Tlf. 70 505 505 | Snak med en Asien-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomeRejser til ØstenKinaEt strejf af Kina
11 dage:

Et strejf af Kina

Højdepunkter på denne rejse:
Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By, Kulhøjen, Den Kinesiske Mur, Terrakottahæren, Nanjing Road, The Bund og Shanghai World Financial Center.

Følgende er inkluderet i rejsen:

 • Flyrejse fra Danmark til Beijing og hjem fra Shanghai
 • Transfer fra og til lufthavne med kinesisktalende chauffør
 • Togrejse med højhastighedstog fra Beijing til Xi’an og fra Xi’an til Shanghai
 • 9 nætter på 4-stjernede hoteller
 • 9 x morgenmad (dag 3-12)
 • Lokal engelsktalende guide på ture og udflugter med kinesisktalende chauffør
 • Udflugter foregår med offentlig transport og i bil eller minibus med aircondition
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

Omfattende udflugtspakke er inkluderet:

 • Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By og Kulhøjen
 • Den Kinesiske Mur
 • Terrakottahæren
 • Nanjing Road, The Bund og Shanghai World Financial Tower
 • Entréer og afgifter til omtalte seværdigheder
Tillæg for enkeltværelse 2.880 kr.
Rabat ved større grupper
Vælg denne rejse fordi…

Har du begrænset tid til rådighed, og drømmer du om at opleve Kinas klassiske seværdigheder? Så er denne rundrejse perfekt for dig.

Du starter i det historiske magtcentrum, Beijing, hvor du går i kejsernes fodspor. Her oplever du Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By og Beijings højeste punkt, Kulhøjen.

Et par timers kørsel fra hovedstaden venter Kinas vartegn, Den Kinesiske Mur, der strækker sig mange tusinde kilometer gennem det nordlige Kina. Du kan godt glæde dig til dette imponerende forsvarsværk!

Derefter går turen 1.000 km mod sydvest til den charmerende by Xi’an. Her oplever du Terrakottahæren, som er det største fund af underjordiske skulpturer, verden nogensinde har set. Her står over 7.000 terrakottakrigere i fuld menneskestørrelse, alle med forskellige ansigter og frisurer. Yderst imponerende!

Turen rundes af i Kinas økonomiske centrum, Shanghai, hvor den kinesiske udvikling buldrer afsted med ekspresfart. Shanghai er også kontrasternes by – du får følelsen af at være tilbage i starten af 1900-tallet langs havnefronten The Bund og mærker suset i maven fra 97. etage fra en futurisk skyskraber.

Kina er på alle måder et fascinerende land!

Detaljeret dagsprogram
Klik på et billede for at se det i fuld størrelse
Dag 1: Afrejse fra valgte lufthavn
Dag 1: Afrejse fra valgte lufthavn

I dag flyver du fra valgte lufthavn til Kinas hovedstad, Beijing, med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst i Beijing
Dag 2: Ankomst i Beijing

Du ankommer til Beijings internationale lufthavn og går gennem immigrationen, hvorefter du samler din bagage op. Ude i ankomsthallen venter din chauffør med et skilt, hvorpå dit navn står. Chaufføren kører dig til hotellet i den centrale del af Beijing.

Efter check-in er der god tid til både et hvil, et bad og til at få pakket ud. Du kan også tage ud at udforske den kinesiske hovedstad, der tæller ca. 22 mio. indbyggere.

Kl. 18.30 er der informationsmøde i hotellets lobby. Her vil guiden fortælle dig om Kina, og om hvad man skal respektere og være opmærksom på. Samtidig vil han svare på eventuelle spørgsmål og gennemgå programmet for din rejse. Herefter venter en kort gåtur, så du bliver bekendt med området omkring hotellet.

Kinas historie er stærkt forbundet med Beijing, og der er ingen andre steder i Kina, hvor man finder kulturskatte og seværdigheder som lige netop hér. Så du har god grund til at glæde dig til de kommende dage.

Overnatning Dong Fang Hotel 

Dag 3: Byrundtur i Beijing
Dag 3: Byrundtur i Beijing

I dag venter en spændende byrundtur i Beijing. Du skal gå meget, så sørg for at have de gode, komfortable sko på.

Du mødes med guiden i lobbyen efter en solid morgenmad, og herfra starter dagens udflugt til Beijings mest populære seværdigheder.

Fra hotellet går du til den 840 meter lange shoppinggade, Dashilan, der ligger syd for Den Himmelske Freds Plads. Dashilan er en af de ældste shoppingområder i Beijing og her findes både tøjbutikker, restauranter, caféer og butikker med kinesiske specialiteter og souvenirs.

Du fortsætter til Den Himmelske Freds Plads, også kendt som Tiananmen Square. Under Ming- og Qing-dynastierne lå de kejserlige ministeriers kontorer her. Disse blev skadet under Bokseropstanden, og området blev ryddet, hvilket førte til opførelsen af Den Himmelske Freds Plads. I 1949 blev pladsen udvidet til dens nuværende størrelse (880 meter fra syd til nord og 500 meter fra øst til vest), som gør den til den største åbne plads i verden. Pladsen fik i tidernes morgen sit navn efter Den Himmelske Freds Port, der adskiller pladsen fra Den Forbudte By, der ligger mod nord.

På vestsiden af pladsen kan du opleve Folkets Store Hal, hvor Den Nationale Folkekongres mødes, mod syd finder du Maos mausoleum og mod øst Museet for Kinesisk Historie og den Kinesiske Revolution. Ud over at rumme mange betydningsfulde og historiske bygninger, har pladsen også en dyster fortid. Det var nemlig her på pladsen, at den forfærdelige studenterdemonstration, som blev slået hårdt ned af det kinesiske styre, fandt sted i 1989.

Herefter venter Den Forbudte By, som er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Den Forbudte By var kejserpalads under Ming- og Qing-dynastierne.

Historien om Den Forbudte By starter mod syd i den gamle hovedstad Nanjing. Her havde den første Ming-kejser skabt sig et dynasti i 1368. Ved kejserens død blev et af kejserens børnebørn udråbt som arving. Denne beslutning var hærfører Zhu Di, 4. søn af den afdøde kejser, ikke enig i, til trods for at han ingen chance havde for at vinde tronen gennem arvefølgen. Til gengæld havde han en mægtig hær bag sig, og i 1402 lykkedes det ham at sende den siddende kejser på flugt og indsætte sig selv på tronen. Zhu Di var ikke vellidt i Nanjing, og han besluttede derfor at flytte hovedstaden nordpå. Han døbte området ”Beijing”, hvilket betyder ”Den nordlige hovedstad”. Zhu Di ville ikke blot skabe en ny hovedstad, han ville også opføre et overdådigt palads, der skulle afspejle Kinas syn på sig selv som verdens centrum. I 1406 påbegyndte han opførelsen af sit palads – en by i byen, hvor han kunne leve i sikkerhed og regere i almægtighed. I 1420 stod paladset færdigt, og hele komplekset kom til at omfatte 999 bygninger med i alt 9999,5 rum. Ifølge kinesisk fortælling skyldes de 9999,5 rum, at Himlen har 10.000 rum, og kejseren, der har titlen ”Himlens søn”, må ikke overgå Himlen. Paladset fik navnet Den Forbudte By, da det kun var kejserfamilien, kejserens embedsmænd, tjenere, vagter og andre adelige, der måtte komme ind bag de tykke, røde mure.

Paladset nåede at være hjem for 24 kejsere, indtil Kinas sidste kejser, Puyi, blev fordrevet i 1924. Allerede året efter blev Den Forbudte By et offentligt museum og er i dag en af Kinas allerstørste attraktioner.

Fra Den Forbudte By går turen til Kulhøjen, der er et menneskeskabt højdedrag nord for Den Forbudte By. Højen er Beijings højeste punkt, og i klart vejr har du en fantastisk udsigt over Den Forbudte By og den travle metropol.

Sidst på eftermiddagen tager I metroen tilbage til hotellet.

Overnatning Dong Fang Hotel 

Dag 4: Beijing
Dag 4: Beijing

Dagen i dag er til fri disposition til at opleve og udforske den kinesiske hovedstad på egen hånd. Du kan også vælge en af vores spændende tilkøbsture.

Du har mulighed for at tilkøbe følgende udflugter:

Overnatning Dong Fang Hotel 

Dag 5: Den Kinesiske Mur
Dag 5: Den Kinesiske Mur

I dag går turen til Den Kinesiske Mur, som i 1987 blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Muren er et dybt imponerende forsvarsværk, der slanger sig gennem det nordlige Kina og gennem den kinesiske historie.

Muren består ikke af én lang mur, som mange tror, men af flere mure, hvoraf de første blev bygget som forsvarsværker i det 7. århundrede f.v.t. I år 221 forenede og udbyggede kejser Qin Shi Huang murene, som et værn mod de mongolske nomader mod nord, der var interesserede i agerjorden og markerne mod syd. Dette er fundamentet for den kinesiske mur, der siden er blevet forlænget og forstærket af flere omgange – sidste gang i 1500-tallet under Ming-dynastiet.

Muren strækker sig fra kysten ved Det Gule Hav øst for Beijing til Gobi-ørkenen i det nordvestlige Kina. Der er meget tvivl om, præcist hvor lang den er. Den består nemlig af både gamle og nyere mure samt ruiner, hvilket gør den svær at måle. På kinesisk kaldes muren ”Wan-Li Qang-Qeng”, som betyder ”Den 10.000 li lange mur”. Li er en gammel kinesisk måleenhed, og 10.000 li svarer til ca. 5.000 km. Ud fra arkæologiske undersøgelser anslås muren dog til at være omkring 6.000 km lang.

Muren er opdelt i forskellige områder, og du besøger muren ved Mutianyu, som er et af de mindre turistede områder. Du og guiden bliver sat af på parkeringspladsen ved Mutianyu, og herfra går du ad en stejl vej op til kabelbanen, der fører op til muren. Fra toppen af muren bliver du belønnet af en fantastisk og betagende udsigt, og du kan se, hvordan muren følger bjergenes kurver helt op til de højeste tinder.

Du vil opleve, at muren svinger meget i både bredde og højde. De fleste steder måler den 3-6 meter i bredden og 7-8 meter i højden. Dele er muren er også meget stejle, og trinnenes højder varierer. Især ved vagttårnene, der ikke kun blev brugt som udkigsposter, men også til at advare om fare via røgsignaler.

Du får tid på egen hånd på muren, og her er også tid til at nyde din medbragte frokost.

Efter et par timer på muren går turen atter ned med kabelbanen, og du bliver kørt tilbage til hotellet i Beijing.

Overnatning Dong Fang Hotel 

Dag 6: Højhastighedstog fra Beijing til Xi’an
Dag 6: Højhastighedstog fra Beijing til Xi’an

Efter morgenmaden bliver du kørt til togstationen i Beijing, hvorfra du skal med højhastighedstoget til Kinas gamle hovedstad, Xi’an. Vi anbefaler, at du medbringer lidt mad, snacks og drikkevarer på toget, ellers kan der også købes om bord ved stewardesserne.

Du sidder i et sæde, der minder om et flysæde, hvorfra du kan nyde de skiftende landskaber. Togturen tager dig gennem bjerge, over sletter, gennem landbrug og industriområder. Toget skyder afsted med en fart på op til 350 km i timen, og du får tilbagelagt de ca. 1.200 km på lige under 6 timer.

Ved ankomst til Xi’an bliver du mødt af en guide og chauffør, som vil køre dig til hotellet. Du bor centralt og i gåafstand til byens seværdigheder, som bl.a. tæller Xi’an bymur, Klokketårnet, Trommetårnet, Det Muslimske Kvarter og fantastiske shoppingmuligheder.

I Xi’an bor der ca. 8 mio. mennesker, hvilket gør den til en mellemstor kinesisk storby. Du mærker hurtigt, at Xi’an har en helt anden atmosfære end Beijing i og med, at den er langt mindre.

Til aften må du ikke snyde dig selv for at smage de berømte dumplings, der er en specialitet i Xi’an. Dumplings består af små dampede dejpakker, der minder om ravioli, med forskelligt fyld.

Mod tillæg er der mulighed for at flyve fra Beijing til Xi’an i stedet for at tage højhastighedstoget.

Der er mulighed for at tilkøbe følgende udflugter:

Overnatning Skytel Hotel 

Dag 7: Terrakottahæren
Dag 7: Terrakottahæren

Da hovedstaden i ca. år 900 blev flyttet fra Xi’an, faldt byen i glemsel og sov stort set tornerosesøvn indtil 1974, da en af Kinas mest betydningsfulde kulturskatte dukkede op af mulden lidt uden for byen. Det arkæologiske fund satte med et slag Xi’an tilbage på verdenskortet, og du skal i dag opleve hvorfor.

Du bliver hentet på hotellet og kørt til et af rejsens absolutte højdepunkter, Terrakottahæren. 1974 var året, hvor kinesiske bønder fandt fragmenter af en skulptur i menneskestørrelse, lige uden for Xi’an. Arkæologer blev tilkaldt og fortsatte udgravningerne, som resulterede i det største fund af underjordiske skulpturer, verden nogensinde har set. De opdagede over 7.000 terrakottakrigere, heste og vogne. Krigerne er mellem 175 og 190 cm høje og ser alle forskellige ud; forskellige ansigter, forskellige frisurer og forskellige dragter. De er alle opstillet på række klar til kamp nær kejser Qin Shi Huangs gravsted. Det siges, at krigerne blev bygget for at beskytte deres hersker i efterlivet.

Der er bygget tre haller over de store fund, der er restaurerede og opstillet, hvor de er fundet. Desuden er der bygget et museum til nogle af de smukke og unikke artefakter, bl.a. bronze-, guld- og sølvskatte. Hele området er dybt imponerende, og det er også derfor, at Terrakottahæren er på UNESCOS verdensarvsliste.

Der er mulighed for at tilkøbe følgende udflugt:

Overnatning Skytel Hotel 

Dag 8: Højhastighedstog fra Xi’an til Shanghai
Dag 8: Højhastighedstog fra Xi’an til Shanghai

Du bliver i dag kørt til togstationen i Xi’an, der nærmest minder om en lufthavn. Her skal du med højhastighedstoget til Shanghai, der tager lige under 6 timer. Ved ankomst i Shanghai bliver du mødt af en guide og chauffør, som vil køre dig til hotellet. Resten af dagen er til fri disposition.

Shanghai er Kinas største by med knap 25. mio. indbyggere. Huangpu-floden, som er en biflod til den mægtige Yangtze-flod, deler byen i to – Shanghais historiske centrum, Puxi, ligger på den vestlige side, og det nye finansdistrikt, Pudong, ligger på den østlige side.

Shanghai er på alle måder dybt fascinerende! Det er en by, der er både gammel, nutidig og nærmest futurisk. Gamle huse, traditionelle templer og haver fra Ming-dynastiet står side om side med moderne shoppingcentre og høje, neonoplyste skyskrabere. Det er som at besøge forskellige verdener, og det er netop dét, der gør Shanghai unik og spændende at besøge.

Shanghai er den by i Kina, der minder mest om Vesten og er dermed sagt ikke særlig kinesisk. Den europæiske dominans fra år 1842-1940 har nemlig sat præg på arkitekturen i de gamle koncessionsområder langs The Bund og Den Franske Koncession, hvilket gør, at man nogle gange kan være i tvivl om, hvorvidt man i stedet befinder sig i London eller Paris.

Glæd dig til de kommende dage, Shanghai er fantastisk!

Mod tillæg er der mulighed for at flyve fra Xi’an til Shanghai i stedet for at tage højhastighedstoget.

Overnatning Yitel Shanghai Jing’an Temple 

Dag 9: Nanjing Road, The Bund og Shanghai World Financial Tower
Dag 9: Nanjing Road, The Bund og Shanghai World Financial Tower

Indtil i eftermiddag har du dagen på egen hånd. Steder, der er værd at besøge, er bl.a. Folkets Park, Folkets Plads og Den Franske Koncession.

Folkets Park ligger som en oase i hjertet af Shanghai. Parken er et dejligt, grønt og roligt åndehul midt i den ellers travle storby. Her i parken kan du få et indblik i, hvordan hverdagen og weekenden tilbringes. Du kan opleve folk, der læser og udøver tai-chi, mens andre øver engelsk på English Corner. Det mest opsigtsvækkende er nok ægteskabsmarkedet på Blind Date Corner, hvor du kan opleve forældre, der har slået paraplyer op med datingannoncer klistret fast. Her forsøger de at finde den rette ægtefælle til enten deres søn eller datter. En meget anderledes og sjov oplevelse!

Fra Folkets Park kan du gå 100 meter mod syd til Folkets Plads. Pladsen er Shanghais populære samlingssted og er hjemsted for Shanghai Museum, Shanghai Grand Teater og Shanghai Center for Byplanlægning, hvor du kan opleve, hvordan byen har udviklet sig gennem de sidste hundrede år. Find en bænk, og sug atmosfæren til dig, se om du kan få øje på Radisson Blu Hotels Sky Dome Bar på 47. etage, eller gå på opdagelse i det nærtliggende og store undergrundsindkøbscenter.

Et andet område, der er værd at besøge, er Den Franske Koncession, som er en af de mest hyggelige bydele i Shanghai. Her er ingen moderne shoppingcentre eller skyskrabere, men derimod sjæl og charme. Tag en slentretur i labyrinten af små gader med butikker, hyggelige restauranter og caféer. Du kan også opleve grønne alléer med villaer og palæer i fransk stil.

Om eftermiddagen bliver du hentet på hotellet af guiden. Turen går til den populære Nanjing Road, som er en af verdens travleste shoppinggader med ca. 1 million daglige besøgende. Gaden er 5,5 km lang og er dermed også den længste shoppinggade i verden. Den løber fra The Bund i øst til Jing’an-templet i vest. Her findes både mærkevarebutikker, traditionelle butikker, vestlige fastfoodrestauranter og butikker med silke og souvenirs.

Fra Nanjing Road går turen videre til The Bund, Shanghais berømte havnefront. The Bund er et af de mest populære områder i Shanghai. Her befinder du dig mellem to verdener. På den ene side af floden kan du beundre The Bunds smukke og velholdte bygninger, der vidner om den engelske koncession, mens du på den anden side af floden kan opleve Pudongs moderne skyskrabere, der bliver oplyst, når mørket falder på.

Gå en tur langs den 1,5 km lange promenade, hvor det vrimler med både turister, lokale og brudepar, der får taget billede med de mange skyskrabere i baggrunden.

Turen slutter ved skyskraberen Shanghai World Financial Center (Shanghai WFC). Bygningen er 492 meter høj og har 101 etager. Fra 97. og 100. etage har du en fænomenal udsigt over hele byen, som kan tage pusten fra enhver.

Du kan vælge at tage med guiden tilbage til hotellet eller blive i området og selv snuse lidt rundt.

Overnatning Yitel Shanghai Jing’an Temple 

Dag 10: Shanghai
Dag 10: Shanghai

Dagen i dag er til fri disposition til at udforske endnu mere af Shanghai.

Vil du gerne opleve det lidt mere traditionelle Kina, kan du besøge det kinesiske kvarter, hvor du kan finde Shanghai Old Street og den velbesøgte have Yuyuan.

Mens du går i Shanghai Old Street, er det værd at lægge mærke til husene og den arkitektoniske udvikling fra Ming-dynastiet og Qing-dynastiet til det 20. århundrede. I bygningerne er der et væld af specialbutikker, som sælger alt lige fra smykker til kunsthåndværk og kalligrafer. Besøg evt. tehuset Chung Feng De Yi, der ligger tæt ved krydset ved Xiaochang. Her kan du nyde en kop traditionel te, der er forberedt på den helt rigtige måde.

Fra Shanghai Old Street kan du gå videre til De Ni Svings Bro, også kendt som Jiuqu, der snor sig over en lille sø med karper. Her ligger Shanghais ældste tehus, Huxinting, fra 1855. De Ni Svings Bro bringer dig til indgangen til Shanghais fornemste have, Yuyuan.

Yuyuan-haven blev bygget i 1559 af en embedsmand under Ming-dynastiet, Pan Yunduan. Yu betyder fred og velvære på kinesisk, og haven blev bygget som et fristed for Pans forældre. Haven dækker et område på to hektar og er et af de smukkeste eksempler på kinesisk havekunst. Haven er som en fredfyldt oase med små karpedamme, pavilloner, porte, broer og vandløb. Den beskyttende dragemur, der omringer haven, holder Shanghais travle Old Town på afstand.

Der er mulighed for at tilkøbe følgende udflugt:

Overnatning Yitel Shanghai Jing’an Temple 

Dag 11: Hjemrejse og hjemkomst
Dag 11: Hjemrejse og hjemkomst

Det er i dag blevet tid til at tage afsked med Kina. Du bliver hentet på hotellet af en chauffør, som kører dig til lufthavnen. Herfra flyver du hjem til Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

INDHENT TILBUD
Yderligere oplysninger
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
70 505 505
info@asiatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Hvorfor vælge os?
 • Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
INDHENT TILBUD
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af asiatiske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.