• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideRejser til ØstenSri LankaSri Lankas højdepunkter
12 dage

Sri Lankas højdepunkter

Oplev udsigten fra Løveklippen i Sigiriya, Sri Lankas frodige højland og safari i Yala Nationalpark. Mulighed for badeferieforlængelse.

Sri Lankas højdepunkter Sri Lankas højdepunkter
12 dage

Sri Lankas højdepunkter

Oplev udsigten fra Løveklippen i Sigiriya, Sri Lankas frodige højland og safari i Yala Nationalpark. Mulighed for badeferieforlængelse.

Vælg denne rejse fordi…

Sri Lanka tager imod dig med åbne arme. Den perleformede ø byder på en imødekommende befolkning, en gudesmuk natur, en spændende historie og et eksotisk dyreliv – alle ingredienser til en perfekt rejse.

Denne rejse tager dig med til den gamle hovedstad Sigiriya og dens næsten 200 meter høje løveklippe. Du besøger grottetemplerne i Dambulla, hvor over 150 buddhastatuer står velbevaret. Turen går videre til Kandy, hvor du besøger en tefabrik og oplever produktionen af deres verdensberømte te. Du skal selvfølgelig også besøge Tandens Tempel, hvor Buddhas ene hjørnetand ligger gemt.

Fra Nanu Oya rejser du med tog igennem det smukke grønne højland til Haputale, som ligger ved Horton Plains Nationalpark. Du besøger det hellige pilgrimssted Kataragama og slutter af i den fantastiske Yala Nationalpark, hvor du skal på safari med mulighed for bl.a. at opleve elefanter, krokodiller og leoparder.

Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Flyrejse fra Danmark til Colombo t/r
 • 9 nætter på 3-stjernede hoteller
 • 9 x morgenmad (dag 3 – 11)
 • Lokal engelsktalende chauffør/guide på udflugter og ture
 • Kørsel i bil eller minibus med aircondition
 • Togrejse mellem Nanu Oya – Haputale
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

Omfattende udflugtspakke er inkluderet:

 • Løveklippen i Sigiriya
 • De buddhistiske grottetempler i Dambulla
 • Besøg i krydderihave i Matale
 • Besøg på tefabrik og teplantage
 • Tandens Tempel i Kandy
 • Togrejse fra Nanu Oya til Haputale
 • Den hellige pilgrimsby Kataragama
 • Safari i Yala Nationalpark
 • Entréer og afgifter til omtalte seværdigheder
Se alle billeder
Billeder
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Flyrejse fra Danmark

Afrejse fra valgte lufthavn i Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst til Colombo - Sigiriya

Du ankommer til lufthavnen i Colombo, hvorefter du samler din bagage op. I ankomsthallen venter din guide med et Asiatours-skilt, og du vil med det samme mærke den varme srilankanske gæstfrihed.

Fra lufthavnen kører du mod Sigiriya. Læn dig tilbage og nyd de mange nye indtryk, der suser forbi vinduet.

Køretid: ca. 4,5 time

Dag 3: Sigiriya – udflugt til Løveklippen

Kong Kashyapa flyttede i år 477 fra Anuradhapura til Sigiriya og gjorde stedet til hovedstad grundet den strategiske beliggenhed. Kongen byggede et enormt palads med omkringliggende haveanlæg og store vandbassiner og skulpturer. Indgangen til paladset var en gigantisk løve – heraf navnet løveklippen. I dag er det dog kun de enorme løvepoter, der er tilbage.

Efter kun 20 år som kongesæde og hovedstad blev Sigiriya omdannet til et buddhistisk kloster.

Efter morgenmaden er det din tur til at opleve Løveklippen i Sigiriya. Den næsten 200 meter høje klippe rejser sig dramatisk i landskabet og kan på afstand kan virke lidt urealistisk at skulle bestige. Det er en hård tur til toppen, men tag turen i dit eget tempo. Belønningen er stor, når du kommer derop og oplever de gamle ruiner og den fantastiske udsigt over det grønne landskab med jungle og bjerge.

På vej mod toppen oplever du også smukke velbevarede freskomalerier, som har været beskyttet inde i en lille hule.
Hvis du synes, turen bliver for anstrengende kan du vælge at stoppe ved Løvens poter, som er lidt over halvvejs oppe. Poterne vidner om en storslået indgang til paladset på toppen. Husk vand til turen.

(Det tager ca. 2 timer at gå op og ned fra klippen + den tid, du bruger på toppen).

Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 4: Sigiriya på egen hånd
Dag 5: Sigiriya – grottetemplerne i Dambulla – Krydderihave i Matale - Kandy

Efter morgenmaden går turen mod Kandy med to spændende stop undervejs.

Nær Sigiriya ligger den større by Dambulla. En stor guldfarvet Buddha viser vejen til det gyldne tempel. Men det er faktisk grotterne bag ved det gyldne tempel, der er mest interessante. Her gemmer sig fem grottetempler med strålende vægmalerier og 157 buddhastatuer. Turen derop går ad stejle trapper, men er på alle måder kræfterne værd. Pilgrimme er valfartet til disse huler siden kong Valagamba søgte tilflugt her for mere end 2000 år siden, og Dambulla er stadig et vigtigt pilgrimsmål for øens buddhister.
Grottetemplerne i Dambulla er på UNESCOs verdensarvsliste.

Herfra går turen videre mod Matale, som er kendt for sine mange krydderihaver. Du får en spændende introduktion til eksotiske krydderier og helbredende urter og disses medicinske virkning, som har en meget stor betydning i Sri Lanka. Inden du forlader Matale, har du mulighed for at købe urtete, olier og krydderier, så du kan afprøve deres virkning på egen krop.

Du ankommer til Kandy sidst på eftermiddagen.

Køretid: ca. 3 timer

Dag 6: Besøg på tefabrik og -plantage – Tandens Tempel i Kandy

Kandy blev bygget i år 1798 af den sidste konge, Sri Wickrama Rajasinghe. Byen ligger utrolig smukt ved den kunstige sø af samme navn og er omgivet af bjerge og teplantager i 500 meters højde. Hvor end i byen du befinder dig, kan du se den 26 meter høje buddhastatue over Bahirawakanda templet, som ligger ca. 1 km fra byens centrum. Udsigten herfra er fantastisk, og du kan spotte det hellige Tandens Tempel, som ligger ved søens bred.

Kandy er kendt som byen, der holdt fast i sin frihed længe efter resten af øen kom under kolonistyre. Byen har formået at bevare sine unikke traditioner og kultur, som den dag i dag lever gennem musik, dans og arkitektur.

I dag skal du besøge en tefabrik og den dertilhørende plantage samt Tandens Tempel i Kandy. Efter morgenmaden bliver du hentet af din chauffør/guide, der tager dig med til Giramama tefabrikken. Her ser du hele fremstillingsprocessen fra bladene bliver plukket i plantagen, til den færdige te står dampende i kruset. Sri Lanka er verdensberømt for sin te-produktion.

Efter besøget på tefabrikken har du mulighed for at tilkøbe en tur til Kandys botaniske have. Se mere nedenfor.

Om eftermiddagen skal du opleve en af Sri Lankas mest hellige steder ”Dalada Maligawa”, også kendt som Tandens Tempel. Templet indeholder Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske levn, nemlig Buddhas ene hjørnetand. Det siges, at tanden i 1590 blev smuglet til Sri Lanka i en prinsesses hår og den opbevares nu i et guldskrin, hvor et væld af lotusblomster ligger foran. Tre gange om dagen udføres en religiøs ceremoni, hvilket er en meget spændende oplevelse. Her kan du opleve de mange troende buddhister i deres flotte tøj og endda selv deltage, hvis du vil.  Skrinet åbnes kun én gang om året, hvilket får pilgrimme til at valfarte til templet for at få et glimt af tanden. Dette sker ved det årlige og kæmpestore optog, Esala Perahara i juli og august, hvor man kan opleve de mange dygtige dansere og elefanter, som er pyntet med overdådige klæder.
Komplekset huser flere spændende templer og museer, og din guide vil give dig en spændende indsigt i templets betydning.

Efter besøget i Tandens Tempel har du mulighed for at tilkøbe en tur til et kulturelt danseshow, som Kandy er meget kendt for. Se mere nedenfor.

Dag 7: Kandy på egen hånd

Du har dagen på egen hånd i Kandy. Du kan gå på opdagelse i byens travle gader, hvor du vil møde mange smukke koloniale bygninger. Er du til smykker og perler, er byen kendt for sine mange juvelerforretninger. Du kan også tilkøbe en spændende udflugt.

Dag 8: Kandy – togtur fra Nanu Oya til Haputale

Så er det blevet tid til at tage afsked med Kandy, og turen går med bil til Nanu Oya togstationen, som ligger ved byen Nuwara Eliya. Her står du på toget og tager på en smuk togtur igennem Sri Lankas højland med grønne bjerge og snorlige teplantager på begge sider.

Du ankommer til den hyggelige by Haputale om eftermiddagen, og her venter din chauffør/guide på dig og kører dig til hotellet.

Køretid: ca. 2 timer

Tog: ca. 1 ½ time

Dag 9: Haputale – Kataragama – Yala

I Haputale kan du komme helt ned i gear. Nyd den friske luft og de smukke omgivelser med teplantager og vandfald. På en klar dag kan man se helt til kysten.

Over middag kører du fra bjergene og de snoede veje mod Yala. På vejen besøger du et af de helligste pilgrimssteder i Sri Lanka; Kataragama. Her valfarter 1000vis af både hinduer, buddhister og muslimer til hvert år for at vise deres respekt, meditere og bede til deres guder.

Det siges, at Buddha mediterede ved Kirivehera stupaen i Kataragama på sit 3. og sidste besøg i Sri Lanka.

Du ankommer til dit hotel sent om eftermiddagen.

Køretid: ca. 4 timer

Dag 10: Safari i Yala Nationalpark

Du har formiddagen til at slappe af. og om eftermiddagen venter der dig endnu et stort højdepunkt på denne rejse, nemlig en safaritur i Yala Nationalpark.

Yala Nationalpark er Sri Lankas ældste nationalpark og den næststørste på 978,8 km². Parken er hjem for mere end 215 forskellige fuglearter og 44 forskellige slags pattedyr. Du kan være heldige at se både elefanter, hjorte, krokodiller, vildsvin, bøfler, aber og leoparder.

Yala er et af de steder med flest leoparder i Sri Lanka, men der er dog ingen garanti for at se dem. De gemmer sig ofte i buskadset og er svære at få øje på. Men du har en dygtig guide med til at hjælpe med at spotte dyrene og fortælle om parkens imponerende plante- og dyreliv.

Bemærk: Yala Nationalpark lukker nogle gange ned for nogle områder af parken, eller hele parken i perioden september-oktober. Skal du besøge Sri Lanka i denne periode, så vær opmærksom på at din safari i Yala kan blive erstattet med en safari i Udawalawe Nationalpark i stedet.

Dag 11: Yala – lufthavnen – hjemrejsen starter

Fra Yala går turen mod lufthavnen i Colombo. Herfra flyver du mod Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Du har mulighed for at forlænge denne rejse med et strandophold ved én af Sri Lankas smukke strande. Se mere nedenfor.

Køretid: ca. 6,5 time

Dag 12: Ankomst til Danmark

Du lander i Danmark efter en oplevelsesrig rejse.

Forlæng din rejse

Badeferieforlængelse i Negombo, 3 nætter

Pris:
Pr. person i dobbeltværelse: + 3.015 kr.
Pr. barn u/12 år: + 1.730 kr.
Enkeltværelsestillæg: + 2.050 kr.

Vi kan varmt anbefale at afslutte rejsen i Sri Lanka med en badeferieforlængelse. I perioden fra december – marts er det bedst at besøge Sri Lankas syd- og vestkyst, og netop på vestkysten ligger feriebyen Negombo, blot ca. 30 minutter fra Sri Lankas internationale lufthavn.

Negombo er kendt for sin brede gyldne sandstrand og sin hyggelige feriestemning. Det er en alsidig ferieby, hvor du har alle muligheder for at slappe af og nyde dine sidste dage i Sri Lanka med en god bog ved poolen eller på den smukke sandstrand.

Negombo har et stort udvalg af hoteller, restauranter og butikker, og så er der et godt mix af turister og lokalt liv.

Badeferieforlængelse i Hikkaduwa, 3 nætter

Pris:
Pr. person i dobbeltværelse: + 2.835 kr.
Pr. barn u/12 år: + 2.560 kr.
Enkeltværelsestillæg: + 1.815 kr.

Opholdet inkluderer halvpension.

Vi kan varmt anbefale at afslutte rejsen i Sri Lanka med en badeferieforlængelse. Perioden fra december – marts er det bedste tidspunkt at besøge det sydvestlige Sri Lanka, hvor du finder feriebyen Hikkaduwa.

Hikkaduwa blev sat på det internationale verdenskort allerede i 1970’erne og er en af Sri Lankas første feriebyer. I Hikkaduwa finder du masser af hoteller, restauranter, souvenirbutikker og turoperatører, der arrangerer ture både over og under vandet. Ud for Hikkaduwa ligger et stort koralrev, hvor du kan snorkle og dykke med masser af flotte fisk og skildpadder.

Hikkaduwa er en populær feriedestination og med rette, for byen har, trods stigende popularitet, formået at bibeholde sin hyggelige og afslappede stemning.

Badeferieforlængelse i Passikudah, 4 nætter

Pris:
Pr. person i dobbeltværelse: + 4.405 kr.
Pr. barn u/12 år: + 3.670 kr.
Enkeltværelsestillæg: + 2.420 kr.

Vi kan varmt anbefale at afslutte rejsen i Sri Lanka med en badeferieforlængelse. Perioden fra maj – september er det bedste tidspunkt at besøge Passikudah, som ligger på Sri Lankas østkyst.

Den lille kystby har en af verdens længste badevenlige strande. Det er muligt at gå mere end 1 km ud i havet, uden at det bliver dybt. Bugten ved Passikudah er beskyttet af et rev, som gør det til et af øens sikreste steder at bade. Det er også et godt sted at snorkle og se flotte farverige fisk og smukke koraller.

Passikudah er berømt for sin maleriske skønhed med palmer, blødt gyldent sandt og krystalklart vand. Her kan du nyde dine sidste feriedage i paradisiske omgivelser.

Bemærk at du på denne forlængelse til Passikudah overnatter 3 nætter i Passikudah og 1 nat i Negombo.

Badeferieforlængelse til Maldiverne, 4 nætter

Pris:
Pr. person i dobbeltværelse: + 11.950 kr.
Pr. barn u/12 år:  + 6.530 kr.
Enkeltværelsestillæg: + 4.550 kr.

Opholdet er inklusiv helpension og er baseret på en superior bungalow med plads til 3 voksne eller 2 voksne og 1 barn.

Maldiverne ligger i Det Indiske Ocean sydvest for Sri Lanka og strækker sig 820 km fra nord til syd og 120 km fra øst til vest. Landet er Asiens mindste og består af 1.190 små koraløer, der er inddelt i en ring af 26 mindre ø-grupper, kaldet atoller. Øerne er omgivet af dybblåt hav og turkisfarvede laguner, som ligger beskyttet af uspolerede koralrev.

Maldiverne er det lavest liggende land i verden med en gennemsnitshøjde over havets overflade på 1,5 meter.

Kun 202 af øerne er beboede, mens 87 øer er udlagt til turisme.

I 2018 satte Maldiverne rekord i antallet af turister, og det er ikke så svært at forstå, for Maldiverne er det rene paradis. Her er dejlige bungalows på strandene, villaer bygget på pæle i det turkisfarvede vand, en gennemsnitstemperatur på 30 grader året rundt, 10 solskinstimer om dagen, kridhvide sandstrande hvor kokospalmerne svajer i den lette brise og krystalklart vand.

Farverne på Maldiverne er så stærke og intense, at du ikke behøver diverse filtre på dine billeder – det ligner et postkort af bedste kvalitet!

De fleste hoteller på Maldiverne tilbyder forskellige vandsportsaktiviteter og udflugtsmuligheder som bl.a. solnedgangscruise hvor der er mulighed for at se delfiner, ø-hop, romantisk picnic på en sandbanke samt snorkel- og dykkerture. Maldiverne er nemlig dykkernes og snorklerne paradis for her findes nogle af verdens smukkeste rev fyldt med farverige koraller og fisk – og måske er du heldig at finde Nemo. Du kan også opleve små revhajer, rokker og skildpadder.

Om aftenen kan du gå en tur langs stranden og nyde den smukke solnedgang.

Hvorfor ikke gøre en drøm til virkelighed? Tag med os til Maldiverne hvor der er ro, afslapning og verdens bedste bounty-strande.

Du bor på det prisvindende resort Summer Island.

Bemærk: Priserne er ikke gyldige over jul og nytår. Forhør os om prisen, hvis du skal rejse i denne periode.

Maldiverne med børn, 5 nætter

Pris:
Pr. person i dobbeltværelse: + 13.660 kr.
Pr. barn u/12 år: + 4.500 kr.
Enkeltværelsestillæg: + 3.530 kr.

Opholdet er inklusiv helpension og baseret på et deluxe værelse med plads til 2 voksne + 2 børn. 

Maldiverne ligger i Det Indiske Ocean sydvest for Sri Lanka og strækker sig 820 km fra nord til syd og 120 km fra øst til vest. Landet er Asiens mindste og består af 1.190 små koraløer, der er inddelt i en ring af 26 mindre ø-grupper, kaldet atoller. Øerne er omgivet af dybblåt hav og turkisfarvede laguner, som ligger beskyttet af uspolerede koralrev.

Maldiverne er det lavest liggende land i verden med en gennemsnitshøjde over havets overflade på 1,5 meter.

Kun 202 af øerne er beboede, mens 87 øer er udlagt til turisme.

I 2017 satte Maldiverne rekord i antallet af turister, og det er ikke så svært at forstå, for Maldiverne er det rene paradis. Her er dejlige bungalows på strandene, villaer bygget på pæle i det turkisfarvede vand, en gennemsnitstemperatur på 30 grader året rundt, 10 solskinstimer om dagen, kridhvide sandstrande hvor kokospalmerne svajer i den lette brise og krystalklart vand.

Farverne på Maldiverne er så stærke og intense, at du ikke behøver diverse filtre på dine billeder – det ligner et postkort af bedste kvalitet!

Bandos Island Resort tilbyder børneklub og en række sjove aktiviteter for både store og små. Der tilbydes også spændende udflugter som bl.a. solnedgangscruise, hvor der er mulighed for at se delfiner samt snorkel- og dykkerture. Maldiverne er nemlig dykkernes og snorklerne paradis, for her findes nogle af verdens smukkeste rev fyldt med koraller og fisk i alle regnbuens farver – måske er I heldige at finde Nemo.

Om aftenen kan I gå en tur langs stranden og nyde den smukke solnedgang eller tage et smut forbi aktivitetshuset Clubhouse, hvor I kan spille spil og bordtennis.

Hvorfor ikke gøre en drøm til virkelighed? Tag med til Maldiverne, hvor I finder verdens smukkeste bounty-strande og aktiviteter for hele familien.

Badeferieforlængelse i Mirissa, 3 nætter

Pris:
Pr. person i dobbeltværelse: + 2.110 kr
Pr. barn u/12 år: + 1.600 kr.
Enkeltværelsestillæg: + 1.040 kr.

Opholdet inkluderer halvpension.

Vi kan varmt anbefale at afslutte rejsen i Sri Lanka med en badeferieforlængelse. I perioden fra december – marts er det bedst at besøge Sri Lankas syd- og vestkyst, og her på Sri Lankas sydkyst ligger den lille ferieby Mirissa.

Mirissa er rigtig kommet på verdenskortet, efter man opdagede, at ikke mindre end 26 forskellige hvalarter passerer farvandet ganske tæt på byen i sæsonen oktober – april. Bl.a. den største hval af dem alle; blåhvalen.

Men Mirissa er ikke kun hvaler. Den lille hyggelige ferieby har en fantastisk sandstrand, som er omgivet af svajende palmer, og det er svært ikke at blive lidt forelsket i dette sted. Det er et perfekt sted at afslutte sin Sri Lanka rejse.

Enkeltværelsestillæg 2.850 kr.
Rabat ved større grupper
Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Kontakt rejsekonsulent Trine Kjær

Skriv til:
info@asiatours.dk

Ring til:
70 505 505

Åbningstider:
Hverdage fra kl. 9 - 16

Hvorfor rejse med Asiatours?
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af asiatiske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Asiatours.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.