Tlf. 70 505 505 | Snak med en Asien-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomeRejser til ØstenKinaKinas gamle hovedstæder
Kina | 13 dage:

Kinas gamle hovedstæder

Højdepunkter på denne rejse:

Beijing, Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By, Sommerpaladset, Den Kinesiske Mur, Xi’an, terrakottahæren, Luoyang Longmengrotterne, Shaolin klosteret, Zhengzhou, Kaifeng, Nanjing, kanalbyen Zhujiajiao, Shanghai.

Følgende er inkluderet i rejsen:

 • Flyrejse fra Danmark ud til Beijing og hjem fra Shanghai
 • 11 nætter på 3- og 4-stjernede hoteller
 • Kørsel i tog inkl. pladsbilletter mellem byerne:
  Beijing – Xi’an – Luoyang, Zhengzhou – Nanjing – Shanghai
 • Lokal engelsktalende guide på rundrejsen
 • 11 x morgenmad (dag 3-13)
 • 9 x frokost (dag 3-4 & 6-12)
 • Kørsel i bil eller minibus med aircon på udflugter
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres ved min. 2 rejsende

Omfattende udflugtspakke er inkluderet:

 • Himlens Tempel Park, Den Himmelske Freds Plads
 • Den Forbudte By, Rickshawtur i Hutong
 • Sommerpaladset, Den Kinesiske Mur, Den Hellige Vej, Changling
 • Terrakottahæren
 • Xi’ans bymur, Vildgåspagoden, Moskeen, basaren
 • Luoyang Longmen Grotter, Shaolin templet
 • Henan Provinsmuseum
 • Kaifeng Xiangguo templet, Dragepavilionen, Jernpagoden
 • Xuanwu Sø, Confucius Templet, præsidentpaladset, Ming Ling
 • G højhastighedstog, Zhujiajiao kanalby
 • Jade Buddha Templet, The Bund, Chenghuangmiao, Yuyaun haven
 • Entréer og afgifter til omtalte seværdigheder
Tillæg for enkeltværelse 3.165 kr.
Rabat ved større grupper
Vælg denne rejse fordi...

Kinas fascinerende historie rækker flere tusinde år tilbage, og landet har gennem opfindelser haft stor indflydelse på verdenshistorien. Tænk bare på krudt, silke, papir, porcelæn og bukser.  Denne 13-dages rejse med lokal guide bringer dig til de historiske kraftcentre, de gamle hovedstæder i Kinas kejserdynastier: Beijing, Xi’an, Luoyang, Zhengzhou, Kaifeng og Nanjing. Du hører om deres opblomstring, største triumfer og fald. Hele rejsen bindes sammen af togrejser mellem de større byer og rundes af med en tur i det moderne G højhastighedstog og et par dage i Kinas økonomiske eksprestog, Shanghai.

Detaljeret dagsprogram
Klik på et billede for at se det i fuld størrelse
Dag 1: Flyrejse fra Danmark
Dag 1: Flyrejse fra Danmark

Afrejse fra valgte lufthavn i Danmark. Der vil være mellemlandinger undervejs.

Dag 2: Ankomst Beijing
Dag 2: Ankomst Beijing

Ved ankomst til Beijing går du gennem immigration og told og mødes med vores guide, der står i ankomsthallen med et skilt, hvor der står Astiatours på. Du bliver kørt til dit hotel, og efter tjek ind er resten af dagen til fri disposition.

Beijing er det moderne Kinas hovedstad, men byen har været hovedstad gennem ca. 700 år. Dengang som i dag var Beijing et kraftcenter, der har formået at holde sammen på et vidtstrakt mægtigt rige med mange etniske minoriteter. Byen har mange historiske bygningsværker, selv om en del har måttet vige for moderne byggeri, præcis som det skete i Europa i flere omgange. Nogle af de meget store omvæltninger kom efter kejserdømmets fald og republikkens opståen, og igen efter kulturrevolutionen.

I dag fornemmer man et Beijing og et Kina, der tøver en kende inden alt det gamle blot smides ud.

Overnatning Dongfang Hotel 

Dag 3: Sightseeing tur i det historiske Beijing
Dag 3: Sightseeing tur i det historiske Beijing

Dagen starter tidligt i parken ved det smukke Himlens Tempel.  Parken ligger i det sydøstlige Beijing. Hvert år drog kejseren hertil fra Den Forbudte By for at bede om gudernes gunst for en god høst. I dag bruges parken af tusinder af Beijings indbyggere, når de udøver tai chi, synger eller danser til musikken fra en gammel ghettoblaster eller en moderne smartphone.

Herfra går turen til hjertet af byen og verdens største plads, Tiananmen, Den Himmelske Freds Plads. Mao Zedongs mausoleum ligger på pladsen.  I den anden ende af pladsen ligger indgangen til Den Forbudte By, hvor 24 kejsere fra Ming og Qing dynastierne gennem flere hundrede år levede og regerede Riget i Midten. I dag pryder Formand Maos kontrafej muren over porten og Den Forbudte By er et stort museum. Den Forbudte By måler 760 m x 1000 m, og det er Kinas bedst bevarede og flotteste palads med snesevis af smukke bygninger. Den Forbudte By hedder sådan, fordi det var forbudt for menig mand at krydse broen ind i det store palads, og dødsstraf blev hurtigt udmålt til dem, der overtrådte forbudet. Inden for murene måtte kun kejseren, hans familie og hans embedsfolk komme.

Derefter venter en tur i rickshaw (en cykel med passagersæde) gennem et par hutonger. En hutong er en gammel bydel med smalle gader og gyder, hvis oprindelse ligger helt tilbage i mongolernes regeringstid i Kina og som var den militaristiske opstilling af soldaternes indkvartering. Meget af livet i disse traditionelle bydele leves på gaden eller i de spændende gårdhaver, fordi husene er meget små. Nogle steder vil du se mad blive tilberedt over primus, andre steder ser du gamle mænd sidde på lave skamler og spille majong. Mange hutonger er forsvundet de senere år, men nogle er blevet renoveret og er nu trendy handelsgader.

I aften er der mod særskilt betaling, mulighed for at opleve Beijing Opera eller et fejende flot Kung Fu Show, der er akrobatik på meget højt plan.

Overnatning Dongfang Hotel 

Dag 4: Sommerpaladset og Den Kinesiske Mur
Dag 4: Sommerpaladset og Den Kinesiske Mur

Sommerpaladset er trods navnet ikke et palads i egentlig forstand, men en kejserlig park ved Kumning søen. Især Qing dynastiets hof tilbragte meget af året her, især gennem de sidste år inden kejserrigets fald.

Herfra kører du til Den Kinesiske Mur. Den 6000 km lange mur blev bygget af Kinas første egentlige kejser, kejser Qin, der som den første samlede det store rige. Kejser Qin byggede muren som forsvarsværk mod barbarerne fra nord, de mongolske nomader. Den Store Mur, som kineserne selv kalder den, er et dybt imponerede bygningsværk, hvor den strategiske placering var det vigtigste. Muren ligger derfor på toppen af højderyggen, hvilket gjorde det sværest for fjenden at forcere. Dele af muren er meget stejle, og trinene er meget uens i højden. Du besøger muren ved Juyongguan. Her blev et vigtigt pas vogtet af kejserens garde.

Efter dette højdepunkt kører du til Chang Ling, Ming-kejseren Zhu Dis gravsted. Han navngav sin regeringsperiode ”evig glæde”, og blev derfor kendt som kejser Evigglad. Gravmonumenter har for alle kejsere op gennem Kinas historie været vigtige, og mange kejsere begyndte kort inde i deres regeringstid at planlægge og bygge et vældigt eftermæle over sig selv. Kejser Evigglad var ingen undtagelse, han påbegyndte gravbyggeriet i sit 7. regeringsår, og det tog 5 år at bygge.

Overnatning Dongfang Hotel 

Dag 5: Togrejse fra Beijing til Xi’an
Dag 5: Togrejse fra Beijing til Xi’an

Om morgenen bliver du hentet på dit hotel og kørt til togstationen i Beijing. Her går du ombord på et højhastighedstog mod Xi’an. Turen tager ca. 6 timer. Tognetværket i Kina er enormt og dækker mere end 20.000 km og det bliver hele tiden udbygget. Det er både en populær og komfortabel måde at rejse rundt i Kina på og samtidig giver det dig et godt indblik i størrelsen af dette land. Højhastighedstogene kan køre op til 350 km i timen.

Xi’an var hovedstad for 13 dynastier fra ca. år 1.000 f.v.t. til ca. år 900. Byen blev også hovedstad i riget, da det blev samlet første gang under kejser Qin Shi Huang. Xi’an var gennem århundreder den østlige endestation for den vigtige handelsrute, Silkevejen. Det har præget udviklingen i byen, der besad store værdier og rummede mange religiøse retninger.

Da hovedstaden i ca. år 900 blev flyttet, faldt byen i glemsel og sov stort set tornerosesøvn ind til 1974, da en af Kinas betydeligste kulturskatte, Terrakottahæren, dukkede op af mulden. Det arkæologiske fund satte med et slag Xi’an tilbage på verdenskortet, ikke som hovedstad men som et af UNESCOs verdensarvssteder.

Ved ankomst til Xi’an bliver du hentet af din guide og kørt til hotellet. Resten af eftermiddagen er til fri disposition.

 

Overnatning Grand Dynasty Culture Hotel 

Dag 6: Sightseeing i Xi’an; Terrakottahæren, Xi’ans bymur, Vildgåspagoden, Den Store Moské og Basaren
Dag 6: Sightseeing i Xi’an; Terrakottahæren, Xi’ans bymur, Vildgåspagoden, Den Store Moské og Basaren

Et af rejsens absolutte højdepunkter er besøget ved kejser Qin Shi Huangs gravmæle, Terrakottahæren. Kejser Qin Shi Huang samlede som den første kejser Kina som ét rige. Han beordrede byggeriet af Den Store Mur og Linggu, Den Store Kanal, verdens formodentligt ældste kanal og som forbinder floden Yangtze og Perlefloden. Han skabte også det helt enestående gravmæle, Terrakottahæren, som består af flere end 6000 mandsstore soldater, alle med forskelligt ansigtsudtryk. Soldaterne er opstillet i kampformation og vogter kejserens sidste hvilested.

Efter besøget ved Terrakottahæren fortsætter du til Xi’an fantastiske og helt intakte ringmur. Muren stammer tilbage fra Ming dynastiet, men følger den oprindelige mur fra Tang dynastiet. Muren er 14 km lang og er sammen med byens centrale trommetårn ikoniske for Xi’an. Du kan cykle turen rundt på den stort set helt flade bymur.

Herefter besøges Vildgåspagoden, der er hellig for buddhister og er et af Xi’ans smukke vartegn. Turen sluttes af ved Xi’ans store moské og basar. Moskéen er aktiv og bygningen er tydelig kinesisk omgivet af en smuk have. Basaren ligger ved siden af moskéen, og her kan du købe alt fra sengetæpper til uundværlige souvenirs.

 

Overnatning Grand Dynasty Culture Hotel 

Dag 7: Togrejse fra Xi’an til Luoyang og besøg ved Longmen grotterne
Dag 7: Togrejse fra Xi’an til Luoyang og besøg ved Longmen grotterne

Efter morgenmaden bliver du kørt til togstationen og tager med højhastighedstog til Luoyang, en tur på ca. 2 timer.

Luoyang har været hovedstad gennem flere hundrede år, dog over flere omgange. Første gang fra år 770 f.v.t. og senest i år 937 e.v.t. I dag er der meget få tegn på Luoyangs fortid som hovedstad i selve byen, der svandt ind til en lille by med kun 20.000 indbyggere. Fra 1950’erne og frem til i dag er byen svulmet igen og huser i dag 1,2 mio. indbyggere. Der er en meget lille historisk bydel

Ved ankomst til Luoyang skal du opleve de imponerende buddhafigurer i Longmen grotterne. I Luoyangs storhedstid blev der udskåret op mod 100.000 Buddha-figurer i Longmen grotterne langs Yi floden. Disse grotter er i dag på UNESCOs verdensarvsliste. Under Det Nordlige Wei dynasti og især under Tang dynastiet blev disse kunstneriske Buddha-figurer, bodhisattvaer, lotusblomster og andre figurer udskåret i de ca. 2.100 grotter. Du besøger de vigtigste grotter, herunder Forfædre-grotten, hvor Buddha er 17 m høj og har næsten 2 m lange øreflipper.

Overnatning Luoyang Peony Hotel 

Dag 8: Besøg ved Shaolin klostret og Henan museet
Dag 8: Besøg ved Shaolin klostret og Henan museet

I dag skal du besøge Shaolin klostret, som også er på UNESCO’s verdensarvsliste. Klostret ligger ca. 60 km fra Luoyang ved byen Zhengzhou og er blevet verdenskendt for kinesisk kampsport. Men det var den kinesiske zenbuddhisme, der først havde sin vugge her, og kampsporten kom siden til i form af fysiske øvelser som modvægt til stillesiddende meditation for munkene. I klostrets storhedstid boede her flere tusinde munke, og for omkring 1.000 af dem blev kampsporten vigtigst, fordi de blev frygtede krigermunke især under Ming dynastiet.  I dag er klostret omgivet af skoler for kampsport, og kinesere og udlændinge flokkes omkring de mange skoler, der underviser i qigong, hongquan, gongfu, taiqiquan og andre retninger. Klostret ligger meget naturskønt omgivet af skovklædte bjerge, og omfatter bl.a. Pagodeskoven, Himmelkongernes pavillon og Mahavira pavillonen.

Fra klostret kører du videre mod byen Zhengzhou, som var Shang dynastiets første hovedstad, fra 1600 til 1027 f.v.t. Der er ikke meget tilbage fra den tid, men der er dog spor af oldtidens lerstampede bymure. Byens nutidige store attraktion er Henan Museet, som har en samling på over 130.000 kulturelle artefakter hvoraf 5.000 er af 1. og 2. klasse. Mange stammer fra de tidligste dynastier Shang og Zhou.

Overnatning Xinhua Jianguo Hotel 

Dag 9: Zhengzhou – Sightseeing i Kaifeng – tog til Nanjing
Dag 9: Zhengzhou – Sightseeing i Kaifeng – tog til Nanjing

Kejserstaden Kaifeng var som Zhengzhou hovedstad af flere omgange og er nok den kendteste af de historiske hovedstæder. Byens placering ved Den Gule Flod har gennem tiden betydet adskillige oversvømmelser og her var ikke mindre end 3 bymure nok til at holde vandmasserne væk.  I dag vurderes det, at det allerældste Kaifeng ligger mere end 7 meter under nuværende jordniveau.  Byen har formået at bevare meget af den charme, en så historisk by bør besidde. De fleste bygninger stammer fra sidste halvdel af 1800-tallet. Du besøger Da Xiangguo Templet, der regnes for et af de vigtigste for buddhismens udvikling i Kina. Templet består af mange smukke bygninger, herunder ”Bjergporten”, ”De Himmelske Kongers Pavilion”, ”Arhat Pavilion” og ”Den Ottekantede Pavilion”.

Til frokost skal du smage en lokal specialitet, dampede små kød-dumplings serveret i en kurv.

Herefter følger et besøg på Dragepavilionen, der var det kejserlige palads. Det ligger på et 13 meter højt plateau svarende til 72 trappetrin, fundament og har fået sit navn fra en smuk træudskæring af en drage, der leger med en perle.  Et af Kaifengs ikoniske byggerier er Jernpagoden, der trods navnet er bygget af mursten. I dag regnes den for en af Kinas bedste pagoder, baseret på dens størrelse, historie og bevarelse.

Om eftermiddagen køres du til togstationen og tager højhastighedstoget til Nanjing, en tur på ca. 3,5 time.

Ved ankomst i Nanjing bliver du hentet på togstationen og kørt til dit hotel.

Overnatning Nanjing Grand Metro Hotel 

Dag 10: Sightseeing i Nanjing
Dag 10: Sightseeing i Nanjing

Nanjing har i lighed med de andre gamle hovedstæder været hovedstad i det mægtige kinesiske rige af flere omgange. Den vigtigste periode var i sidste halvdel af 1300-tallet, hvor bondeoprøreren Zhu Yuangzhang efter sejren over mongolerne udråbte sig selv som den første Ming kejser i Nanjing. Han tog navnet Hong Wu og beordrede hurtigt bygningen af en mægtig ringmur til beskyttelse af hovedstaden. Den blev til en banebrydende ringmur af flere årsager. Den blev 34 km lang og mellem 12 og 18 meter høj og med 13 porte og dermed verdens største ringmur. Udformningen af muren brød også med tidligere tiders ”god skik”. Den brugte og udnyttede landskabets naturlige barrierer i stedet for en firkantet eller en skildpaddeformet ringmur. I dag er der ca. 21 km tilbage af muren.

Selvom byen med ringmuren på det nærmeste blev uindtagelig og var kendt for stor velstand og fred, har byen været udsat for frygtelige overgreb op gennem historien. Under opiumskrigen i 1840-42 bombede englænderne, i 1864 kostede et oprør 100.000 mennesker livet, og i 1937-38 massakrerede den japanske hær 300.000 indbyggere i Nanjing. I dag er Nanjing et stærkt centrum for både kultur og industri, og byen har en sjælden balance mellem byggeri og grønne indslag.

Du besøger Xuanwu søen, der ligger for foden af Zhongshan bjerget. Xuanwu er et smukt åndehul i en ellers travl og moderne by. I parken ligger også Jiuhua bjerget og Jiming Templet. Derfra går turen til Qinghuai floden, der løber forbi byen. Det er en biflod til Yangtze floden og betragtes som byens hjerteblod.

Senere går turen til Præsidentpaladset, der var regeringskontor for Republikken Kinas første præsident. Bag paladset ligger en smuk have. Endelig skal du se mausoleet Ming Xiaoling, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er den eneste Ming gravmæle uden for Beijing. Det regnes for et af de smukkeste kejserlige mausoleer og blev en milepæl for udformningen af gravmæler for de efterfølgende kejsere.

Overnatning Nanjing Grand Metro Hotel 

Dag 11: Togrejse fra Nanjing til Shanghai, halvdags udflugt til Zhujiajiao
Dag 11: Togrejse fra Nanjing til Shanghai, halvdags udflugt til Zhujiajiao

I dag kører du med det moderne højhastighedstog fra Nanjing til Shanghai. Der er 300 km og det tager ca. 5 kvarter. På banegården bliver du mødt af lokalguiden og kører til hotellet.  Senere går turen til den gamle kanalby Zhujiajiao, der ligger i udkanten af Shanghai. Byens historie rækker ca. 1700 år tilbage – længe inden der var noget som helst af Shanghai.

Zhujiajiao ligger i det lavlandede område med mange søer og vandløb mellem Suzhou og Shanghai. Byen er gennemskåret af kanaler, som bragte velstand til byen gennem tekstilproduktion og risdyrkning. Husene står mange steder med soklen under vandspejlet.  Kanalerne bruges stadig som færdselsårer, og byen bindes sammen af 36 broer, nogle af dem har nærmest ikonstatus, fx Fangsheng broen. Som i andre gamle byer har også Zjujiajiao smukke templer og haver bag de beskyttende mure, Kenzhi haven er den kendteste men også den mest atypiske.

Overnatning Shanghai Hotel 

Dag 12: Det historiske Shanghai
Dag 12: Det historiske Shanghai

Shanghai ligger ved den mægtige Yangtze flods udmunding i det Østkinesiske Hav. Byens placering har i sig selv altid givet byen strategisk betydning. Byens historie rækker ca. 1000 år tilbage, hvor den allerede fik status af handelsby. I dag er det Kinas største by med knap 25 mio. indbyggere. Det er ikke længere kun handel, der præger erhvervslivet i Shanghai, der er i særdeleshed også produktion. Dagens tur koncentrerer sig dog fortrinsvis om de historiske seværdigheder og bydele.

Du starter ved Jade Buddha templet. Templet blev ødelagt under revolutionen, der bragte kejserriget til fald i begyndelsen af 1900-tallet. Lykkeligvis blev Jadebuddhaen reddet og et nyt tempel blev rejst i 1928. Derefter går turen til den parklignende havnepromenade, The Bund, der løber langs Huangpu floden mellem den smalle Wusong Flod og den gamle bydel. The Bund var tidligere Shanghais ”Wall Street” for udenlandske investorer og handelsfolk. Et unikt indslag langs The Bund i dag er de mange borgere, der her mødes for at danse vals eller lave tai chi.

Turen fortsætter til Chenghuangmiao, der ikke kun refererer til det fantastiske tempelkompleks men også til hele bydelen med små butikker med lokale varer. Templet er forbundet til Yuyuan haven, der stammer fra 1577 og er et af de smukkeste eksempler på kinesisk havekunst. Herefter går turen til kolonitidens franske bydel, Xintiandi. Bydelen består af traditionelle, restaurerede Shikumen huse langs smalle gader og gyder. Mange af husene tjener i dag som forretninger, caféer og restauranter.

Overnatning Shanghai Hotel 

Dag 13: Hjemrejse og hjemkomst
Dag 13: Hjemrejse og hjemkomst

Dagen er til fri disposition indtil afrejse. Du bliver kørt til lufthavnen og flyver hjem fra Shanghai til Danmark, og der er mellemlanding(er) undervejs.

Afhængig af rejseplanen lander du i Danmark ved midnatstid.

INDHENT TILBUD
Yderligere oplysninger
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
70 505 505
info@asiatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

INDHENT TILBUD

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.