riel. 

Gængse kreditkort som Visa og Mastercard kan anvendes i byerne Phnom Penh, Siem Reap, Battambang og Sihanoukville, hvor også kontantautomater (ATM) har vundet indpas. Uden for disse byer er hæveautomater ikke almindelige, og du kan ikke påregne at betale med kreditkort ret mange steder, men som regel dog på hoteller, mange restauranter og butikker.

Venligst bemærk, at der er mange butikker i Cambodia, der handler med ædelsten. Vi anbefaler at undlade køb af ædelsten i Cambodia, da der er mange falske ædelsten imellem. Vores guider tager ikke vores kunder med til ædelstensbutikker, og indkøb af ædelsten sker på eget ansvar.

10. Prisniveau

Generelt er der et lavt prisniveau i Cambodia. Nedenstående guide er for byerne. Typisk er priserne lavere på landet, og udvalget er mindre.

 • Mad:
  Restaurant med vestlig mad fra 4 USD
  Restaurant med khmer mad fra 3 USD
 • Drikkevarer:
  Sodavand 1 USD
  Øl 1 USD
  Juice 2 USD
  Vand lille flaske 0,50 USD, stor flaske 1 USD
 • Øvrige varer:
  Telefon fra 10 – 20 USD
  SIM kort 3 USD
  DVD’er 2,50 – 3 USD
  Bøger 10 – 15 USD
11. Drikkepenge

Drikkepenge er velset, men det er op til dig, om du vil give drikkepenge, og du kan give så meget eller så lidt, som du vil. Nedenstående er et vejledende niveau:

 • Piccolo: 1 – 2 USD pr. værelse
 • Stuepige: 1 USD pr. dag
 • Guider: 5 – 10 USD pr. dag pr. person afhængig af den leverede service
 • Chauffører: 2 – 5 USD pr. dag pr. person afhængig af den leverede service
 • Restauranter: i moderne restauranter er drikkepenge nogle gange inkluderet i prisen, og derfor er der ikke grund til at lægge yderligere. I lokale restauranter forventes drikkepenge ikke, men du kan lægge nogle småmønter på bordet, når du går.

Vores drikkepenge guideline er i USD, men drikkepengene afregnes i den lokale valuta på destinationen.

12. Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Cambodia varierer, om det er sommer- eller vintertid i Danmark.
Ved sommertid: +5 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 17 i Cambodia.
Ved vintertid: +6 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 18 i Cambodia.

13. Elektricitet

Cambodia har ikke standardiseret strøm eller stik. Derfor kan du opleve alt fra 110 til 230 volt. Stikkene er enten 2 runde ben eller 3 flade ben. Derfor skal du sørge for at have en adapter med på rejsen, hvis du har brug for at oplade kamera, telefon eller bærbar.

14. Telefon og internet

Den internationale landekode for Cambodia er +855. Det kan være dyrt at ringe hjem fra eller modtage opkald i Cambodia, tjek evt. med dit eget mobilselskab mht. dækning og priser for opkald. Hvis du har brug for at ringe eller SMS’e meget er det måske en idé at købe et lokalt SIM-kort.  Der findes internetcaféer i de større byer og der er wifi på de fleste hoteller.

15. Sikkerhed

Cambodia er generelt et meget sikkert land at rejse i. Kriminalitet over for turister begrænser sig generelt til få tilfælde af lommetyveri, og kan undgås med almindelig omtanke og fornuft. Undgå at fremvise dyre smykker og store kontantbeløb.

I Cambodia blev der under Indokinakrigen udlagt store mængder landminer, og der er stadig områder, hvor landminerne ikke er ryddet.  Disse områder ligger dog uden for de områder, vores rejser kommer til og generelt uden for turistområderne. Hovedparten af de ikke-ryddede områder er landområderne (rismarkerne) i det nordlige og vestlige hjørne af landet.

Følg altid guidens råd og vejledning omkring sikkerhed, og der vil ikke være nogen fare.

16. Mad og drikke

Khmer mad regnes for at være et af de sundeste køkkener i verden. Maden dufter godt, er velsmagende, sund og minder meget om thailandsk mad, uden dog at være lige så stærk. Der er også stor indflydelse fra det vietnamesiske køkken pga. den fælles franske Indokina-historie.

Den bedst kendte khmer (cambodianske) ret hedder ”amok”. Amok er en traditionel karry tilberedt på kokos og typisk med fisk, selv om den også indimellem fås med kylling.

Drik altid kun vand fra flaske. Flaskevand er billigt og fås overalt. Drik aldrig vand fra vandhaner.

17. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

 

18. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig rejseplanen så snart flyrejsen er booket. Her kan du se, hvordan din nøjagtige rejseplan kommer til at se ud. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme. Vi udsteder kun elektroniske billetter, som du selv skal udskrive. Når billetterne er udstedt, sender vi dig en e-mail med bookingnummer og de oplysninger du skal bruge for at udskrive billetterne. Samtidig modtager du et følgebrev med nyttige telefonnumre til turen, deriblandt et telefonnummer så du altid kan komme i kontakt med en af os hos Asiatours.dk, også udenfor kontorets normale åbningstid.

Hvis din rejseplan indeholder en indenrigsstrækning i Cambodia, får du først denne billet i Cambodia.

19. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

20. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Vi anbefaler, at du foretager sædereservation på flyet. Mange flyselskaber tilbyder også opgradering af reserverede billetter til pladser med ekstra plads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside. De fleste selskaber har et punkt på menuen, der hedder ”manage my booking”.  Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for sædereservation, så du skal have dit kreditkort/betalingskort klar, når du går i gang.

Desværre er der ikke ens regler for, hvornår der åbnes for sædereservation. Vi anbefaler, at du så tidligt som muligt prøver at foretage en sædereservation, og du vil så der få at vide, hvornår du kan foretage sædereservation, hvis det ikke kan ske med det samme. Det er meget almindeligt, at der først åbnes for sædereservation mellem 72 og 24 timer før afrejse.

21. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Cambodia, derfor kan det variere, hvor meget og hvor mange kg bagage du må medbringe i både indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil. Hvis din rejse involverer en indenrigsstrækning i Cambodia, kan du maksimalt medbringe 20 kg.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en trøje eller vindjakke med i håndbagagen.

22. Transfers til og fra lufthavne

Ved ankomst til de forskellige lufthavne i Cambodia bliver du hentet af vores lokale repræsentant, som vil stå med et skilt med Asiatours.dk på i ankomsthallen. Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen. Du vil få oplyst afhentningstidspunkt ved ankomst til Cambodia.

23. Etikette og kulturelle forskelle

At opleve forskelle i kultur og etikette er en af fornøjelserne ved at rejse, og det er vigtigt at respektere disse forskelle. På dansk siger vi ”skik følge eller land fly”, og derfor ønsker vi herunder at give dig nogle tips og råd, der vil bidrage til en endnu bedre oplevelse af Cambodia.

 • Undgå at vise vrede. At vise frustrationer eller vrede ved at råbe eller være ubehøvlet er ekstremt uhøfligt og nedladende og fører ikke til noget godt. At blive råbt ad er det samme som at tabe ansigt, og det kan cambodianerne (khmererne) ikke lide.
 • Undlad at vise kærtegn offentligt, fx at holde om hinanden eller at kysse, det opfattes stødende. Det er ekstremt sjældent at se par gå hånd i hånd. Derimod er det helt almindeligt, at venner eller veninder går hånd i hånd.
 • Tag skoene af inden du går ind i et hus – der er undtagelser, så se efter sko ved døren. Hvis der står sko, bør du også tage dine af, inden du går ind.
 • Cambodianere hilser på hinanden med et let buk og med hænderne samlet som i bøn (uden flettede fingre). Det er høfligst, at unge indleder hilsener. For udlændinge og i forretningssammenhænge er et (europæisk) håndtryk almindeligt accepteret.
 • Undlad at røre børns hoveder, det regnes for at bringe uheld (cambodianere rører skuldre og arme i stedet).
 • Brug altid enten begge hænder eller højre hånd, når du rækker noget til andre eller du modtager noget fra andre. Brug aldrig kun venstre hånd.
 • Undgå korte shorts, lårkorte nederdele og tank tops, især ved templer og kirker, og ude på landet, hvor kun få turister færdes.
 • Tag sko og hat af, inden du går ind i et kloster (vihara).
 • Undgå at pege med fingre mod en person og især en Buddha-figur.
 • Undgå nøgenbadning og nøgensolbadning fuldstændigt, det regnes for fuldstændig uanstændigt – også på stranden.
 • Hvis du sætter dig foran et ”dai” (Buddha-alter), bør du sidde med dine fødder til siden og væk fra Buddha.
 • En kvinde må gerne tage imod eller give noget til en munk, men bør aldrig røre ham.

Venligst bemærk: det centrale tårn i Angkor Wat er lukket for turister på buddhistiske helligdage.

24. Lokal transport

I Siem Reap og Phnom Penh bruges taxaer generelt fra og til lufthavnen og til fast pris. Reumork (svarer til tuktuk) bruges i byerne og koster typisk 1 til 3 USD pr. tur i Siem Reap, og 2 til 5 USD i Phnom Penh. I begge byer koster korte ture på under 1 km ca. 1 USD og priserne er typisk lidt højere om aftenen. 
I Cambodia er der også motorcykel-taxaer. Vi fraråder at benytte disse, da der sker mange ulykker med motorcykel-taxaer.

25. Donationer og gaver

Der er fattigdom i visse områder af Cambodia, og derfor har vores lokale samarbejdspartner givet os nedenstående retningslinjer i forhold til donationer og gaver.

 • Giv ALDRIG penge til tiggere, især ikke til børn. Hvis du giver penge til tiggere, forstærker det indtrykket af, at tiggeri er en acceptabel levevej. Hvis børn får penge ved at tigge, vil forældrene hellere sende dem på gaden for at tigge frem for at sende dem i skole.
 • Undtagelsen er handicappede og gamle menneske, dem må man godt give en skilling
 • Giv ALDRIG slik til børn i de landsbyer du besøger på rejsen
 • Lad være med at tro, at du skal give materielle ting. Oftest er det bedst at dele din tid, dele ud af dine smil og indbyde til venskab.
26. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at denne rejse generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
70 505 505
info@asiatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Populære rejser
Vietnams højdepunkter
Vietnams højdepunkter
Magiske natur og kulturoplevelser.
 
Bali, Indonesien
Bali, Indonesien
Rundrejse på Bali, Gudernes ø.
 

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.