TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
19 dage

Det bedste af Kina

Hvorfor ikke gå all-in på oplevelser i Kina? Forude venter 8 enestående UNESCO-steder, poetiske landskaber, kluntede pandaer og storbyliv i verdensklasse. Lad os vise dig det bedste af Kina!

Det bedste af Kina
Det bedste af Kina
19 dage
ForsideAsienKinaDet bedste af Kina

Det bedste af Kina

Hvorfor ikke gå all-in på oplevelser i Kina? Forude venter 8 enestående UNESCO-steder, poetiske landskaber, kluntede pandaer og storbyliv i verdensklasse. Lad os vise dig det bedste af Kina!

ForsideAsienKinaDet bedste af Kina
Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
  • Flyrejse fra Danmark til Beijing og hjem fra Shanghai
  • Transfers fra og til lufthavne med kinesisktalende chauffør
  • Togrejse med højhastighedstog: Beijing – Luoyang – Xi’an – Chengdu – Guilin
  • Indenrigsfly fra Guilin til Shanghai
  • 17 nætter på 4-stjernede hoteller
  • 17 x morgenmad (dag 3-19)
  • Lokal engelsktalende guide på udflugter med kinesisktalende chauffør
  • Udflugter foregår med offentlig transport og i bil eller minibus med aircondition
  • Alle nævnte transfers og udflugter foregår i internationale grupper fra 2-14 personer og kun med TourCompass’ egne gæster
  • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
  • Afrejsegaranti – Prisen er gyldig ved min. 2 rejsende. Forhør dig om pris, hvis du rejser alene

Omfattende udflugtspakke:

  • Byrundtur i Beijing med Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By og Kulhøjen
  • Den Kinesiske Mur
  • Shaolin-templet
  • Longmen-grotterne
  • Det Muslimske Kvarter i Xi’an
  • Terrakottahæren og Den Store Vildgås Pagode
  • Chengdu Giant Panda Base
  • Byrundtur i Chengdu med besøg til et lokalt marked, Wenshu-templet og Kuan Zhai Alley
  • Byrundtur i Shanghai med bl.a. The Bund, Shanghai Tower og Yuyuan haven
  • Entréer og afgifter til omtalte seværdigheder

REJSEN KORT FORTALT

Denne rejse tager dig med til det absolut bedste af Kina. Du oplever hele 8 UNESCO-steder, og der er mulighed for at opleve endnu flere på vores spændende tilkøbsture.

Du starter i den kejserlige hovedstad Beijing, hvor du besøger det gigantiske samlingspunkt, Den Himmelske Freds Plads. Bag de tykke, røde mure mod nord gemmer sig det mægtige kejserpalads i Den Forbudte By. Nord herfor ligger den menneskeskabte Kulhøj, hvor du i klart vejr, har en skøn udsigt over paladset og den travle hovedstad.

Du forlader Beijing og sætter kurs mod den gamle hovedstad Luoyang. Her besøger du det berømte Shaolin tempel, som i dag er kendt for kinesisk kampsport. Dagen efter går turen til de imponerende Longmen grotter, som er nogle af de flotteste og mest imponerende eksempler på buddhistisk grottekunst i Kina.

Turen tager dig videre til en anden af Kinas gamle hovedstæder. Xi’an er byen, hvor Silkevejen endte og er derfor en smeltedigel af kulturer og religioner. Du får en guidet tur rundt i byens muslimske kvarter med den særprægede moske, gadekøkkenerne med forførende dufte og den travle bazar. Et besøg i Xi’an er ikke fuldendt uden et besøg til den verdensberømte og yderst imponerende Terrakottahær, som kan blæse enhver bagover.

I Chengdu oplever du de skønne og kluntede pandaer i Chengdu Giant Panda Base, som er et succesfuldt avls- og forskningscenter. Centeret arbejder hårdt for at øge antallet af de truede pandaer, og for at give dem et godt liv i så naturlige miljøer som overhovedet muligt. Centeret startede med tre små svækkede pandabjørne, men i dag er tallet steget til 176 sunde og raske pandaer.

Jo længere mod syd og vest du kommer, jo friskere bliver luften. Det kan især mærkes i Yangshuo, hvor du fortrylles af de poetiske og betagende landskaber. Her står høje, asymmetriske kalkstensbjerge, der spejles ned i de rolige floder, Li og Yalong. Så enestående et landskab, at det er foreviget på 20-yuan pengesedlen.

Rejsen slutter i Shanghai, der er Kinas største og vildeste by. Glæd dig!

Derfor skal du vælge denne rejse

  • Den store rundrejse hvor du kommer et lag dybere i den kinesiske historie og kultur og oplever den sort-hvide panda og Sydkinas maleriske landskaber
  • Glæd dig til at besøge de store UNESCO-steder som Den Kinesiske Mur, Longmen-grotterne, Den Forbudte By og Terrakottahæren og hør hvordan Den Store Vildgås Pagode i Xi’an fik sit navn
  • Nyd roen og den friske luft i Yangshuo og bliv fortryllet af den billedskønne natur med stille floder, kalkstensbjerge og rismarker
  • Mærk suset i maven fra Kinas højeste skyskraber med udsigt over den kontrastfyldte millionby Shanghai og lad dig charmere af Chengdus kluntede pandaer

Vores priser inkluderer altid

  • Alle fly – både internationale og indenrigs
  • Alle transfers på destinationen
  • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
  • Alle overnatninger
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra valgte lufthavn

I dag flyver du mod Kina med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst i Beijing

Du ankommer til Beijings internationale lufthavn og går igennem immigrationen, hvorefter du samler din bagage op. Ude i ankomsthallen venter din guide med et skilt, hvorpå dit navn står. På køreturen til hotellet gennemgår guiden din rejses program og svarer på eventuelle spørgsmål, du måtte have. Guiden fortæller dig også om Kina, og hvad du skal respektere og være opmærksom på. Efter ankomst til hotellet, som ligger i den centrale del af Beijing, venter der dig en kort gåtur, så du bliver bekendt med området omkring hotellet.

Til aften anbefaler vi, at du prøver en af Beijings velsmagende specialiteter som fx sprød pekingand, der er en gammel traditionel ret. Anden tørres over flere dage, hvilket er med til at give den det ekstra sprøde skind. Den sprøde and udskæres oftest ved bordet og serveres sammen med tynde pandekager, forårsløg og en lækker hoisin-sauce.

Overnatning:
Dag 3: Byrundtur i Beijing

Efter morgenmaden bliver du hentet på hotellet af guiden.

Sørg for at have gode, komfortable sko på, for du kommer til at gå meget på dagens spændende byrundtur, der tager dig med til Beijings allerstørste seværdigheder.

Du går fra hotellet til den 840 meter lange shoppinggade Dashilan, der ligger syd for Den Himmelske Freds Plads. Dashilan blev grundlagt under Ming-dynastiet for over 600 år siden, men begyndte for alvor først at blomstre under Qing-dynastiet. Lige inden OL i 2008 gennemgik gaden en omfattende renovering, hvor man besluttede at holde fast i den traditionelle stil fra Ming- og Qing-dynastierne. I den nordlige ende af gaden står et af Dashilans kendetegn, den røde og gule sporvogn fra gammel tid. Du fortsætter herfra til Beijings berømte samlingspunkt, Den Himmelske Freds Plads.

Under Ming- og Qing-dynastierne lå de kejserlige kontorer her på pladsen, men disse blev ødelagt under bokseopstanden, og man ryddede derfor hele området, hvilket førte til opførelsen af Den Himmelske Freds Plads, også kaldt Tiananmen Square. Man valgte at navngive pladsen efter Den Himmelske Freds Port (Tiananmen), som adskiller pladsen fra Den Forbudte By, der ligger mod nord.

Pladsen har et areal på 440.000 m2, og det siges, at der er plads til 1 mio. mennesker. Med sin enorme størrelse er pladsen ikke bare Kinas største, men også verdens største.

Den Himmelske Freds Plads er omgivet af mange historiske og betydningsfulde bygninger og monumenter. Mod nord ligger som sagt Den Forbudte By, mod syd kan du opleve Maos mausoleum, mod øst ligger Museet for Kinesisk Historie og Den Kinesiske Revolution, og på pladsens vestlige side ligger Folkets Store Hal, hvor kongressen holder deres årlige møder. I midten af pladsen står det 38 meter høje Monument for Folkets Helte.

Mange kender også pladsen fra den ellers fredelige studenterdemonstration tilbage i 1987, som blev slået hårdt ned af det kinesiske styre.

Du får tid til at gå lidt rundt på egen hånd, og herefter venter Den Forbudte By, der åbner sig bag de røde, tykke mure. Det mægtige kejserpalads blev bygget i 1400-tallet af kejser Zhu Di, efter at han flyttede hovedstaden fra Nanjing til Beijing.

I Nanjing havde kejser Zhu Di drevet den daværende kejser på flugt, så han selv kunne overtage tronen. I Nanjing havde kejser Zhu Di ikke den største fanskare, og han valgte derfor at flytte hovedstaden mod nord til et område, han døbte ”Beijing”, som betyder ”nordlig hovedstad”. Her ville Zhu Di ikke blot skabe en ny hovedstad, men også opføre et ekstraordinært kejserpalads, som skulle afspejle Kinas syn på sig selv som verdens magtcentrum. Opførelsen af paladset startede i år 1406 og stod færdigt i 1420. Omgivet af 10 meter høje, tykke mure og en voldgrav kunne Zhu Di leve i sikkerhed og regere i almægtighed.

Komplekset kom til at bestå af 999 bygninger med i alt 9999,5 rum fordelt på hele 720.000 m2. Ifølge kinesisk fortælling siges det, at paladset fik 9999,5 rum, fordi Himlen har 10.000 rum og kejseren, der har titlen ”Himlens søn”, må ikke overgå Himlen.

Der var kun adgang for kejserfamilien, embedsmænd, andre adelige, tjenere og vagter, og derfor fik paladset navnet ”Den Forbudte By”. Paladset nåede at være hjem for 24 kejsere, indtil den sidste kejser, Puyi, blev fordrevet i 1924. Allerede året efter blev Den Forbudte By et offentligt museum. I 1987 blev den optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er i dag Beijings største attraktion.

Lige nord for Den Forbudte By ligger den menneskeskabte bakketop, Kulhøjen, der blev skabt af jorden fra udgravningen til Den Forbudte By. På toppen står en pavillon, der blev brugt af embedsmænd som både samlingspunkt og fristed. Kulhøjen er næsten 46 meter høj og dermed Beijings højeste punkt. Vejen til toppen foregår ad stentrin i skyggen fra træerne. Hvis vejret er klart, bliver du belønnet med en skøn udsigt over kejserpaladset og den travle hovedstad.

Herefter tager guiden dig med i metroen tilbage til hotellet.

Overnatning:
Dag 4: Beijing

Dagen i dag er til fri disposition til at opleve Beijing på egen hånd.

Er du til shopping, kan du tage til den populære shoppinggade Xidan Street tæt ved Den Himmelske Freds Plads. Her er lækre tøj- og sportsbutikker samt dyre modehuse.

Du kan også tage ud og opleve flere af Beijings store, historiske seværdigheder. Kinas historie er nemlig stærkt forbundet med Beijing, og ingen andre steder i Kina kan du finde kulturskatte som lige netop her i den kinesiske hovedstad, der desuden tæller ca. 22 mio. mennesker.

Dag 5: Den Kinesiske Mur

Efter morgenmaden bliver du hentet af guiden og en chauffør, som kører dig til Den Kinesiske Mur, der ligger nordøst for Beijing. Området, du skal besøge, hedder Mutianyu og er kendt som et af de mindre turistede områder.

Du og guiden bliver sat af på parkeringspladsen neden for muren, og herfra går du op ad en stejl vej til kabelbanen, som fører op til selve muren. Oppe på muren bliver du mødt af en fantastisk og betagende udsigt, og du kan ligeså tydeligt se, hvordan muren på smuk vis følger bjergenes kurver helt op de til højeste tinder.

Du får tid til at gå rundt på egen hånd, og der er også tid til at nyde din medbragte frokost, som købes på vejen op til muren.

Den Kinesiske Mur er et imponerende forsvarsværk, som strækker sig fra Gobi-ørkenen i det nordvestlige Kina til Det Gule Hav øst for Beijing. Muren består ikke af én lang mur, men af flere mure. De første mure blev bygget som forsvarsværker allerede i det 7. århundrede f.v.t. I år 221 udbyggede og forenede kejser Qin Shi Huang murene som et værn mod nomaderne mod nord, der var interesserede i markerne og agerjorden mod syd. Dette er grundlaget for Den Kinesiske Mur, som siden hen er blevet forlænget og forstærket ad flere omgange – sidste gang i 1500-tallet under Ming-dynastiet.

Den dag i dag er der stadig tvivl om, hvor lang muren helt præcist er. Den består nemlig af både gamle og nyere dele samt ruiner, hvilket gør den svær at måle. På kinesisk kaldes muren ”Wànli chángchéng”, som betyder ”Den 10.000 li lange mur”. Li er den gamle måleenhed i Kina, og 10.000 li svarer til ca. 5.000 km. Arkæologiske undersøgelser viser dog, at muren er omkring 6.000 km lang.

Du vil opleve, at muren er meget forskellig i både højde og bredde. De fleste steder er muren mellem 3 og 6 meter bred og har en højde på 7-8 meter. Vær opmærksom på, at dele af muren er meget stejle, og nogle steder er der trin i knæhøjde. Dette er især ved vagttårnene, der ikke kun blev brugt som udkigsposter, men også til at advare om fare via røgsignaler.

Efter et par timer på muren tager du kabelbanen ned, og du bliver kørt tilbage til hotellet i Beijing.

Tilbage i Beijing anbefaler vi, at du køber lidt snacks og drikkevarer til togturen i morgen.

Overnatning:
Dag 6: Beijing – Luoyang – Shaolin-templet

Tidligt denne morgen bliver du hentet på hotellet og kørt til togstationen i Beijing, hvorfra du skal med højhastighedstoget til Luoyang. Da toget afgår tidligt, når du ikke at spise morgenmad på hotellet. I stedet får du en madpakke med til at nyde i toget. Efter ca. 4 timer ankommer du til Luoyang.

Ved ankomst til Luoyang bliver du hentet af en guide og en chauffør, som kører dig til Shaolin-templet, der ligger ca. 60 km øst for Luoyang ved Song Shan-bjergene. Shaolin-templet blev grundlagt af den indiske munk Batuo i år 495. 32 år senere flyttede den indiske munk Damo ind i templet for at undervise i zenbuddhisme, og Shaolin-templet betragtes derfor som fødestedet for den kinesiske zenbuddhisme. Templet er senere hen blevet verdenskendt for kinesisk kampsport, der ifølge en gammel fortælling kom til som modvægt til flere timers stillesiddende meditation for munkene. I dag er klostret omgivet af skoler for kampsport, og både kinesere og udlændinge flokkes omkring de mange disciplinære skoler, som underviser i bl.a. kungfu, qigong, hongquan og tai chi quan.

