TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Cambodia: Det kulinariske Cambodia

Rejseberetning fra Cambodia: Det kulinariske Cambodia

02.10.2019
Vis alle indlæg

I september 2019 besøgte vores kollega Anne Cambodia for første gang. Læs om hendes oplevelser med den cambodianske madkultur herunder.

Cambodia, gadekøkken

“Hvad spiser man egentlig i Cambodia?”

Dette spørgsmål blev jeg stillet flere gange, da jeg fortalte om min forestående rejse til Cambodia. Og det nok ikke et uvigtigt spørgsmål, hvis man følger en speciel diæt, eller hvis man er allergisk eller overfølsom over for specifikke fødevarer.

Cambodia, retter

Cambodia ligger mellem Thailand og Vietnam, og derfor bærer det lokale køkken også præg af disse lande. Her finder du stegte ris, stegte nudler, friske eller friturestegte forårsruller og fiskeretter ved kysten.

Nationalretten er “Amok”, der kan tilberedes med fisk, oksekød eller kylling. Kødet serveres sammen med grøntsagsstykker og en lækker kokos-curry-sauce. Som tilbehør spiser Cambodianerne primært ris, selvom du dog godt kan finde nudler og kartofler i vestligt inspirerede retter.

Cambodia, mad

Ris er en meget vigtig fødevare. Det kan endda købes som snack i vejkanten. I én af retterne presses en ris-kokosmasse med bønner i et stykke bambus og grilles derefter over åben ild. Man kan også spise “crispy ris” – sprøde ris – som chips.

Maden smagte særdeles godt overalt. I turistområder som Siem Reap og Phom Penh er udvalget af restauranter og retter selvfølgelig større end i landdistrikterne. Her var maden også god og frisklavet.

Som dessert kan jeg anbefale “sticky ris” – klæbrige ris – med kokos og mango.

Af drikkevarer kan jeg anbefale friske frugter som mango, papaja, banan eller lime. Du kan få frugterne som saft, limonade eller som shake. Jeg kunne specielt godt lide de friske kokosnødder.

Mælkeprodukter, som yoghurt og ost, finder man på hotellets morgenmadsbuffeter i turistområder, men det kan ikke sammenlignes med de produkter, som vi kender hjemmefra.

Mad, Cambodia

Hvis man gerne vil prøve noget helt nyt, bør man se sig omkring i gadekøkkenerne. Her finder man stegte græshopper, edderkopper, frøer eller kogte snegle.

Som en guide passende fortalte os, så spiser Cambodianere alt bortset fra gaflen, skeen og spisepindene.