Tlf. 70 505 505 | Snak med en Asien-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomeRejser til ØstenJapanKyoto & Tokyo – Japans hjerte & hjerne
9 dage:

Kyoto & Tokyo – Japans hjerte & hjerne

Højdepunkter på denne rejse:

Kyoto, Sølvpavillonen, Filosofstien, Yasaka helligdommen, geisha distriktet Gion, Higashiyama tempeldistriktet, teceremoni, Kodaiji templet, Kiyomizu templet, Shinkansen fra Kyoto til Tokyo, Shibuya, Harajuku, Takeshita Dori, Meiji helligdommen, Omotesando, Asakusa, Sensoji templet, bådtur på Sumida floden, Hamarikyu parken.

Følgende er inkluderet i rejsen:

 • Flyrejse fra Danmark til Osaka og hjem fra Tokyo
 • Transfer i bus fra Osaka lufthavn til hotellet i Kyoto
 • Ankomst guideservice ved ankomst i Osaka lufthavn
 • Transfer i bus fra hotellet i Tokyo til lufthavnen i Tokyo
 • Shinkansen togtur fra Kyoto til Tokyo
 • IC togkort med 2500 JPY til Tokyo
 • 7 nætter på turistklasse hoteller med morgenmad
 • Lokale engelsktalende guider på alle udflugter
 • Velkomstmøde på hotellet i Kyoto
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres ved min. 2 rejsende

Følgende udflugtspakke er inkluderet:

 • Guidet heldagstur i Kyoto til Sølvpavillonen (Ginkakuji), Filosofstien, Yasaka helligdommen, Geisha distriktet Gion, Higashiyama tempeldistriktet, Ninenzaka, Kodaiji Templet og Kiyomizu templet
 • Traditionel teceremoni i Kyoto
 • Guidet halvdagstur i Tokyo til Shibuya og Takeshita Dori
 • Guidet heldagstur i Tokyo til Meiji helligdommen, Meiji helligdommen, Omotesando,  Asakusa, Sensoji templet, bådtur på Sumida floden, Hamarikyu parken

Mulighed for tilkøb af flere ture:

 • Bento box kokkeskole i Kyoto
 • Kamakura
 • Mount Fuji

 

Tillæg for enkeltværelse 3.760 kr.
Rabat ved større grupper.
Rejsen kan bestilles indtil 60 dage før afrejse.
Vælg denne rejse fordi...

På denne rejse vil du opleve essensen af Japan. Fra den gamle hovedstad Kyotos historie og rodfæstede kultur med respekt, sirlig orden og gamle traditioner til den hypermoderne hovedstad Tokyo med Kejserpaladset, mangakultur og megarige i Ginza-kvarteret. Kyotos velbevarede bybillede med lave, tyndvæggede træhuse med skydedøre giver et indtryk af fortidens Japan, mens du vil opleve megastationer, moderne arkitektur og skyskrabere i Tokyo.

I Kyoto oplever du en traditionel teceremoni. Du går gennem et levende, aktivt geisha distrikt, hvor du sikkert oplever geisha-lærlinge, maiko’erne. De mange helligdomme, tehuse og pavilloner indhyller Kyoto i en særlig atmosfære af historie. Samtidig ser du overalt smukke haver og vandløb.

På guidede ture i Tokyo bliver du introduceret til det moderne Japan med trendsættende unge, neonskilte, alt tænkeligt inden for elektronik, og et supereffektivt transportsystem. Samtidig oplever du lommer af gammel historie og kultur, som byens borgere vogter nidkært om, fx de smukke og meget velbesøgte parker og Sensoji templet.

Detaljeret dagsprogram
Klik på et billede for at se det i fuld størrelse
Dag 1: Afrejse fra Danmark
Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse fra valgte lufthavn i Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst i Osaka, videre til Kyoto
Dag 2: Ankomst i Osaka, videre til Kyoto

Efter ankomst går du gennem immigration, hvor du får stemplet 90 dages opholdsvisum i dit pas. Derefter samler du din bagage op og går gennem tolden ud i ankomsthallen. I ankomsthallen venter en guide med et skilt med Asiatours. Guiden følger dig hen til bussen, som kører dig til dit hotel i Kyoto. Du skal bo i Kyoto de kommende 3 nætter.

Kyoto er en helt vidunderlig by med en rig historie, der har haft og stadig har stor indflydelse på den japanske selvopfattelse. Kyoto var gennem mere end 1000 år frem til 1868 Japans hovedstad. I byen er der bevaret ca. 2000 templer, helligdomme og kejserlige bygninger, og der er et væld af universiteter. I dag er 17 bygninger udpeget som UNESCO verdensarv. I Kyoto er den japanske kulturarv spillevende, og geishakvartererne med skoler og tehuse eksisterer ikke for turisternes skyld. Byen har en overskuelig størrelse, og det er nemt at finde rundt. Med 1,5 mio. indbyggere er Kyoto også en af Japans ”mindre byer”!

Efter ankomst på hotellet er dagen til fri disposition.

Overnatning Kyoto Plaza Hotel 

Dag 3: Velkomstmøde - Guidet heldagsudflugt i Kyoto
Dag 3: Velkomstmøde - Guidet heldagsudflugt i Kyoto

Efter morgenmaden kommer en lokal engelsktalende guide til hotellet for at holde velkomstmøde. På velkomstmødet gennemgår guiden de kommende dages program, forklarer praktiske ting og svarer på spørgsmål.

I dag skal du på en guidet tur besøge nogle af Kyotos store seværdigheder. To højdepunkter bliver de smukke og ikoniske UNESCO verdensarvssteder, Ginjakuji og Kiyomizu. Turen er på gåben, så hav det gode fodtøj på.

Guiden henter dig på hotellet, og I besøger først Ginkakuji, der også er kendt som Sølvpavillonen. Zentemplet blev oprindelig bygget som en shoguns private villa, og det er omgivet af det smukkeste haveanlæg. Især stenhaven er ikonisk. Vejen op til Ginkakuji er smal og meget hyggelig med mange caféer og småbutikker. Oftest er det også muligt her at købe sig en tur i rickshaw.

Herefter vandrer du ad Filosofstien gennem den nordlige del af Higashiyama distriktet. Filosofstien bugter sig langs en kanal, der er plantet til med hundredvis af japanske kirsebærtræer. I blomstringssæsonen, Sakura, er det et særdeles populært sted.

Næste stop er Yasaka helligdommen, hvor der er sat tid af til frokost (ikke inkluderet). Yasaka helligdommen blev grundlagt for mere end 1300 år siden, og forbinder geisha distriktet Gion med det smukke Higashiyama tempel distrikt. Du går gennem Higashiyama frem til et sted, hvor du skal opleve en klassisk japansk teceremoni. Teceremonien hedder ”sao” eller ”cha-no-yu” og dækker over en mere end 400 år gammel tradition. Du oplever teceremonien i et traditionelt japansk hus, der er bygget af træ, har tynde vægge og skydedøre, nogle steder lavet af en form for pergament. Du sidder direkte på gulvet foran en kvinde klædt i den smukkeste kimono. Kvinden udfører teceremonien med stor omhyggelighed.

Herefter fører guiden dig frem til det fredede og meget charmerende Ninenzaka, der er en gammel brostensbelagt gade med træhuse, som i dag huser souvenirbutikker og små madsteder. Du får tid på egen hånd her.

Næste stop Kodaiji Templet, der er ca. 400 år gammelt. Kodaiji ligger på en bakke, og måske derfor er der en særlig ro her. Templet ligger omgivet af en betagende have, der både har bonsai afsnit, en stenhave og en bambuslund med 20 meter høje bambus. I en japansk have er intet tilfældigt, alt har sin særlige plads og særlige betydning, og det fornemmer man som gæst lynhurtigt. På tempelgrunden ligger også 2 historiske tehuse, som du kan besøge.

Sidste stop på dagens udflugt er Kiyomizu. Fra Kodaiji templet går du ad små smalle stræder med gamle træhuse op til Kiyomizu, der ligger på en bakketop. Den imponerende og smukke tempelbygning er 3 etager høj, bygget i træ og tappet sammen. Templet har en stor terrasse, hvorfra der er en formidabel udsigt over Kyoto. Bag templet ligger Jishu helligdommen, hvor kærligheds- og ægteskabsguden residerer. Derfor valfarter mange unge japanere hertil for at bede om held i kærlighed og et godt ægteskab.

Overnatning Kyoto Plaza Hotel 

Dag 4: Kyoto på egen hånd
Dag 4: Kyoto på egen hånd

Dagen er til fri disposition.

Kyoto har så meget at byde på, at det svære nok bliver at begrænse sig!

Du kan vælge at leje en cykel, og tage på opdagelse langs Kyotos utallige vandløb. Som næsten alle andre byer med rødder langt tilbage i historien, var tilgangen til vand utrolig vigtig. Kyoto er gennemskåret af et par floder, der er bygget hundredvis af kanaler og utallige kildevæld og havedamme. Overalt ser du en frodighed i beplantningen, som selvfølgelig også giver velkommen skygge i de varme sommermåneder. Når kirsebærtræerne blomster giver vandet en ekstra dimension til skønheden.

