• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideRejser til ØstenEt strejf af Japan
8 dage

Et strejf af Japan

Oplev Japans kultur og historie i den gamle hovedstad Kyoto.

Et strejf af Japan Et strejf af Japan
8 dage

Et strejf af Japan

Oplev Japans kultur og historie i den gamle hovedstad Kyoto.

Vælg denne rejse fordi…

Hvis du har kort tid og ønsker at opleve Japan uden at fare fra øst til vest, er denne rejse til Kyoto lige noget for dig. Kyoto er Japans gamle, kulturelle centrum, og her er mange traditioner stadig i højsædet. Du oplever en by med en levende geisha-kultur i Gion, 17 UNESCO verdensarvs bygningsværker som fx Guldpavillonen og Kiyomizu Tempel, et køkken der byder dig det bedste af japansk og international mad, og du får både guidede ture og tid på egen hånd. Du skal tage dine gode travesko med, for i Japan går man utrolig meget – og det gælder også for Kyoto.

Kyoto har 4 sæsoner, som vi kender det, og du kan rejse dertil året rundt. Hver sæson har sine særpræg og selv i restauranter og tehuse er menukortene sæsonorienterede. Især forår med kirsebærblomstring og efterår med ahorntræernes smukke farver er populære sæsoner.

Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Flyrejse fra Danmark til Osaka t/r
 • Ankomst guideservice i Osaka
 • Transfer fra Osaka lufthavn til hotellet i Kyoto t/r
 • Velkomstmøde på hotellet i Kyoto
 • 6 nætter på turistklasse hotel med morgenmad
 • Lokale engelsktalende guider på alle udflugter
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres ved min. 2 rejsende

Følgende udflugtspakke er inkluderet:

 • Guidet heldagstur til Guldpavillonen, Nijo borgen, Heian helligdommen, Nishiki markedet og Kiyomizu templet
 • Guidet halvdagstur til zenhaverne Daisenin, Ryogenin, Ktoin og Zuihoin
 • Guidet heldagstur til Nara med besøg ved Todaiji templet, Japans største Buddha, Kasuga Taisha helligdommen og derefter til Fushimi Inari helligdommen
Se alle billeder
Billeder
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse fra valgte lufthavn i Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst i Osaka, transfer til Kyoto

Efter ankomst går du gennem immigration, hvor du får stemplet 90 dages opholdsvisum i dit pas. Derefter samler du din bagage op og går gennem tolden ud i ankomsthallen. I ankomsthallen venter en repræsentant fra vores samarbejdspartner med et Asiatours-skilt, hvorpå dit navn står. Repræsentanten følger dig hen til bussen, som kører dig til dit hotel i Kyoto. Du skal bo i Kyoto de kommende 6 nætter.

Kyoto er stedet at tage til, når man har kort tid og samtidig ønsker at opleve den japanske kultur og folkesjæl. Kyoto står med et ben solidt plantet i historien og det andet ben i nutiden. Kyoto har meget velbevarede gamle kvarterer, hvor man tydeligt fornemmer det gamle Japan. Der er også moderne bydele og nutidig arkitektur som fx den nye Kyoto hovedbanegård og Kyoto Koncerthus.

I Kyoto er der bevaret ca. 2000 templer, helligdomme og kejserlige bygninger. I dag er 17 bygningsværker udpeget som UNESCO verdensarv. I Kyoto er den japanske kulturarv spillevende, og geishakvartererne med skoler og tehuse eksisterer ikke for turisternes skyld. Du går ikke mange skridt i gaderne, før du støder på de første kvinder klædt i kimono for en dag, og der er tehuse overalt. Du lærer hurtigt, at når gardinet er rullet ned foran en traditionel forretning, ja så betyder det, at der er åbent for forretning. At der er rullet ned, betyder kun, at du som kunde kan handle ugenert for blikke fra gaden. Kyoto har en overskuelig størrelse, og det er nemt at finde rundt. Med 1,5 mio. indbyggere er Kyoto også en af Japans ”mindre byer”!

Efter ankomst på hotellet er dagen til fri disposition.

Dag 3: Heldagsudflugt i Kyoto

Efter morgenmaden kommer en lokal engelsktalende guide til hotellet for at holde velkomstmøde. På velkomstmødet gennemgår guiden de kommende dages program, forklarer praktiske ting og svarer på spørgsmål.

I dag skal du på opdagelse i Kyoto sammen med en kyndig guide. I besøger nogle af Kyotos store og meget berømte seværdigheder og UNESCO verdensarvssteder, og transporten foregår med det offentlige bussystem.

Du starter ved Guldpavillonen, Kinkakuji. Guldpavillonen er Kyotos mest symbolske bygning. Den 3-etagers bygning ligger med en facade ud i en lille sø, og det er et betagende syn, når lyset falder ind på bygningen og den spejler sig i søen. Guldpavillonen blev bygget som retræte for en shogun, og blev efter hans ønske konverteret til et buddhistisk tempel efter hans død.

Efter Guldpavillonen gælder det Nijo borgen, der ligger omgivet af en fantastisk prydhave. Den smukke borg stammer fra ca. år 1600 og er berømt for de rigt dekorerede skydedøre og sit ”nattergalegulv”, et gulv der knirker, når nogen går på det. På den måde kunne samuraierne forsvare deres shogun mod ninjaer. Nijo borgen var bolig for den lokale shogun helt frem til 1867, hvor kejser Meiji afskaffede det gamle feudale system.

Derefter gælder det Heian helligdommen, der blev bygget i anledning af 1100 året for Kyotos grundlæggelse som hovedstad. Den orangerøde Heian helligdom er dedikeret til ånderne fra den første og den sidste kejser, der regerede i byen, kejser Kammu og kejser Komei. Nogle år senere blev der bygget en næsten 25 meter høj og 34 meter bred port som markering af indgangen til helligdommens område, en såkaldt torii port.

Uden mad og drikke dur helten ikke. Derfor skal du selvfølgelig også opleve Nishiki markedet, der er en smal indkøbsgade med over 100 forretninger og restauranter.  Den livlige gade er også kendt som ”Kyotos køkken” og har specialiseret sig i alt, der har med fødevarer at gøre. Det er det helt rigtige sted at finde særlige sæsonvarer, køkkenredskaber og Kyoto specialiteter som fx sursyltede grøntsager eller små ”rislommer” med fyld af kirsebærblomster eller sorte bønner. Rigtig mange steder er der små smagsprøver, så det er et godt sted at prøvesmage specialiteter.

Dagens sidste programpunkt er Kiyomizu Templet, der ligger på en bakketop. Den imponerende og smukke tempelbygning er 3 etager høj, bygget i træ og tappet sammen. Templet har en stor terrasse, hvorfra der er en formidabel udsigt over Kyoto.

Dag 4: Kyoto på egen hånd

Dagen er fri til at udforske Kyoto på egen hånd.

Dag 5: Kyoto på egen hånd

Dagen er til fri disposition.

Kyoto har så meget at byde på, at det svære nok bliver at begrænse sig!

Om noget er Kyoto forbundet med den særegne japanske tradition med geishaer. Før 2. verdenskrig var der omkring 80.000 geishaer over hele Japan. I dag er der nogle få tusind tilbage fordelt i nogle få byer. I Kyoto lever traditionen i bedste velgående. Der er flere geisha distrikter, hvoraf Gion er det mest kendte. Gion har bibeholdt det gamle Kyotos charme og er et ægte geisha distrikt med egen skole.  Geishaerne repræsenterer finkultur og har en 5 år lang uddannelse i fx poesi, sang, musik, konversation, oregami, teceremoni og kunst. En geisha er en højt betalt værtinde ved middagsselskaber, og hendes opgave er at sørge for den gode stemning og få selskabet på gled ved at stille middagsgæsterne i centrum. I mange vestlige lande opfattes som de som prostituerede – intet kunne være mere forkert, og det irriterer japanerne voldsomt, at vi tænker sådan om disse meget dannede selskabsdamer. Ved at gå igennem gaderne i Gion ser du ofte maiko’erne, der er i lære som geisha, gå fra tehus til tehus. Deres kimonoer er meget smukke og håret er sirligt opsat. Sent på eftermiddagen og tidligt om aftenen ser du dem med den klassiske hvide make-up.

Du kan vælge at leje en cykel og tage på opdagelse langs Kyotos utallige vandløb. Som næsten alle andre byer med rødder langt tilbage i historien, var tilgangen til vand utrolig vigtig. Kyoto er gennemskåret af et par floder, der er bygget hundredvis af kanaler, der er utallige kildevæld og havedamme. Overalt ser du en frodighed i beplantningen, som selvfølgelig også giver velkommen skygge i de varme sommermåneder. Når kirsebærtræerne blomster giver vandet en ekstra dimension til skønheden.

Dag 6: Guidet heldagstur til Nara

Guiden henter dig på hotellet, og I kører med tog til Nara. Nara var i 74 år i det 8. århundrede Japans hovedstad. Nogle af bygningerne i Nara stammer helt tilbage fra den tid. Du besøger Todai-ji templet, der omfatter Daibutsuden, der regnes for verdens største træbygning, og som huser Japans største Buddha. Hjorte i hundredvis færdes ugenert og næsten tamme omkring Todai-ji templet. Der ligger andre betydningsfulde templer som fx Byodoin Templet er berømt for sin Fønix hal, der pryder bagsiden af 10 yen mønten. Du besøger også Kasuga Taisha helligdommen, der er berømt for sine hundreder bronze- og stenlanterner, som troende har doneret.

Fra Nara tager I toget tilbage til Kyoto og fortsætter til Fushimi Inari helligdommen, der opnåede international berømmelse ifm. filmen ”Mit liv som geisha”. Stierne frem til helligdommen er flankeret af orangerøde porte, der ligesom danner en lang pergola. Portene er skænket af mange forskellige personer, og giverens navn er skrevet med sorte tegn på porten. Der hviler en helt særlig stemning over stedet, hvor der i alt er op mod 10.000 af de orangerøde porte.

Sidst på dagen er du tilbage på hotellet.

Dag 7: Kyoto på egen hånd

Dagen er til fri disposition.

Kyoto har mange smukke historiske bygninger og helligdomme, og hele bybilledet oser i store dele af byen af det gamle Japan. Og der er rigtig meget at vælge mellem. Du har set nogle på de inkludere ture, men her er et forslag til yderligere nogle skønne steder.

Du kan starte med Ginkakuji, der også er kendt som Sølvpavillonen. Zentemplet blev oprindelig bygget som en shoguns private villa og ligger i smukkeste haveanlæg. Vejen op til Ginkakuji er smal og meget hyggelig med mange caféer og småbutikker. Oftest er det også muligt her at købe sig en tur i rickshaw.

Du kan vandre ad Filosofstien gennem den nordlige del af Higashiyama distriktet. Filosofstien bugter sig langs en kanal, der er plantet til med hundredvis af japanske kirsebærtræer. I blomstringssæsonen er det et særdeles populært sted.

I Higashiyama kan du opleve en klassisk japansk teceremoni. Teceremonien hedder ”sao” eller ”cha-no-yu” og dækker over en mere end 400 år gammel tradition. Teceremonien opleves bedst i et traditionelt japansk hus bygget af træ med tynde vægge og skydedøre. Man sidder direkte på gulvet foran en kvinde klædt i den smukkeste kimono. Kvinden udfører teceremonien med stor omhyggelighed.

Kodaiji Templet, der er ca. 400 år gammelt er bestemt også et besøg værd. Kodaiji ligger på en bakke, og måske derfor er der er en særlig ro her. Templet ligger omgivet af en betagende have, der både har bonsai afsnit, en stenhave og en bambuslund med 20 meter høje bambus.

Det fredede og meget charmerende Ninenzaka er en gammel brostensbelagt gade med træhuse, som i dag er huser souvenirbutikker og små madsteder. Det er hyggeligt at gå lige så stille her og suge til sig. Og det er helt sikkert også stedet at finde de sidste souvenirs.

Dag 8: Hjemrejse fra Osaka til Danmark

Dagen er til fri disposition, indtil transfer til lufthavnen. Bussen henter dig ved hotellet og kører dig til Osaka. Fra Osaka flyver du til Danmark. Der er muligvis mellemlanding(er) undervejs.

Forlæng din rejse

Kom helt tæt på Japans spirituelle sjæl i Koyasan, 3 nætter

Pris:
Pr. person i dobbeltværelse: + 4.775 kr.
Pr. barn u/12 år: + 3.345 kr.
Enkeltværelsestillæg: + 2.520 kr.

På denne forlængelse til det hellige bjerg Koyasan kommer du helt tæt på Japans spirituelle sjæl. Koyasan er nemlig centrum for shingon-buddhismen og er et af Japans mest hellige steder. Det er derudover også optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

En munk ved navn Kobo Daishi, også kendt som Kukai, introducerede i år 805 e.Kr. shingon-buddhismen i Japan. Shingon betyder ”det sande ord” og adskiller sig fra traditionel buddhisme ved en formidlingsform, der i særlig grad er baseret på det usagte frem for det skrevne og primært udtrykkes i form af ceremonier og ritualer. Kobo Daishi grundlagde i år 816 e.Kr. tempelkomplekset Koyasan, der ligger på Koyasan bjergets skovklædte bjergtop i den frodige nationalpark Koya-Ryujin Quasi.

