Tlf. 70 505 505 | Snak med en Asien-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomePraktisk InfoMaldiverne

Praktisk info om Maldiverne

1. Klima på Maldiverne

Malé:

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Dagstemp. 30 30 31 32 31 31 30 30 30 30 30 30
Nattemp. 25 26 26 26 26 26 26 26 25 25 25 25
Nedbør mm 90 68 81 129 211 183 161 183 213 229 192 198
Vand temperatur 28 28 29 30 30 29 29 29 29 29 29 28

Maldiverne har, med sin beliggenhed tæt på ækvator, tropisk klima. Dette betyder, at temperaturerne ligger på ca. 30 grader året rundt og vandtemperaturen kommer aldrig under 28 grader.

Maldiverne har to sæsoner, en tørsæson og en regnsæson.

Tørsæsonen strækker sig fra november til april og er dermed Maldivernes højsæson. I disse måneder er der masser af sol og næsten ingen skyer, mængden af regn er minimal og luftfugtigheden er derfor lav. Havet er roligt og klart, hvilket skaber perfekte forhold for dykning og snorkling. Dette skyldes den varme og tørre Iruvai-monsun, som blæser ind over Maldiverne fra nordøst.

Regnsæsonen strækker sig fra maj til oktober. I denne periode er temperaturerne fortsat varme, dog vil der være flere skyer på himlen og du kan opleve regn på daglig basis. Den sydvestlige Halhangu-monsun blæser nemlig tropisk regn ind over ø-gruppen, særligt ind over de sydligste øer. Man skal ikke forvente heldagsregn, men korte heftige regnskyl ofte efterfulgt af sol. Grundet de øgede mængder regn er luftfugtigheden højere i denne periode. September og oktober er de mest regnfulde måneder og der kan også komme torden.

2. Hvornår rejser man til Maldiverne?

Man kan rejse til Maldiverne året rundt.

Hvis du gerne vil være garanteret solskin, skal du rejse i perioden november til april, som er højsæson. Vejret er i disse måneder stabilt, lunt og dejligt og nedbøren er begrænset.

Du kan også sagtens rejse i perioden maj til oktober. Du skal dog være forberedt på, at vejret er mere ustadigt med mindre sol og flere skyer. Du skal ligeledes forvente heftige, men korte regnskyl. Temperaturerne er dog stadig lune og kommer aldrig under 29 grader, ligesom vandtemperaturen ikke kommer under 28.

3. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Asiatours.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.

Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

4. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores hjemmeside under fanen forsikring kan du få al den information, som du har brug for.

Klik her for at gå til vores side om forsikring.

5. Vaccinationer

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær især opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet asiatisk land, hvor der er gul feber.

Nogle lande har krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. Så husk at medbringe dit vaccinationsbevis i disse tilfælde.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Asiatours.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket

6. Pas & Visum

Som med anden international rejseaktivitet skal du være i besiddelse af et gyldigt, dansk pas. Passet skal være gyldigt i 6 måneder udover opholdets varighed.

Som dansk statsborger får du udstedt et 30 dages gratis turistvisum ved indrejse til Maldiverne.

Reglerne om visum kan tjekkes på udenrigsministeriets hjemmeside.

7. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation, så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

8. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Vi anbefaler, at du foretager sædereservation på flyet. Mange flyselskaber tilbyder også opgradering af reserverede billetter til pladser med ekstra plads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside. De fleste selskaber har et punkt på menuen, der hedder ”manage my booking”.  Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for sædereservation, så du skal have dit kreditkort/betalingskort klar, når du går i gang.

Desværre er der ikke ens regler for, hvornår der åbnes for sædereservation. Vi anbefaler, at du så tidligt som muligt prøver at foretage en sædereservation, og du vil så der få at vide, hvornår du kan foretage sædereservation, hvis det ikke kan ske med det samme. Det er meget almindeligt, at der først åbnes for sædereservation mellem 72 og 24 timer før afrejse.

9. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser og vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agent samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

10. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber og derfor kan det variere, hvor mange stykker bagage og hvor mange kg du må medbringe i både indtjekket bagage og håndbagage. Se information om dette på www.checkmytrip.com eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en trøje eller vindjakke med i håndbagagen.

11. Ankomst til Maldiverne & transfer til og fra resortet

Du lander i Malé lufthavn og går gennem immigrationen, får et indrejsestempel i dit pas og samler din bagage op. I ankomsthallen venter vores repræsentant med et skilt, hvorpå dit navn står. Vores repræsentant vil følge dig til din speedbåd transfer. Hvis du skal bo på Summer Island tager transferen ca. 45 min. og skal du bo på Bandos Island tager transferen ca. 15 min. Ved ankomst til resortet står de ansatte klar til at tage imod dig og de vil hjælpe dig med at tjekke ind.

Tidspunktet for din speedbåd transfer tilbage Malé lufthavn vil blive oplyst dagen før afrejse.

12. Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Maldiverne varierer alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid.

Sommer: +3 timer / Vinter: +4 timer.

13. Sprog

På Maldiverne er det officielle sprog dhivehi. Derudover tales der også engelsk. Du kan dog opleve, at engelsk ikke er så udbredt på de små lokale øer.

14. Etikette og kulturelle forskelle

At opleve forskelle i kultur og etikette er en af fornøjelserne ved at rejse, og det er vigtigt at respektere disse forskelle.

Maldiverne er muslimsk og det er derfor forbudt at medbringe svinekødsprodukter og alkohol. Vin, øl og spiritus serveres dog på de forskellige resorts.

Generelt er påklædningen på de forskellige resorts meget afslappet, men tager man ud på en lokal ø, bør man have tildækkede skuldre og knæ. Topløs badning er ligeledes forbudt.

15. Telefon og Internet

Den internationale landekode for Maldiverne er +960. Det kan være dyrt at ringe hjem eller modtage opkald på Maldiverne, så tjek evt. med dit eget mobilselskab mht. dækning og priser for opkald. Der findes wi-fi på alle resorts.

16. Elektricitet

På Maldiverne bruger man trebenede stik med 220 volt, de såkaldte D & G plugs. Disse stik er anderledes end dem vi er vant til i Danmark, så medbring derfor en adapter.

17. Mad og drikke

Maden på Maldiverne er et smagsunivers, som kombinerer det bedste fra havet tilberedt i en spændende mixture af indisk, srilankansk og arabisk madkultur. Det betyder, at du ofte vil få serveret fisk marineret i chili, lime og kokos. Til dessert kan du nyde frisk frugt.

På de forskellige resorts finder du et hav af lækre retter fra hele verden og selvfølgelig en masse frisk fisk og skaldyr.

Vandet fra vandhanen kan ikke drikkes og vi anbefaler derfor vand på flaske.

18. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

19. Valuta og betaling

Den lokale valuta på Maldiverne hedder maldiviske rufiyaa (MVR). På alle resorts er priserne angivet i USD eller EUR og der kan betales med alle gængse kreditkort. Det er derfor ikke nødvendigt at veksle til lokal valuta.

Alt hvad du køber, i løbet af dit ophold, bliver sat på din værelsesregning, som du betaler på afrejsedagen.

20. Prisniveau

Prisniveauet på Maldiverne er højt, da næsten alle varer bliver importeret. Dette gælder særligt drikkevarer som vand, sodavand, øl, vin og spiritus.

21. Shopping

De fleste resorts har en lille butik, hvor man kan købe tøj, badetøj, souvenirs, bøger, snorkeludstur mm.

22. Drikkepenge

Det er frivilligt at give drikkepenge.

På Maldiverne bliver der lagt et servicegebyr på 10 % på alt, hvad du køber – lige fra mad og drikke til udflugter og snorkeludstur. Det er dog velset at give stuepiger og drager drikkepenge.

Nedenstående er en vejledende guide:

 • Drager – USD 1 pr. taske/kuffert
 • Stuepige – USD 2 pr. dag

Vores drikkepenge guideline er i USD, men drikkepengene afregnes i den lokale valuta på destinationen.

Ønsker du også at give lidt drikkepenge til resten af resortets ansatte, kan du gøre det, når du tjekker ud og det er ligeledes muligt at få det trukket på dit kreditkort. De forskellige resorts har nemlig en fælles drikkepenge-kasse, så alle medarbejdere får del i drikkepengene.

23. Sikkerhed

Maldiverne er generelt et sikkert land at rejse i og kriminalitetsraten er meget lav. Det sted hvor der er størst sandsynlighed for at kunne opleve kriminalitet er i hovedstaden Malé. På de mange små paradis-øer kan du blot nyde det simple bounty-liv. Følg altid resortets råd og vejledning omkring sikkerhed.

24. Ramadan

Ramadan er den muslimske fastemåned og i denne periode faster de lokale fra solopgang til solnedgang. På de forskellige resorts vil ramadanen vil ikke påvirke dig eller dit ophold.

Hvis du besøger en lokal ø i denne periode så vis respekt og hensyn ved at være lidt mere diskret end du plejer. Det forventes også, at du tager hensyn ved ikke at spise, drikke og ryge i offentlige rum.

25. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at vores rejser generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

Hvorfor vælge os?
 • Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
70 505 505
info@asiatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Populære rejser
Vietnams højdepunkter
Vietnams højdepunkter
Magiske natur og kulturoplevelser.
 
Bali, Indonesien
Bali, Indonesien
Rundrejse på Bali, Gudernes ø.
 
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af asiatiske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.