• Tilfredse gæster siden 2006
  • Dedikerede rejseeksperter
  • Gennemtestede kvalitetsrejser
  • Omhyggeligt udvalgte guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistance på rejsen
  • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideNyheder & rejseartiklerHvornår er det bedst at besøge Bali?

Hvornår er det bedst at besøge Bali?

05 July, 2018
Vis alle indlæg

Ris

En rejse til Bali byder på fortryllende badestrande, fascinerende templer og smukke risterasser.

Men hvornår er det bedst at besøge Bali?

Herunder kan du læse mere om Balis vejr og klima, og få svar på, hvilket tidspunkt der er bedst for dig at besøge den populære ferieø.

NB: Guiden herunder er vejledende.

Balis klima

Tempel

Bali er en helårsdestination og kan besøges alle årets 12 måneder.

Bali er tæt på ækvator og ligger i det tropisk klimabælte.

Øen har ikke årstider, som vi kender det fra Danmark, men den har til gengæld to primærsæsoner: en regn- og en tørsæson.

  • Tørsæsonen ligger fra april til september.
  • Regnsæsonen ligger fra oktober til marts.

Gennemsnitstemperaturerne ligger mellem 26-29 grader året rundt. Temperaturen bliver køligere jo højere, du kommer op, og derfor er gennemsnitstemperaturen 18-24 grader i de bjergrige egne.

Overordnet set er bjergegnene (f.eks. omkring Ubud) altså koldere end kystområderne (f.eks. Seminyak, Sanur og Denpasar), og de får også mere regn end de lavtliggende egne.

Udover at være koldere og mere regnfuld er et stort areal af det centrale Bali belagt med en række aktive vulkaner. Bali ligger nemlig i et aktivt bælte, hvor der bl.a. er vulkaner, og hvor der kan forekomme jordskælv. Bæltet kaldes Stillehavets ildring. I efteråret 2017 var der eksempelvis et vulkanudbrud fra Agung-vulkanen, der med 3.142 m. er Balis højeste.

Balis tørsæson

Balis tørsæson ligger fra april til september.

Kendetegnene for tørperioden er lange solrige perioder og regn af og til, men ikke meget af den.

Temperaturerne er generelt koldere end i regnsæsonen, og luftfugtigheden er lavere, hvilket gør det til en behagelig tid at besøge øen.

Tørsæsonens måneder er den mest besøgte tid på Bali, men juleferien gør også, at december og starten af januar er et populært tidspunkt at besøge øen på.

Udendørsaktiviteter er fantastiske i dele af denne sæson, fordi der f.eks. er klart vejr og vand. Hvis du vil klatre op ad en vulkan, er det også i nogle af disse måneder, der er de allerbedste forhold til det.

Balis regnsæson

Balis regnsæson ligger fra oktober til marts.

På trods af, at regnsæsonen byder på et mere ustadigt vejr end i tørsæsonen, er det vigtigt at pointere, at Bali helt generelt er en feriedestination med dejligt vejr året rundt.

Regnsæsonen karakteriseres ved at have regnfulde perioder, men også en del solskinstimer. Ofte er der regn om natten og sol om dagen. Hvis det regner i løbet af dagen, kommer solen ofte efter et par timer.

Perioden byder også på varmt vejr og høj luftfugtighed, samt mere vind ved kysterne end i tørsæsonen. Vinden gør til gengæld, at surf-forholdene på østkysten er ideelle omkring december pga. vind fra vest.

Selvom det er regnsæson, er der stadig mulighed for mange aktiviteter. Dog kan du som hovedregel ikke trekke i højlandet og klatre på vulkaner i regnsæsonen.

Balis vejr måned for måned

Strand på Bali

Januar

Årets første måned er våd, fugtig og varm. Bali får i gennemsnit 300 mm. regn i januar, og måneden er derfor den vådeste i løbet af året. Regnen er dog tiltrængt pga. den høje luftfugtighed.

Kysterne får mindre regn end den centrale del af landet samt de bjergrige områder, og vejret er derfor meget egnsbestemt. Husk derfor at tjekke vejret, da der kan være sol nogle steder og regn andre.

NB: Selvom der kommer meget regn i regnsæsonen fra oktober til marts, falder regnen i de fleste måneder ofte om natten. Når regnen falder om dagen, er det ofte ovre i løbet af nogle timer eller med pauser.

Februar

Februar er på mange måder lidt en fortsættelse af januar, men der falder normaltvist lidt mindre regn.

Temperaturer når op mod 32 grader, og der er høj luftfugtighed. Selvom måneden er mere tør end januar, falder der omkring 280 mm. regn i februar. Men husk, at der stadig er masser af solskin.

Marts

I den første danske forårsmåned begynder regnen at aftage på Bali. Der er stadig skyet, men solen trænger mere og mere igennem skyerne.

Temperaturen ligger på mellem 23-27 grader, men luftfugtigheden er stadig høj. I bjergområderne er temperaturen noget lavere og kan falde ned til 15 grader. Marts er den sidste måned i regnsæsonen og betegnes derfor som forandringernes måned.

April

Den første tørsæsonsmåned er en rolig tid på Bal med færre besøgende.

Luftfugtigheden ligger på omkring 65%, dagene bliver mere klare, temperaturen er høj og kan nogle gange nå 33 grader. I gennemsnit falder der tilmed kun omkring 70 mm. regn., og april er, pga. vejret og de færre besøgende, en dejlig måned at besøge øen.

Maj

Maj byder på koldere vejr, og måske ligefrem koldt vejr, hvis du er fra Bali. Men som turist fra Danmark er det skønt.

Luftfugtigheden er i den lavere ende, termometret står på omkring 28 grader i gennemsnit og vejret er behageligt.

Juni

Juni er en af de måneder, hvor temperaturen er lavest på Bali. Men det er stadig varmt sammenlignet med det danske vejr.

Udover temperaturen er luftfugtigheden også i bund fra juni og frem mod oktober. Det føles som om solen skinner hele dagen fra en skyfri himmel. Juni er en behagelig måned at besøge Bali.

Juli

Juli er den blå himmels måned. Det er klart vejr, og måneden er perfekt til et væld af udendørsaktiviteter. Dyk i det smukke vand, klatr opad vulkaner eller få en aftendrink på stranden.

Juli er en populær måned med mange besøgende. Solen skinner fra en skyfri himmel, så smut en tur på stranden – men husk solcremen.

August

August er den tørreste måned i løbet af året, og der falder i gennemsnit 40 mm. regn.

Også denne måned er perfekt til udendørsaktiviteter, så hold dig ikke tilbage. Der kommer nemlig kun meget lidt – eller slet ingen – regn. De varme dage afløses af en tiltrængt brise i aftentimerne. Ligesom juli er august også populær.

September

September byder på sol, temperaturer på op mod 30-32 grader i gennemsnit og omkring 90 mm. regn, der falder i eftermiddag- eller aftentimerne.

Måneden er perfekt til lange stranddage. Der er igen lidt færre besøgende og solen skinner omkring ni timer. Derfor er måneden også perfekt til at have sjov på vandet.

Oktober

Når vi når til oktober, når vi også til regnsæsonen.

I løbet af måneden stiger luftfugtigheden og risikoen for regn øges. Der falder dog ofte kun lidt regn, og temperaturen ligger på 25-33 grader, hvilket gør oktober til én af årets varmeste måneder.

Selvom vi er i regnsæsonen, har den endnu ikke helt gjort sit indtog, og dagene er stadig med en smuk blå himmel.

November

Vejret i november er lidt lumsk, og det er vigtigt, at du både har solcreme og regntøj med.

Man begynder for alvor at kunne mærke, at det er regnsæson. Bygerne kommer og går, men heldigvis er de forholdsvis korte. Luftfugtigheden rammer de 80% i denne måned, og temperaturen ligger i den høje ende.

Selvom der kommer en del regn, er der stadig gode muligheder for solbadning.

December

December måneds kendetegn er kortvarige, men intense, byger.

Der er meget lummert med en luftfugtighed på 85%, varmt vejr og skyer på himlen. Pga. de voldsomme regnskyl kan der opstå små oversvømmelser. Selvom det er én af de våde måneder, er december og start januar populære måneder pga. højtiden.

Vil du gerne til Bali?

Tempel

Der er mange grunde til, at Bali i 2017 blev kåret til verdens bedste rejsemål af rejsesiden TripAdvisor, og én af dem er de mange storslåede oplevelser øen byder på.

Vil du gerne besøge Bali?

Se vores rejser til Bali

Tag en snak med vores rejsekonsulenter om, hvilket tidspunkt der er det bedste for dig. De sidder klar til at hjælpe dig på info@asiatours.dk eller telefon 70 505 505.

Bemærk, at guiden til Balis bedste besøgstidspunkt er vejledende. Vi anbefaler derfor altid, at du kontakter vores rejsekonsulenter for den nyeste viden om vejrsituationen på øen, hvis du er i tvivl om, hvornår du vil af sted.

Asiatours.dk – Eventyrlige rundrejser!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Asiatours.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.