Du oplever også den nærtliggende og berømte Pagodeskov, der er kendt for sine 240 minipagoder til minde om afdøde munke. Shaolin-templet og Pagodeskoven blev i 2010 optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Herefter går turen tilbage til Luoyang, som har været hovedstad gennem flere hundrede år, dog over flere omgange. Første gang var i år 771 f.v.t., og senest var i år 937, hvorefter hovedstaden blev flyttet til Kaifeng. Desværre for Luoyang blev dette afslutningen på byens storhedstid, og indtil et godt stykke ind i 1900-tallet var Luoyang blot en lille flække med kun 20.000 indbyggere. Siden 1950’erne er byen vokset drastisk, og indbyggertallet er øget til ca. 1,5 mio.

Det er dog svært at se, at Luoyang har været Kinas hovedstad gennem flere hundrede år. Kun i det gamle, historiske område øst for Lijing-porten er der bevaret lidt af stemningen fra det gamle Kina med markeder, små, snoede gader og gamle siheyuan-huse.

Byens helt store trækplaster er Longmen-grotterne, som du besøger i morgen, og pæon-festivalen (15.-25. april), som er den helt store årlige begivenhed med parader, musik, underholdning og en by klædt med hundredtusinder af pæoner i stærke farver.

Overnatning:
Dag 7: Luoyang – Longmen-grotterne – Xi’an – Halvdagstur i Xi’an

Efter morgenmaden tjekker du ud af hotellet, og en guide og chauffør vil stå klar til at køre dig til de utrolige Longmen-grotter. Grotterne er nogle af de flotteste og mest imponerende eksempler på buddhistisk grottekunst i Kina, og så er de smukt beliggende ved floden Yi.

Det var det nordlige Wei-dynasti, der påbegyndte grottekunsten, som fortsatte frem til år 900, hvor Tang-dynastiet var ved magten. Over denne lange periode blev der udskåret op mod 100.000 buddhafigurer, bodhisattvaer, lotusblomster og andre figurer i de ca. 2.345 grotter langs floden. Af god grund er disse i dag optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Mere end 1.000 år har sat sit præg på figurerne, men der er fortsat mange velbevarede tilbage.

Du besøger de vigtigste grotter, herunder Forfædre-grotten, som er udhugget i årene 672-675 under Tang-dynastiet. Forfædre-grotten er den største og langt den mest imponerende af dem alle. Det er her, du finder den 17 meter høje Buddha, som har 2 meter lange øreflipper. Normalt er buddhaer maskuline, men ansigtet på denne Vairocana-Buddha (Losana) er meget feminint, og det siges at være kejserinde Wu Zetian fra Tang-dynastiet. Buddhafiguren er omringet af de to disciple Ananda og Mahakasyapa samt to bodhisattvaer.

I eftermiddag bliver du kørt til togstationen i Luoyang, hvor du skal med højhastighedstoget til Xi’an. Togturen tager mindre end 2 timer. Ved ankomst til Xi’an bliver du hentet af en guide og chauffør, som vil køre dig til hotellet i den centrale del af byen.

Xi’an er en hyggelig og charmerende by med ca. 8 mio. indbyggere. Den har en storslået fortid som hovedstad for 13 forskellige dynastier i perioden omkring år 1000 f.v.t til år 906. Især under Tang-dynastiet blomstrede byen, og man mener, at det dengang var verdens største by med omkring 1 mio. indbyggere. Xi’an er også byen, hvor den berømte Silkevej endte, og byen var derfor en smeltedigel af kulturer og religioner, hvilket stadig kan opleves den dag i dag.

Efter check-in på hotellet venter en guidet gåtur rundt i byen. Turen starter ved hotellet og du passerer det ikoniske Klokketårn, som er smukt oplyst, når mørket falder på. Tæt ved Klokketårnet ligger et af byens mest spændende og ældste kvarterer, nemlig det velbesøgte muslimske kvarter, der er beboet af den muslimske hui-minoritet, som i Xi’an tæller mere end 30.000.

Arabere og kinesere fra han-majoriteten har giftet sig med hinanden og fået børn sammen i mere end tusind år, og der er derfor ikke mange arabiske ansigtstræk at spotte længere. Det er derfor også kun et mindretal af muslimerne her i Xi’an der læser arabisk, mens endnu færre taler sproget.

Første besøg på gåturen er Den Store Moské, som er den ældste og største moské i Kina. Oprindeligt blev den bygget tilbage i år 742 under Tang-dynastiet, hvor der var mange arabiske handelsrejsende i byen. Den er senere blevet renoveret og udvidet flere gange. Selv om det er en moské, er byggestilen meget kinesisk med saddeltage, haver og pavilloner, dog med arabiske inskriptioner.

Herfra går turen videre til den travle basar, hvor der er boder med souvenirs, kunsthåndværk, tekstiler og tasker. Her er det okay at ”prutte” om prisen, hvis du falder over noget, du bare må eje.

