Tlf. 70 505 505 | Snak med en Asien-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomePraktisk InfoKina

Praktisk information om Kina

1. Klima i Kina

Kina er et kæmpe land og strækker over flere klimazoner.  Derfor er nedenstående områdeinddelinger generelle og skal tages med lidt forbehold.

Beijing
Fra april til oktober er temperaturerne mellem 10 og 35°, og nedbøren falder hovedsageligt i juli og august. Derfor er april til juni og september og oktober rigtige behagelig måneder at rejse i. Vintermånederne fra november til marts er kølige, temperaturerne ligger mellem -5 og 10°. Til gengæld er der heller ikke megen nedbør, kun ganske få mm.

Xian
Fra marts til oktober er temperaturerne mellem 10 og 25°. Xian har et forholdsvis tørt klima og nedbøren falder jævnt i sommerhalvåret men med en lille ”højsæson” i juli, august og september. Vintermånederne fra november til februar er kølige, temperaturerne ligger mellem -0 og 5°. Der falder ganske lidt nedbør i vintermånederne.

Shanghai
Shanghai har et varmt og fugtigt klima. Fra april til november ligger temperaturene på 15 til 30°, og der falder store mængder nedbør, mest i maj til august. I december til marts ligger temperaturen på 6 til 8°, og der falder mellem 40 og 70 mm regn pr. måned.

2. Rejseform

Udflugter og transfers foregår i mindre internationale grupper med engelsktalende guider.

3. Hvornår rejser man til Kina?

Man kan rejse til Kina året rundt, blot skal man være klædt på i overensstemmelse med årstiden – præcis som i Danmark. Turistmæssigt er der højsæson i april og maj, juli og august for udenlandske turister og september og oktober for kinesiske turister. Så generelt skal man være forberedt på mange mennesker alle vegne, og hovedparten af de turister du møder er kinesiske turister.

Man skal udlade at rejse til Kina i forbindelse med kinesisk nytår og den gyldne uge i oktober. Det kinesiske nytår følger månekalenderen og flytter sig datomæssigt fra år til år, fuldstændig som den kristne påske. I det kinesiske nytår lukker ALT ned, og i den gyldne uge i oktober rejser bysatte kinesere til hjemegnene for at holde ferie og besøge familien, og meget går i stå af den grund.

4. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Asiatours.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.

Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

5. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores hjemmeside under fanen forsikring kan du få al den information, som du har brug for.

Klik her for at gå til vores side om forsikring.

6. Sprog

Kina har mange anerkendte sprog, hvoraf det mest talte er mandarin, der tales af 70 % af kineserne. Det kinesiske skriftsprog  er et tegnsprog og er ens for alle de forskellige anerkendte sprog, så derfor kan kineserne læse samme avis eller brev, uanset om de bor i Beijing, Lijiang eller Suzhou.

7. Vaccinationer

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær især opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet asiatisk land, hvor der er gul feber.

Nogle lande har krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. Så husk at medbringe dit vaccinationsbevis i disse tilfælde.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Asiatours.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

8. Visum

Som dansk statsborger skal du have visum til Kina. Der kan ikke opnås visum ved indrejse. Turistvisum udstedes af visumafdelingen under Den Kinesiske Ambassade i København.  Visumafdelingen har en helt særlig instruks, som du skal følge til punkt og prikke.  Du skal påregne, at det med standardbehandling tager op til 14 dage af få visum, og det koster kr. 962,50 – 1487,5,- plus evt. forsendelse.

Reglerne om visum kan tjekkes på udenrigsministeriets hjemmeside.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at spørge os.

Link til visumafdelingens hjemmeside: http://bio.visaforchina.org/CPH2_EN/
Link til adresse og åbningstider http://bio.visaforchina.org/CPH2_EN/aboutus/266121.shtml

Når du bestiller rejsen hos os, medsender vi sammen med bekræftelsen på rejsen, også en hotelvoucher og et invitationsbrev, som skal bruges i forbindelse med din visum-ansøgning.

9. Valuta

Den kinesiske valuta hedder yuan renminbi (CNY). 1 yuan (rmb) er lig med 10 jiao, der er lig med 100 fen. På www.valutakurser.dk kan du altid se den nøjagtige kurs fra både euro, amerikanske dollars og danske kroner. Vi anbefaler, at du medbringer enten euro eller amerikanske dollars i kontanter, som du ved ankomsten kan veksle på et officielt vekselkontor.  Desuden er amerikanske dollars bredt accepteret i forretninger og på varemarkeder. Gængse kreditkort som Visa og Mastercard er helt almindelige, ligesom kontantautomater (ATM) findes i alle byer. Kreditkort bruges på hoteller, mange restauranter og butikker, men ikke på små lokale markeder.

10. Drikkepenge

Drikkepenge er helt almindeligt anvendt og i en vis udstrækning også forventet.  Generelt giver du selvfølgelig drikkepenge i overensstemmelse med den service, du har fået.
Nedenstående er et vejledende niveau:

  • Piccolo: 1 – 2 usd pr. værelse
  • Stuepige: 2 usd pr. dag
  • Guider: 5 – 10 usd pr. dag pr. person afhængig af den leverede service
  • Chauffører: 2 – 5 usd pr. dag pr. person afhængig af den leverede service
  • Restauranter: på små lokale restauranter og gadekøkkener forventes der ikke drikkepenge, på restauranter af internationalt tilsnit kan du lægge mellem  1 – 5 usd på bordet, når du går.
11. Tidsforskel

Kina har trods sin enorme udstrækning kun 1 tidszone. Tidsforskellen mellem Danmark og Kina varierer om det er sommer- eller vintertid i Danmark.
Ved sommertid:  +6 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 18 i Kina.
Ved vintertid: +7  timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 19. i Kina.

12. Elektricitet

Kina har 220 V alle steder.  Stikkene kan være alle versioner, og det mest almindelige er 2 runde ben. Men jo længere væk du bevæger dig fra Beijing og Shanghai, jo flere sjove stik findes der. Der findes sjældent stikdåser med plads til 3 runde ben (computerstik med jordstik). Derfor skal du sørge for at have en adapter med på rejsen, hvis du har brug for at oplade fx en bærbar.

13. Telefon og internet

Den internationale landekode for Kina er +86. Det kan være dyrt at ringe hjem fra eller modtage opkald i Kina, tjek evt. med dit eget mobilselskab mht. dækning og priser for opkald. Hvis du har brug for at ringe eller SMS’e meget er det måske en idé at købe et lokalt SIM-kort.  Der findes internetcaféer i de større byer og der er wifi på de fleste hoteller.

14. Sikkerhed

Kina er generelt et sikkert land at rejse i. Det største problem er oftest at orientere sig, når man er på egen hånd fordi der kun få steder er tekstet med bogstaver. Almindelig kriminalitet over for turister begrænser sig generelt til lommetyveri og sjældne tilfælde af kreditkort misbrug. Dette kan ofte undgås med almindelig omtanke og fornuft. Undgå at fremvise dyre smykker og store kontantbeløb, og lad aldrig dit kreditkort ude af syne på typiske turiststeder.  Følg altid guidens råd og vejledning omkring sikkerhed, og der vil ikke være nogen fare.

15. Mad og drikke

Kina har 8 forskellige køkkener: anhui, kontonesisk, fujiansk, hunansk, jiangsisk, shandong, sichuan og zhejiang.  Maden i de forskellige køkkener er meget forskellige, og de mest markante er nok anhui som repræsenterer wokmad, sichuan der repræsenterer det meget krydrede og kantonesisk som repræsenterer den milde meget afbalancerede smag.

I Kina spiser man med pinde, og det forventes turister også at gøre. Du kan bede om at få bestik.
Drik altid kun vand fra flaske. Flaskevand er billigt og fås overalt. Drik aldrig vand fra vandhaner.

16. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

 

17. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

18. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

19. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Vi anbefaler, at du foretager sædereservation på flyet. Mange flyselskaber tilbyder også opgradering af reserverede billetter til pladser med ekstra plads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside. De fleste selskaber har et punkt på menuen, der hedder ”manage my booking”.  Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for sædereservation, så du skal have dit kreditkort/betalingskort klar, når du går i gang.

Desværre er der ikke ens regler for, hvornår der åbnes for sædereservation. Vi anbefaler, at du så tidligt som muligt prøver at foretage en sædereservation, og du vil så der få at vide, hvornår du kan foretage sædereservation, hvis det ikke kan ske med det samme. Det er meget almindeligt, at der først åbnes for sædereservation mellem 72 og 24 timer før afrejse.

20. Kuffert og håndbagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Kina, derfor kan det variere, hvor meget og hvor mange kg du må medbringe i både indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil. Hvis din rejse involverer en indenrigsstrækning i Indonesien, kan du maksimalt medbringe 20 kg.

Du og din rejseledsager bør pakke kufferterne således, at I begge kan undvære den ene kuffert, hvis man skulle være uheldig at miste den ene. Det oplever I sikkert ikke, men problemet kan opstå. Sker det, kan der gå et par dage, før kufferten bliver leveret til det hotel, I bor på.

Sørg for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen: pas, visum, flybillet, forsikringer, kreditkort, penge, recepter og nødvendig medicin. Derudover fx også kamera, kikkert, computer samt opladere og adapter.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en trøje eller vindjakke med i håndbagagen.

21. Transfers til og fra lufthavne

Ved ankomst til de forskellige lufthavne i Kina bliver du hentet af vores lokale repræsentant, som vil stå med et skilt med jeres navne på i ankomsthallen. Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen. I vil få oplyst afhentningstidspunkt ved ankomst til Kina.

22. Etikette og kulturelle forskelle

At opleve forskelle i kultur og etikette er en af fornøjelserne ved at rejse, og det er vigtigt at respektere disse forskelle. På dansk siger vi ”skik følge eller land fly”, og derfor ønsker vi herunder at give dig nogle tips og råd, der vil bidrage til en endnu bedre oplevelse af Kina.

  • Undgå at vise vrede. At vise frustrationer eller vrede ved at råbe eller være ubehøvlet er ekstremt uhøfligt og nedladende og fører ikke til noget godt.
  • Det er ikke almindeligt at give hånd, man bøjer hovedet i ærbødigt nik som hilsen.
  • Brug altid enten begge hænder eller højre hånd, når du rækker noget til andre eller du modtager noget fra andre. Brug aldrig kun venstre hånd.
23. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at denne rejse generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
70 505 505
info@asiatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Populære rejser
Vietnams højdepunkter
Vietnams højdepunkter
Magiske natur og kulturoplevelser.
 
Bali, Indonesien
Bali, Indonesien
Rundrejse på Bali, Gudernes ø.
 

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.