TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerSri Lankas skønne strande

Sri Lankas skønne strande

13.06.2020
Vis alle indlæg

Strand i Hikkaduwa i Sri Lanka

Med en kystlinje på hele 1.340 km byder Sri Lanka på et væld af skønne strande.

Svajende palmetræer, charmerende hængekøjer, sjove bølger og smukke omgivelser er, hvad der venter på de srilankanske strande.

Om du er til ro og afslapning eller adrenalinkick og udfordringer, finder du det hele på strandene i Sri Lanka.

Her kan du læse om de strande, som vi benytter på vores rejser til Sri Lanka.

Negombo Beach

Fiskerbåd på stranden i Negombo i Sri Lanka

Negombo Beach er en fem kilometer lang sandstrand på Sri Lankas vestkyst. Negombo er en skøn strand- og badeby med lange, brede og gyldne sandstrande.

Stranden byder på en række sjove aktiviteter som kitesurfing og windsurfing. Negombo Beach har supergode vindforhold, især i månederne fra januar til marts, som giver dig den nødvendige kraft til at suse henover havet. Vindens styrke påvirker også havet, og du kan forvente mange og store bølger.

Er du mere til en rolig dag ved havet, kan du nyde en afslappende stranddag under palmetræerne. Hvis du trænger til lidt afveksling, kan du gå en dejlig, lang tur, imens du kigger ud over de smukke omgivelser. Da Negombo er en gammel fiskerby, er det helt naturligt at møde de lokale fiskerbåde på gåturen.

Afslut dagen med fødderne i det bløde sand, imens du oplever den flotte solnedgang. Bagefter kan du slentre frem og tilbage på strandbredden, hvor du finder et stort udvalg af spændende restauranter og stemningsfulde bare.

Besøg den lange strand i Negombo i månederne fra december til april, hvis du ønsker mange solskinstimer, varme temperaturer og et minimum af nedbør. Det er nemlig i den periode, der er tørsæson på Sri Lankas vestkyst.

Hikkaduwa

Stranden i Hikkaduwa i Sri Lanka

Badebyen Hikkaduwa ligger i den sydvestlige del af Sri Lanka med strande, der er kendt for hvidt sand og ikke mindst et flot og spændende koralrev med store havskildpadder.

Hikkaduwa er perfekt til dig, der er vild med at udforske livet under havets overfalde. Ud for Hikkaduwa er der nemlig et stort og livligt koralrev. Her kan du få en smuk snorkel- eller dykkeroplevelse blandt farvestrålende fisk og søde havskildpadder. Som dykker kan du også undersøge de forskellige skibsvrag, der ligger ud for Hikkaduwa.

Foruden det fantastiske koralrev er Hikkaduwa også kendt for at være et sandt surferparadis og anses som en af de bedste strande til surfing i Sri Lanka. Med de gode og ensartede bølger er stranden det perfekte sted til både dig, der er øvet surfer og dig, der skal have din første lektion på havet. Du oplever specielt de gode surferbølger i perioden fra maj til september.

Er du mere til en stranddag uden alt for mange aktiviteter, indbyder den smukke strand også til det. Du har rig mulighed for at finde et roligt spot, hvor du kan nyde de fantastiske omgivelser med en god bog i hånden.

Det optimale tidspunkt at tage på badeferie i Hikkaduwa på er i perioden fra december til april, hvor der er tørsæson. Det giver de bedste betingelser til varme og solrige dage på stranden.

Mirissa

Strand i Mirissa i Sri Lanka

Mirissa ligger i den sydligste del af Sri Lanka. I en aflukket halvmåneform finder du en ægte perle af en sandstrand, der af mange regnes for at være den bedste strand i det sydlige Sri Lanka.

Ligesom ved mange af Sri Lankas andre strande er der ofte bølger på havet ud for Mirissa. Stranden er derfor perfekt til dig, der gerne vil surfe eller være aktiv på vandet med bodyboards. Du kan leje forskelligt udstyr på stranden og få nogle underholdende timer på havet.

Mirissa er blandt de bedste steder i Sri Lanka til hval- og delfinsafari, som der særligt er sæson for fra november til april. Du har eksempelvis mulighed for at komme tæt på verdens største hval: blåhvalen. Bliv betaget af de enorme hvaler, når de slår med halerne, og de legesyge delfiner, der springer op af havet.

Om du har brugt dagen på at snorkle i det krystalklare hav, slappe af i en hyggelig hængekøje eller noget tredje, kan du afslutte dagen med et smukt syn af solnedgangen. Mirissa kan nemlig prale af nogle af Sri Lankas mest fantastiske solnedgange og solopgange.

Tag til den skønne strand i Mirissa i månederne fra december til april, som er det bedste tidspunkt at besøge det sydlige områdes badeferiedestinationer på.

Trincomalee

Båd på strand i Trincomalee i Sri Lanka

I den nordlige del af Sri Lankas østkyst ligger havnebyen, Trincomalee. Ved Trincomalee er der flere fine, hvide sandstrande, heriblandt strandene Nilaveli og Uppuveli.

I Trincomalee har du mulighed for at få en oplevelse ud over det sædvanlige med en spændingsfyldt hval- og delfinsafari. Det er bedst at opleve de fascinerende hvaler mellem marts og april. Hvis du gerne vil opleve delfiner, er det derimod bedst mellem marts og september.

Som den fiskeri- og havneby Trincomalee er, har du god mulighed for at få en spændende lokaloplevelse på strandene. Du kan nemlig opleve traditionelt netfiskeri, når de lokale srilankanere skal fange friske fisk.

Med sit fuldstændigt klare vand er havet ud for strandene perfekt til snorkling og dykning. Særligt er nationalparken, Pigeon Island, der ligger ud for Nilaveli Beach, et fantastisk dykkerområde. Nationalparken har et af de bedste koralrev i Sri Lanka, og her venter en imponerende undersøisk verden.

Kendetegnet for de nordøstlige kyster i Sri Lanka er, at det er et forholdsvist tørt område. Men det er særligt godt at tage på badeferie til Trincomalee i perioden fra marts til august, hvor der er tørsæson. Trincomalee er dermed det perfekte sted af besøge, når du har sommerferie.

Se vores rejser til Sri Lanka herunder:

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende