Tlf. 70 505 505 | Snak med en Asien-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomeRejser til ØstenKinaPandaer & pragt i Kina
Kina | 9 dage:

Pandaer & pragt i Kina

Højdepunkter på denne rejse:

Chongqing, Leshanbuddhaen, Baogua klosteret, Emeishan bjerget, Tianfu teplantage, besøg i landsbyen Chenjiashan, Huanglongxi, Giant Panda Base, Dujiangyan vandingssystem, lokale markeder i Chengdu, Ciqikou.

Følgende er inkluderet i rejsen:

 • Flyrejse fra Danmark til Chongqing t/r
 • Busrejse (offentlig bus) fra Chongqing til Leshan
 • Togrejse med højhastighedstog fra Chengdu til Chongqing
 • 7 nætter på 3-stjernede hoteller og 2-stjernede gæstehuse
 • Lokal engelsktalende guide
 • 7 x morgenmad (dag 3 – 9)
 • 4 x frokost (dag 2, 4, 5, 7)
 • 1 x middag (dag 7)
 • Kørsel i bil eller minibus med aircon på udflugter
 • Kørsel i parkbusser i nationalparker
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres ved min. 2 rejsende

Omfattende udflugtspakke er inkluderet:

 • De Tre Kløfters Museum
 • Arhat Tempel
 • Leshan Kæmpebuddha
 • Emeishan
 • Lingyun Templet
 • Tianfu teplantage
 • Den lokale landsby Chenjiashan
 • Huanglongxi Old Town
 • Chengdu Panda Breeding Center
 • Dujiangyan vandingssystem
 • Lokale markeder i Chengdu
 • Wenshu Templet
 • Ciqikou Gamle By
 • Entréer og afgifter til omtalte seværdigheder
Tillæg for enkeltværelse 2.000 kr.
Rabat ved større grupper
Vælg denne rejse fordi...

Sichuan har alle facetter for naturelskere, der gerne vil have deres rejse krydret med unik kultur. Sichuan ligger på kanten til Tibet og har indtil for få år siden kun været tilgængelig for de få. Du vil opleve et meget anderledes Kina med mange etniske minoriteter, smukke gamle byer og landsbyer og en frodig natur i dalene mellem barske forrevne bjerge. På denne rejse besøger du flere UNSECO verdensarvsteder, bl.a. Leshanbuddhaen og Dujiangyan vandingssystemet, der har været forløberen for kinesernes fantastiske evner inden for kunstvanding. Sichuans køkken er et kapitel for sig, og i Chengdus utallige tehuse, oplever du det lokale ”caféliv” på en pragtfuld måde. Et højdepunkt for rejsende i Sichuan er pandaen, som du oplever i et af centrene, hvor kineserne gør en mægtig indsats for dens overlevelse.

Detaljeret dagsprogram
Klik på et billede for at se det i fuld størrelse
Dag 1: Flyrejse fra Danmark
Dag 1: Flyrejse fra Danmark

Afrejse fra valgte lufthavn i Danmark. Der vil være mellemlandinger undervejs.

Dag 2: Ankomst Chongqing
Dag 2: Ankomst Chongqing

Efter ankomst i Chongqing går du gennem immigrationen og samler derefter din bagage op. I ankomsthallen venter guiden med et skilt med Asiatours.

Chongqing er Kinas 4. største by og har omkring 28 mio. indbyggere i stor-Chongqing. Hjertet af byen ligger der, hvor floderne Yangtze og Jialing flyder sammen. Chongqing er en meget gammel by, hvor befolkningen altid har levet med naturens rigdomme og luner fra både bjerge og floder. Chongqing regnes for bayu-kulturens vugge, en kultur der mestrede produktion af bronze og som formede et selvstændigt blomstrende kejserdømme allerede for 3.000 år siden.

I dag er Chongqing en meget moderne by med højhuse og et sprudlende erhvervsliv. Byen kendes af mange turister som startstedet for krydstogterne på Yangtze flodens øvre løb gennem De Tre Kløfter frem til den store vandkraftdæmning ved Yichang.
Efter ankomst kører du ind på byens central torv, der ligger mellem Folkets Store Hal på den ene side og De Tre Kløfters Museum på den anden side. Folkets Store Hal er bygget med Himlens Tempel som forbillede. På torvet vil du i morgenstunden opleve byens borgere udføre chai qi, danse vals, lave gymnastik eller andre fysiske øvelser. Herfra går du til De Tre Kløfters Museum. På museet får du historien om kulturen og udviklingen i Chongqing og De Tre Kløfter frem til bygningen af den store dæmning. Et højdepunkt er en fantastisk film om en tur ned af Yangtze i en 360° biograf. Herefter går turen til byens moderne centrum, hvor internationale varemærkebutikker ligger side om side, fuldstændig som i New York, London og Singapore.  Som kontrast hertil venter Arhat Templet, der med sin 1000-årige historie er et af Chongqings ældste templer. Templet var beboet af ca. 25 familier indtil få for år siden, hvor templet fik museumsstatus.

Overnatning Wanyou Conifer Hotel 

Dag 3: Chongqing – Leshan - Emeishan
Dag 3: Chongqing – Leshan - Emeishan

Guiden følger dig til busstationen, og du kører med bus til Leshan. Her bliver du mødt af en ny guide.

I Leshan står verdens største stenbuddha, den er udhugget i klippen med udsigt over et strømsted, hvor 3 floder løber sammen, Dadu Minjiang og Qingui floderne. Leshans kæmpe Buddha er 71 m høj og kan ses fra mange kilometers afstand. Udhugningen af statuen begyndte i år 713 e.v.t. og varede i 90 år. Leshanbuddhaen er med rette vidt og bredt besunget i poetiske digte og sange og er i dag at finde på UNESCOS verdensarvsliste.

Fra vandspejlet til toppen af klippen går der en smal trappe ved siden af buddhaen, og for hvert trin du tager, stiger beundringen for denne enorme statue. På toppen bag Leshanbuddhaens hoved ligger Lingyun templet, og herfra kan du se detaljer på buddhaens hoved. Derudover rummer templet en række morsomme arhatte i skønne farver. Leshanbuddhaen blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1996. I stedet for at gå frem til og ned langs statuen, kan du vælge at sejle på floden. Her vil du opleve det tydelige sted, hvor de to floder løber sammen: den gule mudrede flod fra sletterne og den klare fra bjergene. Fra vandsiden har du en helt vidunderlig udsigt til statuen, det eneste sted, hvor du kan se hele statuen.

Fra Leshan kører du til Emeishan, turen er ikke lang, og efter ankomst kører du gennem Emeishan turistlandsbyen frem til Baoguo kloster og tempel, hvor du skal bo de kommende 2 nætter.

Overnatning Bao Guo Kloster 

Dag 4: Emeishan
Dag 4: Emeishan

Emeishan er et af Kinas fire hellige buddhistiske bjerge. Navnet Emei betyder smukke øjenbryn og refererer til to toppe, der minder om øjenbryn. Emeishan er på UNESCOs verdensarvsliste. Bjerget er 3.099 m højt og regnes for Kinas smukkeste bjerg. Bjerget er målet for mange buddhistiske pilgrimme, og nogle går hele vejen til toppen og ned igen. Fra byen kører du med den almindelige shuttle bus til Leidongpin ad zigzag bjergveje! Fra Leidongpin traver du ca. 1,5 km frem til Jieyin Tempel, det sidste tempel inden toppen. (Fra Jieyin Tempel er der 6 km til toppen) Derfra går der en kabelbane næsten helt til toppen, og du går det sidste lille stykke til den utroligt smukke Gyldne Pagode og Huazang Si. Det er fra toppen, du kan være heldig at opleve ”Havet af skyer”, det vil sige du kigger ud over skydækket, der ligger lavere end bjergtoppen. Efter besøget går og kører du ned midt på bjerget, hvorfra du går resten af vejen ad Xiaoping stien tilbage til foden af bjergen.  Xiaoping stien er opkaldt efter Deng Xiaoping der i 1980’erne aktivt gik ind i naturbeskyttelsen ved Emeishan. Langs stien oplever du bjergets enestående skønhed, små landsbyer Wannian Si Templet med den meget smukke Samantabhadra og længere nede ad bjerget den enestående Qingyin pavillon.

I aften har du mulighed for at besøge en af de badeanstalter, der er bygget op omkring de varme kilder.

Overnatning Bao Guo Kloster 

Dag 5: Emeishan – Huanglongxi – Chengdu
Dag 5: Emeishan – Huanglongxi – Chengdu

Du lægger Emeishan bag dig, og kører først til Tianfu teplantagen, hvor du ser plukkerne lynhurtig nipse de fine nye skud af tebuskene. Der skal mange bevægelser til for at plukke et kilo friske te-blade, der ved tørring svinder til under 300 gram.

Efter dette besøg kører du til Chenjiashan, en lokal landsby i de små bjerge mellem Emeishan og Chengdu. Her traver du en tur i bakkerne omgivet af citrusplantager. Appelsin-, citron-, pomelo- og grapefrugttræer er alle vegne omkring dig, og mange steder ser du plukkemodne frugter på træerne. Du besøger en lokal bondefamilie på deres gård, og konen serverer en dejlig traditionel frokost, som du nyder sammen med familiens medlemmer på traditionel vis rundt om bordet, hvor alle spiser af de samme fade. Du føler dig meget velkommen, selvom familien taler ikke engelsk. Guiden oversætter dog gerne.

Efter dette besøg i et meget lokalt område uden turister (hverken kinesiske eller udenlandske turister) går turen til Huanglongxi. Det er en af Sichuans meget gamle byer, som er blevet gennemrestaureret. Byens gamle træbygninger med sorte tegltage stammede fra Ming og Qing dynastiernes tid og er gennembygget som tro kopier. Gaderne er brolagt med sorte skiferfliser. Byen kan derfor mest sammenlignes med en slags frilandsmuseum. Centralt gennem byen løber en å, og der står kopier af gamle vandhjul.  I gadebilledet oplever du nogle af Sichuans specielle madindslag: friturestegt skorpion eller slangevin. Det er også her du kan opleve nogle særlige kinesiske ting som fx ørerensere, der tilbyder at rense dine ører for en beskeden sum.

Sidst på dagen ankommer du til Chengdu, der er hovedstaden i Sichuan provinsen i den sydvestlige Kina. Chengdu er et af de vigtigste knudepunkter i regionen indenfor både økonomi og transport. Sichuan provinsen ligger for foden af Det Tibetanske Plateau, og der er mange etnisk tibetanske landsbyer, traditioner og skikke i den vestlige del af provinsen. Derfor har Chengdu også en stor tibetansk bydel.  Byen er charmerende med hyggelige tehuse og gode restauranter.

Overnatning Holly’s Hostel 

Dag 6: Giant Panda Base – Dujiangyan vandingssystemet
Dag 6: Giant Panda Base – Dujiangyan vandingssystemet

I formiddag lægger du ud med et af højdepunkterne på denne rejse, et besøg ved pandaerne på Giant Panda Base. Centeret er et af 4 centre i Kina, der er oprettet for at redde pandaerne fra udryddelse. Centeret er både en naturpark og et forskningscenter. Det ligger ca. 10 km fra Chengdu og dækker et område på ca. 300 ha, der er dækket med pandaernes eneste fødekilde, de store bambus. I centeret er der ca 120 store pandaer foruden andre spændende dyr som den utroligt smukke røde panda og fugle som sorthalset trane. Du kommer der tidligt om morgenen, så du oplever de charmerede pandaer under morgenfodringen. De 4 panda centre er tilsammen optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Herfra går turen til Dujiangyan, hvor du skal opleve noget helt andet fra UNESCOs verdensarvliste. Dujiungyan vandingssystemet er 2200 år gammelt og er verdens ældste vandingssystem, der fraleder vand uden en dæmning, og gennem kanalsystemer, strømsteder og oversvømninger leder vandet ud på den ellers så tørre slette. Systemet var en ingeniørmæssig bedrift, der fik stor betydning for udvikling af vandingssystemer over hele Kina. Systemet består af tre vigtige dele: Yuzui, Feishayan og Baopingkou, der blev konstrueret for gennem hele året at kontrollere vandstanden i floderne fra bjergene til sletterne omkring Chengdu. Dujiangyan vandingssystemet blev optaget på UNESCOs verdensarvliste i 2000 sammen med Qingcheng Bjerg. Dujiangyan dækker et kæmpe stort områder, og mens du bevæger dig rundt i området går det langsomt op for dig, hvor storslået en bedrift dette system var og stadig i virkeligheden er.

Overnatning Holly’s Hostel 

Dag 7: Lokale markeder i Chengdu, teceremoni og Sichuan Hot Pot middag
Dag 7: Lokale markeder i Chengdu, teceremoni og Sichuan Hot Pot middag

I formiddag besøger du en række lokale markeder. Du lægger ud på et lokalt fødevaremarked. Her kan du opleve, hvor anderledes frugt, grøntsager og kød præsenteres og sælges. Du ser alt fra hønsefødder til vagtelæg. Du kan også opleve, hvordan man laver hakket kød uden en hakkemaskine. Herefter går turen til gaden med tekstiler. Her sælges alt fra sengetæpper til vinterfrakker – alt sammen en gros. Du ser dragerne slæbe afsted med kæmpelæs enten på ryggen eller en forstørret sækkevogn. Fra tøjmarkedet går turen til krydderimarkedet, hvor tørrede krydderier sælges i tonsvis. Duften af peber og chili er så stærk, at det kriller i næsen på lang afstand.

Rundturen på markeder rundes af på i Chengdus verdensberømte te-marked. Det er et meget fint kvarter med gamle hyggelige butikker, hvor du kan opleve forskellige te-typer blive håndsorteret, opkøbere kommer fra hele Kina for at handle te og lokale kommer for at købe et fint te-sæt. I et af de klassiske te-huse oplever du en klassisk te-ceremoni, og du får mulighed for at købe te med hjem.

Som et passende punktum for opholdet i Sichuans hovedstad Chengdu, skal du have et traditionelt Sichuan måltid – en hot pot. Det er en favoritret i provinsen og består af kød og grøntsager, der koges i enten en mild suppe eller en meget stærkt krydret suppe. Kød og grøntsager bringes rå til bordet, og ved bordet koger du selv spyddene i suppen. Man kan vel bedst sammenligne retten med en fondue. I gammel tid var det en ret man fik om vinteren for at holde varmen, i dag serveres den populære og velsmagende ret året rundt.

Overnatning Holly’s Hostel 

Dag 8: Chengdu - Chongqing - Ciqikou
Dag 8: Chengdu - Chongqing - Ciqikou

Efter morgenmaden bliver du kørt til banegården, og du kører med ”G” højhastighedstoget tilbage til Chongqing. Højhastighedstog er en vigtig del af Kinas moderne infrastruktur, og udover selve togrejsen er det en oplevelse at tjekke ind til togrejsen som man tjekker ind til en flyrejse. (I sjældne tilfælde kan myndigheder annullere alle sædereservationer til ”G” togene, hvis pladserne skal bruges til regeringsformål. I disse tilfælde får du plads på et andet lyntog.)

Efter ankomst i Chongqing ved middagstid går turen til Ciqikou, en gammel by på bredden af Jialing floden. Byens historie er uløseligt forbundet med porcelæn-produktion, og i dag er det en populær turistdestination pga. de charmerende gamle gader og stræder med små butikker og gaderestauranter. Hen på eftermiddagen går turen til hotellet, hvor du skal sove en nat. Resten af dagen er til fri disposition.

Overnatning Wanyou Conifer Hotel 

Dag 9: Hjemrejse Chongqing - Danmark
Dag 9: Hjemrejse Chongqing - Danmark

Dagen er til fri disposition ind til du bliver kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver til Danmark. Der er mellemlanding(er) undervejs.
(Muligvis er der først hjemkomst dag 10)

INDHENT TILBUD
Yderligere oplysninger
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
70 505 505
info@asiatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

INDHENT TILBUD

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.