Tlf. 70 505 505 | Snak med en Asien-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomeRejser til ØstenKinaKinas højdepunkter
Kina | 10 dage:

Kinas højdepunkter

Højdepunkter på denne rejse:

Beijing, Sommerpaladset, Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By, Kulhøjen, Den Kinesiske Mur, terrakottahæren, besøg i lokal landsby, Xi’an, Shanghai, kanalbyen Zhujiajiao.

Følgende er inkluderet i rejsen:

 • Flyrejse fra Danmark ud til Beijing og hjem fra Shanghai
 • Togrejse med højhastighedstog fra Beijing til Xi’an
 • Flyrejse fra Xi’an til Shanghai
 • 8 nætter på 4-stjernede hoteller
 • Lokal engelsktalende guide på rundrejsen
 • 8 x morgenmad (dag 3-10)
 • 6 x frokost (dag 3-4, 6-9)
 • Kørsel i bil eller minibus med aircon på udflugter
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres ved min. 2 rejsende

Omfattende udflugtspakke er inkluderet:

 • Sommerpaladset, Houhai og Nanluoguxiang
 • Himlens Tempel Park, Den Himmelske Freds Plads
 • Den Forbudte By, Kulhøjen
 • Den Kinesiske Mur
 • Vildgåspagoden
 • Den Store Moské, Xi’an basaren
 • Terrakottahæren, Lokal landsby ved Xi’an
 • Xi’ans bymur
 • The Bund, Shanghai World Financial Center, Yuyaun Have
 • Zhujiajiao kanalby
 • Entréer og afgifter til omtalte seværdigheder
Tillæg for enkeltværelse 2.450 kr.
Rabat ved børn under 12 år og større grupper
Vælg denne rejse fordi...

På denne 10-dages højdepunktsrejse i Kina starter du i det historiske magtcentrum, Beijing, hvor du oplever Den Forbudte By, Sommerpaladset, Himlens Tempel og en kort travetur på Den Kinesiske Mur. Derefter går turen 1000 km mod sydvest til Xi’an, der for 2200 år siden var det første samlede Kinas vugge. Det var her Kejser Qin udstedte ordrer om at bygge Den Kinesiske Mur, og det var her han valgte at opføre sit enorme gravmæle, Terrakottahæren. Turen rundes af i det moderne Kinas økonomiske centrum, Shanghai. Her buldrer den kinesiske udvikling afsted med ekspresfart, og det er her det bliver tydeligt, at afstanden mellem rig og fattig er større end nogensinde. Kina er på alle måder et fascinerende land med en fascinerende historie, en fascinerende kultur og en fascinerende mentalitet, hvor vi som vesterlændinge får vendt op og ned på mange af vores begreber.

Detaljeret dagsprogram
Klik på et billede for at se det i fuld størrelse
Dag 1: Flyrejse fra Danmark
Dag 1: Flyrejse fra Danmark

Afrejse fra valgte lufthavn i Danmark. Der vil være mellemlandinger undervejs.

Dag 2: Ankomst Beijing
Dag 2: Ankomst Beijing

Ved ankomst til Beijing går du gennem immigration og told og mødes med vores guide, der står i ankomsthallen med et skilt, hvor der står Asiatours på. Du bliver kørt til dit hotel. Herefter tager du hul på oplevelserne.

Beijing er det moderne Kinas hovedstad, men byen har været hovedstad gennem ca. 700 år. Dengang som i dag var Beijing rigets administrative kraftcenter, og dertil hører jo paladser og templer. Selv om meget gammelt har måttet vige for moderne byggeri, har byen stadig mange historiske bygningsværker. 

Dagens tur går til Sommerpaladset, der trods navnet ikke er et palads i egentlig forstand, men en kejserlig park ved Kunming søen. Især Qing dynastiets hof tilbragte meget af året her, særligt gennem de sidste år inden kejserrigets fald. I Sommerpaladset kan du opleve flere eksempler på det rige kejserhofs dekadente udskejelser, fx en båd i ren marmor, der dog aldrig kom til at sejle!

Dagen rundes af med besøg i Houhai og Nanluoguxiang. Houhai Sø er en af 3 søer, der samlet kaldes ShiChaHai. Her er mange små gårdhavehuse, og det et vidunderligt område med en ophøjet ro, der er i stærk kontrast til den ellers så travle by. Samtidig er det et af byens rigtige ”in-steder”, hvor mange caféer og barer og småbutikker med tøj og kunsthåndværk er dukket frem.

Overnatning Dongfang Hotel 

Dag 3: Sightseeing i det historiske Beijing
Dag 3: Sightseeing i det historiske Beijing

Dagens oplevelser starter ved Himlens Tempel Park, der ligger i det sydøstlige Beijing. Hvert år drog kejseren hertil fra Den Forbudte By for at bede om gudernes gunst for en god høst. I dag bruges parken af tusinder af Beijings indbyggere, når de udøver tai chi, synger eller danser til musikken fra en gammel ghettoblaster eller en moderne smartphone.

Herefter går turen til Den Himmelske Freds Plads i hjertet af byen. Pladsen er så stor, at der med lethed kan forsamles 1 mio. mennesker på pladsen. Mao Zedongs mausoleum ligger på pladsen, og der står altid en meget lang kø af mennesker, der gerne vil defilere forbi Maos balsamerede lig. I den anden ende af pladsen ligger indgangen til Den Forbudte By, hvorfra 24 kejsere regerede Riget i Midten.  I dag pryder Formand Maos kontrafej muren over porten og Den Forbudte By er et stort museum. Den Forbudte By måler 760 m x 1000 m, og det er Kinas bedst bevarede og flotteste palads med snesevis af smukke bygninger. Den Forbudte By hedder sådan, fordi det var forbudt for menig mand at krydse broen ind i det store palads, og dødsstraf blev hurtigt udmålt til dem, der overtrådte forbuddet. Inden for murene måtte kun kejseren, hans familie og hans embedsfolk komme.

Fra Den forbudte By går turen til Kulhøjen, der er et menneskeskabt højdedrag nord for Den Forbudte By. Herfra kunne den kejserlige hær holde udkig efter de onde ånder fra nord, der kun bragte død og elendighed med sig. Højen er Beijings højeste punkt, og der er i klart vejr en fremragende udsigt herfra.

Du runder dagen af i Beihai Park, der var en af kejserens mange haver og som i dag er en højt skattet folkepark i hjertet af byen. Folk fra de omkringliggende hutonger benytter parken meget. Her udøver de tai chi eller gymnastik, danser vals og skriver poesi med vand på fliserne.

I aften er der mulighed for at tilkøbe et Kongfu Show, der er en helt enestående artistisk oplevelse.

Overnatning Dongfang Hotel 

Dag 4: Den Kinesiske Mur
Dag 4: Den Kinesiske Mur

I dag går turen til Den Kinesiske Mur.
Den Store Mur, som kineserne selv kalder den, er et 6.000 km langt og dybt imponerede forsvarsværk, hvor den strategiske placering var det vigtigste. Muren ligger derfor på toppen af højderyggen, hvilket gjorde det sværest for fjenden at forcere. Dele af muren er meget stejle, og trinene er meget uens i højden.

Du besøger muren ved Mutianyu, hvor du kan se muren sno sig på toppen af bjergryggen over mange kilometer. Det er et fantastisk syn. I det fjerne kan du skimte de ensomme vagttårnsforposter, der ligger på en højderyg en tand længere mod nord. Muren svinger meget i bredde og stigning. Trappetrinene er meget uens i dybde og højde. Muren er på det restaurerede stykke mellem 6 og 8 meter høj og 3 til 5 meter bred. Langs hele muren er der skydeskår, og vagttårne er der med få hundrede meters mellemrum.

Du kan vælge at gå hele vejen til toppen og ned igen eller mod betaling (ca. 100 CNY) tage kabelbanen frem og tilbage. Fra toppen af muren bliver du belønnet med en fantastisk udsigt, hvor du rigtig kan se, hvordan muren smukt slanger sig gennem landskabet.

Overnatning Dongfang Hotel 

Dag 5: Togrejse med G-højhastighedstog fra Beijing til Xi'an
Dag 5: Togrejse med G-højhastighedstog fra Beijing til Xi'an

Efter morgenmaden bliver du kørt til Beijing Togstation. Herfra skal du med G-højhastighedstoget fra Beijing til Xi’an. Turen tager knap 6 timer, og du vil opleve det skiftende landskab udenfor. Fra millionbyen Beijing går turen gennem bjerge, over sletter, gennem landbrugsland og industriområder. Toget skyder en fart på op til 350 km i timen. Man sidder i sæder, der kan minde lidt om flysæder, og der er gode faciliteter ombord på toget. 

Ved ankomst i Xi’an bliver du modtaget af en chauffør, der kører dig til hotellet. Resten af dagen er til fri disposition.

Xi’an er en af Kinas (mange) spændende byer. Byen var gennem århundreder den østlige endestation for den vigtige handelsrute, Silkevejen. Det har præget udviklingen i byen, der besad store værdier og rummede mange religiøse retninger. Da Silkeruten mistede sin betydning som handelsvej faldt Xi’an i glemsel og sov stort set tornerosesøvn ind til 1974, da en af Kinas betydeligste kulturskatte, Terrakottahæren, dukkede op af mulden. Det arkæologiske fund satte med et slag Xi’an tilbage på verdenskortet, ikke som hovedstad men som et af UNESCOs verdensarvssteder. Byen har endvidere en helt unik bymur, som stort set er uberørt. De fleste af byens huse og øvrige bygninger er moderniseret og langt yngre end muren, men Trommetårnet er velbevaret og det ligger 2 minutters gang fra dit hotel.

Overnatning Grand Dynasty Culture Hotel 

Dag 6: Terrakottahæren, Xi'an
Dag 6: Terrakottahæren, Xi'an

Terrakottahæren blev bygget som et helt enestående gravmæle af og for Kinas første kejser, Qin Shi Huang. Terrakottahæren består af flere end 6000 mandsstore soldater, alle med forskelligt ansigtsudtryk. Soldaterne er opstillet i kampformation og vogter kejserens sidste hvilested. Der er bygget to kæmpe haller over de store fund, der er restaureret og opstillet, hvor de er fundet. Desuden er der bygget et museum til nogle smukke og unikke artefakter, fx bronze, guld og sølv skatte, der er fundet i gravmælet.  Hele området er dybt imponerende, og besøget er et af turens absolutte højdepunkter.

Herefter venter et besøg i en lokal landsby, hvor du får mulighed for at opleve den lokale levevis på landet i nutidens Kina som kontrast til kejserrigets storhed.

Overnatning Grand Dynasty Culture Hotel 

Dag 7: Vildgås pagoden, Xi'an bymur, basaren, Den Store Moske, Xi'an - Shanghai
Dag 7: Vildgås pagoden, Xi'an bymur, basaren, Den Store Moske, Xi'an - Shanghai

Din sightseeingtur i Xi’an starter ved Vildgåspagoden, der er hellig for buddhister og er et af Xi’ans smukke vartegn. Derefter gælder det Den Store Moské og basaren. Moskéen er aktiv og bygningen er tydelig kinesisk omgivet af en smuk have. Basaren ligger ved siden af moskéen, og her kan du købe alt fra sengetæpper til souvenirs.

Sightseeingturen i Xi’an rundes af med en tur på byens fantastiske og helt intakte ringmur. Muren stammer tilbage fra Ming dynastiet, men følger den oprindelige mur fra Tang dynastiet. Muren er 14 km lang og er sammen med byens centrale trommetårn ikoniske for Xi’an. Du kan cykle turen rundt på den stort set helt flade bymur.

Herfra går turen til lufthavnen, og du flyver til Shanghai, millionbyen, der er landets økonomiske eksprestog. Du bliver mødt i lufthavnen af guiden og kørt til dit hotel, hvor du skal bo de kommende 2 nætter.

Overnatning Jing An Hotel 

Dag 8: Sightseeing i Shanghai: The Bund, Yuyuan Have, Nanjing Lu, Xintiandi og Shanghai World Financial Center
Dag 8: Sightseeing i Shanghai: The Bund, Yuyuan Have, Nanjing Lu, Xintiandi og Shanghai World Financial Center

Shanghai ligger ved den mægtige Yangtze flods udmunding i det Østkinesiske Hav. Byens placering har i sig selv altid givet byen strategisk betydning. Byens historie rækker ca. 1000 år tilbage, hvor den allerede fik status af handelsby. I dag er det Kinas største by med knap 25 mio. indbyggere.

Fra morgenstunden går du en tur langs den parklignende havnepromenade, The Bund, der løber langs Huangpu floden mellem den smalle Wusong Flod og den gamle bydel. The Bund var tidligere Shanghais ”Wall Street” for udenlandske investorer og handelsfolk. Et unikt indslag langs The Bund i dag er de mange borgere, der her mødes for at danse vals eller lave tai chi. 

Herfra går turen til Chenghuangmiao, der ikke kun refererer til det fantastiske tempelkompleks men også til hele bydelen med små butikker med lokale varer. Chenghuangmiao er forbundet med Yuyuan Have ligger. Yuyuan stammer fra 1577 og blev bygget af en embedsmand i Ming dynastiet, Pan Yunduan. Haven et af de smukkeste eksempler på kinesisk havekunst. Yu betyder på kinesiske behagelig og tilfredsstillende, og haven blev bygget for Pan’s forældre, så de havde et dejligt sted at nyde deres otium.

Herefter gælder det kolonitidens franske bydel, Xintiandi. Bydelen består af traditionelle, restaurerede Shikumen huse langs smalle gader og gyder. Mange af husene tjener i dag som forretninger, caféer og restauranter. Xintiandi betyder ”ny himmel og jord” og regnes for at være det første livsstilscentre i Kina. 

På vejen fra Xintiandi passerer du Tianzifang Kunstpark, der er blevet et af Kinas allermest produktive kunstområder, hvor gallerier, caféer og værksteder skyder frem som paddehatte. Du fortsætter til Shanghais vartegn, Shanghai World Financial Center, der er 101 etager og 492 meter højt. Skyskraberen stod færdig i 2008. Bygningen er et symbol på handel og kultur og indeholder både kontorer, konferencefaciliteter, kunstudstillinger og på 79-93. etage ligger det 5-stjernede luksushotel Park Hyatt. Fra 94.-100. etage er der observatorium med en betagende udsigt over byen.

Dagens mange oplevelser rundes af i Nanjing Lu, der er Kinas kendteste shoppinggade. Gaden er 5,5 km lang og løber fra The Bund i øst til Jing’an templet i vest. Du kan vælge selv at finde hjem til hotellet herfra, hvis du har lyst til at shoppe lidt eller bare hænge ud på en café og nyde folkelivet i den travle gade.

Overnatning Jing An Hotel 

Dag 9: Kanalbyen Zhujiajiao
Dag 9: Kanalbyen Zhujiajiao

Dagens sightseeingtur går til periferien af Shanghai til den gamle kanalby Zhujiajiao. Byens historie rækker ca. 1700 år tilbage – længe inden der var noget som helst af Shanghai. Zhujiajiao ligger i det lavlandede område med mange søer og vandløb mellem Suzhou og Shanghai. Byen er gennemskåret af kanaler, som bragte velstand til byen gennem tekstilproduktion og risdyrkning.

Husene står mange steder med soklen under vandspejlet.  Kanalerne bruges stadig som færdselsårer, og byen bindes sammen af 36 broer, nogle af dem har nærmest ikonstatus, fx Fangsheng broen. Som i andre gamle byer har også Zjujiajiao smukke templer og haver bag de beskyttende mure, Kenzhi haven er den kendteste men også den mest atypiske.

Efter turen kører du tilbage til Shanghai, og resten af dagen er til fri disposition.

Overnatning Jing An Hotel 

Dag 10: Hjemrejse
Dag 10: Hjemrejse

Dagen er til fri disposition indtil afrejse. Du bliver kørt til lufthavnen og flyver hjem fra Shanghai til Danmark, og der er mellemlanding(er) undervejs.  (Afhængig af rejseplanen lander du måske først dag 11.)

Du ankommer i Danmark efter en dejlig og oplevelsesrig ferie i Kina.

INDHENT TILBUD
Yderligere oplysninger
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
70 505 505
info@asiatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Hvorfor vælge os?
 • Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
INDHENT TILBUD
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af asiatiske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.