Du kan vælge at trave rundt i gaderne og bare suge til dig. Du vil hurtigt opdage, at der er mange japanske turister i Kyoto, og en af de ting, der er populært at foretage sig, er at blive klædt i traditionel kimono for en dag – det gælder både mænd og kvinder. Det er farverigt at se på, og især de unge mennesker hygger sig tydeligvis med det.

Der er selvfølgelig også mange seværdigheder, som ikke var omfattet af turen i går. En seværdighed opnåede international berømmelse ifm. filmen ”Mit liv som geisha”, Fushimi Inari helligdommen. Stierne frem til helligdommen er flankeret af orangerøde porte, der ligesom danner lange pergolaer. Portene er skænket af mange forskellige personer, og giverens navn er skrevet med sorte tegn på porten. Der hviler en helt særlig stemning over stedet, hvor der i alt er op mod 10.000 af de orangerøde porte.

En anden seværdighed, der næsten også er et must, er Guldpavillonen, Kinkakuji. Guldpavillonen er Kyotos mest symbolske bygning. Den 3-etagers bygning ligger med en facade ud i en lille sø, og det er et betagende syn, når lyset falder ind på bygningen og den spejler sig i søen.

Kyoto er over hele Japan kendt som et kulinarisk smørhul. Derfor er der et væld af rigtig gode restauranter og spændende madmarkeder, fx Nishiki. Vi anbefaler også, at du tager på kokkeskole.

I dag kan du mod særskilt betaling deltage på en ekstra udflugt:

Overnatning Kyoto Plaza Hotel 

Dag 5: Kyoto – Tokyo med Shinkansen, guidet tur i Tokyo
Dag 5: Kyoto – Tokyo med Shinkansen, guidet tur i Tokyo

I dag lægger du kulturhøjborgen og Japans hjerte Kyoto bag dig, og drager til Tokyo, der regnes for Japans hjerne.

Du kører med højhastighedstoget Shinkansen, der på alle stationer har egne perroner. Det er en oplevelse at køre med tog i Japan. Højhastighedstogene kører med 6, 8, 12 eller 18 vogne. På informationsskiltene på stationen kan du se, hvor mange vogne hver enkelt tog kører med. Når du så er nede på perronen, kan du på afmærkningen på selve perronen se præcis, hvor din vogn holder. Og toget holder inden for få cm af markeringen. Der er nemlig malet ikoner på perronen for fx vogntogslængde ”6 vogne – vogn 5” eller ”12 vogne – vogn 3”. Så når man har fået øje på systemet, er det supernemt. Japanerne har dertil en fantastisk køkultur, man stiller sig pænt i kø ud for det relevante ikon på perronen, og man går stille og roligt ombord i toget i den rækkefølge, man er ankommet i – ikke noget med at mase foran eller udenom!

Togene kører meget præcist overalt i Japan, og hvis der er forsinkelser på mere end et par minutter, er det både det store samtaleemne på toget og i de nationale nyheder på TV og radio.

Der er 514 km fra Kyoto hovedbanegård til Tokyo. Den strækning tilbagelægges i Shinkansen på lidt over 2 timer.

Når du ankommer til Tokyo venter din guide på stationen og følger dig til hotellet. I bruger metroen fra stationen til hotellet, og du får et IC kort, et elektronisk rejsekort, som kan bruges på både tog og busser.

Når du har tjekket ind på hotellet, er der om eftermiddagen guidet byrundtur i det moderne Tokyo. Du bor i Tokyo de kommende 4 nætter.

Den guidede halvdagstur starter i Shibuya. Shibuya er kendt for flere ting: 1) et sydende shopping område for mode og modetilbehør, 2) hjemsted for nye trendsættende modedesignere og underholdning samt ikke mindst 3) Tokyos kendteste og mest fotogene gadekryds, hvor tusindvis af fortravlede mennesker krydser, når der er grønt for gående og rødt for kørende fra alle retninger.

Herefter går turen til Harajuku, der er et andet af Tokyos modemekkaer. En af de berømte gader i Harajuku distriktet er Takeshita Dori, der med sine sidegader udgør teenagekulturens højborg. Her oplever du især unge mennesker, der er meget farverigt klædt. Stort set alt er tilladt, men de er stadig meget tækkeligt klædt.

Eftermiddagen rundes af med et besøg i et stormagasin, hvor der i den underjordiske etage sælges fødevarer, der udstilles som små kunstværker. Det er en oplevelse i sig selv at se, hvorledes indpakning er en del af købsoplevelsen.

Overnatning Citadine Shinjuku 

Dag 6: Guidet heldagsudflugt i Tokyo
Dag 6: Guidet heldagsudflugt i Tokyo

I dag er der guidet heldagsudflugt inkluderet. For nemt at komme rundt er turen baseret på det offentlige transportsystem.

Turen begynder ved Meiji helligdommen, der er opført for at ære mindet om kejser Meiji. Meiji helligdommen ligger midt i Tokyo i en stor skovlignende park. Inden man når frem til helligdommen, går man gennem 2 meget store shintoporte. Helt fremme ved helligdommen hersker der en højtidelig ro, som er i stor kontrast til det hektiske byliv kort derfra. Det er et meget populært sted at holde traditionelt bryllup, og der er gode chancer for at se shintopræster, brudepar og bryllupsgæster.

Fra Meiji går du til gaden Omotesando, som er Tokyos pendant til 5th Avenue eller Champs-Elysees. Det er her, de internationale modebrands har butikker. Her vil du opleve, at personalet følger kunderne helt ud på gaden og bukker dybt, når kunden bevæger sig videre på sin færd. Det dybe buk er et klassisk japansk udtryk for stor respekt.

Turen går videre til Asakusa, der er Tokyos gamle bydel. Her er stadig nogle gamle bygninger tilbage, og området er uden store højhuse. Ud over stemningen i gader og stræder, er den helt centrale seværdighed Sensoji. Det er Tokyos ældste tempel, og for mange japanere har det særlig betydning at komme her for at tænde røgelsespinde. Nakamise er den lange gågade med souvenirbutikker og madboder, der fører op til Sensoji templet. Her er der altid et stort leben, og du vil opleve kvinder, par og nogle gange hele familier iført traditionelle kimonoer. De er på vej for at tænde røgelsespinde og vifte hellig røg på sig i håb om at blive sygdomme kvit, opnå held i livet, få et barn eller noget helt fjerde.

Fra Sensoji er der kort gåafstand til Sumida floden. Her skal du på en bådtur for at se Tokyo fra vandsiden. Undervejs passerer du ikoniske bygninger, bl.a. Asahi Super Dry hovedkvarteret, og de legendariske 12 broer, der arkitektonisk og farvemæssigt er meget forskellige.

Du står af båden ved Hamarikyu haven, en park der ligger centralt i Tokyo og vender ud mod Tokyo bugten. Som noget helt usædvanligt har parken saltvandssøer, hvor vandspejlet stiger og falder med tidevandet. Parken er fra Edo-tidens begyndelse omkring år 1600, og kontrasten til det moderne Tokyos skyline af skyskrabere lige bag parken er meget sigende for Japan af i dag. I et af tehusene i parken kan du købe en kop dampende ”matcha”, grøn te.

Du er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Overnatning Citadine Shinjuku 

Dag 7-8: Tokyo på egen hånd, mulighed for tilkøbsudflugter
Dag 7-8: Tokyo på egen hånd, mulighed for tilkøbsudflugter

Dagene er til fri disposition.

Tokyo har så meget forskelligt at byde på. Kejserpaladset og broen Niju-bashi over voldgraven er et af Tokyos ikoniske højdepunkter. Ikke langt fra paladset og parken ligger Ginza kvarteret, der forbindes med verdens højeste kvadratmeter priser og det superrige bohemeliv. Der er alt inden for caféer, barer, restauranter og shoppingcentre. Tættere på floden i Tsukiji bydelen – i hjertet af Tokyo – ligger Japans verdensberømte fiskeriauktion. Det har mange gange været planlagt at flytte den væk fra området, men foreløbig ligger den her. Igen en af de store kontraster i den hypermoderne storby.

I Akihabara bydelen finder du alt, hvad hjertet kan begære af elektronik. Butik efter butik handler med elektronik. Gennem de senere år er bydelen også blevet kendt som et centrum for otaku-kulturen og manga-fans. Det er også her, du kan få den helt særlige oplevelse at gå på ”maid café”, hvor personalet er klædt som tegneserie-servitricer.

I dag kan du mod særskilt betaling deltage på en ekstra udflugt:

Overnatning Citadine Shinjuku 

Dag 9: Hjemrejse fra Tokyo til Danmark
Dag 9: Hjemrejse fra Tokyo til Danmark

Dagen er til fri disposition indtil transfer til lufthavnen. Du bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver til Danmark. Der er muligvis mellemlanding(er) undervejs.

INDHENT TILBUD
Yderligere oplysninger
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
70 505 505
info@asiatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Trustpilot

INDHENT TILBUD

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.