Tlf. 70 505 505 | Snak med en Asien-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomeRejser til ØstenIndonesienSumatras højdepunkter
Indonesien | 11 dage:

Sumatras højdepunkter

Højdepunkter på denne rejse:

Medan, Bukit Lawang, Gunung Leuser Nationalpark, Bokorok floden i traditionel kano, Lumbini Park, Berastagi, batak karo landsbyer, Tobasøen, øen Samosir.

Følgende er inkluderet i rejsen:

 • Flyrejse fra Danmark til Medan t/r
 • 8 nætter på 2-4 stjernede hoteller
 • 8 x morgenmad
 • Lokal engelsktalende guide på udflugter og ture
 • Kørsel i bil eller minibus med aircondition
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres ved min. 2 rejsende

Følgende udflugtspakke er inkluderet:

 • Vandretur i Gunung Leuser Nationalpark og udkig efter orangutanger
 • Højlandsområdet Berastagi – kendt for sin passionsfrugt og batak karo folket
 • Indonesiens højeste vandfald Sipiso-piso
 • Verdens største kratersø Toba
 • Ø-rundtur på Samosir
 • Anai vandfaldet
 • Entréer og afgifter til omtalte seværdigheder
Tillæg for enkeltværelse 1.600 kr.
Rabat ved større grupper
Prisen er baseret på 2 personer
Vælg denne rejse fordi:

Sumatra er den største ø i Indonesien og består af en fantastisk natur og kultur. Tropiske regnskove, floder, vandfald, maleriske rismarker, der ligger som terrasser på de stejle skråninger og frodige, vulkanske landskaber med bjerge, kratersøer og dybe kløfter præger billedet i denne tidligere hollandske koloni.

På denne rejse oplever du Gunung Leuser Nationalpark og dens orangutanger og sejler på Bokorok floden i traditionel kano. Turen går også til Berastagi højlandet med besøg i Lumbini Park, inden du besøger Tobasøen og øen Samosir. Undervejs besøger du spændende traditionelle landsbyer, hvor du får et indblik i indbyggernes kultur og livet på landet med oksekærrer og håndværk.

Detaljeret dagsprogram
Klik på et billede for at se det i fuld størrelse
Dag 1: Flyrejse fra valgte lufthavn
Dag 1: Flyrejse fra valgte lufthavn

Afrejse fra valgte lufthavn i Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst på Sumatra
Dag 2: Ankomst på Sumatra

Du lander i Medan, som er Sumatras hovedstad og den tredje største by med over to millioner indbyggere. Ved ankomst til den internationale lufthavn Kuala Namu går du gennem immigrationen og får dit visum, hvorefter du samler din bagage op. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og du bliver kørt til hotellet, hvor du skal bo den kommende nat.

Om eftermiddagen skal du på byrundtur, hvor du oplever byens prægtige bygninger. Du ser bl.a. sultanens palads Maimun, Den Store Moske og det kinesiske tempel Vihara Gunung Timur. Herefter vises du rundt i Kesawan, som er Medans gamle bydel.

Overnatning Hotel Polonia 

Dag 3: Medan – Bukit Lawang
Dag 3: Medan – Bukit Lawang

Efter morgenmaden bliver du hentet og kørt til Bukit Lawang, som ligger ca. 100 km vest for Medan. På vejen gør du stop ved en gummiplantage, hvor du får indblik i, hvordan rågummi udvindes. Jo tættere på Bukit Lawang du kommer, desto mere dominerende bliver regnskoven, som omkranser byen. Ved ankomst i Bukit Lawang tjekker du ind på hotellet, og herefter er resten af dagen til fri disposition.

Bukit Lawang er en hyggelig lille by, der grænser op til Sumatras regnskov, som er en del af Gunung Leuser Nationalpark, der ligger ved Bokorok floden. Parken har en af verdens rigeste økosystemer og er et af kun to tilbageværende levesteder for den truede og sjældne sumatraorangutang. Skoven er også hjemsted for bl.a. langurer, gibbonaber, makakaber, vildsvin, påfugle, kæmpeegern og flyveegern. Til de mere sjældne af slagsen kan nævnes tigere, leoparder, sumatraelefanter og sumatranæsehorn, og disse skal man være mere end heldig for at opleve.

Overnatning Bukit Lawang Ecolodge 

Dag 4: Bukit Lawang
Dag 4: Bukit Lawang

I dag venter et af turens absolutte højdepunkter, når du skal på udkig efter regnskovens truede orangutanger.

Efter et solidt morgenmåltid går turen langs flodbredden og du krydser Bohorok floden i traditionel kano. Du fortsætter til fods ind i den frodige regnskov, hvor du oplever Sumatras unikke plante- og dyreliv. Turen varer ca. tre timer og med dig har du en lokal guide samt en ranger, der hjælper med at lokalisere orangutangerne.

Eftermiddagen er til fri disposition, hvor du kan nyde Bukit Lawangs fantastiske omgivelser. Du kan evt. gå en tur over broen og besøge landsbyen, hvor du får den ægte, lokale stemning at mærke. Ved floden kan du opleve landsbyens kvinder vaske tøj og byens børn lege og bade.

Overnatning Bukit Lawang Ecolodge 

Dag 5: Bukit Lawang – Berastagi
Dag 5: Bukit Lawang – Berastagi

Denne morgen bliver du kørt til Sumatras indre højland Berastagi, som ligger i et område domineret af vulkanerne Sinabung og Sibayak. Undervejs gør du bl.a. stop ved Sembahe floden. Ved ankomst til Berastagi besøger du Lumbini Park, som har en smuk udsigt over bjerglandskabet og den stedsegrønne natur. Parken er især kendt for dens smukke guldpagode, som er Indonesiens højeste og en kopi af Shwedagon pagodaen i Myanmar. Du besøger herefter Berastagis farvestrålende frugtmarked, hvor du kan smage den fremragende passionsfrugt. Inden du når hotellet, gør du stop ved Guandaling Hill, hvor man på klare dage kan se områdets aktive vulkaner.

Overnatning Grand Mutiara 

Dag 6: Berastagi – Tobasøen – Samosir
Dag 6: Berastagi – Tobasøen – Samosir

I dag fortsætter rejsen til Tobasøen og øen Samosir. Du bliver hentet på hotellet efter morgenmaden og kører til Parapat via den japanske vej med flere stop undervejs. Du besøger bl.a. den traditionelle batak karo landsby Dokan, hvor du oplever de gamle traditionelle huse, hvor op mod 6 familier kan bo. I hver ende af husenes tage, hænger der bøffelhorn, hvilket oprindeligt var for at beskytte beboerne mod onde ånder og for at demonstrere status. De er med tiden blot blevet en påmindelse om tidligere traditioner.

Du kører videre til Indonesiens højeste vandfald Sipiso-piso, som er 120 meter højt og det gamle kongepalads, Rumah Bolon, som tilhørte Batak Simalungun kongerne. Herfra er der en fantastisk udsigt over Tobasøen, som er 100 km lang, 30 km bred og 505 meter dyb og dermed er verdens største kratersø.

Turen fortsætter mod Pematangsiantar og undervejs passerer du smukke teplantager.

Ved ankomst til Parapat venter en færge på at sejle dig ud til øen Samosir, der ligger som en perle midt i Tobasøen – en sejltur på ca. 45 min. Du ankommer til dit hotel om eftermiddagen og resten af dagen er til fri disposition.

Overnatning Tabo Cottages

Dag 7: Samosir
Dag 7: Samosir

Efter et solidt morgenmåltid skal du på ø-rundtur. Dagen i dag vil give dig et godt indblik i batak toba landsbyernes traditioner og levemåde. Første besøg på dagens udflugt er landsbyen Ambarita, som i gamle dage var henrettelses- og mødestedet for de gamle Sialagan konger. I dag er byen kendt for at lave borde og stole af sten. Efter besøget fortsætter du til landsbyen Simanindo, hvor du vil opleve den traditionelle batak toba dans, Sigale-gale, og byens batak museum, som tidligere var hjemsted for Rajah Simalungun – en batak konge med 14 koner. Museet har en lille, men spændende samling af messing køkkenredskaber, våben, hollandsk og kinesisk porcelæn, skulpturer og batak-udskæringer. Herefter besøger du de gamle Sidabutar kongers grav i Tomok. Du er tilbage på hotellet om eftermiddagen.

Overnatning Tabo Cottages

Dag 8: Samosir
Dag 8: Samosir

Dagen er til fri disposition til at opleve denne smukke ø. Du kan vælge at slappe af eller tage på en kombineret cykel- og vandretur, som du selv arrangerer på stedet. Denne tur starter ved Tomok, og herfra cykler du forbi grønne rismarker og plantager. Du stopper ved landsbyen Garoga, hvor du møder de smilende indbyggere og oplever deres traditionelle huse. Her kan du stille din cykel og vandre ned til et lille vandfald med en lokal guide, en tur på ca. 45 min. Fra Garoga cykler du videre gennem små landsbyer og passerer forskellige plantager, som dyrker chili, kakao, peanuts, bønner mm. Turen slutter ved Ambarita, og du cykler tilbage til hotellet, hvor du kan nyde resten af dagen.

Overnatning Tabo Cottages

Dag 9: Samosir – Medan
Dag 9: Samosir – Medan

Du bliver hentet på hotellet og kørt til Padang via Anai dalen, hvor du oplever Anai vandfaldet, der er 25 meter højt. Du bliver herefter kørt til Medan, hvor du har en overnatning, inden turen går hjem mod de danske himmelstrøg. Køreturen til Medan tager mellem 6 og 7 timer.

Overnatning Aryaduta Hotel 

Dag 10: Hjemrejsen starter
Dag 10: Hjemrejsen starter

Du bliver hentet på hotellet og kørt i lufthavnen, hvorfra du flyver mod Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 11: Hjemkomst
Dag 11: Hjemkomst

Du lander i Danmark efter en fantastisk ferie.

Kombinationsmuligheder efter rundrejsen
Forlængelse til Ubud og Munduk 5 dage/4 nætter
Forlængelse til Ubud og Munduk 5 dage/4 nætter

Pris:
Pr. person i dobbeltværelse: + 5.735 kr.
Pr. barn u/12 år: + 5.735 kr.
Enkeltværelsestillæg (ved to eller flere rejsende): + 1.745 kr.

Er du ikke færdig med at udforske Indonesiens smukke natur, har du mulighed for at forlænge denne rejse med en fantastisk tur til gudernes ø, Bali, hvor du overnatter i det grønne højland i Ubud og Munduk.

Ubud bliver ofte omtalt som Balis kulturelle centrum. Det frodige højland med grønne rismarker, dybe kløfter og brusende floder tiltrækker også kunsthåndværkere og kreative sjæle. Det er også her, man finder nogle af de mest spirituelle tempeloptog på Bali. Det er svært ikke at blive lidt forelsket i Ubud!

Endnu længere mod nord ligger Munduk, som er omgivet af den smukkeste natur med utæmmet jungle, søer og ældgamle træer. Det hele venter på at blive udforsket på en spændende vandretur, kanotur og besøg i lokale landsbyer og lokale templer, hvor kroppen bliver renset for dårlig energi.

Du har mulighed for at tilkøbe følgende tur:

Overnatning Anumana Hotel  / Puri Lumbung Cottages 

Badeferieforlængelse til Sanur, Bali 6 dage/5 nætter
Badeferieforlængelse til Sanur, Bali 6 dage/5 nætter

Pris:
Pr. person i dobbeltværelse: + 3.990 kr.
Pr. barn u/12 år: + 3.990 kr.
Enkeltværelsestillæg (ved to eller flere rejsende): + 1.770 kr.

Trænger du til at komme ned i gear, kan du vælge at forlænge rejsen med badeferie i Sanur på Bali. Sanur ligger i den sydøstlige del af Bali og byen er en populær feriedestination, som har formået at bibeholde sin hyggelige og afslappede stemning.

Stranden ved Sanur er 5 kilometer lang, gylden og bred. Den er beskyttet af et koralrev, hvilket gør den utrolig børnevenlig, da bølgerne brydes et stykke ude. Langs stranden løber en strandpromenade, hvor der er små butikker med træfigurer, tøj og andre souvenirs. På byens hovedgade finder du et stort udvalg af restauranter og butikker. Er du øm i musklerne, kan du med fordel forkæle dig selv med en traditionel balinesisk massage.

Overnatning Taksu Sanur Hotel 

INDHENT TILBUD
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
70 505 505
info@asiatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

INDHENT TILBUD

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.