• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideRejser til ØstenSri LankaFortryllende Sri Lanka
11 dage

Fortryllende Sri Lanka

Oplev øens smukke natur, gæstfrie befolkning og spændende kultur og historie. Mulighed for badeferieforlængelse.

Fortryllende Sri Lanka Fortryllende Sri Lanka
11 dage

Fortryllende Sri Lanka

Oplev øens smukke natur, gæstfrie befolkning og spændende kultur og historie. Mulighed for badeferieforlængelse.

Vælg denne rejse fordi…

Sri Lanka er et fantastisk rejseland, og du vil blive mødt af en venlig og gæstfri befolkning, en smuk natur og en fascinerende historie. Du starter din rejse i Sri Lankas største by Colombo, som både portugisiske, hollandske og engelske koloniherrer har sat sit præg på. Herfra vil en smuk togtur tage dig op gennem Sri Lankas frodige højland med bjerge og teplantager til Kandy.

Du vil på denne rejse opleve flere hellige buddhistiske valfartsteder, som Tandens Tempel i Kandy, grottetemplet i Dambulla og du ser også de store buddhastatuer i Aukana og Ras Vehera.

Sidst, men ikke mindst, oplever du de to gamle hovedstæder Sigiriya og Anuradhapura, som begge er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er ikke blot den spændende historie, der vil betage dig, men også udsigten fra toppen af den næsten 200 meter høje Løveklippe i Sigiriya.

Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Flyrejse fra Danmark til Colombo t/r
 • 8 nætter på 3-stjernede hoteller
 • 8 x morgenmad (dag 3 – 10)
 • Lokal engelsktalende chauffør/guide på udflugter og ture
 • Alle udflugter er i små grupper på maks. 14 personer og kun med Asiatours’ egne gæster
 • Togrejse fra Colombo til Peradeniya (ved Kandy)
 • Kørsel i bil eller minibus med aircondition
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

Omfattende udflugtspakke:

 • Besøg på tefabrik og -plantage ved Kandy
 • Tandens Tempel i Kandy
 • Besøg i krydderihave i Matale
 • Det buddhistiske grottetempel i Dambulla
 • Løveklippen i Sigiriya
 • Cykeltur fra Madatugama til Aukana
 • Buddhastatuerne ved Aukana og Ras Vehera
 • Den gamle hovedstad Anuradhapura
 • Entréer og afgifter til omtalte seværdigheder
Se alle billeder
Billeder
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Flyrejse fra Danmark

Afrejse fra valgte lufthavn i Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst til Colombo

Du ankommer til Colombo lufthavn, hvorefter du samler din bagage op. I ankomsthallen venter din guide med et Asiatours-skilt, og du vil med det samme mærke den varme srilankanske gæstfrihed. Du kører mod dit hotel i centrum af byen, hvor du skal bo den kommende nat – en køretur på ca. 1 time.

Colombo er en spændende, dynamisk hovedstad, som engang var en blomstrende havneby, der forbandt Østen og Vesten, og som i dag er en fascinerende by i en charmerende blanding af nutid og fortid. Nye moderne forretningskvarterer, lejlighedskomplekser og skyskrabere skyder frem, samtidig med at der bliver brugt en del kræfter på at restaurere de gamle kolonitidsbygninger fra de portugisiske, hollandske og engelske styrer.

Du har resten af dagen på egen hånd til at udforske Colombo. Du kan f.eks. besøge byens populære vartegn, det 100 år gamle klokketårn, der markerer indgangen til Pettah basaren. Basaren er en fascinerende labyrint med spændende små forretninger, hvor der kan købes alt mellem himmel og jord. Pettah er et multietnisk kvarter med både moskéer, kirker samt hinduistiske og buddhistiske templer. Her kan du møde tamilske kvinder i smukke farvestrålende sarier, kristne med kors om halsen og ældre muslimske mænd med kalotter, som alle lever fredeligt side om side. Stedet er utrolig fascinerende og helt unikt!

Dag 3: Togrejse fra Colombo til Peradeniya (Kandy)

Du bliver hentet på dit hotel i en tuk tuk og kørt til banegården i Colombo for afrejse mod Kandy. Du behøver blot at medbringe din håndbagage, da din chauffør og guide for denne rundrejse kører i bil til Kandy og afleverer din bagage på nattens hotel.

Det er en stor oplevelse at køre i tog i Sri Lanka. Her kommer du ikke blot tæt på lokalbefolkningen, men du får også oplevet den smukke og frodige natur, der møder dig, imens toget langsomt bevæger sig væk fra storbyen og igennem små søvnige landsbyer. Togturen tager ca. 3 timer.

Ved ankomst til Peradeniya, som ligger ved Kandy, bliver du hentet af din chauffør, som kører dig det sidste stykke vej ind til dit hotel i Kandy.

Kandy blev bygget i år 1798 af den sidste konge, Sri Wickrama Rajasinghe. Byen ligger utrolig smukt ved den kunstige sø af samme navn og er omgivet af bjerge og teplantager i 500 meters højde. Hvor end i byen du befinder dig, kan du se den 26 meter høje buddhastatue over Bahirawakanda templet, som ligger ca. 1 km fra byens centrum. Udsigten herfra er fantastisk, og du kan spotte det hellige Tandens Tempel, som ligger ved søens bred.

Kandy er kendt som byen, der holdt fast i sin frihed længe efter resten af øen kom under kolonistyre. Byen har formået at bevare sine unikke traditioner og kultur, som den dag i dag lever gennem musik, dans og arkitektur.

Dag 4: Kandy – Besøg på en tefabrik og plantage og Tandens Tempel

Sri Lanka er berømt for sin te-produktion, og i dag skal du opleve Giragama tefabrik og plantage, hvor noget af verdens bedste te bliver dyrket. Her lærer du om hele fremstillingsprocessen, fra teen bliver plukket til den står færdig og dampende i kruset. Der bliver tid til at smage på den gode Ceylon te fra en af verdens bedste tefabrikker.

Efter besøget på tefabrikken har du tid på egen hånd til at gå på opdagelse i Kandys travle gader, hvor du vil møde mange smukke koloniale bygninger. Er du til smykker og perler, er byen kendt for sine mange juvelerforretninger. Du har også mulighed for at tilkøbe en tur til Kandys botaniske have.

Om eftermiddagen tager din guide dig med på en rundvisning i Tandens Tempel, som er ét af de vigtigste buddhistiske levn i Sri Lanka. Som navnet antyder, findes der faktisk én af Buddhas tænder her. Det siges, at tanden i 1590 blev smuglet til Sri Lanka i en prinsesses hår og opbevares nu i et guldskrin, hvor et væld af lotusblomster ligger foran. Tre gange om dagen udføres en religiøs ceremoni, hvilket er en meget spændende oplevelse. Her kan du opleve de mange troende buddhister i deres flotte tøj og endda deltage, hvis du vil.

Skrinet åbnes kun én gang om året, hvilket får pilgrimme til at valfarte til templet, for at få et glimt af tanden. Dette sker ved det årlige og kæmpestore optog Esala Perahara i juli og august, hvor man kan opleve de mange dygtige dansere og elefanter, som er pyntet med overdådige klæder. Komplekset huser flere spændende templer og museer og din guide vil give dig et interessant indblik i templets betydning.

Efter besøget i Tandens Tempel har du mulighed for at tilkøbe en tur til et kulturelt danseshow, som Kandy er meget kendt for.

Dag 5: Kandy på egen hånd
Dag 6: Kandy – krydderihave i Matale – det buddhistiske grottetempel i Dambulla - Sigiriya

Efter morgenmaden går turen mod Sigiriya. Undervejs gør du stop ved en krydderihave i Matale, hvor du vil få en introduktion til eksotiske srilankanske krydderier samt helbredende urter og disses medicinske virkning, som har en meget stor betydning i landet. Inden du forlader Matale, har du mulighed for at købe urtete, olier og krydderier, så du kan afprøve deres virkning på egen krop.

Nær Sigiriya kommer du til det buddhistiske grottetempel i Dambulla. Udefra ser tempelkomplekset ikke ud af meget, men det er på alle måder hele turen op af de stejle trapper værd. Indenfor bliver du mødt af en forundelig verden af strålende vægmalerier og fantastiske Buddha-statuer. Pilgrimme er valfartet til disse huler siden kong Valagamba søgte tilflugt her for mere end 2000 år siden, og Dambulla er stadig et vigtigt pilgrimsmål for øens buddhister.

Ankomst til Sigiriya sidst på eftermiddagen.

Køretid: ca. 3 timer

Dag 7: Sigiriya – udflugt til Løveklippen

I dag skal du besøge den næsten 200 meter høje ikoniske Løveklippe i Sigiriya, som rejser sig stejlt i landskabet og er kendt for ruinkomplekset af en gammel civilisation på toppen.

Du kan vælge at gå hele vejen til toppen, eller stoppe ved Løvens poter, hvis du synes, det bliver for anstrengende. Husk vand til den hårde tur derop, hvor du bliver belønnet med en ubeskrivelig udsigt over det smukke grønne landskab med jungle og bjerge.

(Det tager ca. 2 timer at gå op og ned fra klippen + den tid du bruger på toppen).

Kong Kashyapa flyttede i år 477 fra Anuradhapura til Sigiriya og gjorde stedet til hovedstad grundet den strategiske beliggenhed. Kongen byggede et enormt palads med omkringliggende haveanlæg og store vandbassiner og skulpturer. Indgangen til paladset var en gigantisk løve – heraf navnet Løveklippen. I dag er det dog kun de enorme løvepoter, der er tilbage. På vej mod toppen oplever du også smukke velbevarede freskomalerier.

Efter kun 20 år som kongesæde og hovedstad blev Sigiriya omdannet til et buddhistisk kloster.

Sigiriya er i dag på UNESCOs verdensarvsliste og er det mest besøgte historiske sted i Sri Lanka.

Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 8: Sigiriya – cykeltur fra Madatugama til Aukana – buddhastatuerne Aukana og Ras Vehera – Anuradhapura

I dag skal du opleve Sri Lankas smukke natur på nært hold på en lille cykeltur til Aukana. Du bliver kørt fra dit hotel til startstedet i Madatugama. Her får du udleveret cykel og hjelm, og din cykleguide vil tage dig med ad de små bagveje til Aukana. En følgebil er med hele vejen, hvis der skulle ske en punktering eller du bliver træt. Det er en cykeltur på ca. 20 km.

Har du ikke lyst til at cykle, vil du blive afhentet på dit hotel i Sigiriya lidt senere på dagen og kørt til Aukana, hvor du støder til de andre.

I Aukana skal du se den store, flotte 12 meter høje buddhastatue. Statuen er bygget i den usædvanlige velsignelsesstilling ”Asisa Mudra” med højre hånd vendt sidelæns til beskueren, som var den klar til et karate hug.

Ifølge legenden er Aukana buddhastatuen og buddhastatuen i Ras Vehera et resultat af en konkurrence mellem en stenhugger og hans lærling. Den der blev først færdig med sin statue, ville vinde og skulle meddele den anden dette ved at ringe på en klokke. Stenhuggeren formåede at færdiggøre Aukuna statuen først, og dette skulle være årsagen til, at statuen i Ras Vehera i dag står ufærdig.

Efter besøget i Aukana kører du til Ras Vehera og ser lærlingens ufærdige 13 meter høje Sasseruwa buddhastatue, som er hugget ind i en klippe og som nås ved at vandre op ad de mere end 300 trin. Buddhaen er udhugget i beskyttelsesstillingen ”Abhaya Mudra” med højre hånd løftet til skulderhøjde, håndfladen vender frem og venstre hånd vender ned med håndfladen fremad.

I Ras Vehera findes flere ruiner af stupaer, gamle månesten, steninskriptioner og huletempler med vægmalerier.

Om eftermiddagen ankommer du til den gamle kongeby Anuradhapura.

Køretid: ca. 2,5 time

Dag 9: Byrundtur i Anuradhapura

Anuradhapura var Sri Lankas første hovedstad og er efter sigende den længst-eksisterende hovedstad i verden. Byen blev grundlagt i det 5. århundrede f.Kr. og eksisterede til det 10 århundrede e.Kr.

Anuradhapura var et af de vigtigste steder i den buddhistiske verden, indtil byen i slutningen af 900-tallet blev erobret af det sydindiske Chola-dynasti og derefter begyndte at forfalde. Fra 1200-tallet lå byen skjult under den tætte skov, og Anuradhapuras mange paladser, klostre, stupaer og stenskulpturer blev først genopdaget af englænderne i begyndelsen af 1800-tallet. Efter udgravninger og restaureringer blev byen igen et valfartssted for buddhister, som ville besøge de mange stupaer, der efter sigende skulle indeholde relikvier af Buddha selv. Byen er i dag kendt for sine ruiner fra det antikke Sri Lanka og er på UNESCOs verdensarvsliste.

