• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideRejser til ØstenVietnamDet bedste af Vietnam
17 dage

Det bedste af Vietnam

Den store Vietnam-rejse fra nord til syd, hvor du får Vietnam helt under huden med det etniske Sapa og UNESCO-verdensarvstederne, der ligger som perler på en snor i Ha Long-bugten, Hue og Hoi An.

Vi støtter bæredygtig udvikling. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Det bedste af Vietnam Det bedste af Vietnam
17 dage

Det bedste af Vietnam

Den store Vietnam-rejse fra nord til syd, hvor du får Vietnam helt under huden med det etniske Sapa og UNESCO-verdensarvstederne, der ligger som perler på en snor i Ha Long-bugten, Hue og Hoi An.

Vi støtter bæredygtig udvikling. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Flyrejse fra Danmark til Hanoi
 • Flyrejse fra Ho Chi Minh City til Danmark
 • 2 indenrigsflyvninger i Vietnam: fra Hanoi til- Hué og fra Da Nang til Ho Chi Minh City
 • 11 nætter på 3-stjernede hoteller
 • 2 nætter i 4 køjes sovekupé på toget fra Hanoi til Lao Cai t/r
 • 1 nat på 4-stjernet minikrydstogtskib Emeraude
 • 14 x morgenmad (dag 3-16)
 • 4 x frokost (dag 3, 6, 14, 15)
 • 3 x middag (dag 6, 14, 15)
 • Lokal engelsktalende guide på transfers og udflugter
 • Kørsel i bil eller minibus med aircondition
 • Alle nævnte transfers og udflugter foregår i internationale grupper fra 1-14 personer og kun med Asiatours’ egne gæster
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

Omfattende udflugtspakke:

 • Byrundtur i Hanoi inkl. Litteraturens Tempel og Cyclo tur i det gamle kvarter
 • Halvdags guidet gåtur omkring Sapa
 • Overnatningskrydstogt i Ha Long Bugten
 • Byrundtur i Hué til Kejsergravene og Citadellet
 • Køretur over Han Van Passet
 • Heldagstur til Mekongdeltaet inkl. sejltur og besøg ved små lokale hjemmeindustrier
 • Entréer og afgifter til omtalte seværdigheder

Rejsen kort fortalt

Titlen siger egentlig det hele: Denne rejse indeholder det bedste af Vietnam, hvor du får Vietnams klassiske seværdigheder præsenteret af dygtige, lokale engelsktalende guider. Undervejs er der lagt tid ind på egen hånd, så du selv kan gå på opdagelse. Du starter i det rolige nord i den smukke hovedstad Hanoi, hvor du oplever kontrasterne mellem den moderne og den gamle bydel. Du besøger etniske bjergstammer helt mod nord tæt på grænsen til Kina. UNESCOs natur- og kulturarv kommer under huden på Ha Long Bugten og i Hoi Ans gamle gader, mens Hué præsenterer dig for det gamle kejserrige. Ho Chi Minh City er Vietnams økonomiske dynamo og kontrasten til Hanoi mærker du tydeligt. I Mekongdeltaet oplever du Vietnams frodige spisekammer, flydende markeder på vandsiden samt de grønne rismarker og frugtplantager på landsiden.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Den store rejse, hvor du får Vietnam ind under huden med store natur- og kulturoplevelser på UNESCO-verdensarvstederne i Hanoi, Ha Long-bugten, Hué og Hoi An
 • Nyd Sapa – det verdenskendte bjergområde, der er berømt for sin smukke natur med risterrasser, bjerge og etniske stammer i farvestrålende dragter
 • I kejserbyen Hue får du sejltur på Duftenes Flod og mærker historiens vingesus i det store citadel og de imponerende kongegrave
 • Du får mere tid og kommer dybere ind i det frodige Mekongdelta, som er Vietnams spisekammer med de mange flydende markeder

Vores priser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle transfers på destinationen
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Alle overnatninger
Se alle billeder
Billeder
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Flyrejse fra Danmark

Afrejse fra valgte lufthavn i Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst i Hanoi

Ved ankomst i Hanoi går du gennem immigration, hvorefter du samler din bagage op. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og du bliver kørt til dit hotel, hvor du bor den kommende nat. Efter ankomst er resten af dagen til fri disposition. Du kan slentre en tur i de små travle gader i det eksotiske gamle kvarter, og undervejs dvæle ved seværdigheder og byens mange fremmedartede lyde. Søen Hoan Kiem ligger tæt på, og en travetur rundt om den tager ca. en halv time og er forfriskende i skyggen af de mange store træer.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 3: Sightseeing i Hanoi - Nattog til Sapa

Efter morgenmad tjekker du ud og får din bagage opbevaret på hotellet. Herefter venter en spændende guidet sightseeingtur rundt til de største seværdigheder i Hanoi. Du besøger Ho Chi Minhs Mausoleum, der er skabt til ære for den store landsfader og republikken Vietnams første præsident, som boede og arbejdede størstedelen af sit liv i Hanoi. Vi gør opmærksom på, at Ho Chi Minhs Mausoleum er lukket alle mandage og fredage, og fuldstændig lukket i hele perioden fra begyndelsen af september til starten af december.

Efter en traditionel vietnamesisk frokost, venter et besøg ved det kejserlige citadel Thang Long, der gennem 13 århundreder var et politisk magtcenter, og i dag er anerkendt som verdens kulturarv af UNESCO.

Du besøger også Litteraturens Tempel som var Vietnams første universitet og kan dateres tilbage til år 1070. Her blev landets magtfulde embedsmænd, mandarinerne, uddannet i overensstemmelse med Confucius’ lære.

Endelig ser du også den ikoniske Long Bien Bro over Den Røde Flod og du får en halv times cyclo-tur gennem de smalle kaotiske gade og stræder i Det Gamle Kvarter.

Dagen rundes af med en kop vietnamesisk kaffe på en lokal café med udsigt over Hoan Kiem søen.

Sidst på dagen går turen retur til hotellet, hvor du henter din bagage. Guiden kører dig herefter til togstationen, hvorfra du tager nattoget til Lao Cai.

Nattoget afgår fra Hanoi kl. 20.00 og ankommer i Lao Cai kl. 06.05 næste morgen.

Dag 4: Ankomst til Lao Cai – Sapa – Vandretur i Moung Hua dalen – Besøg hos lokal hmong familie

Du ankommer i Lao Cai tidligt om morgenen. Her bliver du mødt af en guide, som vil køre dig resten af vejen til hotellet i den lille bjergby Sapa, hvor der venter en god morgenmad. Køreturen tager ca. 75 minutter og foregår via små veje og hårnålesving.

Dit værelse står allerede klar ved ankomst, så du kan få et bad og pakke ud i ro og mag.

Sapa er verdenskendt for sin smukke natur med græsgrønne og sirligt tilplantede risterrasser, bjerge og etniske bjergstammer i farverige klæder.

I eftermiddag bliver du hentet af guiden, og I kører til den lille landsby Ta Van, der ligger smukt i Muong Hua dalen. Her begynder en scenisk vandretur til landsbyen Lao Chai, som er beboet af minoritetsfolket sort hmong. Sørg for at tage komfortable og skridsikre sko på, da stierne kan være glatte i vådt vejr.

På vandreturen oplever du det lokale liv helt tæt på. Du kan bl.a. opleve mænd der bygger huse, kvinder der broderer og børn der leger eller er på vej hjem fra skole og som er et stort smil, når de ser dig.

Hmongerne er kendte for deres farverige klæder, og her i Lao Chai bliver du introduceret til batikken og får selv mulighed for at prøve kræfter med håndværket. Batikhåndværket har været truet af moderne fremstillingsformer, men lokale initiativer som dette i Lao Chai sikrer, at traditionerne føres videres og håndværket ikke går i glemmebogen.

Turen fortsætter op ad en stejl sti mellem risterrasserne, der er anlagt på bjergskråningerne. Her kan du opleve bønder, der går med sine okser og pløjer deres marker. Du ankommer til fru Moos hus. Fru Moo har aldrig lært engelsk i skolen, men taler sproget flydende. Hun bor med sin mand og børn og driver et homestay. Mens du hviler fødderne i et traditionelt urtefodbad, fortæller hun dig om livet her i bjergene. Selv om hun lever primitivt, er det svært ikke at blive lidt misundelig over hendes udsigt.

Efter et dejligt besøg hos fru Moo og hendes familie, går turen tilbage til Sapa.

Overnatning:
Dag 5: Sapa – Nattog til Hanoi

Dagen er til fri disposition. Du kan vælge en af vores tilkøbsture, tage på en vandretur i udkanten af byen eller udforske den lille bjergby på egen hånd.

Gennem byen løber hovedgaden, hvor butikker, restauranter og cafeer ligger som perler på en snor. Går du op for enden af vejen kommer du til den lokale plads, Quang Truong, hvor byens katolske kirke ligger. Her på pladsen mødes de lokale ofte for at hygge og spille bold. Quang Truong fungerer også som markedsplads, hvor de etniske stammefolk kommer for at sælge deres håndværk.

På klare dage er der herfra udsigt til Vietnams højeste bjerg, Fansipan, hvor toppen ofte er indhyllet i tåge eller skyer. Er vejret til det, kan du tage verdens højeste og længste kabelbane op til bjerget. Du vil få følelsen af at svæve gennem skyerne, mens du nyder den storslået udsigt over Muong Hua dalen og det smukke sceneri i Hoang Lien Nationalpark.

Om aftenen bliver du hentet og kørt til Lao Cai, hvorfra du skal med nattoget tilbage til Hanoi.

Nattoget afgår fra Lao Cai kl. 21.40 og ankommer i Hanoi kl. 05.30 næste morgen.

Dag 6: Ankomst i Hanoi - Ha Long Bugten

Du ankommer til Hanoi meget tidligt om morgenen og bliver modtaget på togstationen. Herfra bliver du kørt til et hotel, hvor der er mulighed for at slappe lidt af og få et bad. Efter morgenmaden går turen videre – denne gang mod Ha Long Bugten.

Ha Long Bugten er et af Vietnams mest særprægede naturområder. I bugten stikker hundredvis af grønklædte kalkstensklipper nærmest lodret op af havet, der over året farvemæssigt svinger fra dybt blåt til jadegrønt. Flere af øerne har store grotter. På den store Cat Ba ø ligger flere landsbyer, og på en del af de mindre øer ligger mindre fiskerlandsbyer.

For turister er Ha Long Bugten først og fremmest et vidunderligt naturområde helt i verdensklasse, mens det for vietnameserne er også forbundet med legender om drager og drama. Ha Long Bugten er ca. 1.500 km² stor og blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv i 1994.

Du skal på et minikrydstogt i Ha Long Bugten. Båden stævner ud mod de afsondrede øer i bugten, og du ser de smukke scenerier med havet og de helt fantastiske øer. Du kan opleve livet i en fiskerlandsby, eller måske har du mere lyst til en kajaktur. Du kan også vælge at slappe helt af og bare nyde livet og udsigten til øerne og de flydende fiskerlandsbyer, og måske snuppe en svømmetur i det turkisgrønne vand.

OBS! I tilfælde af dårligt vejr med storm forbeholder myndighederne i Vietnam sig ret til at lukke for sejlads i Ha Long Bugten af sikkerhedsmæssige hensyn. Dette sker få gange om året. I så tilfælde vil minikrydstogtet blive erstattet med hotelophold og en udflugt i Hanoi.

Dag 7: Ha Long Bugten – Hanoi - Hué

Start dagen med en forfriskende dukkert i Ha Long Bugtens klare, varme vand, eller måske har du blot lyst til at nyde solopgangen fra bådens pragtfulde soldæk. Morgenmaden serveres, mens båden stille påbegynder turen tilbage mod havn. Undervejs er der dog tid til et besøg ved en grotte med stalagmitter og stalaktitter. Når du er gået i land, går turen i bil tilbage til Hanoi, hvorfra du flyver til Hué. I Hué bliver du modtaget i lufthavnen og kørt til dit hotel.  Resten af dagen er til fri disposition.

Overnatning:
Dag 8: Byrundtur i Hué

Hue var Vietnams hovedstad fra år 1802 til 1945, og ruinerne fra byens royale fortid kan stadig opleves inden for citadellet og den kejserlige by. I dag besøger du citadellet, der blev opbygget i begyndelsen af 1800-tallet og er skabt med Den Forbudte By i Beijing som forbillede. Under Indokina-krigen og senere Vietnam-krigen blev mange af bygningerne beskadiget af bomber, men nu er området ved at blive bragt tilbage til fordums storhed ved hjælp af donationer fra UNESCO. Sightseeingturen omfatter også besøg ved de imponerende kejsergrave, og rundes af med en sejltur på Duftenes Flod. Formiddagen er til fri disposition.

Dag 9: Hué – Hoi An

I formiddag kører du den smukke tur fra Hué til Hoi An. Ruten følger kysten en del af vejen og passerer over Truong Son bjergene gennem det verdensberømte Hai Van Pas, der også kaldes ”passet i skyerne”. Du ankommer til Hoi An først på eftermiddagen.

Hoi An er en kæmpe oplevelse og man kan ikke andet end at blive forelsket i byen. Hoi An er især kendt for sin charmerende arkitektur, imponerende silkeproduktion, fantastiske skræddere og sin gamle bydel, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Midt i den gamle bydel løber floden Thu Bon, som er et strålende eksempel på en international havn fra de europæiske og østasiatiske handelskompagniers storhedstid i det 16. til 18. århundrede.

Går man væk fra floden ender man i en labyrint af hyggelige og charmerende gader. Overalt kan du opleve, hvordan de tidligere kolonimagter hver især har sat deres præg på bydelen. Her bryder farverige lanterner, japanske huse, kinesiske templer og franske, gule købmandshuse bybilledet. Butikker, gadekøkkener, cafeer og restauranter ligger ligeledes som perler på en snor og her kan du få flere timer til at gå, mens du er koblet på bydelens gratis wi-fi.

At Hoi Ans gamle bydel er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, har naturligvis fået turister til at valfarte til. Selv om der er liv i gaderne, er der alligevel en skøn ro og bydelen har formået at bibeholde sin autenticitet og charme. Det hjælper også at biler, scootere og motorcykler er forment adgang.

Du har 3 nætter i denne vidunderlige perle, så der er tid nok til at nyde og udforske forskellige dele af byen.

Dag 10-11: Hoi An
Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh City

I dag bliver du hentet på hotellet og kørt i lufthavnen i Da Nang, hvorfra du flyver til Vietnams største by Ho Chi Minh City.

Ved ankomst i Ho Chi Minh City lufthavn bliver du mødt af en guide, som kører dig til hotellet, der ligger i distrikt 1. Distrikt 1 bliver stadig kaldt Saigon og regnes for indre by, mens distrikt 2-11 bliver kaldt Ho Chi Minh City.

Dagen er til fri disposition til at udforske byen på egen hånd eller du kan tilkøbe en af vores ekstra udflugter.

Det kan virke voldsomt at komme fra det rolige Hoi An til denne hektiske millionby, hvor der bor ca. 10 millioner mennesker og ca. ligeså mange scootere og motorcykler. Heldigvis bliver du belønnet med en utrolig spændende og moderne by. Dette ses bl.a. på byens bygninger, som er en god blanding af nyt og gammelt – her er moderne højhuse i glas og velbevarede kolonitidsbygninger.

Fra dit hotel har du ikke langt til det berømte marked Ben Tranh, moderne butikker og indkøbscentre samt byens mange seværdigheder som bl.a. Notre Dame katedralen, Det Gamle Posthus, Genforeningspaladset, Krigsmuseet, Operahuset og skyskraberen Saigon Skydeck, hvorfra du kan se ud over hele byen.

Dag 13: Ho Chi Minh City

Dagen er til fri disposition i Ho Chi Minh. Du kan vælge selv at tage på opdagelse i byen – snus rundt på de mange markeder eller spis dig igennem de mange lækre gadekøkkener.

Dag 14: Ho Chi Minh – Mekong Deltaet

Du bliver hentet på hotellet og kører mod syd, og snart ser du grønne rismarker. Klimaet her betyder, at bønderne kan plante og høste 3 afgrøder om året.

Inden du når Mekongdeltaet besøger du det lokale tempel, Cao Dai, som er hjemsted for en religion, der blander konfucianismen, buddhismen, taoismen og kristendommen.

Herefter ankommer du til den charmerende by Cai Be, der før i tiden var berømt for sine flydende markeder på selve Mekong. Mekongfloden løber 4.500 km gennem 6 lande fra sit udspring til deltaet ved kysten syd for Ho Chi Minh City. Deltaet er kendt som Vietnams spisekammer og er som tilnavnet antyder et ganske frodigt sted. Deltaet dækker et areal på knap 40.000 km². Hvor en stor del der er dækket af vand, afhænger af regnmængde og årstid.

I Cai Be går du ombord i en privat båd, der sejler dig rundt på deltaet. Undervejs kan du se de lokale fiske og sælge deres varer inde på land. Du kan også opleve lokale komme sejlende med vandmeloner, kokosnødder og ananas. Du sejler videre gennem de smalle kanaler mellem de grønne kokospalmer, også kaldet water coconut trees. Du ankommer til en lille rispapirproducent, hvor du ser, hvordan de laves helt fra bunden.

Dagen fortsætter med en gåtur rundt i landsbyen, hvor du får følelsen af det lokale liv. Du besøger en familie, der laver hustage af kokosblade og andre der væver alt fra tæpper til tasker og dækkeservietter.

Du går ombord i en sampan, som er en traditionel båd, og sejler videre på det charmerende delta, før du nyder en sen frokost i et lokalt hus. Du får også demonstreret, hvordan man laver en af de mest populære vietnamesiske specialiteter, banh xeo, som er en vietnamesisk pandekage typisk fyldt med grønt og friske krydderurter samt kød eller tigerrejer.

Efter frokosten ankommer du i Cai Be, hvorfra du kører godt 4 timer til Chau Doc. Her er du tæt på grænsen til Cambodia – og dybt inde i Mekong Deltaet.

Dag 15: Chau Doc – halvdagstur

Formiddagen er til fri disposition. Besøg det lokale marked eller nogle af byens templer, moskeer eller kirker. Chau Doc er en smeltedigel af forskellige kulturer, som lever i fred og fordragelighed på ved Mekongflodens bred.

Om eftermiddagen er der en bådtur på nogle af de mange kanaler gennem mangroveskove og forbi små landsbyer. Hold udkig efter fugle og flagermus og sug til dig af livet på deltaet. Måske kan du gøre en god handel hos en af de mange handlende, som sejler rundt på deltaet? Du besøger også en lokal khmer landsby og lægger vejen forbi det lokale tempel.

Dag 16: Chau Doc – Ho Chi Minh City - Afrejse

Det er tid til at sige farvel til deltaet. Turen går tilbage til Ho Chi Minh City – en køretur på godt 7 timer. Der er naturligvis masser af stops undervejs. I Ho Chi Minh City bliver du kørt direkte til lufthavnen, hvorfra hjemrejsen begynder.

Dag 17: Ankomst til Danmark

Du lander i Danmark efter en dejlig ferie.

Tillæg for enkeltværelse 3.290 kr.
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Hvorfor rejse med Asiatours?
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af asiatiske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.