Tlf. 70 505 505 | Snak med en Asien-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomeRejser til ØstenMyanmar/BurmaDet bedste af Myanmar
Myanmar/Burma | 15 dage:

Det bedste af Myanmar

Højdepunkter på denne rejse:

Mandalay, Amarapura, Sagaing højden, Ava, Pyin Oo Lwin, Kandawgyi Nationalpark, Pwekaku vandfaldet, Peikchinmayaing grotterne, Monywa, Ayeyarwaddy floden, Bagansletten, Popa bjerget, Kalaw, Taunggyi, Kakku, Inle søen, Yangon.

Følgende er inkluderet i rejsen:

 • Flyrejse fra Danmark til Yangon t/r
 • 3 indenrigsflyrejser i Myanmar: fra Yangon til Mandalay, fra Bagan til Heho til Yangon
 • Velkomstgave med postkort, velkomstbog og traditionel taske
 • 12 nætter på 3- og 4-stjernede hoteller
 • Lokal engelsktalende guide på rundrejsen
 • 12 x morgenmad (dag 3-14)
 • 12 x frokost (dag 2-13)
 • Kørsel i bil eller minibus med aircon på udflugter
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

Omfattende udflugtspakke er inkluderet:

 • Sejltur på Ayeyarwaddy floden til Mingun Pagode og Mingun klokke
 • Shwenandan kloster
 • Amarapura og Mahagandayon kloster
 • Tur i hestevogn ved Ava, U Bein Bro
 • Pyin Oo Lwin, Kandawgyi Nationalpark, Pwekaku Vandfald og Peikchinmayaing Grotter
 • Thanbode Tempel og Bodhitathaung Tempel
 • Bagansletten
 • Lakvarefabrik
 • Shwezigon Pagode, Nathtaukkyaung Kloster, Ananda Tempel
 • Popabjerget
 • Kalaw, Taunggyi, Kakku
 • Sejltur på Inle Sø med besøg i landsbyer på pæle
 • Sule Pagode
 • Shwedagon Pagode
 • Entréer og afgifter til omtalte seværdigheder
Tillæg for enkeltværelse 3.700 kr.
Rabat ved børn under 12 år og større grupper
Vælg denne rejse fordi...

Myanmar er et af Asiens smukkeste og mest fotogene lande og har en dybt religiøs befolkning. Naturen er smuk fra de store vandveje som Ayeyarwaddy floden, de store frodige sletter til bakkerne og bjergene med de store skovområder. Pagoder og klostre ligger overalt, og de buddhistiske munke nyder enorm respekt blandt befolkningen, faktisk er det at sende en søn ind i munkestanden forbundet med den ypperste prestige i det myanmarske samfund.

Mange andre ting sætter sig også fast i erindringen: smilene, stilheden, frodigheden, de etniske minoriteter, oksekærrerne, bådene på Inle og de smukke gamle træbygninger. Men især farverne i Myanmar sætter sig fast i erindringen: guldet på pagoderne, den bordeuxfarvede munkedragt, de grønne rismarker, solopgange og solnedgange, kvinder og børn med lyst thanaka-pulver i smukke mønstre på ansigt og arme. På denne rejse får du alle de store højdepunkter og nogle seværdigheder, der ligger lidt uden for den slagne turistrute. 
Glæd dig, det er en rejse for livet.

Detaljeret dagsprogram
Klik på et billede for at se det i fuld størrelse
Dag 1: Flyrejse fra Danmark
Dag 1: Flyrejse fra Danmark

Afrejse fra valgte lufthavn i Danmark. Der vil være mellemlandinger undervejs.

Dag 2: Ankomst og sightseeing i Mandalay
Dag 2: Ankomst og sightseeing i Mandalay

Efter ankomst i Yangon går du gennem immigrationen og samler derefter din bagage op. I ankomsthallen venter guiden med et skilt med Asiatours, og du bliver fulgt til indenrigsflyet til Mandalay. I Mandalay bliver du modtaget af en guide, som følger dig til dit hotel, hvor du skal sove den kommende nat.

Mandalay er Myanmars anden “hovedstad” – den sidste hovedstad i kongeriget Myanmar. Det er den by, hvor du kommer tættest på Myanmars hjerteblod både historisk og mentalt. Buddhismen har dybe rødder i befolkningen, og det ses tydeligt her i Mandalay. Ikke alene er der mange hundreder templer og pagoder, men også op mod halvdelen af Myanmars buddhistiske munke bor i eller omkring Mandalay, og de tælles i titusinder. Kunsthåndværk og religiøs kunst har altid fyldt meget her i byen, og det vil du se mange steder.  Endelig gør byens beliggenhed ved den mægtige Ayeyarwaddy flod og centralt i landet den til et handelscentrum for hele landet.

Efter ankomst kører du til Ayeyarwaddy floden for at sejle til Mingun. Sejlturen tager ca. en time, og du kan nyde dels det fascinerende landskab langs floden og dels de mange både med farvede sejl på floden. Når bådene lægger til ved interimistiske broer – der nogle gange blot er en bred planke fra skibet ind på bredden – myldrer småhandlende kvinder frem og falbyder deres varer. 
Mingun Pagode er den ufærdige pagoda, som kong Bodawpaya påbegyndte i 1790. Det var kun fundamentet til pagoden, der blev bygget; resten blev aldrig bygget færdig, fordi en astrolog forudsagde, at kongen vil dø, når pagoden blev færdiggjort. Mingun Pagode ville have været verdens største pagode, i stedet blev fundamentet ødelagt ved et jordskælv i 1839. Ved siden af Mingun står en 90 tons tung støbejernsklokke, der skulle have været på stupaen. Mingun klokken er stadig den største klokke i verden.

Du kører tilbage til Mandalay, og her besøger du nogle små traditionelle industrier som fx guldsmeden, der banker bladguld beregnet til salg som offergaver ved templerne. På sightseeingturen i Mandalay besøger du: Kuthodaw Pagode, der har 729 templer – en for hver af de 729 sider i indgraverede stensider, der tilsammen udgør ”verdens største bog”; Shwenandaw (Det Gyldne Palads) Kloster, der er et af Myanmars smukkest udskårne træklostre, som har været dækket af bladguld både udvendig og indvendig, vejr og vind har slidt guldet væk udvendigt, men indenfor skinner alt; og endelig solnedgangen fra toppen af Mandalay højen, hvor du kan nyde udsigten over byen og Shan sletten.

Overnatning Gold Yadanar Hotel 

Dag 3: Udflugt til Amarapura, Sagaing og Ava
Dag 3: Udflugt til Amarapura, Sagaing og Ava

Dagens oplevelser starter i Amarapura, en af Myanmars gamle hovedstæder kun ca. 10 km fra Mandalay. Her besøger du en by, der er berømt for silkevæverier og især Mahagandayon klosteret, hvor du kan opleve over 1000 buddhistiske munkes dagligliv med både studier af buddhisme og almindelige daglige gøremål. Klosteret har mange novicer, og derfor er dagen opdelt i studier om formiddagen og praktiske gøremål og leg om eftermiddagen, og du kan her opleve drenge i munkekutter spille fodbold. I buddhisme vælger man ikke munkelivet for altid, man kan være munk i perioder og flere gange i livet. Anderledes for buddhistiske nonner, de vælger typisk klosteret for livet. I Myanmar er det forbundet med stor prestige at være eller have været munk, og de fleste mænd har oplevet at leve som munk i mindst 3 måneder i deres liv. Munkene er meget synlige i offentligheden, hvorimod du sjældent ser nonnerne. Munkene samler almisser, det gør nonnerne ikke.

Efter oplevelserne i Amarapura tager du til Sagaing, der for en kort periode var hovedstad efter Bagans sammenbrud.  Fra Sagaing højen kan du se det fascinerende landskab med Ayeyarwaddy floden og de over 700 munke- og nonneklostre, der ligger tæt på højen og sletten. Fra Sagaing går turen til Ava, hvor du stiger op i en hestevogn og bliver kørt til Maenu Okkyaung klosteret, Nan Myint Tårn og Bargaya Kloster, der hviler på 267 teakstolper. Dagens sidste oplevelse er tilbage i Amarapura, hvor du oplever solnedgangen fra den ikoniske teaktræsbro U Bein, der nok er Myanmars mest fotograferede monument efter Shwedagon Pagode.

Overnatning Gold Yadanar Hotel 

Dag 4: Mandalay – Pyin Oo Lwin
Dag 4: Mandalay – Pyin Oo Lwin

Fra Mandalay kører du til Pyin Oo Lwin, der ligger i ca. 1.000 meters højde over havet og under kolonitiden var bjergstationen Maymyo. Briterne etablerede oprindeligt en militær forpost her, men stedet udviklede sig hurtigt til et tilflugtssted for den britiske administration fra de smeltende varme sommermåneder i Rangoon. Det var også her, de britiske børn gik i skole. Byen har mange kolonibygninger, og der er en særlig charme her.  Området er grønt og frodigt og klimaet er køligere end på lavlandssletterne. Kaffe, grøntsager og især jordbær bliver dyrket på skråningerne her, men der findes også plantager med fyr, eukalyptus og eg. Du oplever det lokale marked i byen, Kandawgyi Nationalpark (den tidligere botaniske have) med en samling på over 250 forskellige orkidéer, Pwekaku Vandfald og Peikchinmayaing Grotter.

Overnatning Royal Parkview Hotel 

Dag 5: Pyin Oo Lwin – Kyaukme – Mandalay
Dag 5: Pyin Oo Lwin – Kyaukme – Mandalay

Du kører til Kyaukme. Herfra kører du med toget over den berømte Gohtiek jernbaneviadukt, som med sine 689 meter og femten 100 meter høje stålpiller var verdens længste jernbanebro, da den blev bygget i 1899. Der bliver serveret en picnic frokost på toget. Jernbanebroen er i bogen ”The Great Railway Bazaar” blevet beskrevet som ”et sølvfarvet geometrisk uhyre, hvis tilstedeværelse i junglen mellem forrevne klipper syntes bizar”. Efter togturen kører du i bil til Mandalay, hvor du skal bo den kommende nat.

Overnatning Gold Yadanar Hotel 

Dag 6: Mandalay-Monywa
Dag 6: Mandalay-Monywa

Du kører til Monywa, en tur på ca. 120 km, som tager ca. 3½ time. Du bevæger dig gennem et af Myanmars centrale landbrugsområder, så du har rig mulighed for at opleve, hvorledes bøndernes slidsomme tilværelse frembringer flotte afgrøder af den frodige jord her i Chindwin dalen. I Monywa ligger der mange mindre landbrugsvaregrossister og møllerier, hvor fx bomuld, korn og madolie forarbejdes.  I Powintaung besøger du klippegrotterne, der huser flere end 400.000 buddhaer. Herefter går turen til det spektakulære Thanbode Tempel, hvis centrale stupa er omgivet af 854 mindre stupaer. Den centrale stupa kan minde lidt om Borobodur på Java, men er dog langt mindre. Endelig Bodhitathaung Tempel, som er omgivet af mange hellige bodhi træer.

Overnatning Jade Royal Hotel 

Dag 7: Monywa – Myinmu – Ayeyarwaddy – Bagan
Dag 7: Monywa – Myinmu – Ayeyarwaddy – Bagan

Du bliver kørt til Myinmu, der ligger ved Ayeyarwaddy floden. Du vinker farvel til guiden, og du sejler på egen hånd med færgen til Bagan, hvor en ny guide tager imod dig. Turen varer det meste af dagen.

Ayeyarwaddy floden fødes af smeltevand fra det tibetanske højland og dannes der, hvor bifloderne N’Mai og Mali løber sammen.  Ayeyarwaddy floden hedder også Irrawaddy og er Myanmars vigtigste vandvej, og vel tæt på også at være landets vigtigste handelsrute. Op gennem historien er der transporteret ris, bomuld, fisk og ikke mindst teaktræ fra det øvre løb til Bhamo ved udløbet i Andamanhavet, myanmarerne brugte sejlbådene hnaw med de karakteristiske sejl, mens briterne under kolonitiden opbyggede den legendariske flotille, der i 1930 var verdens største flåde af hjuldampere og mindre flodbåde, i alt ca. 650 skibe, og som blev udødeliggjort i forfatteren Kiplings “Kom igen til Mandalay ad flotillens gamle vej”. Det er dog ikke kun som transportvej, at Ayeyarwaddy er vigtig. Flodens vand er også livsvigtig for bønderne på sletterne neden for Mandalay. Her bliver vandet brugt til kunstvanding af grøntsags- og rismarker. Ayeyarwaddy er også hjemsted for de meget sjældne irriwaddydelfiner og irriwaddy flodhaj. 
Undervejs på turen vil du opleve livet langs floden. Når båden lægger til, kommer kvinderne til kajen eller bredden og falbyder deres varer – måske forfriskninger eller små håndskårne træting. 
Når færgen lægger til i Bagan bliver du mødt af guiden, som bringer dig til hotellet, hvor du skal bo de kommende 3 nætter.

Overnatning Shwe Yee Pwint Hotel 

Dag 8: Bagan
Dag 8: Bagan

Bagan er en af Myanmars mest betagende oplevelser. Bagan ligger ved Ayeyarwaddy floden og var hovedstad i det første myanmarske rige. Byen bredte sig i sin glansperiode for ca. 1.000 år siden over mere 40 km², en pænt stor by i dag, men dengang størrelsesmæssigt næsten uden sidestykke. I dag er selve byen Bagan blot en lille provinsby, men man fornemmer stadig fordums umådelige rigdom, når man i solnedgangens bløde lys står på toppen af en pagode eller et tempel og skuer ud over Bagan-sletten og ser i hundredvis af religiøse bygningers spir række mod himlen.  På de støvede grusveje kører hestevogne med turister og oksekærrer med bøndernes fine råvarer fra markerne. Tidens tand og især mange jordskælv har ødelagt mange monumenter, men myndighederne forsøger at holde de vigtigste restaureret.

Dagens oplevelser starter på et lokalt marked, siden går det til en lakvarefabrik, der fremstiller de smukkeste, helt bløde lakvarer, der er unikke for Bagan. På Bagansletten besøger du bl.a. Shwezigon Pagode, Nathtaukkyaung Kloster (der er bygget i teaktræ), Ananda Tempel og Dhamayangyi Tempel. Dagen rundes af på toppen af et tempel, hvor du ser solen gå ned og indhylle det magiske landskab i aftenrødens bløde lys.

Tilvalgsudflugt: Hvad med at opleve Bagansletten fra oven? Svæv i luftballon hen over de hundredevis af religiøse templer og pagoder i solnedgangens skær. Dette er en helt betagende oplevelse. Interesseret? Bestil i god tid, da ballonfærd er en meget populær udflugt.

Overnatning Shwe Yee Pwint Hotel 

Dag 9: Bagan – Mt. Popa – Bagan
Dag 9: Bagan – Mt. Popa – Bagan

I dag kører du til Popa bjerget, der ligger ca. 50 km fra Bagan. Popa er en udslukt vulkan, hvor toppen er ca. 1500 meters højde over havet. Popa står markant og majestætisk som en enlig søjle i landskabet og kan ses fra miles omkreds. Når du når frem til foden af bjerget, er der 777 trappetrin til tempelkomplekset på toppen. Fra toppen er der en formidabel udsigt over det ellers ret flade landskab. I tempelkomplekset er der masser af templer for bestemte ”nat” (ånder), som bedende myanmarske buddhister mener, bor her i Popabjerget. (Det er et af punkterne, hvor myanmarske buddhister adskiller sig fra andre buddhister).
Undervejs på turen til Popa bjerget kører du gennem frodigt landbrugsland, og du gør stop nogle steder for at opleve de små hjemmeindustrier, som fx producerer ”palmeslik”. Du vil sikkert opleve kvinder der slæber varer på åg over skulderen, marker der bliver dyrket med studespand, og bønder der hakker ukrudt i markerne med hånd. Du besøger også en landsby, hvor du oplever livet, som det leves af mange myanmarer. Dagen rundes af med en sejltur på den mægtige vandvej, Ayeyarwaddy floden.

Overnatning Shwe Yee Pwint Hotel 

Dag 10: Bagan – Heho – Kalaw
Dag 10: Bagan – Heho – Kalaw

I dag går turen først med fly fra Bagan til Heho, og derfra med bil til Kalaw. Kalaw var en bjergstation i kolonitiden og den ligger i hjertet af Shan bakkerne i ca. 1300 meters højde. Der er et meget behageligt klima, med skovklædte bakker, og den lille by er stille og fredfyldt med en stemning som i kolonitiden. Det er et perfekt område for trekkingture.  I området omkring Kalaw ligger mange etniske landsbyer fra fx Pao og Palaung, som nås på lette trekkingture på max et par timer.

Overnatning Mount Pleasant Hotel 

Dag 11: Kalaw – Taunggyi – Kakku – Inle
Dag 11: Kalaw – Taunggyi – Kakku – Inle

Fra Kalaw kører du videre til Taunggyi, der er Shan statens sprudlende hovedstad med et indbyggertal på ca. 200.000. Byen var i kolonitiden et køligt åndehul for ”hederamte” briter; levnet fra den tid en kirke, en forsømt kirkegård og en række kirsebærtræer. I stedet er byen i dag et af Myanmars mest aktive handelscentre, da den ligger midt mellem Thailand, Kina og Indien. I byen bor mange etniske minoriteter som fx shan, sikh og punjaber ligesom byen er et foretrukket tilholdssted for pensionerede gurakhaer. Efter Taunggyi går turen til Kakku, undervejs kan du nyde den enestående natur. I Kakku ligger en bemærkelsesværdig samling pagoder. Over 2.000 pagoder på 3 til 4 meters højde ligger i sirlige rækker og skaber en fantastisk følelse af ro og afklarethed. Herefter går turen til Inle, og undervejs besøger du Ayetharyar vingård, der er Myanmars første vingård etableret så sent som 1999. Sidst på eftermiddagen når du frem til Inle sø, hvor du skal bo de kommende 2 nætter.

Overnatning Paramount Inle Resort 

Dag 12: Inle
Dag 12: Inle

Hele dagen bruges på Inle Sø, en af rejsens store højdepunkter. Søen er 22 km lang, 11 km bred, ligger i 900 meters højde over havet og er omgivet af bjerge i alle retninger. Det er en af verdens allersmukkest beliggende søer og den har stort set altid fuldstændig blikstille vand.  Søen er meget næringsrig med mange vandplanter, og det giver et særligt liv på mange måder, fx kan man ikke ro og fiske på almindelig vis. Lokale sejlende på søen bringer sig frem med en meget avanceret måde at ro på. Personen står på et ben agter på kanoen og med et ben viklet om en åre skubber sig frem. Søen er meget lavvandet, og derfor kan du overalt på søen møde fiskere, der bruger en fangstmetode, der også er ret unik – almindelig net kan ikke bruge pga. de mange vandplanter. Vandplanterne er af andre blevet set som en ressource og ikke et problem. Vandplanterne bliver fisket op af søen og omdannet til aflange op til en meter breder flydende ”marker”, hvor der bliver dyrket de skønneste grøntsager: tomater, agurker, meloner og meget andet lækkert grønt.  Du besøger også flydende landsbyer, silkevævere, de helt unikke lotusbladsvævere og Phaungdaw Oo Pagode og In Thein pagode.

Overnatning Paramount Inle Resort 

Dag 13: Inle – Heho – Yangon
Dag 13: Inle – Heho – Yangon

Du kører til lufthavnen i Heho og flyver tilbage til Yangon. Efter ankomst kører du til hotellet og tjekker ind, og herefter går turen til Bogyoke markedet, og du slentrer gennem chinatown.  Herefter besøger du den store liggende buddha ved Chaukhtatyi og runder dagen af ved det fantastiske højdepunkt Shwedagon Pagode, der regnes for et af verdens vidundere. 
Resten af dagen er til fri disposition.

Overnatning Panorama Hotel 

Dag 14: Hjemrejse fra Yangon
Dag 14: Hjemrejse fra Yangon

Dagen er til fri disposition indtil afrejse. Du bliver kørt i lufthavnen og flyver fra Yangon til Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 15: Hjemkomst til Danmark
Dag 15: Hjemkomst til Danmark

Du lander i Danmark efter en oplevelsesrig og spændende ferie i Myanmar.

INDHENT TILBUD
Yderligere oplysninger
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
70 505 505
info@asiatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Hvorfor vælge os?
 • Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
INDHENT TILBUD
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af asiatiske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.