TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartikler7 historiske seværdigheder i Beijing

7 historiske seværdigheder i Beijing

25.10.2018
Vis alle indlæg

Den Forbudte by

Kinas historie gennemsyrer Beijings fantastiske seværdigheder.

Gennem århundreder har Kinas kejsere bygget prægtige monumenter i Beijing, som besøgende stadig kan opleve den dag i dag.

Gå på Den Kinesiske Mur, besøg kejserlige paladser og udforsk små hyggelige, snørklede gader i Beijings hutonger.

Her får du 7 bud på historiske seværdigheder, du skal besøge i Beijing.

Den Kinesiske Mur

Den Kinesiske Mur

Den Kinesiske Mur er en af de mest imponerende bygningsværker i verden. Konstruktionen blev påbegyndt for 2.300 år siden af Kinas første kejser, Qin Shi Huang, og skulle beskytte landet mod indtrængen fra mongolske stammer i nord.

Muren blev løbende udbygget af efterfølgende dynastier, for at beskytte deres område.

Den Kinesiske Mur er ikke én lang mur, som navnet ellers antyder, men består af flere forskellige forte og mure, som er bygget i forlængelse af hinanden. Med alle tilføjelser til muren er den i alt 21.196 km. lang og 4,5 til 12 m. høj. Den del af muren, som man i dag anser som Den Kinesiske Mur, er 8.852 km. lang.

De bedste steder at besøge Den Kinesiske Mur, finder du ved Beijing, f.eks. ved Mutianyu, som er et af de bedst bevarede områder af muren. Her kan du enten tage en kabelbane eller gå op til muren.

Beijings hutonger

Hutong

I nogle af Beijings ældste gader ligger de såkaldte hutonger.

En hutong er etplansbyggerier, der består af 3-4 små huse, der har en fælles gård. Beijings ældste hutonger er cirka 1.000 år gamle.

En af de mest populære hutonger i Beijing er Nanluoguxiang, som er beskyttet af UNESCO pga. sin unikke arkitektur. Hutong-distriktet, der fylder omkring en kvadratkilometer, er ca. 800 år gammelt.

Hvis du vil opleve det gamle, autentiske Beijing, er Nanlouguxiang stedet. Mange af hutongerne er lavet om til små restauranter, barer og butikker, hvor man kan købe alt fra postkort til designertøj.

Nanluoguxiang er for mange et åndehul i det ellers travle Beijing, hvor besøgende og lokale kan gå på opdagelse i kvarterets små hyggelige gader.

Den Forbudte By

Den Forbudte By

Midt i Beijing, lige ved siden af Den Himmelske Fredsplads og med Maos ansigt tronende over indgangen, finder du Den Forbudte By.

Den Forbudte By er et gammelt kejserpalads, der gennem århundreder har været hjem for Kinas regerende kejsere under Ming- og Qing-dynastierne.

Paladset blev færdigopført i 1420, men var i mange år omgivet af mystik for den kinesiske befolkning, da det ikke var tilladt for almindelige mennesker at se stedet –  deraf navnet. Helt frem til 1925 var området lukket for den kinesiske befolkning, men da den sidste kejser, der boede i komplekset, blev smidt ud i 1924, blev Den Forbudte By åbnet for offentligheden.

I dag kan alle komme ind og udforske nogle af de 970 bygninger og mere end 8.700 rum, som Den Forbudte By består af. Man kan f.eks. opleve ”The Palace Museum”, hvor der er mere end en million genstande fra Kina, som er med til at give et indblik i den kinesiske kultur. Billeder, kunst lavet af jade eller bronze, bøger, historiske dokumenter og keramik er nogle af de genstande, man kan se. Alt i alt indeholder museet en sjettedel af alle Kinas kulturelle relikvier.

Den Himmelske Fredsplads

Den Himmelske Freds Plads

Den Himmelske Fredsplads, Tiananmen, er verdens største plads i et bycentrum, og det siges, at pladsen kan rumme op til en million mennesker.

Pladsen blev tidligere brugt til demonstrationer og blev for alvor verdenskendt i 1989, da fredelige studenterprotester endte i et blodigt opgør. I dag bliver pladsen bl.a. brugt til nationale parader.

Gå en tur på pladsen og mærk historien, eller besøg en af de flere attraktioner, som findes her.

Du kan f.eks. besøge ”The National Museum of China”, hvor du kan lære om Kinas historie, Mao Zedongs Mindehal, der i øvrigt også er et mausoleum, hvor du kan se hans balsamerede lig, eller ”The Gate of Heavenly Peace”, hvor Mao Zedongs portræt har været udstillet siden 1949. Dette er også indgangen til Den Forbudte By.

Himlens Tempel

Himlens Tempel

Himlens Tempel ligger i Tiantan park –  en grøn oase i det ellers travle Beijing.

Templet blev bygget i 1420 til ceremonielle ofringer til guderne, som kejseren deltog i for at bede om god høst.

I parken finder du tre attraktioner: Templet for Bøn og god Høst, Den Kejserlige Himmelhvælving med ekkomuren og Det runde Alter.

Templet for Bøn og God Høst er den mest kendte af de tre attraktioner. Det specielle, ved det runde tempel, er, at det ser ens ud fra alle sider. Ifølge ying- og yang-filosofien er himlen rund, og templets runde form symboliserer, at det var himlens vilje, at Kejser Jiajing arvede tronen efter sin bror, da broren ikke havde en søn.

I den sydlige del af Himlens Tempel kan du se Den Kejserlige Himmelhvælving – en cirkulær bygning med blåglaseret tag, hvor ekkomuren, en 65 m. lang rund mur, er bygget udenom. Hvis to mennesker står overfor hinanden i hver sin ende af muren og taler mod muren, kan de høre hinanden.

Det Runde Alter blev først bygget i 1530 og blev brugt af kejseren til ofringsceremonier under vintersolhvervet. Det Runde Alter er omkredset af to mure. Den inderste mur repræsenterer himlen, mens den yderste repræsenterer jorden. Hvis man står på midten af den øverste terrasse og taler, kan man høre sin egen stemme give ekko.

Sommerpaladset

Sommerpaladset

10 km. fra Beijings centrum ligger det overdådige Sommerpalads (颐和园).

Sommerpaladset, som vi kender det i dag, blev bygget i en periode mellem 1750 og 1764, og senere genopbygget af Kejser Guanxu til kejserinde Dowager Cixi i 1850’erne. Det var her paladset fik sit navn ”Sommerpaladset” og fik den storhed, som du også kan opleve i dag.

Siden 1924 har paladset og den tilhørende park været tilgængelig for offentligheden. Her finder du mere end 3.000 bygninger, broer, tårne og pavilloner. Midt i parken er Kunming-søen. Om sommeren danner søen base for idylliske sejlture, og om vinteren, når søen fryser til is, for spændende gåture på tværs af vandet.

Man kan bruge mange timer på at gå ture, sejle eller bare beundre bygninger og landskaberne i Sommerpaladsets store område.

Minggravene

Miggravene

Ca. 50 km. uden for Beijing finder du Ming Tombs – eller Minggravene – der var det sidste hvilested for 13 af de 16 Ming-kejsere.

Gravkamrene i Beijing er én i en række af gravkamre, der blev bygget i flere kinesiske provinser mellem 1368 og 1915, og som i dag er en del af UNESCOs verdensarvsliste. Gravkamrene er med til at illustrere den enorme betydning kejseren og livet efter døden havde i det gamle Kina.

Tre af kamrene er åbne for offentligheden.

En 7 km. lang allé leder hen til gravene. Det var ad denne vej, kejseren kom fra himlen til jorden, mens det også var ad denne vej, den afdøde kejser skulle rejse til himlen. Langs vejen er der stenstatuer af kameler, løver og elefanter samt mytiske enhjørninger, drager, fønixer og mennesker.

Følger du vejen, kommer du til den største og ældste af Minggravene, Chang Ling. Kammeret rummer den første af de 13 Ming-kejsere, hans kone og hans 16 konkubiner. Gravkammeret er det største og mest velbevarede af gravkamrene og er i særdeleshed et besøg værd.

Vil du opleve Kinas utrolige kulturarv?

I Beijing er der utallige smukke og interessante historiske steder, du som rejsende kan udforske.

Lige meget om du går en tur på Den Kinesiske Mur eller udforsker Den Forbudte By, vil du med garanti blive imponeret over den historie, de tidligere kejsere og dynastier har skrevet ind i historiebøgerne for evigt!

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende