• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideRejser til ØstenSri LankaDet bedste af Sri Lanka
15 dage

Det bedste af Sri Lanka

Oplev Løveklippen i Sigiriya, byen Kandy, det smukke højland, safari i Yala og fortet i Galle. Mulighed for badeferieforlængelse.

Vi støtter bæredygtig udvikling. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Det bedste af Sri Lanka Det bedste af Sri Lanka
15 dage

Det bedste af Sri Lanka

Oplev Løveklippen i Sigiriya, byen Kandy, det smukke højland, safari i Yala og fortet i Galle. Mulighed for badeferieforlængelse.

Vi støtter bæredygtig udvikling. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Flyrejse fra Danmark til Colombo t/r
 • 12 nætter på 3-stjernede hoteller
 • 12 x morgenmad (dag 3-14)
 • 1 x middag (dag 6)
 • Lokal engelsktalende chauffør/guide på transfers og udflugter
 • Kørsel i bil eller minibus med aircondition
 • Alle nævnte transfers og udflugter foregår i internationale grupper fra 1-14 personer og kun med Asiatours’ egne gæster
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

Omfattende udflugtspakke:

 • Fiskemarkedet Llelama i Negombo
 • Elefanterne ved Pinnawala
 • Løveklippen i Sigiriya
 • Det buddhistiske grottetempel i Dambulla
 • Besøg i krydderihave i Matale
 • Besøg på The Pub i Kandy
 • Besøg på en tefabrik og plantage
 • Tandens Tempel i Kandy
 • Togrejse i højlandet fra Peradeniya/Kandy til Haputale
 • Den hellige pilgrimsby Kataragama
 • Safari i Yala Nationalpark
 • Byrundtur i Galle
 • Entréer og afgifter til omtalte seværdigheder

Rejsen kort fortalt

På denne rejse oplever du det bedste af Sri Lanka. Ikke færre end fem af de steder, du besøger, er at finde på UNESCOs verdensarvsliste: Løveklippen i Sigiriya, grottetemplerne i Dambulla, den gamle hovedstad Kandy, Sri Lankas højland omkring Horton Plains nationalpark og fortet i Galle. Din rejse bliver krydret med spændende besøg i en krydderihave, på en tefabrik og i Yala Nationalpark, hvor en spændende safari venter. Hold udkig efter krokodiller, elefanter, aber og bøfler. Hvis du er rigtig heldig, spotter du måske endda den sjældne leopard.

Du har en chauffør/guide med på hele rejsen, som vil gøre sit ypperste til, at du får de bedste rejseoplevelser i hans fantastiske hjemland.

Du har mulighed for at forlænge denne rejse med en badeferie ved en af Sri Lankas skønne strande.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Få en dybere indsigt i landets spændende historie og kultur med besøg til 5 fantastiske UNESCO-steder og oplev smuk natur og vilde dyr på denne rejse til det bedste af Sri Lanka
 • Bliv sat tilbage til kolonitiden ved det gamle fort i Galle og i badebyen Negombo og bliv blæst bagover af de imponerende grottetempler i Dambulla
 • Bestig Sri Lankas vartegn, Sigiriya-klippen, og kom ned i gear i Haputale hvor der er ro og enestående udsigter til bjerge, teplantager og vandfald
 • Hold udkig efter bjørne, elefanter og leoparder i Yala Nationalpark og få indblik i den buddhistiske tro i Tandens Tempel i den smukt beliggende by Kandy

Vores priser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle transfers på destinationen
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Alle overnatninger
Se alle billeder
Billeder
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Flyrejse fra Danmark

Afrejse fra valgte lufthavn i Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst til Colombo – Negombo

Ved ankomst til lufthavnen i Colombo, bliver du hentet af en chauffør og kørt til dit hotel i strandbyen Negombo, som blot ligger ca. 30 min. fra lufthavnen. Din chauffør står klar med et Asiatours-skilt, så han er let at finde.

Under kolonitiden var Negombo en vigtig handelsby, men i dag er det fiskeri og turisme, der er områdets største indtægtskilde. Der er et stort udbud af hoteller, restauranter og små butikker der sælger souvenirs i den hyggelige kystby. I Negombo finder du også de hollandske kanaler, som hollænderne byggede og brugte til at fragte varer frem og tilbage. Kanalerne strækker sig over 120 km. I byen findes flere levn fra kolonitiden bl.a. smukke administrative bygninger og det hollandske fort.

Efter ankomst til hotellet har du resten af dagen til fri disposition. Du kan gå på opdagelse i Negombo eller blot slappe af og slentre en tur på den brede gyldne sandstrand, som byen er så kendt for.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 3: Negombo – Pinnawala – Sigiriya

Negombo har en god blanding af turisme og lokalt liv. Mange af de lokales hovederhverv er stadig fiskeri og tidligt om morgenen kommer fiskerne i land og gør deres fangst klar til salg på det lille fiskemarket Llelama. Denne oplevelse skal du ikke snydes for. Du bliver hentet tidligt på hotellet af din chauffør/guide, som kører dig ned til det spændende fiskemarked. Her kan du gå rundt og se på nattens spændende fangst og opleve den autentiske stemning.

Efter denne lille oplevelse bliver du kørt tilbage på hotellet, hvor du spiser morgenmad og tjekker ud inden turen fortsætter mod Sigiriya.

På vejen gøres der et stop i Pinnawala. Byen er kendt for sit elefantbørnehjem, hvor forældreløse og tilskadekomne elefanter kan komme hen og få et godt liv. Et par gange om dagen går de mange elefanter gennem byens hovedgade ned til floden for at bade. Det er et dejligt syn, at se de elefanterne plaske lystigt i vandet. Din chauffør/guide vil hjælpe dig med at finde en restaurant, hvorfra du kan se elefanterne, mens du nyder din frokost.

Efter frokosten er der lidt tid på egen hånd til at ose i den lille by. Du kan også vælge at gå ind på elefantbørnehjemmet og se, hvordan elefanterne bor.

Du ankommer til Sigiriya sidst på eftermiddagen.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 4: Sigiriya – udflugt til Løveklippen

I Sigiriya skal du naturligvis opleve den ikoniske løveklippe. Du tager tidligt afsted fra hotellet for at det ikke bliver for varmt at vandre op af de mere end 1000 trin til toppen af den næsten 200 meter høje klippe.

Kong Kashyapa flyttede i år 477 fra Anuradhapura til Sigiriya og gjorde stedet til hovedstad grundet den strategiske beliggenhed. Kongen byggede et enormt palads med omkringliggende haveanlæg og store vandbassiner og skulpturer. Indgangen til paladset var en gigantisk løve – heraf navnet løveklippen. I dag er det dog kun de enorme løvepoter, der er tilbage.

Efter kun 20 år som kongesæde og hovedstad blev Sigiriya omdannet til et buddhistisk kloster.

Det er en stor oplevelse at stå på toppen og skue ud over det smukke område, og det er nemt at forstå, hvorfor Kong Kashyapa valgte netop denne beliggenhed til sit palads. Der er ruiner af paladset på toppen.

Undervejs til toppen ser du gamle – men meget velbevarede – freskomalerier af smukke kvinder. Når du er lidt over halvvejs, kommer du Løvens poter, som markerer den storslåede indgang til paladset på toppen.
Husk vand til turen. (Det tager ca. 2 timer at gå op og ned fra klippen + den tid, du bruger på toppen).

Du har resten af dagen på egen hånd.

Dag 5: Sigiriya på egen hånd

Du har denne dag på egen hånd i Sigiriya hvor du kan slappe af eller tage på tur. Området har mange spændende udflugtsmuligheder.

Dag 6: Sigiriya – Dambulla grottetemplerne – krydderihaverne i Matale - Kandy

Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med Sigiriya. Turen går mod Kandy med to spændende stop undervejs.

Ikke langt fra Sigiriya ligger den større by Dambulla. En stor guldfarvet Buddha står ved indgangen til Det Gyldne Tempel og bagved templet gemmer der sig fem grottetempler med 157 buddhastatuer og smukke vægmalerier.
Pilgrimme er valfartet til disse huler, siden kong Valagamba søgte tilflugt her for mere end 2000 år siden, og Dambulla er stadig et vigtigt pilgrimsmål for Sri Lankas buddhister.

Turen op til grottetemplerne går ad stejle trapper, men er alle kræfterne værd. Du kan møde små legesyge aber på vejen derop, så gem alt spiseligt væk, da de ellers kan blive lidt aggressive.
Grottetemplerne i Dambulla er en stor oplevelse og er – ikke overraskende – også på UNESCOs verdensarvsliste.

Herfra går turen videre mod Matale, som er kendt for sine mange krydderihaver. Du besøger én af disse haver og får en spændende introduktion til urter og krydderiers helbredende virkning. Denne tiltro til naturmedicin er meget udbredt i Sri Lanka. Efter rundvisningen kan du købe krydderier, urter og olier i en lille butik, hvis du har lyst til at afprøve virkningen på egen krop.

Kandy blev bygget i år 1798 af den sidste konge, Sri Wickrama Rajasinghe. Byen ligger utrolig smukt ved den kunstige sø af samme navn og er omgivet af bjerge og teplantager i 500 meters højde. Hvor end i byen du befinder dig, kan du se den 26 meter høje buddhastatue over Bahirawakanda templet, som ligger ca. 1 km fra byens centrum. Udsigten herfra er fantastisk, og du kan spotte det hellige Tandens Tempel, som ligger ved søens bred.
Kandy er kendt som byen, der holdt fast i sin frihed længe efter resten af øen kom under kolonistyre. Byen har formået at bevare sine unikke traditioner og kultur, som den dag i dag lever gennem musik, dans og arkitektur.

Om aftenen besøger du The Pub, hvor du kan nyde en forfriskende kold øl, og herefter skal du prøve den kendte srilankanske ret ”kottu”, som fås i en af sidegaderne. ”Kottu” er lavet af fladbrød, grøntsager, æg og/eller kød samt krydderier.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 7: Besøg på tefabrik og -plantage – Tandens Tempel

Efter morgenmaden bliver du hentet, og din chauffør/guide tager dig med til Giramama tefabrikken. Her ser du hele fremstillingsprocessen fra bladene bliver plukket i plantagen, til den færdige te står dampende i kruset. Sri Lanka er nemlig verdensberømt for sin te-produktion.

Efter besøget på tefabrikken har du mulighed for at tilkøbe en tur til Kandys botaniske have. Se mere nedenfor.

Om eftermiddagen skal du opleve en af Sri Lankas mest hellige steder ”Dalada Maligawa”, også kendt som Tandens Tempel. Templet indeholder Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske levn, nemlig Buddhas ene hjørnetand.
Det siges, at tanden i 1590 blev smuglet til Sri Lanka i en prinsesses hår, og den opbevares nu i et guldskrin, hvor et væld af lotusblomster ligger foran. Tre gange om dagen udføres en religiøs ceremoni, hvilket er en meget spændende oplevelse. Her kan du opleve de mange troende buddhister i deres flotte tøj og endda selv deltage i ceremonien, hvis du vil.  Skrinet åbnes kun én gang om året, hvilket får pilgrimme til at valfarte til templet for at få et glimt af tanden. Dette sker ved det årlige buddhistiske festival Esala Perahara. Festivallen falder på forskellige datoer i juli/august. Her kan man opleve store farverige optog med musik og dansere og elefanter, som er pyntet med overdådige klæder.

Komplekset huser flere spændende templer og museer, og din guide vil give dig en spændende indsigt i templets betydning.

Efter besøget i Tandens Tempel har du mulighed for at tilkøbe en tur til et kulturelt danseshow, som Kandy er meget kendt for. Se mere nedenfor.

Dag 8: Togrejse fra Kandy til Haputale

I dag venter der dig en smuk togrejse igennem Sri Lankas frodige grønne højland. Din chauffør/guide henter dig på hotellet og kører dig til togstationen Peradeniya, som ligger lidt uden for Kandy. Toget snegler sig afsted i det bakkede landskab, og udenfor kan du se kvinder i farverige sarier plukke te i de mange teplantager, du passerer.

Du ankommer til den hyggelige by Haputale om eftermiddagen, og her venter din chauffør/guide på dig og kører dig det sidste stykke vej til hotellet.

Dag 9: Haputale på egen hånd

Du har dagen på egen hånd. I Haputale kan du komme helt ned i gear. Nyd den friske luft og de smukke omgivelser med teplantager og vandfald. På en klar dag kan du se helt til kysten.

Dag 10: Haputale – Kataragama - Yala

Ved middagstid kører du fra Haputale ad de snoede bjergveje til Kataragama, som er et af de helligste pilgrimssteder i Sri Lanka. Her valfarter tusindvis af både hinduer, buddhister og muslimer til hvert år for at vise deres respekt, meditere og bede til deres guder.
Det siges, at Buddha mediterede ved Kirivehera stupaen i Kataragama på sit 3. og sidste besøg i Sri Lanka.

Du ankommer til dit hotel i Yala sent om eftermiddagen.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 11: Safari i Yala Nationalpark

Du har formiddagen på egen hånd til at slappe af på resortet. Om eftermiddagen skal du på safari i Yala nationalparken.

Yala Nationalpark er Sri Lankas ældste nationalpark og den næststørste på 978,8 km². Parken er hjem for mere end 215 forskellige fuglearter og 44 forskellige slags pattedyr. Du kan være heldige at se både elefanter, hjorte, krokodiller, vildsvin, bøfler, aber og leoparder.

Selvom Yala skulle være et af de steder med flest leoparder i Sri Lanka, er der ingen garanti for at se dem. De gemmer sig ofte i buskadset og er svære at få øje på. Men du har en dygtig guide med til at hjælpe med at spotte dyrene og fortælle om parkens øvrige imponerende plante- og dyreliv.

Overnatning:
Dag 12: Yala – Galle

Efter morgenmaden kører din chauffør/guide dig langs Sri Lankas kyst mod den historiske kystby Galle. Undervejs gør du stop ved Weligama bugten, hvor du kan se fiskerne sidde på pæle og fiske på traditionel vis. I dag gør de det dog mest for turisternes skyld, og vil du tage et billede af dem, skal du være forberedt på at betale et lille beløb til dem.

Galle er kendt for sit imponerende fort, som blev bygget af portugiserne i 1589. I 1640 overtog hollænderne byen, og der var ikke meget af det oprindelige fort, der overlevede. Det fort, du kan se i dag, blev bygget i det 17. århundrede af hollænderne. Byen var landets største havneby i mere end 200 år og et vigtigt stop for handelsskibe, der sejlede mellem Asien og Europa. I 1796 kom Galle dog under britisk herredømme, og de besluttede i slutningen af det 19. århundrede at gøre Colombo til landet vigtigste havneby.
Galle er også på UNESCOS verdensarvsliste.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 13: Byrundtur i Galle

Du har formiddagen på egen hånd. Hvis du har mod på at stå tidligt op, kan du i hvalsæsonen (november – april) tilkøbe en hvalsafari, hvor du kan være heldig at opleve verdens største hval, blåhvalen.

Om eftermiddagen giver din guide dig en spændende rundvisning i fortet. Så snart du træder indenfor de tykke mure og ser de massive tårne og bastioner, bliver du ramt af et historiske vingesus. Der er en helt speciel atmosfære herinde, og din guide tager dig med igennem de små, smalle gader rundt til de mest interessante bygninger i fortet og fortæller dig om stedets spændende og dramatiske historie. Turen varer ca. 1½ time, og foregår til fods.

Dag 14: Hjemrejsen starter

I dag kører du til lufthavnen i Colombo, hvorfra du flyver mod Europa med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 15: Ankomst til Danmark

Du lander i Danmark efter en oplevelsesrig rejse.

Kombiner med
Vælg mellem mulighederne herunder
Badeferieforlængelse i Hikkaduwa, 3 nætter

Vi kan varmt anbefale at afslutte rejsen i Sri Lanka med en badeferieforlængelse. Perioden fra december – marts er det bedste tidspunkt at besøge det sydvestlige Sri Lanka, hvor du finder feriebyen Hikkaduwa.

Hikkaduwa blev sat på det internationale verdenskort allerede i 1970’erne og er en af Sri Lankas første feriebyer. I Hikkaduwa finder du masser af hoteller, restauranter, souvenirbutikker og turoperatører, der arrangerer ture både over og under vandet. Ud for Hikkaduwa ligger et stort koralrev, hvor du kan snorkle og dykke med masser af flotte fisk og skildpadder.

Hikkaduwa er en populær feriedestination og med rette, for byen har, trods stigende popularitet, formået at bibeholde sin hyggelige og afslappede stemning.

Forlængelsen inkluderer 3 nætters badeferieophold på hotel med halvpension samt transfers.

Badeferieforlængelse i Mirissa, 3 nætter

Vi kan varmt anbefale at afslutte rejsen i Sri Lanka med en badeferieforlængelse. I perioden fra december – marts er det bedst at besøge Sri Lankas syd- og vestkyst, og her på Sri Lankas sydkyst ligger den lille ferieby Mirissa.

Mirissa er rigtig kommet på verdenskortet, efter man opdagede, at ikke mindre end 26 forskellige hvalarter passerer farvandet ganske tæt på byen i sæsonen november-april. Bl.a. den største hval af dem alle; blåhvalen.

Men Mirissa er ikke kun hvaler. Den lille hyggelige ferieby har en fantastisk sandstrand, som er omgivet af svajende palmer, og det er svært ikke at blive lidt forelsket i dette sted. Det er et perfekt sted at afslutte sin Sri Lanka rejse.

Forlængelsen inkluderer 3 nætters badeferieophold på hotel med halvpension samt transfers.

Badeferieforlængelse til Maldiverne, 4 nætter

Maldiverne ligger i Det Indiske Ocean sydvest for Sri Lanka og strækker sig 820 km fra nord til syd og 120 km fra øst til vest. Landet er Asiens mindste og består af 1.190 små koraløer, der er inddelt i en ring af 26 mindre ø-grupper, kaldet atoller. Øerne er omgivet af dybblåt hav og turkisfarvede laguner, som ligger beskyttet af uspolerede koralrev.

Maldiverne er det lavest liggende land i verden med en gennemsnitshøjde over havets overflade på 1,5 meter.

Kun 202 af øerne er beboede, mens 87 øer er udlagt til turisme.

I 2018 satte Maldiverne rekord i antallet af turister, og det er ikke så svært at forstå, for Maldiverne er det rene paradis. Her er dejlige bungalows på strandene, villaer bygget på pæle i det turkisfarvede vand, en gennemsnitstemperatur på 30 grader året rundt, 10 solskinstimer om dagen, kridhvide sandstrande hvor kokospalmerne svajer i den lette brise og krystalklart vand.

Farverne på Maldiverne er så stærke og intense, at du ikke behøver diverse filtre på dine billeder – det ligner et postkort af bedste kvalitet!

De fleste hoteller på Maldiverne tilbyder forskellige vandsportsaktiviteter og udflugtsmuligheder som bl.a. solnedgangscruise hvor der er mulighed for at se delfiner, ø-hop, romantisk picnic på en sandbanke samt snorkel- og dykkerture. Maldiverne er nemlig dykkernes og snorklerne paradis for her findes nogle af verdens smukkeste rev fyldt med farverige koraller og fisk – og måske er du heldig at finde Nemo. Du kan også opleve små revhajer, rokker og skildpadder.

Om aftenen kan du gå en tur langs stranden og nyde den smukke solnedgang.

Hvorfor ikke gøre en drøm til virkelighed? Tag med os til Maldiverne hvor der er ro, afslapning og verdens bedste bounty-strande.

Forlængelsen inkluderer 4 nætters badeferieophold på resort med helpension, fly fra Sri Lanka til Maldiverne, transfers samt speedbåd mellem resort og Malé lufthavn.

Du bor på det prisvindende resort Summer Island.

Overnatning:
Tillæg for enkeltværelse 3.900 kr.
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Hvorfor rejse med Asiatours?
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af asiatiske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.