Turen slutter i de travle og farverige gader, hvor gadekøkkener ligger som perler på en snor. Her kan du opleve kvinder, der bærer tørklæde og mænd der bærer den muslimske hovedbeklædning ”kufi”. Gaden er indhyllet i forførende dufte fra de mange madboder med grillet lammekød, blæksprutter på spyd, krydrede supper, valnødder så store som hønseæg, friske frugter samt tørrede chilier og andre krydderier.

Guiden vil udpege gode spisesteder og vi anbefaler, at du prøver de berømte dumplings, som er en specialitet i Xi’an. Dumplings er små, kogte dejpakker med enten kød eller grøntsager.

Du kan herefter vælge at slentre lidt mere rundt i området eller gå med guiden tilbage til hotellet.

Overnatning:
Dag 8: Terrakottahæren og Den Store Vildgås Pagode

Et besøg i Xi’an er ikke fuldendt uden at have set den famøse Terrakottahær, der ligger en times kørsel fra byen.

Det var lokale bønder, som var i gang med deres daglige arbejde ude i markerne, der i 1974 fandt fragmenter af en skulptur i menneskestørrelse. Arkæologer fortsatte udgravningerne, som resulterede i verdens største fund af underjordiske skulpturer. Udgravningen resulterede i over 7.000 terrakottakrigere, heste og vogne. Krigerne er mellem 175 og 190 cm høje, og ikke to krigere er ens. De har alle forskellige dragter, frisurer og ansigtstræk. Krigerne er opstillet på række nær kejser Qin Shi Huangs gravmæle. Fortællinger lyder på, at krigerne blev bygget til at beskytte deres hersker i efterlivet.

Arkæologer og arkæologstuderende arbejder her stadig på daglig basis, og der er blevet bygget tre store haller over de imponerende fund, som er restaureret og opstillet, hvor de er fundet. Man har desuden lavet et museum til nogle af de fine guld, sølv- og bronzeskatte, som er dukket op.

Hele området er yderst imponerende, og i 1987 blev Terrakottahæren optaget på UNESCOs verdenskulturarvsliste.

Du bliver herefter kørt tilbage til Xi’an, hvor du skal besøge Den Store Vildgås Pagode, som er på UNESCOs verdensarvsliste og et helligt sted for buddhister. Pagoden blev bygget i år 652 som opbevaringssted for værdifulde buddhistiske skrifter, som munken Xuanzang bragte med hjem fra en rejse i Indien. Det var herfra, buddhismen for alvor bredte sig til det øvrige Kina, og det er derfor et valfartsted for mange af Kinas buddhister. Pagoden er en del af tempelkomplekset Daci’en, der under Tang-dynastiet var beboet af 300 munke. I dag bor her ca. 20 praktiserende munke. Guiden vil fortælle dig historien om, hvordan pagoden fik sit besynderlige navn.

Du bliver kørt tilbage til hotellet, og resten af dagen er til fri disposition.

Dag 9: Xi’an – Chengdu – Byrundtur i Chengdu

Efter morgenmaden bliver du hentet og kørt til togstationen, hvorfra du skal med højhastighedstoget til Chengdu. Chengdu er hovedstad i Sichuan-provinsen i det sydvestlige Kina. Sichuan-provinsen ligger for foden af Det Tibetanske Plateau, og der er derfor mange etnisk tibetanske landsbyer, traditioner og skikke i den vestlige del af provinsen.

Efter ca. 3,5 time er du fremme, og en guide og chauffør vil køre dig til hotellet. Efter check-in skal du på byrundtur, hvor du bl.a. skal besøge et lokalt marked, Wenshu-templet og Kuan Zhai Alley.

En af de mest fantastiske ting ved Chengdu er dens utrolige landbrug i det omkringliggende område. Byen er selvforsynende i fødevareproduktionen, og folk er meget bevidste om at spise friskt og lokalt, både hvad angår frugt, grøntsager og kød. Du besøger et lokalt marked med grøntsager og frugter i alle regnbuens farver, alverdens krydderier samt kød og fisk.

Turen går herefter til Wenshu-templet. Templet har en spændende historie, der går mere end 1.000 år tilbage, og så har det været med til at sprede buddhismen i Chengdu. Wenshu, som tidligere hed Xinxiang, blev ødelagt af krigsflammerne i slutningen af Ming-dynastiet, og stedet lå i ruiner, indtil en buddhistisk munk, under Qing-dynastiet i 1681, kom og byggede en lille hytte mellem to træer, hvor han kunne bo og udføre sine religiøse ritualer. Munkens navn var Cidu, og han boede flere år i hytten og levede et asketisk liv indtil sin død. Fortællingen lyder, at da munk Cidu døde, blev han kremeret, og da røgen steg op, dannede den billedet af Wenshu, som er det kinesiske navn for visdommens bodhisattva Manjushri. Folk betragtede derfor Cidu som reinkarnationen af Wenshu. Renoveringen og genopbygningen af templet begyndte i 1697 og stod færdigt i 1706, hvor man gav templet sit nuværende navn. Wenshu-templet er i dag et af de smukkeste og bedst bevarede buddhistiske templer i Kina, og så er det hjem for 80 munke.

Turen slutter med en gåtur i det hyggelige kvarter Kuan Zhai Alley, der er et af de bedst bevarede historiske områder i Chengdu. Området består af tre parallelle gader, der er adskilt af kvadratiske gårdhaver: Kuan Alley, Zhai Alley og Jing Alley. Kvarteret giver et godt indblik i folkekulturen og det gamle Chengdu. Du kan bl.a. opleve vægbilleder, der viser hvordan Chengdu så ud i gamle dage, og elegante traditionelle huse med flotte lanterner og dekorerede døre fra Qing-dynastiet. Nogle af husene er originale, andre er nyrenoverede eller nybyggede. Langs gaderne ligger hyggelige tehuse og spisesteder samt butikker med udsøgt håndværk og smykker.

Herefter bliver du fulgt tilbage til hotellet, og du har aftenen på egen hånd.

Chengdu er især kendt for sit velsmagende køkken, og du må ikke snyde dig selv for at prøve et traditionelt Sichuan-måltid – en hot pot, som bedst kan sammenlignes med fondue. Hot pot er favoritretten i provinsen og består af kød og grøntsager, der koger i enten en mild eller stærk suppe. Kødet og grøntsagerne bringes rå til bordet, hvor du selv koger dem i suppen. I gamle dage var det en ret, man fik om vinteren for at holde varmen, og i dag serveres den året rundt.

Mod tillæg er der mulighed for at flyve fra Xi’an til Chengdu i stedet for at tage højhastighedstoget.

Dag 10: Chengdu Giant Panda Base

Vidste du, at der kun er 1.864 vilde pandaer tilbage i naturen? Pandaen lever i 1.500-3.500 meters højde i de kinesiske tågeskove i provinserne Sichuan, Shaanxi og Gansu. 70 % af Kinas pandaer lever i Sichuan-provinsen.

Desværre er de kinesiske tågeskove ved at forsvinde, da de bliver fældet for at skaffe byggematerialer og for at give plads til landbrug, huse og veje. Inden for de seneste 20-30 år har pandaen mistet omkring halvdelen af sine levesteder. Pandaerne er derfor blevet delt op i mindre grupperinger, og muligheden for at finde en mage er blevet mindre, og der er stor risiko for indavl. Derudover blomstrer bambusplanterne med jævne mellemrum, hvorefter de dør. Dette sker over store områder, og der kan gå op til 20 år, før bambussen igen kan levere føde til pandaen. Da pandaen ikke længere har mulighed for at flytte sig til andre områder, er dette et katastrofalt problem, og pandaen er derfor en truet art.

Som du nok har gættet, venter et af turens højdepunkter i dag – de skønne pandaer på Chengdu Giant Panda Base. Centeret blev grundlagt i 1987 og er et af de fornemste avls- og forskningscentre i verden. Giant Panda Base dækker et område på 106 hektar, og et stort antal planter, buske og bambus er plantet for at imitere pandaernes naturlige miljø. Projektet i Giant Panda Base er blevet en kæmpe succes. Centeret startede med 6 syge og sultne pandaunger, og i dag lever her omkring 176 sunde og raske pandaer.

Pandaen bruger op til 15 timer om dagen på at spise. Der er ikke ret meget næring i bambus, så en voksen panda er nødt til at spise mellem 15 og 20 kg dagligt for at overleve. Det er også derfor, du vil opleve, at især de voksne pandaer er mere dovne end de andre og blot ligger og sover eller spiser, mens de yngre pandaer bruger mere tid på at lege og drille hinanden.

Under besøget bliver du klogere på de truede pandabjørne og centerets forsknings- og avlsprojekter. Du vil derudover opleve den smukke, røde panda, som er på størrelse med en vaskebjørn og langt mere sky end de sort-hvide pandaer.

Du bliver herefter kørt retur til Chengdu, og resten af dagen er til fri disposition.

Dag 11: Chengdu

Dagen i dag er til fri disposition til at nyde og udforske Chengdu på egen hånd.

Chengdu er en charmerende by med et spændende folkeliv og hyggelige tehuse. Intet sted i Kina er koncentrationen af tehuse i templer og parker større, og her kan man tale frit fra leveren over en kop dampende te.

Der findes ingen bedre måde at komme tættere på kineserne end at sidde i et af Chengdus hyggelige tehuse i fx Folkets Park. Folkets Park blev anlagt i 1911 som den første offentlige park i Chengdu og er i dag blandt de bedste folkeparker i Kina. Slå dig ned ved et bord i tehuset Heming, der ligger ved parkens sø, og bestil en kop te og bare nyd atmosfæren. Her går snakken lystigt, og der bliver jongleret hurtigt rundt med mahjong-brikkerne ved bordene, mens der drikkes husets bedste te med hyppige påfyldninger. Nogle får sågar renset ører af en professionel ørerenser, der er udstyret med pandelygte, pincetter, tænger og børster med gåsedun. Ja, velkommen til Chengdu!

Du kan slutte dagen af med en gåtur langs Jin-floden, hvor du kan beundre de omkringliggende saddeltagshuse og moderne skyskrabere. Det er også her, at du kan opleve et af byens vartegn; den trebuede bro Anshun, som er smukt oplyst om aftenen. Broen huser desuden et af byens mest populære spisesteder.

Dag 12: Chengdu – Guilin – Yangshuo

Efter morgenmaden bliver du hentet på hotellet og kørt til togstationen, hvorfra du skal med højhastighedstoget til Guilin. Det er en utroligt smuk tur, som tager dig gennem landskaber med grønklædte bjerge, vandfald og små landsbyer – ting du ikke ser, hvis du flyver. Du får tilbagelagt de ca. 1.200 km på 6,5 time. Ved ankomst til Guilin venter en guide og chauffør på at tage imod dig uden for togstationen. Sammen kører I til naturskønne Yangshuo, der ligger ca. halvanden times kørsel væk.

Yangshuo er en lille perle omgivet af et malerisk og betagende landskab. Det er nærmest umuligt at overdrive den skønhed, der findes i Yangshuo og ved Li-floden, der løber igennem byen. Her finder du mosgrønne kalkstensbjerge, vandbøfler, der bader i mudder, og bønder, der flittigt passer deres marker. Og så er der ro og frisk luft. Det er ikke svært at forstå, hvorfor dette område har inspireret malere og poeter i århundreder. Faktisk er landskabet i Yangshuo så værdsat af kineserne selv, at floden Li, rismarkerne og kalkstensbjergene er afbildet på 20 yuan-pengesedlen.

Inde i centrum af byen er der mere liv. Her ligger barer og restauranter så stribe, og især gaden West Street er et populært samlingspunkt. West Street er den ældste gade i Yangshuo med en historie på mere end 1.400 år, hvilket også afspejles i de gamle, charmerende huse. Det er desuden stedet, hvor Østen møder Vesten: Gaden er fyldt med butikker samt spisesteder og caféer, der serverer spaghetti, den lokale ret ”beer fish”, cappuccino og kinesisk grøn te.

I løbet af de næste dage er der ikke fastlagt program, hvilket betyder, at du selv bestemmer aktiviteterne og tempoet.

Mod tillæg er der mulighed for at flyve fra Chengdu til Guilin i stedet for at tage højhastighedstoget.

Dag 15: Yangshuo – Guilin – Shanghai – Halvdagstur i Shanghai

I dag vinker du farvel til Yangshuo. Du bliver hentet på hotellet og kørt tilbage til Guilin, hvorfra du flyver til den fantastiske by Shanghai.

Shanghai er Kinas største by med knap 25 mio. indbyggere. Huangpu-floden, som er en biflod til Yangtze-floden, deler byen i to – Shanghais moderne finansdistrikt, Pudong, ligger på den østlige side af floden, mens byens historiske centrum, Puxi, ligger på den vestlige side.

Shanghai er kontrastfyldt og yderst fascinerende. Her står traditionelle huse, templer og kinesisk havekunst side om side med moderne shoppingcentre og høje science-fiction skyskrabere. Desuden er Shanghai den by i Kina, der minder mest om Vesten. Den europæiske dominans fra år 1842-1940 har nemlig sat stort præg på arkitekturen i de gamle koncessionsområder langs The Bund og ved Den Franske Koncession.

At besøge Shanghai er som at besøge forskellige verdener og tidsaldre, og det er netop dét, der gør Shanghai spændende! I ankomsthallen i Shanghai lufthavn bliver du mødt af en chauffør og guide, der står klar til at tage imod dig. Du bliver kørt til hotellet og efter check-in skal du på en guidet tur rundt til nogle af Shanghais populære seværdigheder.

Første besøg er den berømte shoppinggade Nanjing Road. Den er med sine 5,5 km verdens længste shoppinggade og tilmed også en af verdens travleste med ca. 1 mio. besøgende dagligt. Gaden løber fra Jing’an-templet i vest til Shanghais berømte havnefront The Bund i øst, som er næste stop på turen.

Langs The Bund venter dig en slentretur hen ad den 1,5 km lange havnepromenade, der løber langs Huangpu-floden. Her får du følelsen af at befinde dig i to verdener. På den ene side af floden står de smukke, grå engelske stenbygninger med prangende søjler og klokketårne, og på den anden side ligger Shanghais berømte skyline med moderne skyskrabere, der bliver lyst op, når mørket falder på. The Bund var i 1930’erne Shanghais svar på Wall Street. Bygningerne husede både det tidligere engelske konsulat, Bank of China, hovedkvarteret for North China Daily, som var datidens engelsksprogede avis, det gamle toldhus, der er lavet som en kopi af Big Ben i London, og Hong Kong & Shanghai Bank, der i 1923 var verdens andenstørste bank. I dag er bygningerne hjem for eksklusive modebutikker, hoteller, klubber og restauranter.

Dagens sidste besøg er Kinas højeste skyskraber, Shanghai Tower. Skyskraberen er hele 632 meter høj og har 128 etager. Fra observationsdækket på 121. etage kan du nyde den fantastiske udsigt over den oplyste millionby.

Herefter slutter turen og du kan vælge at tage med guiden tilbage til hotellet, eller du kan blive i området og snuse lidt rundt på egen hånd.

Dag 16: Halvdagstur i Shanghai

I dag venter dig en spændende halvdagsudflugt rundt i Shanghai.

Guiden møder dig i hotellets lobby, og sammen tager I metroen til det kinesiske kvarter ved Shanghai Old Street. Her ligger stribevis af butikker, men dét, du særligt skal lægge mærke til, er de traditionelle huse og den arkitektoniske udvikling fra Ming- og Qing-dynastierne til det 20. århundrede. Du kan bl.a. opleve hvidmalede huse med dekorative, rødbrune træudskæringer, saddeltage og de ikoniske røde lanterner. Stedet er et af de få tilbageværende steder i byen, hvor du kan opleve det oprindelige Shanghai. I dette område ligger også det berømte tehus, Chun Feng De Yi, som blev bygget i Qing-dynastiets senere år. Her kommer folk for at nyde en kop traditionel te, der er tilberedt på den helt rigtige måde.

Fra det travle Shanghai Old Street fortsætter du til den velbesøgte bro Jiuqu, også kendt som De Ni Svings Bro, der snor sig over en lille sø med karper. Her i søen står Shanghais ældste tehus, Huxinting, der blev bygget i år 1855. Broen fører dig videre til turens sidste besøg – den berømte Yuyuan-have, som er Shanghais fineste have.

Yuyuan blev bygget under Ming-dynastiet af embedsmanden Pan Yunduan, som et fristed til hans forældre. Yu betyder velvære og fred på kinesisk, og det er præcis, hvad haven afspejler. Yuyuan er det fineste eksempel på kinesisk havekunst og ligger som en oase midt i den pulserende storby med pavilloner, små karpefyldte damme, stenbroer og vandløb. Shanghais travle Old Town holdes på afstand ved hjælp af den beskyttende dragemur, der omringer haven.

Herefter er du velkommen til at udforske området på egen hånd, eller du kan tage med guiden tilbage til hotellet.

Dag 17-18: Shanghai

Der er ingen udflugter planlagt, og du kan derfor selv disponere over din tid. Shanghai er en by i konstant forandring, så vi kan garantere, at du ikke kommer til at kede dig. Der er tid nok til at gøre de sidste indkøb og udforske endnu mere af byen. Du kan også tilkøbe vores ekstra udflugt til kanalbyen Zhujiajiao, som er Kinas svar på Venedig.

Er du klar på at udforske byen på egen hånd, kan du besøge nogle af de steder, du ikke fik oplevet i går. Her kan vi bl.a. anbefale Folkets Park, som ligger i hjertet af Shanghai. Parken er bygget på samme grund som den tidligere hestevæddeløbsbane, der blev etableret af briterne i 1862. I dag er det et dejligt, fredeligt og grønt åndehul, hvor du kan trække dig tilbage og opleve, hvordan de lokale tilbringer deres hverdag og weekend. Du kan opleve folk, der læser, danser og udøver tai-chi. Det er også her i parken, du finder ægteskabsmarkedet Blind Date Corner, hvor håbefulde forældre forsøger at finde den rette ægtefælde til deres søn eller datter med datingannoncer klistret på paraplyer. En virkelig sjov og anderledes oplevelse!

100 meter syd for Folkets Park ligger Folkets Plads, som er et populært sted at tage hen for at nyde atmosfæren eller for at være kulturel. Her ligger nemlig Shanghai Grand Teater og det spændende Shanghai Museum, der rummer en af Kinas mest interessante kunstsamlinger. I nærheden ligger Radisson Blu Hotel med den ufo-lignende Sky Dome Bar på 47. etage.

Et sted, der absolut er et besøg værd, er Den Franske Koncession, som er Shanghais mest hyggelige bydel, og så har den sjæl og charme. Her kan du slentre i fred og ro i labyrinten af gader med velbesøgte restauranter og caféer og ned ad grønne alléer med villaer og palæer i gammel fransk stil.

Dag 19: Hjemrejsen starter – Hjemkomst

I dag er det blevet tid til at tage afsked med Kina. Du bliver hentet på hotellet af en chauffør, som kører dig til lufthavnen, hvorfra din hjemrejse starter.

Du lander i Danmark efter en spændende og oplevelsesrig ferie.

Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Bemærk, prisen for enkeltværelse gælder kun ved min. to rejsende. Kontakt os, hvis du rejser alene.
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
FØR DU REJSER
Godt at vide
Asien
Mira Lindholm

Mira er vores Asien-specialist og har over 8 års erfaring med rejser i Asien.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS
Derfor vælger kunderne os
  • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
  • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
  • Døgnassistance under hele rejsen
  • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
  • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
  • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
  • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
  • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring
  • Tusindvis af gæster har valgt os siden 2006
  • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
  • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af partnere
  • Vi garanterer dig de bedste priser
  • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
  • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
  • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
  • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
  • Personlig ansvarsforsikring
GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer