• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden

Praktisk information om Singapore

Praktisk information om Singapore

Praktisk information om Singapore

1. Klima i Singapore

Singapore ligger på ækvator og har derfor et tropisk klima med varme temperaturer og høj luftfugtighed året rundt. Man kan mere eller mindre forvente regn året rundt, og der er derfor ingen fast regnsæson, men i stedet to monsunsæsoner.

Første monsunsæson ligger fra november til marts og kommer fra nordøst, mens anden monsunsæson ligger fra juni til september og kommer fra sydvest. Især i den sydvestlige monsunsæson kan der tidligt om morgenen forekomme voldsomme tordenbyger ledsaget af kraftige vindstød. Fælles for begge sæsoner er, at regnen starter fra morgenstunden og lige så stille stilner af i løbet af eftermiddagen.

Vær desuden opmærksom på, at Singapore er sårbar overfor tropiske cykloner fra juni til december.

Tørsæsonen, eller det der svarer dertil, ligger fra juni til august, hvor juni oftest er den tørreste måned. I denne periode vil du opleve, at luftfugtigheden ikke er nær så høj pga. mindre regn, og der vil også være flere solskinstimer og færre skyer på himlen. Dette gælder også for forårsmånederne – især i februar.

På trods af landets fugtige klima og store regnmængder er her dog ligeså mange solskinstimer, som regnvejrstimer og både vejr- og vandtemperaturen ligger stabilt året rundt.

Vejrstatistik for Singapore: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 30 31 31 31 31 31 31 31 31 31 30 29
Gennemsnitlig min. temp. 23 24 24 24 25 24 24 24 24 24 24 23
Nedbør mm 243 160 186 179 171 162 159 175 169 194 257 287
Gennemsnitlig havtemperatur 28 28 29 30 30 30 30 29 29 29 29 29
2. Hvornår rejser man til Singapore?

Du kan besøge Singapore hele året, men det bedste tidspunkt er om foråret og i de første sommermåneder. Her er flest solskinstimer, der falder relativt mindre regn og det er ikke uhørt at mærke en forholdsvis kølig brise. I denne periode er der desuden færre regnvejrsdage og luftfugtigheden er derfor også lavere. Det er dog altid en god ide at medbringe en paraply, så man er forberedt på pludselige og heftige regnskyl.

3. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Asiatours.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.

Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

4. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores hjemmeside under fanen forsikring kan du få al den information, som du har brug for.

Klik her for at gå til vores side om forsikring.

5. Vaccinationer

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær især opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet land, hvor der er gul feber.

Nogle lande har krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. Så husk at medbringe dit vaccinationsbevis i disse tilfælde.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Asiatours.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

6. Visum/pas

Singapore er visumfrit for danske statsborgere i op til 90 dage. Det kræves dog, at dit pas er gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdets varighed.

Du kan læse mere om visumregler til Singapore på udenrigsministeriets hjemmeside.

7. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig rejseplanen så snart flyrejsen er booket. Her kan du se, hvordan din nøjagtige rejseplan kommer til at se ud. Hvis du noterer fejl i navnene, skal du kontakte os med det samme.

Vi benytter os af elektroniske billetter, som du selv skal udskrive. Når billetterne er udstedt, sender vi dig en e-mail med bookingnummer og de oplysninger du skal bruge for at udskrive billetterne.

8. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Flyselskabet vil tildele dig en plads ombord på flyet ved check-in. Hvis du har specifikke ønsker, så kan du på flyselskabets hjemmeside foretage en sædereservation. De fleste flyselskaber har et punkt i deres menu, der hedder ”manage my booking”. Vær opmærksom på, at de fleste flyselskaber kræver betaling for en sædereservation, så du skal have dit kreditkort klar, når du går i gang. Det varierer, hvornår flyselskaberne åbner for sædereservation, men som hovedregel kan du booke sæder fra bookingtidspunkt til 48 timer før afgang.

Mange flyselskaber tilbyder desuden også opgradering med ekstra benplads og komfort, f.eks. Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du se mere om og gøre gennem flyselskabets hjemmeside, imod betaling.

Vi gør desuden opmærksom på, at flyselskabet har fuld rådighed over alle sæder på flyet og at de derfor altid har ret til at foretage ændringer på reservationen.

Laver du ikke en sædereservation inden afrejse, så vil flyselskabet tildele dig en plads ved check-in.

9. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om f.eks. online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser og vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agent samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

10. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Singapore, og derfor kan det variere, hvor meget og hvor mange kg du må medbringe i både indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag gerne en trøje eller vindjakke med i håndbagagen.

11. Ankomst i Singapore og transfers fra og til lufthavnen

Ved ankomst til Singapore lufthavn bliver du, i ankomsthallen, mødt af vores lokale repræsentant, som står klar med et skilt, hvorpå dit navn står. Vores repræsentant sørger for at køre dig til hotellet og tilbage til lufthavnen ved afrejse. Afhentningstidspunktet for hjemrejse bliver oplyst ved ankomst.

12. Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Singapore varierer afhængigt af om det er sommer- eller vintertid.

Tidsforskellen er +6 timer når vi har sommertid og +7 timer når vi har vintertid.

13. Sprog

Singapore har fire officielle sprog: kinesisk, engelsk, malaysisk og tamil. Malaysisk er nationalsprog, mens engelsk er administrations- og undervisningssprog. De fleste indbyggere kan tale to eller flere sprog.

14. Etikette og kultur

At opleve forskelle i etikette og kultur er en af fornøjelserne ved at rejse, og det er vigtigt at respektere disse forskelle.

I Singapore er det forbudt at tygge tyggegummi og derfor må det heller ikke indføres i landet. Det er ligeledes forbudt at smide affald på gaden, ryge offentlige steder og gå over gaden uden for fodgængerfelterne. Overtrædelse straffes med bøde op til 1.000 SGD.

15. Telefon og internet

Den internationale landekode for Singapore er +65 (eller 0065). Det kan være dyrt at ringe hjem eller modtage opkald, så tjek evt. med dit eget mobilselskab mht. dækning og priser for opkald og sms.

Der er wi-fi på de fleste hoteller.

16. Elektricitet

I Singapore bruger man 230 volt og 3-benede stik af den såkaldte type G. Disse stik er anderledes end vi er vant til i Danmark, så husk derfor at medbringe en adapter.

17. Mad og drikke

Singapore er er en smeltedigel af kulturer, og her serveres derfor mad fra hele verden. Vil du spise lokalt, skal du besøge et af de mange Hawker-centre og streetfood boder, hvor der er et stort udbud af lokale retter fra det kinesiske, malaysiske eller indiske køkken.

18. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

19. Valuta

Valutaen i Singapore hedder Singapore dollar (SGD). På www.valutakurser.dk kan du altid se den nøjagtige kurs fra danske kroner. Vi anbefaler, at du medbringer nogle amerikanske dollars i kontanter, som du ved ankomst kan veksle på et officielt vekselkontor. Gængse kreditkort som Visa og Mastercard er helt almindelige, ligesom der mange steder findes hæveautomater (ATM). Kreditkort kan bruges på hoteller, butikker og de fleste restauranter, men ikke på små markeder.

20. Prisniveau

Prisniveauet i Singapore er højere end i resten af Asien. Nedenfor finder du cirkapriser på mad og drikkevarer angivet i lokal valuta.

 • Lokal øl: 10 SGD
 • Importeret øl: 11 SGD
 • Vand: 1,5 SGD
 • Sodavand: 2 SGD
 • måltid: 12 SGD
 • 3-retters menu for 2 personer: 60 SGD
21. Drikkepenge

Drikkepenge bruges stort set ikke i Singapore og nogle steder bliver det nærmest set som en fornærmelse. I stedet ligges der typisk et servicegebyr oveni regningen på hoteller og restauranter.

22. Sikkerhed

Singapore er generelt et sikkert land at rejse i. Almindelig kriminalitet over for turister begrænser sig generelt til lomme- og tasketyveri. Dette kan ofte undgås med almindelig omtanke og sund fornuft. Undgå at fremvise dyre smykker og store kontantbeløb, og lad aldrig dit kreditkort ude af syne. Følg altid guidens råd og vejledning omkring sikkerhed, og så vil der ikke være nogen fare.

23. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at vores rejser generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

Vores mest populære rejser
Her rejser andre til

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.