Tlf. 70 505 505 | Snak med en Asien-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomeRejser til ØstenJapanEt strejf af Japan
Japan | 8 dage:

Et strejf af Japan

Højdepunkter på denne rejse:

Guldpavillonen, Nijo borgen, Heian Helligdommen, Nishiki Markede, Kiyomizu templet, Zenhaverne Daisenin, Ryogenin, Ktoin og Zuihoin; Nara, Todaiji templet, Japans største Buddha, Kasuga Taisha helligdommen, Fushimi Inari helligdommen.

Følgende er inkluderet i rejsen:

 • Flyrejse fra Danmark til Osaka t/r
 • Ankomst guideservice i Osaka
 • Transfer fra Osaka lufthavn til hotellet i Kyoto t/r
 • Velkomstmøde på hotellet i Kyoto
 • 6 nætter på turistklasse hotel med morgenmad
 • Lokale engelsktalende guider på alle udflugter
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres ved min. 2 rejsende

Følgende udflugtspakke er inkluderet:

 • Guidet heldagstur til Guldpavillonen, Nijo borgen, Heian Helligdommen, Nishiki Markedet og Kiyomizu templet
 • Guidet halvdagstur til zenhaverne Daisenin, Ryogenin, Ktoin og Zuihoin
 • Guidet heldagstur til Nara med besøg ved Todaiji templet, Japans største Buddha, Kasuga Taisha helligdommen og derefter til Fushimi Inari helligdommen

Mulighed for tilkøb af flere ture:

 • Bento box kokkeskole
 • Izakaya kokkeskole
 • Cykeltur gennem Kyotos gyder og baggader
Tillæg for enkeltværelse 3.650 kr.
Rabat ved større grupper.
Rejsen kan bestilles indtil 60 dage før afrejse.
Vælg denne rejse fordi...

Hvis du har kort tid og ønsker at opleve Japan uden at fare fra øst til vest, er denne rejse til Kyoto lige noget for dig. Kyoto er Japans gamle, kulturelle centrum, og her er mange traditioner stadig i højsædet. Du oplever en by med en levende geisha-kultur i Gion, 17 UNESCO verdensarvs bygningsværker som fx Guldpavillonen og Kiyomizu Tempel, et køkken der byder dig det bedste af japansk og international mad, og du får både guidede ture og tid på egen hånd. Du skal tage dine gode travesko med, for i Japan går man utrolig meget – og det gælder også for Kyoto.

Kyoto har 4 sæsoner, som vi kender det, og du kan rejse dertil året rundt. Hver sæson har sine særpræg og selv i restauranter og tehuse er menukortene sæsonorienterede. Især forår med kirsebærblomstring og efterår med ahorntræernes smukke farver er populære sæsoner.

Detaljeret dagsprogram
Klik på et billede for at se det i fuld størrelse
Dag 1: Afrejse fra Danmark
Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse fra valgte lufthavn i Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst i Osaka, transfer til Kyoto
Dag 2: Ankomst i Osaka, transfer til Kyoto

Efter ankomst går du gennem immigration, hvor du får stemplet 90 dages opholdsvisum i dit pas. Derefter samler du din bagage op og gennem tolden ud i ankomsthallen, hvor en guide står et skilt med Asiatours og venter på dig. Guiden følger dig til bussen, som kører dig til dit hotel i Kyoto. Du skal bo i Kyoto de kommende 6 nætter.

Kyoto er stedet at tage til, når man har kort tid og samtidig ønsker at opleve den japanske kultur og folkesjæl. Kyoto står med et ben solidt plantet i historien og det andet ben i nutiden. Kyoto har meget velbevarede gamle kvarterer, hvor man tydeligt fornemmer det gamle Japan. Der er også moderne bydele og nutidig arkitektur som fx den nye Kyoto hovedbanegård og Kyoto Koncerthus.

I Kyoto er der bevaret ca. 2000 templer, helligdomme og kejserlige bygninger. I dag er 17 bygningsværker udpeget som UNESCO verdensarv. I Kyoto er den japanske kulturarv spillevende, og geishakvartererne med skoler og tehuse eksisterer ikke for turisternes skyld. Du går ikke mange skridt i gaderne, før du støder på de første kvinder klædt i kimono for en dag, og der er tehuse overalt. Du lærer hurtigt, at når gardinet er rullet ned foran en traditionel forretning, ja så betyder det, at der er åbent for forretning. At der er rullet ned, betyder kun, at du som kunde kan handle ugenert for blikke fra gaden. Kyoto har en overskuelig størrelse, og det er nemt at finde rundt. Med 1,5 mio. indbyggere er Kyoto også en af Japans ”mindre byer”!

Efter ankomst på hotellet er dagen til fri disposition.

Overnatning Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 

Dag 3: Heldagsudflugt i Kyoto
Dag 3: Heldagsudflugt i Kyoto

Efter morgenmaden kommer en lokal engelsktalende guide til hotellet for at holde velkomstmøde. På velkomstmødet gennemgår guiden de kommende dages program, forklarer praktiske ting og svarer på spørgsmål.

I dag skal du på opdagelse i Kyoto sammen med en kyndig guide. I besøger nogle af Kyotos store og meget berømte seværdigheder og UNESCO verdensarvssteder, og transporten foregår med det offentlige bussystem.

Du starter ved Guldpavillonen, Kinkakuji. Guldpavillonen er Kyotos mest symbolske bygning. Den 3-etagers bygning ligger med en facade ud i en lille sø, og det er et betagende syn, når lyset falder ind på bygningen og den spejler sig i søen. Guldpavillonen blev bygget som retræte for en shogun, og blev efter hans ønske konverteret til et buddhistisk tempel efter hans død.

Efter Guldpavillonen gælder det Nijo borgen, der ligger omgivet af en fantastisk prydhave. Den smukke borg stammer fra ca. år 1600 og er berømt for de rigt dekorerede skydedøre og sit ”nattergalegulv”, et gulv der knirker, når nogen går på det. På den måde kunne samuraierne forsvare deres shogun mod ninjaer. Nijo borgen var bolig for den lokale shogun helt frem til 1867, hvor kejser Meiji afskaffede den gamle feudale system.

Derefter gælder det Heian helligdommen, der blev bygget i anledning af 1100 året for Kyotos grundlæggelse som hovedstad. Den orangerøde Heian helligdom er dedikeret til ånderne fra den første og den sidste kejser, der regerede i byen, kejser Kammu og kejser Komei. Nogle år senere blev der bygget en næsten 25 meter høj og 34 meter bred port som markering af indgangen til helligdommens område, en såkaldt torii port.

Uden mad og drikke dur helten ikke. Derfor skal du selvfølgelig også opleve Nishiki markedet, der er en smal indkøbsgade med over 100 forretninger og restauranter.  Den livlige gade er også kendt som ”Kyotos køkken” og har specialiseret sig i alt, der har med fødevarer at gøre. Det er det helt rigtige sted at finde særlige sæsonvarer, køkkenredskaber og Kyoto specialiteter som fx sursyltede grøntsager eller små ”rislommer” med fyld af kirsebærblomster eller sorte bønner. Rigtig mange steder er der små smagsprøver, så det er et godt sted at prøvesmage specialiteter.

Dagens sidste programpunkt er Kiyomizu Templet, der ligger på en bakketop. Den imponerende og smukke tempelbygning er 3 etager høj, bygget i træ og tappet sammen. Templet har en stor terrasse, hvorfra der er en formidabel udsigt over Kyoto.

Overnatning Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 

Dag 4: Halvdagsudflugt til Zen-haverne i Nordkyoto
Dag 4: Halvdagsudflugt til Zen-haverne i Nordkyoto

I den nordlige del af Kyoto ligger det store tempelkompleks, Daitokuji. Her finder du nogle af Kyoto smukkeste – men mindre kendte – zenhaver. Hver af de smukke templer, Daisenin, Ryogenin, Kotoin og Zuihoin har egne distinkte zenhaver. En zenhave har ikke mange planter. Det er typisk et fladt areal med sten eller sand, og nogle gange en græsplæne. Den lille Zuihoin have forestiller det revne grus bølgetoppe i et oprørt hav.

Ryogenin haven er en grushave med stenøer og er en af verdens mest fotograferede zenhaver. Haverne er ideelle til meditation, fordi nøje udlagte sten og få planter er med til at skabe ro og harmoni. Dermed forstyrres tankerne ikke af alverdens planter. Tempelkomplekset har flere mindre templer, som alle har deres egen zenhave. Du har et par timer til rådighed til i ro og mag selv at udforske området – en skøn måde at starte dagen på. Guiden forklarer undervejs principperne i de forskellige haver.

Resten af dagen er fri til på egen hånd at udforske Kyoto.

Overnatning Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 

Dag 5: Kyoto på egen hånd
Dag 5: Kyoto på egen hånd

Dagen er til fri disposition.

Kyoto har så meget at byde på, at det svære nok bliver at begrænse sig!

Om noget er Kyoto forbundet med den særegne japanske tradition med geishaer. Før 2. verdenskrig var der omkring 80.000 geishaer over hele Japan. I dag er der nogle få tusind tilbage fordelt i nogle få byer. I Kyoto lever traditionen i bedste velgående. Der er flere geisha distrikter, hvoraf Gion er det mest kendte. Gion har bibeholdt det gamle Kyotos charme og er et ægte geisha distrikt med egen skole.  Geishaerne repræsenterer finkultur og har en 5 år lang uddannelse i fx poesi, sang, musik, konversation, oregami, teceremoni og kunst. En geisha er en højt betalt værtinde ved middagsselskaber, og hendes opgave er at sørge for den gode stemning og få selskabet på gled ved at stille middagsgæsterne i centrum. I mange vestlige lande opfattes som de som prostituerede – intet kunne være mere forkert, og det irriterer japanerne voldsomt, at vi tænker sådan om disse meget dannede selskabsdamer. Ved at gå igennem gaderne i Gion ser du i dagstimerne ofte maiko’erne, der er i lære som geisha, gå fra tehus til tehus på visit. Deres kimonoer er meget smukke og håret er sirligt opsat. Sent på eftermiddagen og tidligt om aftenen ser du dem med den klassiske hvide make-up.

Du kan vælge at leje en cykel og tage på opdagelse langs Kyotos utallige vandløb. Som næsten alle andre byer med rødder langt tilbage i historien, var tilgangen til vand utrolig vigtig. Kyoto er gennemskåret af et par floder, der er bygget hundredvis af kanaler, der er utallige kildevæld og havedamme. Overalt ser du en frodighed i beplantningen, som selvfølgelig også giver velkommen skygge i de varme sommermåneder. Når kirsebærtræerne blomster giver vandet en ekstra dimension til skønheden.

I dag kan du mod særskilt betaling deltage på en ekstra udflugt:

Overnatning Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 

Dag 6: Guidet heldagstur til Nara
Dag 6: Guidet heldagstur til Nara

Guiden henter dig på hotellet, og I kører med tog til Nara. Nara var i 74 år i det 8. århundrede Japans hovedstad. Nogle af bygningerne i Nara stammer helt tilbage fra den tid. Du besøger Todai-ji templet, der omfatter Daibutsuden, der regnes for verdens største træbygning, og som huser Japans største Buddha. Hjorte i hundredvis færdes ugenert og næsten tamme omkring Todai-ji templet. Der ligger andre betydningsfulde templer som fx Byodoin Templet er berømt for sin Fønix hal, der pryder bagsiden af 10 yen mønten. Du besøger også Kasuga Taisha helligdommen, der er berømt for sine hundreder bronze- og stenlanterner, som troende har doneret.

Fra Nara kører I tilbage til Kyoto og fortsætter til Fushimi Inari helligdommen, der opnåede international berømmelse ifm. filmen ”Mit liv som geisha”. Stierne frem til helligdommen er flankeret af orangerøde porte, der ligesom danner en lang pergola. Portene er skænket af mange forskellige personer, og giverens navn er skrevet med sorte tegn på porten. Der hviler en helt særlig stemning over stedet, hvor der i alt er op mod 10.000 af de orangerøde porte.

Sidst på dagen er du tilbage på hotellet.

Overnatning Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 

Dag 7: Kyoto på egen hånd
Dag 7: Kyoto på egen hånd

Dagen er til fri disposition.

Kyoto har mange smukke historiske bygninger og helligdomme, og hele bybilledet oser i store dele af byen af det gamle Japan. Og der er rigtig meget at vælge mellem. Du har set nogle på de inkludere ture, men her er et forslag til yderligere nogle skønne steder.

Du kan starte med Ginkakuji, der også er kendt som Sølvpavillonen. Zentemplet blev oprindelig bygget som en shoguns private villa og ligger i smukkeste haveanlæg. Vejen op til Ginkakuji er smal og meget hyggelig med mange caféer og småbutikker. Oftest er det også muligt her at købe sig en tur i rickshaw.

Du kan vandre ad Filosofstien gennem den nordlige del af Higashiyama distriktet. Filosofstien bugter sig langs en kanal, der er plantet til med hundredvis af japanske kirsebærtræer. I blomstringssæsonen er det et særdeles populært sted.

I Higashiyama kan du opleve en klassisk japansk teceremoni. Teceremonien hedder ”sao” eller ”cha-no-yu” og dækker over en mere end 400 år gammel tradition. Teceremonien opleves bedst i et traditionelt japansk hus bygget af træ med tynde vægge og skydedøre. Man sidder direkte på gulvet foran en kvinde klædt i den smukkeste kimono. Kvinden udfører teceremonien med stor omhyggelighed.

Kodaiji Templet, der er ca. 400 år gammelt er bestemt også et besøg værd. Kodaiji ligger på en bakke, og måske derfor er der er en særlig ro her. Templet ligger omgivet af en betagende have, der både har bonsai afsnit, en stenhave og en bambuslund med 20 meter høje bambus.

Det fredede og meget charmerende Ninenzaka er en gammel brostensbelagt gade med træhuse, som i dag er huser souvenirbutikker og små madsteder. Det er hyggeligt at gå lige så stille her og suge til sig. Og det er helt sikkert også stedet at finde de sidste souvenirs.

I dag kan du mod særskilt betaling deltage på en ekstra udflugt:

Overnatning Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 

Dag 8: Hjemrejse fra Osaka til Danmark
Dag 8: Hjemrejse fra Osaka til Danmark

Dagen er til fri disposition, indtil transfer til lufthavnen. Bussen henter dig ved hotellet og kører dig til Osaka. Fra Osaka flyver du til Danmark. Der er muligvis mellemlanding(er) undervejs.

INDHENT TILBUD
Yderligere oplysninger
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
70 505 505
info@asiatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Trustpilot

INDHENT TILBUD

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.