Tlf. 70 505 505 | Snak med en Asien-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomePraktisk InfoKina

Praktisk information om Kina

1. Klima i Kina

Kina er et kæmpe land og strækker over flere klimazoner.  Derfor er nedenstående områdeinddelinger generelle og skal tages med lidt forbehold.

Beijing
Fra april til oktober er temperaturerne mellem 10 og 35°, og nedbøren falder hovedsageligt i juli og august. Derfor er april til juni og september og oktober rigtige behagelig måneder at rejse i. Vintermånederne fra november til marts er kølige, temperaturerne ligger mellem -5 og 10°. Til gengæld er der heller ikke megen nedbør, kun ganske få mm.

Xian
Fra marts til oktober er temperaturerne mellem 10 og 25°. Xian har et forholdsvis tørt klima og nedbøren falder jævnt i sommerhalvåret men med en lille ”højsæson” i juli, august og september. Vintermånederne fra november til februar er kølige, temperaturerne ligger mellem -0 og 5°. Der falder ganske lidt nedbør i vintermånederne.

Shanghai
Shanghai har et varmt og fugtigt klima. Fra april til november ligger temperaturene på 15 til 30°, og der falder store mængder nedbør, mest i maj til august. I december til marts ligger temperaturen på 6 til 8°, og der falder mellem 40 og 70 mm regn pr. måned.

2. Rejseform

Udflugter og transfers foregår i mindre internationale grupper med engelsktalende guider.

3. Hvornår rejser man til Kina?

Man kan rejse til Kina året rundt, blot skal man være klædt på i overensstemmelse med årstiden – præcis som i Danmark. Turistmæssigt er der højsæson i april og maj, juli og august for udenlandske turister og september og oktober for kinesiske turister. Så generelt skal man være forberedt på mange mennesker alle vegne, og hovedparten af de turister du møder er kinesiske turister.

Man skal udlade at rejse til Kina i forbindelse med kinesisk nytår og den gyldne uge i oktober. Det kinesiske nytår følger månekalenderen og flytter sig datomæssigt fra år til år, fuldstændig som den kristne påske. I det kinesiske nytår lukker ALT ned, og i den gyldne uge i oktober rejser bysatte kinesere til hjemegnene for at holde ferie og besøge familien, og meget går i stå af den grund.

4. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Asiatours.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.

Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

5. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores hjemmeside under fanen forsikring kan du få al den information, som du har brug for.

Klik her for at gå til vores side om forsikring.

6. Sprog

Kina har mange anerkendte sprog, hvoraf det mest talte er mandarin, der tales af 70 % af kineserne. Det kinesiske skriftsprog  er et tegnsprog og er ens for alle de forskellige anerkendte sprog, så derfor kan kineserne læse samme avis eller brev, uanset om de bor i Beijing, Lijiang eller Suzhou.

7. Vaccinationer

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær især opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet asiatisk land, hvor der er gul feber.

Nogle lande har krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. Så husk at medbringe dit vaccinationsbevis i disse tilfælde.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Asiatours.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

8. Pas/Visum

Pas:

Som dansk statsborger skal du være i besiddelse af et gyldigt, dansk pas. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder udover opholdet.

Vær opmærksom på at et pas, som har været meldt savnet, og som er blevet fundet igen, kan medføre problemer, og du kan i værste fald blive afvist ved indrejse i Kina. Vi anbefaler derfor, at du søger om nyt pas inden afrejse, hvis du har været ude for dette.

Visum:

Som dansk statsborger skal du have visum til Kina. Visum udstedes af Chinese Visa Application Service Center i København.

Du kan få et overblik over priserne her.

Du kan tidligst søge om visum 3 måneder før afrejse og senest 1 måned før afrejse.

Inden du går i gang med selve visumansøgningen, anbefaler vi, at du grundigt gennemgår ansøgningsguiden trin-for-trin. Du kan finde guiden her.

Når du starter din visumansøgning, skal du have følgende ting klar:

 • Dit pas
 • Et digitalt pasbillede som opfylder de specifikke krav. Læs mere her
 • Dit invitationsbrev som du modtager fra os sammen med din bekræftelse på rejsen

Visumansøgningen skal udfyldes online på følgende link: Kina visum

Ansøgningen består af 10 dele. Du skal bl.a. uploade et digitalt pasbillede, udfylde personlige oplysninger, uddannelses- og arbejdsrelaterede oplysninger, tidligere rejseaktivitet samt oplyse vores samarbejdspartners licensnummer og adressen på dine overnatningssteder, som vil fremgå af dit invitationsbrev.

Når du er færdig med ansøgningen, skal du bestille en tid til personligt fremmøde på visumcenteret i København, hvilket du kan gøre her. Adressen er Lyngbyvej 28, 2100 København og er åben alle hverdage fra kl. 9.00 til 15.00. Vær opmærksom på, at visumcenteret er lukket på danske og kinesiske helligdage. Du kan læse mere om visumcenteret åbningstider og kinesiske helligdage her.

