TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerHvornår er det bedst at besøge Bali?

Hvornår er det bedst at besøge Bali?

05.07.2018  |  opdateret: 10.05.2023
Vis alle indlæg

Ris

En rejse til Bali byder på fortryllende badestrande, fascinerende templer og smukke risterasser.

Men hvornår er det bedst at besøge Bali?

Herunder kan du læse mere om Balis vejr og klima, og få svar på, hvilket tidspunkt der er bedst for dig at besøge den populære ferieø.

NB: Guiden herunder er vejledende.

Balis klima

Tempel

Bali er en helårsdestination og kan besøges alle årets 12 måneder.

Bali er tæt på ækvator og ligger i det tropisk klimabælte.

Øen har ikke årstider, som vi kender det fra Danmark, men den har til gengæld to primærsæsoner: en regn- og en tørsæson.

  • Tørsæsonen ligger fra april til september.
  • Regnsæsonen ligger fra oktober til marts.

Da Bali ligger i det tropiske klimabælte kan du forvente høje temperaturer året rundt og temperaturerne ligger mellem 22 grader (gennemsnitlig laveste temperatur) og 31 grader (gennemsnitlig højeste temperatur)

Temperaturen bliver køligere jo højere, du kommer op, og overordnet set er de bjergrige egne (f.eks. Ubud, Munduk og Sidemen) altså køligere og får mere regn end de lavtliggende områder og kystområderne (f.eks. Sanur, Lovina og Amed).

Udover at være køligere og mere regnfuld er et stort areal af det centrale Bali belagt med en række aktive vulkaner. Bali ligger nemlig i et aktivt bælte, hvor der bl.a. er vulkaner, og hvor der kan forekomme jordskælv. Bæltet kaldes Stillehavets ildring. I efteråret 2017 var der eksempelvis et vulkanudbrud fra Agung-vulkanen, der med 3.142 m. er Balis højeste.

Balis tørsæson

Balis tørsæson ligger fra april til september.

Kendetegnene for tørsæsonen er lange solrige perioder og regn af og til, men ikke meget af den.

Temperaturerne er generelt køligere end i regnsæsonen, og luftfugtigheden er lavere, hvilket gør det til en behagelig tid at besøge øen.

Tørsæsonens måneder er blandt de mest besøgte på Bali, men juleferien gør også, at december og starten af januar er et populært tidspunkt at besøge øen på.

Udendørsaktiviteter er fantastiske i dele af denne sæson, fordi der f.eks. er klart vejr og vand. Hvis du vil snorkle, er det eksempelvis i disse måneder, der er de allerbedste forhold til det.

Balis regnsæson

Balis regnsæson ligger fra oktober til marts.

På trods af, at regnsæsonen byder på et mere ustadigt vejr end i tørsæsonen, er det vigtigt at pointere, at Bali helt generelt er en feriedestination med dejligt vejr året rundt.

Regnsæsonen karakteriseres ved at have regnfulde perioder, men også en del solskinstimer. Ofte er der regn om natten og sol om dagen. Hvis det regner i løbet af dagen, kommer solen ofte efter et par timer.

Perioden byder også på varmt vejr og høj luftfugtighed, samt mere vind ved kysterne end i tørsæsonen. Vinden gør til gengæld, at surf-forholdene på østkysten er ideelle omkring december pga. vind fra vest.

Selvom det er regnsæson, er der stadig mulighed for mange aktiviteter. Dog kan du som hovedregel ikke trekke i højlandet og klatre på vulkaner i regnsæsonen.

Balis vejr måned for måned

Strand på Bali

Januar

Årets første måned er våd, fugtig og varm. Bali får i gennemsnit mere end 300 mm. regn i januar, og måneden er derfor den vådeste i løbet af året.

Kysterne får mindre regn end den centrale del af øen og de bjergrige områder, og vejret er derfor meget egnsbestemt. Husk derfor at tjekke vejret, da der kan være sol nogle steder og regn andre.

Februar

Februar er på mange måder en fortsættelse af januar, men der falder normaltvist mindre regn.

Det er varmt og luftfugtigheden er høj. Selvom måneden er tørrere end januar, falder der i gennemsnit mere end 250 mm. regn i februar. Men du kan stadig forvente masser af solskin.

Marts

I den første danske forårsmåned begynder regnen at aftage på Bali. Der kan stadig være skyet, men solen trænger mere og mere igennem skyerne.

Temperaturerne er behagelige, men luftfugtigheden er stadig høj og kan føles lidt intens. I bjergområderne er temperaturen noget lavere, og det kan blive køligt i aften/nattetimerne, så husk at medbringe tøj i lag. Marts er den sidste måned i regnsæsonen og betegnes derfor som forandringernes måned.

April

Den første måned i tørsæsonen er en rolig tid på Bal med færre besøgende end normalt.

Luftfugtigheden ligger på omkring 65%. Dagene bliver klarerere, temperaturen er høj og april er blandt de måneder med flest solskintimer i løbet af året. Vinden begynder også at aftage ved kysterne, hvilket gør vandet ideelt til dykning og snorkling. Der falder desuden langt mindre regn end de foregående måneder, og april er, pga. vejret og de færre besøgende, en dejlig måned at besøge øen.

Maj

I maj måned byder Bali på en lav luftfugtighed og typisk også på årets varmeste vejr, hvilken er en kombination, der er behagelig for de fleste.

Glæd dig til solrigt vejr med klart vand, der er ideelt til snorkling og færre besøgende end i højsæsonen.

Juni

Luftfugtigheden er i bund fra juni og frem mod oktober, og det føles indimellem som om solen skinner hele dagen fra en skyfri himmel og vejret er varmt.

Normalt er juni en meget tør måned, men der, som altid, kan komme lidt regn, specielt i de bjergrige områder. Højsæsonen er endnu ikke startet, så du kan forvente færre besøgende end i de kommende måneder.

Juli

Juli er den blå himmels måned, hvor solen skinner fra en skyfri himmel det meste af tiden. Måneden er perfekt til en række spændende udendørsaktiviteter. Dyk i det smukke vand, tag på cykeltur i højlandet klatr eller få en aftendrink på stranden.

Vi er midt i Balis højsæson. I juli starter de europæiske sommerferier, og juli er derfor en populær måned med mange besøgende.

August

August er blandt årets tørreste og mest solrige måneder, og der falder kun omkring 50 mm regn i gennemsnit.

Også denne måned er perfekt til udendørsaktiviteter, så hold dig ikke tilbage. Der kommer nemlig kun meget lidt – eller slet ingen – regn. De varme dage afløses af en tiltrængt brise i aftentimerne. Ligesom juli er august også populær.

September

I september er vi stadig i tørsæsonen og du kan forvente sol, varme temperaturer og meget lidt regn, der typisk falder i eftermiddag- eller aftentimerne.

Måneden er perfekt til lange stranddage. Højsæsonen begynder så småt at aftage, og der er færre besøgende end de foregående måneder.

Oktober

I oktober begynder regnsæsonen så småt igen. Det er stadig varmt vejr med en smuk, blå himmel, der dog kan blive afløst af korte, kraftige regnskyl.

I løbet af måneden stiger luftfugtigheden, og risikoen for regn øges. Temperaturerne er fortsat varme.

November

November er blandt de mindst besøgte måneder i løbet af året. Det skyldes muligvis, at vejret i november er ustadigt.

Man begynder for alvor at kunne mærke, at det er regnsæson. Bygerne kommer og går, men heldigvis er de forholdsvis korte. Luftfugtigheden rammer de 80% i denne måned, og temperaturen ligger i den høje ende.

Selvom der kommer en del regn, er der stadig gode muligheder for solbadning.

December

December måneds kendetegn er kortvarige, men intense, byger, hvor du også kan være heldig at have længere perioder uden regn med masser af solskin og meget varme temperaturer.

Der er meget lummert med en luftfugtighed på 85%, varmt vejr og skyer på himlen. Pga. de voldsomme regnskyl kan der opstå små oversvømmelser. Selvom det er én af de våde måneder, er december og start januar populære måneder pga. jul og nytår.

Vil du gerne til Bali?

Tempel

Der er mange grunde til, at Bali i 2017 blev kåret til verdens bedste rejsemål af rejsesiden TripAdvisor, og én af dem er de mange storslåede oplevelser øen byder på.

Vil du gerne besøge Bali?

Se vores rejser til Bali herunder:

Bemærk: Ovenstående guide til Balis klima er vejledende. Tjek altid vejrudsigten inden din forestående rejse, eller kontakt vores rejsekonsulenter, hvis du er i tvivl om, hvornår du vil af sted.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende