TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Sri Lanka: Vores fem badedestinationer på Sri Lanka

Rejseberetning fra Sri Lanka: Vores fem badedestinationer på Sri Lanka

07.06.2019
Vis alle indlæg

I sommeren 2018 besøgte vores rejsekonsulent Lea Sri lanka med sin familie, herunder sine børn på hhv. 3 og 17 år. Herunder kan du læse hendes personlige anbefalinger til Sri Lankas badeferiedestinationer.

Negombo

Hvis du rejser i mellemsæsonen i december-april eller juli-august:

Du bør vælge Negombo, hvis du gerne vil have kort vej til og fra lufthavnen eller besøge hovedstaden Colombo, som ligger ca. 1 time derfra i bil. Det fantastiske resort Jetwing Blue**** ligger lige ned til stranden, samtidig med, at det ligger i en gade fyldt med små butikker, restauranter og andre resorts. Der er indbygget børnebassin i det store bassin, og småbørnsforældre kan glæde sig over de geniale loungestole, som er placeret midt i børnebassinet. Der kan man få lidt koldt at drikke, mens børnene bader.

Stranden er desværre ikke blandt de bedste på Sri Lanka, men den er alligevel flot, og man kan spise frokost og middag med tæerne i sandet. Der kan til tider være store bølger, og i lavsæsonen fra maj-november bør man forvente så kraftige bølger, at man ikke kan bade. I denne periode vil Passikudah eller Trincomalee være det bedste valg.

Hikkaduwa

Hikkaduwa er fuld af liv – her finder du butikker, restauranter og resorts, og der er også et diskotek, som har åbent fra september til april. Vi bruger resortet Hikka Tranz by Cinnamon****, som har flotte værelser, der byder på en fantastisk terrasse med havudsigt og en lille loungesofa. På stranden lige udenfor er der et husrev, hvor der svømmer skildpadder hele dagen. Jeg så dem selv i lavsæsonen, så mon ikke de er der det meste af tiden? Tidligt om morgenen kommer de op på stranden, hvor man virkelig kan opleve dem på nært hold.

Revet betyder også, at man er nødt til at gå et par hundrede meter til venstre, hvis man vil bade fra Hikkaduwa-stranden, men resortet har en lille bugt til højre, hvor der er en lidt mindre strand, som er skærmet for bølgerne, så man kan faktisk bade der året rundt!

Mirissa

Mirissa er total afslapning og strandhygge. Paradise Beach Club*** har kun værelser med havudsigt og en dejlig terrasse. Langs stranden er der nogle små, lokale restauranter med små borde i sandet og lyskæder i palmerne, som giver en dejlig backpacker-stemning. Utrolig hyggeligt! I Mirissa er der 90 % chance for at se blåhvaler – selv så jeg ca. 20 på to timer!  Vær opmærksom på, at der er ekstremt store bølger i lavsæsonen, og hvalsafarien kan være en ret kvalmende oplevelse. Det lærte jeg selv på den hårde måde. Der er dog fortsat stor chance for at se hvalerne, hvis man alligevel beslutter sig for at tage med på hvalsafarien i denne periode, og personalet på båden udleverer gratis søsygepiller.

Hvis du rejser fra maj-september:

Passikudah

I Passikudah kan du læne dig tilbage og nyde det lækre resort og den flotte paradisstrand, som består af én lang strand med resorter. En badeferie i Passikudah betyder, at man for det meste opholder sig på resortet, The Calm Resort & Spa****, og nyder strandlivet.  Man kan f.eks. gå en tur langs stranden og spise på Hotel Amethyst Resort, som har deres egen «huskrokodille» i floden ved resortet. Hvis man vil, kan man også finde nogle lokale restauranter i området, men man skal lede lidt efter dem. Tag evt. en tuktuk, og spørg en af de lokale. Hvis du vil have lidt mere liv i gaden og flere restauranter og butikker, bør du overveje Trincomalee i denne periode i stedet for Passikudah.

Trincomalee er vores nye stranddestination og en sand perle! Her kan du forvente luksus på resortet Trinco Blue by Cinnamon**** og en skøn, rustik backpacker-stemning på stranden og i gaderne omkring resortet. Her bugner det af små restauranter med lokale retter samt frisk fisk og skaldyr eller cocktails og friske juicer. Forkæl dig selv med nogle flotte sarier i alverdens farver, tag på en snorkeltur til Pigeon Island, tag på hvalsafari, eller nyd livet på en af de bedste strande i hele Sri Lanka. I perioden fra marts-august er det hvalsæson, og hvis man er heldig, kan man spotte de store blåhvaler fra land. ”Swami Rock” er kåret af havforskere verden over som det bedste sted i verden til at se hvaler fra land.

Pigeon Island er kåret som det bedste sted at snorkle og dykke i Sri Lanka, og her kan man se koralrev, koralfisk og sorttippede revhajer. Man skal dog forvente mange turister, hvilket også har påvirket miljøet, eftersom mange af korallerne er døde pga. den omfattende turisme. Hvis man har dykkercertifikat, er det muligt at komme ud til mere uberørte dele af revet, og her findes der også større revhajer!

Lea, TourCompass