Inden dit personlige fremmøde skal du huske at udskrive din visumansøgning. Denne skal medbringes på visumcenteret sammen med mødebekræftelsen, en kopi af data- og billedsiden af dit pas, et fysisk pasbillede i farver og en kopi af dit invitationsbrev.

Inden mødet skal du ligeledes tage stilling til, om du vil afhente dit visum, når det er færdigbehandlet, eller om du vil have det tilsendt med posten. Hvis du vælger at få det tilsendt med posten, skal du huske at medbringe en kuvert med dit navn, adresse, forudbetalt porto og sporingsnummer.

Når du ankommer til visumcenteret, går du hen til check-in skranken. Her får du udleveret et kø-nummer. Når dit nummer bliver kaldt, går du hen til den pågældende skranke. Her er det vigtigt, at du med det samme oplyser, hvis du vil have dit visum tilsendt med posten og afleverer kuverten med navn, adresse forudbetalt porto og sporingsnummer. Efter du har afleveret alle dine medbragte dokumenter og svaret på eventuelle spørgsmål, får du taget fingeraftryk, såfremt du er mellem 14 og 70 år og ikke har ansøgt om kinesisk visum indenfor de seneste 5 år. Herefter får du udleveret et kø-nummer til betalingsskranken. Betalingen skal ske samme dag, som indleveringen af din visumansøgning. Det er muligt at betale med både kontanter og kort. Efter betaling får du en kvittering, en såkaldt ”pick-up form”, som skal medbringes, når du afhenter dit visum, hvis ikke du har valgt at få det tilsendt med posten.

Fra du indleverer din visumansøgning til dit visum er færdigbehandlet, går der typisk en uges tid. Du kan holde øje med, hvor langt dit visum er i processen, og hvornår det er færdigbehandlet til afhentning eller afsendelse her.

Hvis du er forhindret i selv at afhente dit visum, kan du få en ven eller et familiemedlem til det. Sørg for at skrive en fuldmagt og sørg også for, at personen får en kopi af din kvittering, som skal bruges til afhentning. Personen der henter dit visum skal kunne vise billede-id.

Når du modtager dit visum, så tjek venligst, at alle informationer er korrekte.

Du kan også læse mere om visumreglerne på udenrigsministeriets hjemmeside.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at spørge os.

9. Valuta

Den kinesiske valuta hedder yuan renminbi (CNY). 1 yuan (rmb) er lig med 10 jiao, der er lig med 100 fen. På www.valutakurser.dk kan du altid se den nøjagtige kurs fra både euro, amerikanske dollars og danske kroner. Vi anbefaler, at du medbringer enten euro eller amerikanske dollars i kontanter, som du ved ankomsten kan veksle på et officielt vekselkontor.  Desuden er amerikanske dollars bredt accepteret i forretninger og på varemarkeder. Gængse kreditkort som Visa og Mastercard er helt almindelige, ligesom kontantautomater (ATM) findes i alle byer. Kreditkort bruges på hoteller, mange restauranter og butikker, men ikke på små lokale markeder.

10. Drikkepenge

Drikkepenge er helt almindeligt anvendt og i en vis udstrækning også forventet.  Generelt giver du selvfølgelig drikkepenge i overensstemmelse med den service, du har fået.
Nedenstående er et vejledende niveau:

 • Piccolo: 1 – 2 USD pr. værelse
 • Stuepige: 2 USD pr. dag
 • Guider: 5 – 10 USD pr. dag pr. person afhængig af den leverede service
 • Chauffører: 2 – 5 USD pr. dag pr. person afhængig af den leverede service
 • Restauranter: på små lokale restauranter og gadekøkkener forventes der ikke drikkepenge, på restauranter af internationalt tilsnit kan du lægge mellem  1 – 5 USD på bordet, når du går.

Vores drikkepenge guideline er i USD, men drikkepengene afregnes i den lokale valuta på destinationen.

11. Tidsforskel

Kina har trods sin enorme udstrækning kun 1 tidszone. Tidsforskellen mellem Danmark og Kina varierer om det er sommer- eller vintertid i Danmark.
Ved sommertid:  +6 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 18 i Kina.
Ved vintertid: +7  timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 19. i Kina.

12. Elektricitet

Kina har 220 V alle steder.  Stikkene kan være alle versioner, og det mest almindelige er 2 runde ben. Men jo længere væk du bevæger dig fra Beijing og Shanghai, jo flere sjove stik findes der. Der findes sjældent stikdåser med plads til 3 runde ben (computerstik med jordstik). Derfor skal du sørge for at have en adapter med på rejsen, hvis du har brug for at oplade fx en bærbar.

13. Telefon og internet

Den internationale landekode for Kina er +86. Det kan være dyrt at ringe hjem fra eller modtage opkald i Kina, tjek evt. med dit eget mobilselskab mht. dækning og priser for opkald. Hvis du har brug for at ringe eller SMS’e meget er det måske en idé at købe et lokalt SIM-kort.  Der findes internetcaféer i de større byer og der er wifi på de fleste hoteller.

Internettet i Kina er stærkt censureret og blokerer adgangen til en række vestlige medier bl.a. Google, Dropbox, Youtube, Facebook, Instagram, Twitter, Vimeo, HBO og Netflix. Vi anbefaler, at du downloader en VPN-forbindelse i Appstore på din mobil, hvis du vil have adgang til dine yndlingsmedier.

I Kina bruger man i stedet WeChat, der for kineserne er blevet en lige så naturlig indgang til internettet som Facebook, Google og Youtube er i vestlige lande. WeChat bliver brugt til at kommunikere med både venner og kollegaer, og langsomt er begrebet mails ved at miste betydning i Kina. WeChat adskiller sig for alvor fra eksempelvis Facebook ved, at brugerne også har deres bankkonto tilknyttet app’en, så de er i stand til at betale med en stregkode.

14. Sikkerhed

Kina er generelt et sikkert land at rejse i. Det største problem er oftest at orientere sig, når man er på egen hånd fordi der kun få steder er tekstet med bogstaver. Almindelig kriminalitet over for turister begrænser sig generelt til lommetyveri og sjældne tilfælde af kreditkort misbrug. Dette kan ofte undgås med almindelig omtanke og fornuft. Undgå at fremvise dyre smykker og store kontantbeløb, og lad aldrig dit kreditkort ude af syne på typiske turiststeder.  Følg altid guidens råd og vejledning omkring sikkerhed, og der vil ikke være nogen fare.

15. Mad og drikke

Kina har 8 forskellige køkkener: anhui, kontonesisk, fujiansk, hunansk, jiangsisk, shandong, sichuan og zhejiang.  Maden i de forskellige køkkener er meget forskellige, og de mest markante er nok anhui som repræsenterer wokmad, sichuan der repræsenterer det meget krydrede og kantonesisk som repræsenterer den milde meget afbalancerede smag.

I Kina spiser man med pinde, og det forventes turister også at gøre. Du kan bede om at få bestik.
Drik altid kun vand fra flaske. Flaskevand er billigt og fås overalt. Drik aldrig vand fra vandhaner.

Det kan være en jungle af finde ud af spisekortene i Kina, da det ikke er alle restauranter, der har menukort på engelsk. I dag findes der heldigvis en masse smarte oversættelses apps, som kan være en kæmpe hjælp under din rejse. Vi anbefaler Waygo, som kan læse kinesiske menukort og oversætte dem direkte til engelsk ved brug af kameraet i din mobil uden, at du er på Internettet.

16. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

 

17. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

18. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

19. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Vi anbefaler, at du foretager sædereservation på flyet. Mange flyselskaber tilbyder også opgradering af reserverede billetter til pladser med ekstra plads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside. De fleste selskaber har et punkt på menuen, der hedder ”manage my booking”.  Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for sædereservation, så du skal have dit kreditkort/betalingskort klar, når du går i gang.

Desværre er der ikke ens regler for, hvornår der åbnes for sædereservation. Vi anbefaler, at du så tidligt som muligt prøver at foretage en sædereservation, og du vil så der få at vide, hvornår du kan foretage sædereservation, hvis det ikke kan ske med det samme. Det er meget almindeligt, at der først åbnes for sædereservation mellem 72 og 24 timer før afrejse.

20. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Kina, derfor kan det variere, hvor meget og hvor mange kg du må medbringe i både indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil. Hvis din rejse involverer en indenrigsstrækning i Indonesien, kan du maksimalt medbringe 20 kg.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en trøje eller vindjakke med i håndbagagen.

21. Transfers til og fra lufthavne

Ved ankomst til de forskellige lufthavne i Kina bliver du hentet af vores lokale repræsentant, som vil stå med et skilt med jeres navne på i ankomsthallen. Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen. I vil få oplyst afhentningstidspunkt ved ankomst til Kina.

22. Etikette og kulturelle forskelle

At opleve forskelle i kultur og etikette er en af fornøjelserne ved at rejse, og det er vigtigt at respektere disse forskelle. På dansk siger vi ”skik følge eller land fly”, og derfor ønsker vi herunder at give dig nogle tips og råd, der vil bidrage til en endnu bedre oplevelse af Kina.

 • Undgå at vise vrede. At vise frustrationer eller vrede ved at råbe eller være ubehøvlet er ekstremt uhøfligt og nedladende og fører ikke til noget godt.
 • Det er ikke almindeligt at give hånd, man bøjer hovedet i ærbødigt nik som hilsen.
 • Brug altid enten begge hænder eller højre hånd, når du rækker noget til andre eller du modtager noget fra andre. Brug aldrig kun venstre hånd.
23. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at denne rejse generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

Hvorfor vælge os?
 • Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
70 505 505
info@asiatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Populære rejser
Vietnams højdepunkter
Vietnams højdepunkter
Magiske natur og kulturoplevelser.
 
Bali, Indonesien
Bali, Indonesien
Rundrejse på Bali, Gudernes ø.
 
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af asiatiske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.