Tlf. 70 505 505 | Snak med en Asien-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomePraktisk InfoVietnam

Praktisk information om Vietnam

1. Klima i Vietnam

klima-vietnam

Vietnam er et langstrakt land og derfor varierer klimaet, efter hvor du er. Generelt er vejret uforudsigeligt, og derfor er det en god idé altid at have en paraply eller en regnjakke med.

Nordvietnam (Hanoi til Sapa/Mai Chau)
Hanoi: Tørtiden er ca. fra november – april og det er her temperaturerne er lavest. Regntiden er ca. fra maj – oktober og her ligger temperaturen mellem 25 og 30 grader.

Centralvietnam
Da Nang og Hoi An: Tørtiden er ca. fra marts til august. Det bliver meget varmt i månederne maj – august. Regntiden er ca. fra september – februar; der falder mest regn i perioden september – december. Februar – april er den mest behagelige årstid at besøge området på, men der kommer alligevel flest turister til området i december – januar, hvor mange holder ferie.

Nha Trang: Tørtiden er lang ca. fra januar – august. Det bliver meget varmt i månederne juli – august. Regntiden er ca. fra september – december, hvor området får masser af regn. Februar – april er den mest behagelige årstid at besøge området, hvor temperaturen ligger omkring 25-30 grader og der er mindst nedbør.

Bemærk at der er mulighed for tyfoner i området i perioden september – december. 

Sydvietnam
Ho Chi Minh City og Phan Thiet: Tørtiden er ca. fra november til april. Regntiden er ca. fra maj – oktober. Temperaturen er stabil hele året og ligger mellem 25 og 30 grader.
Bemærk at der er mulighed for tyfoner i området i perioden juni – oktober.

Phu Quoc: Tørtiden er ca. fra november til april. De varmeste måneder er april – maj med op til 35 grader. Regntiden er ca. fra maj – oktober, hvor der falder mest regn i perioden juli – september.Bemærk at der er mulighed for tyfoner i området i perioden juli – september.

2. Rejseform

Udflugter og transfers foregår i mindre internationale grupper med engelsktalende guider.

3. Hvornår rejser man til Vietnam?

Man kan rejse til Vietnam året rundt, men, men!! Vietnam strækker sig over 1650 km og 2 klimabælter fra nord til syd. Derfor er der ikke et entydigt svar på spørgsmålet om bedste rejsetidspunkt til Vietnam.

Den bedste rejsetid i det nordlige Vietnam er forår/sommer fra april til juni samt efterårsmånederne fra september til november/december. Juli og august er meget varme og det er her der falder mest regn. Fra december til marts kan der være køligt og fugtigt. I Centralvietnam er juli og august meget varme, september samt februar til maj er rigtig dejlige, mens der er regntid (tyfon-sæson) fra oktober til januar dog stadig med gode høje temperaturer. I det sydlige Vietnam er der regntid fra maj til oktober/november med heftige tropiske regnskyl typisk om aftenen. Det bedste tid at rejse i Sydvietnam er fra november til april, hvor temperaturerne er behagelige og fugtigheden er lav.

4. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Asiatours.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.

Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

5. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores hjemmeside under fanen forsikring kan du få al den information, som du har brug for.

Klik her for at gå til vores side om forsikring.

6. Sprog

I Vietnam er sproget vietnamesisk, men som turist er det ikke noget problem at klare sig på engelsk.

7. Vaccinationer

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær især opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet asiatisk land, hvor der er gul feber.

Nogle lande har krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. Så husk at medbringe dit vaccinationsbevis i disse tilfælde.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Asiatours.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

8. Visum

Som dansk statsborger skal du være i besiddelse af et gyldigt, dansk pas. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra indrejsedato.

Som dansk statsborger skal du ikke have visum til Vietnam, hvis besøget har en varighed på højst 15 dage. Det vil sige, hvis du fx indrejser den 1. august skal du senest forlade Vietnam den 15. august.

Visumfritagelse er betinget af følgende:

• Ophold af højst 15 dages/14 nætters varighed.
• Den rejsende skal have et dansk pas, der er gyldigt minimum 6 måneder fra indrejsedatoen.
• Gyldig returbillet/dokumentation for udrejse inden for de 15 dage/14 nætter fra indrejsedatoen.

Vær opmærksom på, at der skal være gået minimum 30 dage siden udrejsen fra et visumfrit ophold, inden du igen kan rejse ind i Vietnam på et visumfrit ophold.

Varer din rejse mere end 15 dage skal du som dansk statsborger søge om visum til Vietnam, det såkaldte e-visum, som gælder ved ophold og rejser i op til 30 dage.

Ansøgningen skal behandles gennem den officielle side e-visum Vietnam, hvor du skal uploade et billede af dit pas samt et pasbillede (max 1024 KB). Du skal derudover udfylde en række personlige oplysninger samt din adresse i Vietnam. Her foreslår vi, at du skriver adressen på det første hotel du kommer til samt hvilken by det ligger i. Navnet på hotellet vil fremgå af din bekræftelse.

Prisen for e-visum er 25 USD, som betales online i forbindelse med ansøgningen, så hav dit kreditkort ved hånden, inden du går i gang. Du modtager herefter en bekræftelse på din ansøgning via mail. I denne mail står der også en unik registreringskode markeret med fed (20 tegn).

Svaret på selve dit e-visum modtager du efter 3 arbejdsdage og du skal tjekke svaret på følgende link: Svar på e-visum. Her skal du logge ind med registreringskoden du modtog i bekræftelsesmailen samt din e-mailadresse og fødselsdato. Dit e-visum skal printes og medbringes sammen med dit pas, som vises ved ankomst til Vietnam.

Vi anbefaler, at du søger visum i god tid.

Har du spørgsmål til dit visum anbefaler vi, at du kontakter den vietnamesiske ambassade:

Embassy of the Socialist Republic of Vietnam
Bernstorffsvej 30C
2900 Hellerup
Danmark

Telefon: 39 18 39 32
E-mail: embvndk@hotmail.com

Reglerne om visum kan tjekkes på udenrigsministeriets hjemmeside.

9. Valuta

Den vietnamesiske valuta hedder dong (VND). Det er en beskyttet valuta; det betyder, at den ikke købes på forhånd, og at du først kan veksle i Vietnam.  På www.valutakurser.dk kan du altid se den nøjagtige kurs fra både amerikanske dollars og danske kroner. Vi anbefaler, at du medbringer nogle amerikanske dollars i kontanter, som du ved ankomsten kan veksle på et officielt vekselkontor.  Desuden er amerikanske dollars bredt accepteret i forretninger og supermarkeder i større byer. Gængse kreditkort som Visa og Mastercard bliver mere og mere almindelige, ligesom kontantautomater (ATM) har vundet indpas i større byer. Kreditkort kan typisk også bruges på hoteller, mange restauranter og butikker. Igen gælder det dog, at jo længere man kommer ud på landet, desto sværere kan det være at bruge kreditkort.

10. Prisniveau

Generelt er der et lavt prisniveau i Vietnam. Nedenstående guide er for byerne. Typisk er priserne lavere på landet, og udvalget er mindre.

 • Mad:
  – Mad fra gadekøkkener fra 10.000 VND
  – Restaurant med vestlig mad fra 100.000 VND
  – Restaurant med vietnamesisk mad fra 40.000 – 100.000 VND
 • Drikkevarer:
  – Sodavand 8.000 – 15.000 VND
  – Øl 8.000 – 20.000 VND
  – Juice 30.000 VND
  – Vand: 10.000 VND
  – Spiritus og drinks fra 60.000 VND
 • Øvrige varer:
  – Shorts/t-shirts 80.000 – 200.000 VND (husk altid at prutte om prisen, når du køber tøj)
  – DVD’er 15.000 – 30.000 VND
  – SIM kort op til 50.000 VND
  – Billig telefon 200.000 – 300.000 VND
11. Drikkepenge

Drikkepenge er velset, men det er op til dig, om du vil give drikkepenge, og du kan give så meget eller så lidt som du vil. Nedenstående er et vejledende niveau:

 • Piccolo: 1 – 2 USD pr. værelse
 • Stuepige: 1 USD pr. dag
 • Guider: 5 – 10 USD pr. dag pr. person afhængig af den leverede service
 • Chauffører: 2 – 5 USD pr. dag pr. person afhængig af den leverede service
 • Restauranter: i moderne restauranter er drikkepenge nogle gange inkluderet i prisen , og derfor er der ikke grund til at lægge yderligere. I lokale restauranter forventes drikkepenge ikke, men du kan lægge nogle småmønter på bordet når du går.

Vores drikkepenge guideline er i USD, men drikkepengene afregnes i den lokale valuta på destinationen.

12. Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Vietnam varierer om det er sommer- eller vintertid i Danmark.
Ved sommertid:  +5 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 17 i Vietnam.
Ved vintertid: +6  timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 18. i Vietnam.

13. Elektricitet

Vietnam har ikke standardiseret strøm eller stik. Derfor kan du opleve alt fra 110 til 230 volt. Stikkene kan både være 2 og 3 benene, runde og flade afhængigt af, hvor du er. Derfor skal du sørge for at have en adapter med på rejsen, hvis du har brug for at oplade kamera, telefon eller bærbar.

14. Telefon og internet

Den internationale landekode for Vietnam er +84. Det kan være dyrt at ringe hjem fra eller modtage opkald i Vietnam, tjek evt. med dit eget mobilselskab mht. dækning og priser for opkald.
Der findes internetcaféer i de større byer, og der er wifi på de fleste hoteller.

15. Sikkerhed

Vietnam er generelt et meget sikkert land at rejse i. Kriminalitet over for turister begrænser sig generelt til lommetyveri, og kan undgås med almindelig omtanke og fornuft. Undgå at fremvise dyre smykker og store kontantbeløb. Følg altid guidens råd og vejledning omkring sikkerhed, og der vil ikke være nogen fare.

16. Mad og drikke

Vietnamesisk mad dufter godt, er velsmagende, sundt og influeret af det franske, thailandske, kinesiske og til dels det indiske køkken. Den mest populære ret hedder ”pho”og bliver ofte kaldt ”landets sjæl”. Det er ganske enkelt en nuddelsuppe, der spises hver dag, typisk til morgenmad. Den fås i de fleste restauranter og gadekøkkener. Vær ikke bange for at prøve gadekøkkener, her venter ofte fantastiske madoplevelser. Prøv fx:

 • Nem ran eller cha gio (stegte forårsruller, forskelligt indhold)
 • Banh chung (rismelskage typisk dampet i bananblade)
 • Gio lua (mager svinekødspaté)
 • Banh cuon (dampede forårsruller af rismel)
 • Banh my (flutes med paté eller æg)
 • Mi voi thit bo/ga (nudler med oksekød eller kylling)

Drik altid kun vand fra flaske. Flaskevand er billigt og fås overalt. Drik aldrig vand fra vandhaner.

17. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

 

18. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

19. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

20. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Vi anbefaler, at du foretager sædereservation på flyet. Mange flyselskaber tilbyder også opgradering af reserverede billetter til pladser med ekstra plads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside. De fleste selskaber har et punkt på menuen, der hedder ”manage my booking”.  Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for sædereservation, så du skal have dit kreditkort/betalingskort klar, når du går i gang.

Desværre er der ikke ens regler for, hvornår der åbnes for sædereservation. Vi anbefaler, at du så tidligt som muligt prøver at foretage en sædereservation, og du vil så der få at vide, hvornår du kan foretage sædereservation, hvis det ikke kan ske med det samme. Det er meget almindeligt, at der først åbnes for sædereservation mellem 72 og 24 timer før afrejse.

21. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Vietnam, derfor kan det variere, hvor meget og hvor mange kg du må medbringe i både indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil. Hvis din rejse involverer en indenrigsstrækning i Vietnam, kan du maksimalt medbringe 20 kg.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en trøje eller vindjakke med i håndbagagen.

22. Transfers til og fra lufthavne

Ved ankomst til de forskellige lufthavne i Vietnam bliver du hentet af vores lokale repræsentant, som vil stå med et skilt med jeres navne på i ankomsthallen. Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen. I vil få oplyst afhentningstidspunkt ved ankomst til Vietnam.

23. Etikette og kulturelle forskelle

At opleve forskelle i kultur og etikette er en af fornøjelserne ved at rejse, og det er vigtigt at respektere disse forskelle. På dansk siger vi ”skik følge eller land fly”, og derfor ønsker vi herunder at give dig nogle tips og råd, der vil bidrage til en endnu bedre oplevelse af Vietnam.

 • Undgå at vise vrede. At vise frustrationer eller vrede ved at råbe eller være ubehøvlet er ekstremt uhøfligt og nedladende og fører ikke til noget godt.
 • Undgå at pege med fingre, det opfattes stødende og nedladende. Brug i stedet hele hånden.
 • Undlad at vise kærtegn offentligt, fx at holde om hinanden eller at kysse, det opfattes stødende. Det er ekstremt sjældent at se par gå hånd i hånd.
 • Undgå korte shorts, lårkorte nederdele og tank tops, især ved templer og kirker, og ude på landet, hvor kun få turister færdes.
 • Tag altid skoene af, når du går ind i et privat hjem eller i et tempel.
 • Undgå nøgenbadning og nøgensolbadning fuldstændigt, det regnes for fuldstændig uanstændigt – også på stranden.
 • Tag hatten af, når du går ind i et tempel eller du henvender dig til ældre eller til øvrighedspersoner, herunder munke.
 • Undlad at røre børns hoveder, det regnes for at bringe uheld (vietnamesere rører skuldre og arme i stedet)
 • Undgå at stikke/efterlade spisepinde i risskålen, læg dem ved siden af. Hvis de efterlades strittende i risskålen minder de om røgelsespinde, som man tænder i templerne til ære for afdøde.
 • Brug altid enten begge hænder eller højre hånd, når du rækker noget til andre eller du modtager noget fra andre. Brug aldrig kun venstre hånd.
24. Donationer og gaver

Der er fattigdom i visse områder af Vietnam, og derfor har vores lokale samarbejdspartner givet os nedenstående retningslinjer i forhold til donationer og gaver.

 • Giv ALDRIG penge til tiggere, især ikke til børn. Hvis du giver penge til tiggere, forstærker det indtrykket af, at tiggeri er en acceptabel levevej. Hvis børn får penge ved at tigge, vil forældrene hellere sende dem på gaden for at tigge frem for at sende dem i skole.
 • Undtagelsen er handicappede og gamle menneske, dem må man godt give en skilling
 • Giv ALDRIG slik til børn i de landsbyer du besøger på rejsen
 • Lad være med at tro, at du skal give materielle ting. Oftest er det bedst at dele din tid, dele ud af dine smil og indbyde til venskab.
25. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at denne rejse generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

Hvorfor vælge os?
 • Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
70 505 505
info@asiatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Populære rejser
Vietnams højdepunkter
Vietnams højdepunkter
Magiske natur og kulturoplevelser.
 
Bali, Indonesien
Bali, Indonesien
Rundrejse på Bali, Gudernes ø.
 
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af asiatiske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.