I dag skal du på en byrundtur og opleve nogle af den gamle hovedstads højdepunkter. Du besøger bl.a. verdens ældste træ Sri Maha Bodiya, som er det figentræ, Buddha mediterede under, da han nåede Nirvana samt det 300 meter høje massive stupa tempel, som indeholder relikvier af Buddha. Du ser også Lovamahapaya paladset og Samadhi buddhastatuen, som sidder i ”Dhyana Mudra”, der er Buddhas meditationsstilling – begge hænder hviler i skødet, håndfladerne vender opad, de to tommelfingre rører hinanden og en cirkel af dyb og fredfyldt energi er skabt.

Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 10: Anuradhapura – lufthavnen – hjemrejsen starter

Fra Anuradhapura går turen mod lufthavnen i Colombo. Herfra flyver du mod Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Du har mulighed for at forlænge denne rejse med et strandophold eller en tur til Jaffna. Se mere nedenfor.

Køretid: ca. 4,5 time

Dag 11: Ankomst til Danmark

Du lander i Danmark efter en oplevelsesrig rejse.

Kombiner med

Badeferieforlængelse i Negombo, 3 nætter

Pris:
Pr. person i dobbeltværelse: + 3.015 kr.
Pr. barn u/12 år: + 1.730 kr.
Enkeltværelsestillæg: + 2.050 kr.

Vi kan varmt anbefale at afslutte rejsen i Sri Lanka med en badeferieforlængelse. I perioden fra december – marts er det bedst at besøge Sri Lankas syd- og vestkyst, og netop på vestkysten ligger feriebyen Negombo, blot ca. 30 minutter fra Sri Lankas internationale lufthavn.

Negombo er kendt for sin brede gyldne sandstrand og sin hyggelige feriestemning. Det er en alsidig ferieby, hvor du har alle muligheder for at slappe af og nyde dine sidste dage i Sri Lanka med en god bog ved poolen eller på den smukke sandstrand.

Negombo har et stort udvalg af hoteller, restauranter og butikker, og så er der et godt mix af turister og lokalt liv.

Badeferieforlængelse i Passikudah, 4 nætter

Pris:
Pr. person i dobbeltværelse: + 4.405 kr.
Pr. barn u/12 år: + 3.670 kr.
Enkeltværelsestillæg: + 2.420 kr.

Vi kan varmt anbefale at afslutte rejsen i Sri Lanka med en badeferieforlængelse. Perioden fra maj – september er det bedste tidspunkt at besøge Passikudah, som ligger på Sri Lankas østkyst.

Den lille kystby har en af verdens længste badevenlige strande. Det er muligt at gå mere end 1 km ud i havet, uden at det bliver dybt. Bugten ved Passikudah er beskyttet af et rev, som gør det til et af øens sikreste steder at bade. Det er også et godt sted at snorkle og se flotte farverige fisk og smukke koraller.

Passikudah er berømt for sin maleriske skønhed med palmer, blødt gyldent sandt og krystalklart vand. Her kan du nyde dine sidste feriedage i paradisiske omgivelser.

Bemærk at du på denne forlængelse til Passikudah overnatter 3 nætter i Passikudah og 1 nat i Negombo.

Badeferieforlængelse i Hikkaduwa, 3 nætter

Pris:
Pr. person i dobbeltværelse: + 2.835 kr.
Pr. barn u/12 år: + 2.560 kr.
Enkeltværelsestillæg: + 1.815 kr.

Opholdet inkluderer halvpension.

Vi kan varmt anbefale at afslutte rejsen i Sri Lanka med en badeferieforlængelse. Perioden fra december – marts er det bedste tidspunkt at besøge det sydvestlige Sri Lanka, hvor du finder feriebyen Hikkaduwa.

Hikkaduwa blev sat på det internationale verdenskort allerede i 1970’erne og er en af Sri Lankas første feriebyer. I Hikkaduwa finder du masser af hoteller, restauranter, souvenirbutikker og turoperatører, der arrangerer ture både over og under vandet. Ud for Hikkaduwa ligger et stort koralrev, hvor du kan snorkle og dykke med masser af flotte fisk og skildpadder.

Hikkaduwa er en populær feriedestination og med rette, for byen har, trods stigende popularitet, formået at bibeholde sin hyggelige og afslappede stemning.

Badeferieforlængelse til Maldiverne, 4 nætter

Pris:
Pr. person i dobbeltværelse: + 11.950 kr.
Pr. barn u/12 år:  + 6.530 kr.
Enkeltværelsestillæg: + 4.550 kr.

Opholdet er inklusiv helpension og er baseret på en superior bungalow med plads til 3 voksne eller 2 voksne og 1 barn.

Maldiverne ligger i Det Indiske Ocean sydvest for Sri Lanka og strækker sig 820 km fra nord til syd og 120 km fra øst til vest. Landet er Asiens mindste og består af 1.190 små koraløer, der er inddelt i en ring af 26 mindre ø-grupper, kaldet atoller. Øerne er omgivet af dybblåt hav og turkisfarvede laguner, som ligger beskyttet af uspolerede koralrev.

Maldiverne er det lavest liggende land i verden med en gennemsnitshøjde over havets overflade på 1,5 meter.

Kun 202 af øerne er beboede, mens 87 øer er udlagt til turisme.

I 2018 satte Maldiverne rekord i antallet af turister, og det er ikke så svært at forstå, for Maldiverne er det rene paradis. Her er dejlige bungalows på strandene, villaer bygget på pæle i det turkisfarvede vand, en gennemsnitstemperatur på 30 grader året rundt, 10 solskinstimer om dagen, kridhvide sandstrande hvor kokospalmerne svajer i den lette brise og krystalklart vand.

Farverne på Maldiverne er så stærke og intense, at du ikke behøver diverse filtre på dine billeder – det ligner et postkort af bedste kvalitet!

De fleste hoteller på Maldiverne tilbyder forskellige vandsportsaktiviteter og udflugtsmuligheder som bl.a. solnedgangscruise hvor der er mulighed for at se delfiner, ø-hop, romantisk picnic på en sandbanke samt snorkel- og dykkerture. Maldiverne er nemlig dykkernes og snorklerne paradis for her findes nogle af verdens smukkeste rev fyldt med farverige koraller og fisk – og måske er du heldig at finde Nemo. Du kan også opleve små revhajer, rokker og skildpadder.

Om aftenen kan du gå en tur langs stranden og nyde den smukke solnedgang.

Hvorfor ikke gøre en drøm til virkelighed? Tag med os til Maldiverne hvor der er ro, afslapning og verdens bedste bounty-strande.

Du bor på det prisvindende resort Summer Island.

Bemærk: Priserne er ikke gyldige over jul og nytår. Forhør os om prisen, hvis du skal rejse i denne periode.

Badeferieforlængelse i Mirissa, 3 nætter

Pris:
Pr. person i dobbeltværelse: + 2.110 kr
Pr. barn u/12 år: + 1.600 kr.
Enkeltværelsestillæg: + 1.040 kr.

Opholdet inkluderer halvpension.

Vi kan varmt anbefale at afslutte rejsen i Sri Lanka med en badeferieforlængelse. I perioden fra december – marts er det bedst at besøge Sri Lankas syd- og vestkyst, og her på Sri Lankas sydkyst ligger den lille ferieby Mirissa.

Mirissa er rigtig kommet på verdenskortet, efter man opdagede, at ikke mindre end 26 forskellige hvalarter passerer farvandet ganske tæt på byen i sæsonen oktober – april. Bl.a. den største hval af dem alle; blåhvalen.

Men Mirissa er ikke kun hvaler. Den lille hyggelige ferieby har en fantastisk sandstrand, som er omgivet af svajende palmer, og det er svært ikke at blive lidt forelsket i dette sted. Det er et perfekt sted at afslutte sin Sri Lanka rejse.

Enkeltværelsestillæg 2.465 kr.
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for at lære mere.
Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Kontakt rejsekonsulent Trine Kjær

Skriv til:
info@asiatours.dk

Ring til:
70 505 505

Åbningstider:
Hverdage fra kl. 9 - 16

Hvorfor rejse med Asiatours?
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af asiatiske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Asiatours.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.