I Japan er templer normalt meget lukkede, men i de senere år har shingon-buddhisterne åbnet op for omverdenen og inviteret nysgerrige sjæle indenfor. Det ses bl.a. ved at ceremonier og ritualer før var forbeholdt munke og mandlige pilgrimme, men i dag kan kvinder og turister overvære disse og endda overnatte i et af templerne.

Under dit ophold oplever du 1200 års kultur og historie helt tæt på. Du skal nemlig overnatte i et shukubo-tempel fra år 1211, hvor munkene, morgen og aften, tilbereder et vegetarisk, buddhistisk måltid til dig, kaldet shojin ryori.

Dagene i Koyasan er til fri disposition og du kan vælge at deltage i munkenes morgenbøn og besøge Koyasans mange templer, Kobo Daishis mausoleum og de smukke fyrtræsskove, hvor træerne er op mod 20 meter høje. Du kan også gå en tur gennem byen Koyas hovedgade og studere munkene, der går rundt og passer de grønne haver.

Du kan rejse hertil på alle tider af året. Ligeså smukt her er, når kirsebærtræerne står i fuldt flor, ligeså smukt er her nemlig, når området er dækket af efterårsblade eller sne.

Koyasan har allerede budt både kejsere, politikere og andre højtstående folk velkommen, så hvad venter du på? Tag med os til Japans spirituelle sjæl, hvor afslapning og ro er i højsædet.

Afslapning og traditionel japansk levestil i Kinosaki Onsen, 2 nætter

Pris:
Pr. person i dobbeltværelse: + 3.310 kr.
Pr. barn u/12 år: + 2.320 kr.
Enkeltværelsestillæg: + 1.955 kr.

Nordvest for Kyoto, langs kysten ved det Japanske Hav, finder du den charmerende by Kinosaki Onsen i en dal omgivet af bjerge og hav.

I 1925 lå byen i ruiner efter et ødelæggende jordskælv og en hærgende brand. Da man genopbyggede byen, besluttede man, at bibeholde den traditionelle byggestil og opføre traditionelle japanske kroer, også kendt som ryokaner, i stedet for store moderne hoteller.

Byen er desuden smækfyldt med klassisk japansk arkitektur, gamle traditioner og de populære onsen bade, som blev opdaget omkring det 8. århundrede. Siden da har kurbyen udviklet sig til et populært mål for både japanske og udenlandske turister.

Onsen betyder ”varm kilde”. Vandet opvarmes af Japans mange aktive vulkaner, som ligger spredt ud over landet. Vandet er normalt 80°C, men bliver lokalt reguleret ned til 42°C. Onsens siges at have en række sundhedsmæssige fordele. Det varme vand får nemlig musklerne til at slappe af og mineraler som natrium, calcium og klorid er gode mod træthed, fordøjelsesproblemer, blå mærker og meget mere.

Under dit ophold har du gratis adgang til byens syv onsen bade, som hver især har unikke egenskaber. De ligger heldigvis tæt på hinanden og i gåafstand til både togstationen og dit ryokan.

Når du har fået nok af at bade, kan du slentre en tur langs byens floden hvor der er plantet smukke pile- og kirsebærtræer. For at få følelsen af den japanske kultur kan du iføre dig en smuk, traditionel kimono og forevige synet med et billede på en af de lanternebelyste broer, som er med til at give byen en hyggelig og romantisk stemning.

Kinosaki Onsen er smuk uanset hvornår på året, du vælger at rejse dertil. Om foråret går du under skyer af bløde lyserøde kirsebærblomster og om efteråret pryder de smukke orangerøde efterårsblade bybilledet. Vinteren giver stedet et helt unikt udseende, når den fine puddersne ligger sig på byens traditionelle bygninger og lodne træer. Om sommeren kan du opleve natfestivaler og nyde synet af de mange grønne piletræer langs byens flod.

Dagene er til fri disposition til at gå på opdagelse i denne skønne by, som er fuld af japanske traditioner og kultur.

Turen slutter med en nat i Osaka.

Enkeltværelsestillæg 4.150 kr.
Rabat ved større grupper.
Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Kontakt rejsekonsulent Trine Kjær

Skriv til:
info@asiatours.dk

Ring til:
70 505 505

Åbningstider:
Hverdage fra kl. 9 - 16

Hvorfor rejse med Asiatours?
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af asiatiske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Asiatours.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.