• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden

Praktisk information om Laos

Praktisk information om Laos

Praktisk information om Laos

1. Klima i Laos

Klimaet i Laos er varmt og tropisk, og temperaturerne er varme året rundt, om end der kan være forskel på lavland og højland, såvel som nord og syd. Året kan deles op i to sæsoner: tørsæsonen og regnsæsonen.

Tørsæsonen ligger ca. fra november til april. I denne periode er temperaturerne behageligt varme, der er mange solskinstimer og en begrænset mængde regnbyger. Mod slutningen af sæsonen stiger temperaturerne, og det kan blive meget varmt.

Regnsæsonen ligger ca. fra maj til oktober. Perioden er varmere end tørsæsonen og det regner mere. Regnen falder som regel i kraftige regnbyger om natten eller i de tidlige morgentimer og varer sjældent mere end et par timer. De øgede regnmængder gør til gengæld, at luften renses, vejret klarer op og naturen bliver grøn og frodig. Selvom der falder en del regn i nogle måneder, er temperaturerne fortsat høje.

Vejrstatistik for Luang Prabang: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 27 31 33 34 34 32 32 32 32 31 29 26
Gennemsnitlig min. temp. 14 16 18 21 24 25 24 24 23 21 18 14
Nedbør mm 15 19 30 108 147 258 228 289 173 126 40 10
Vejrstatistik for Vang Vieng: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 28 31 33 34 33 32 31 31 31 31 30 28
Gennemsnitlig min. temp. 14 15 18 21 23 24 24 23 23 21 18 14
Nedbør mm 9 18 49 174 369 489 840 662 508 115 44 23
Vejrstatistik for Vientiane: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 28 30 33 34 33 32 31 31 31 31 30 28
Gennemsnitlig min. temp. 16 19 22 24 27 25 25 25 24 23 19 17
Nedbør mm 8 13 34 85 246 280 272 335 297 78 11 3
2. Rejseform

Rejsen foregår i internationale grupper på maks. 14 personer og med Asiatours’ egne gæster. Alle nævnte udflugter og transfers er med engelsktalende guide.

3. Hvornår rejser man til Laos?

Laos byder på mange, spændende oplevelser året rundt.

I tørsæsonen (ca. november til april), der også anses for at være Laos’ højsæson, kan du forvente varmt vejr, solskin og få regnskyl, hvorimod regnsæsonen (ca. maj til oktober) byder på endnu varmere vejr og mere regn, men til gengæld også en frodigere, grønnere natur, samt færre besøgende.

4. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Asiatours.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.

Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

5. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores hjemmeside under fanen forsikring kan du få al den information, som du har brug for.

Klik her for at gå til vores side om forsikring.

6. Sprog

I Laos er sproget laotisk, men som turist er det ikke noget problem at klare sig på engelsk. Laoterne har også eget skriftsprog, som er ukendt for det vestlige øje.  Herunder er der listet nogle få ord til hjælp:

Hej: Sabaidee
Tak: Khob Jai
Mange tak: Khob Jai lai Lai
Ja: Chao
Nej: Bor
Ikke stærk: BorPhet
Undskyld: Khorthod
Farvel: La gone

7. Vaccinationer

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær især opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet land, hvor der er gul feber.

Nogle lande har krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. Så husk at medbringe dit vaccinationsbevis i disse tilfælde.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Asiatours.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

8. Visum

Som dansk statsborger skal du have visum til Laos, hvilket du får ved ankomst i lufthavnen. Som med anden international rejseaktivitet skal du være i besiddelse af et gyldigt, dansk pas. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter udrejse fra Laos.

For at få dit turistvisum skal du medbringe dit pas, 2 pasfotos og 30 USD i kontanter.

Reglerne om visum kan tjekkes på udenrigsministeriets hjemmeside.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at spørge os.

9. Valuta

Den laotiske valuta hedder kip (LAK). Det er en beskyttet valuta; det betyder, at den ikke kan købes på forhånd, og at du først kan veksle i Laos.

 www.valutakurser.dk kan du altid se den nøjagtige kurs fra både amerikanske dollars og danske kroner.  Vi anbefaler, at du medbringer nogle amerikanske dollars i kontanter (helst store sedler som 20, 50 eller 100 USD), som du ved ankomsten kan veksle på et officielt vekselkontor. Du skal ikke påregne, at du kan veksle en stor amerikansk seddel og få små amerikanske sedler tilbage. Derfor anbefaler vi også, at du medbringer nogle amerikanske dollars i kontante små sedler (1, 5 og 10 USD ).

Mange steder foretrækkes amerikanske dollars (eller i nærheden af grænsen til Thailand også thai bath) som betalingsmiddel. Gængse kreditkort som Visa og Mastercard kan anvendes i Luang Prabang, Vang Vieng og Vientiane, hvor du også finder hæveautomater (ATM). Hæveautomater er derudover ikke almindelige, og du kan ikke påregne at betale med kreditkort ret mange steder.

10. Prisniveau

Generelt er Laos et af Fjernøstens allerbilligste lande, især på lokale produkter. Dette gælder dog ikke, hvis varerne skal importeres, så er priserne typisk højere end i nabolandene.  Nedenstående guide er for byerne. Typisk er priserne lavere på landet, og udvalget er mindre.

 • Mad på gadekøkkener:
  Nudelsuppe: 15.000 kip
  Nudler med grise- eller kyllingekød samt grøntsager: 15.000 kip
  Baguette: 15.000 kip
 • Mad på restaurant:
  Restaurant med vestlig mad fra 45.000 kip
  Restaurant med laotisk fast menu fra 60.000 kip
 • Drikkevarer:
  Sodavand 7.000 kip
  Øl (laotisk flaske) 12.000 kip
 • Øvrige varer:
  T-shirt/taske mellem 30.000 og 150.000 kip
  Telefon mellem 200.000 og 250.000 kip
  SIM kort mellem 10.000 og 30.000 kip
  Cykelleje fra 20.000 kip
11. Drikkepenge

Drikkepenge er velset, men det er op til dig, om du vil give drikkepenge, og du kan give så meget eller så lidt, som du vil. Nedenstående er et vejledende niveau:

 • Piccolo: 1 USD
 • Stuepige: 1 USD pr. dag
 • Guider: 5 – 10 USD pr. dag pr. person afhængig af den leverede service
 • Chauffører: 3 – 5 USD pr. dag pr. person afhængig af den leverede service
 • Restauranter: i moderne restauranter er drikkepenge nogle gange inkluderet i prisen, og derfor er der ikke grund til at lægge yderligere. I lokale restauranter forventes drikkepenge ikke, men du kan lægge nogle småmønter på bordet, når du går.

Vores drikkepenge guideline er i USD, men drikkepengene afregnes i den lokale valuta på destinationen.

12. Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Cambodia varierer, om det er sommer- eller vintertid i Danmark.
Ved sommertid: +5 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 17 i Laos.
Ved vintertid: +6 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 18 i Laos.

13. Elektricitet

Laos har typisk 230 volt. Langt de fleste steder er stikkene er 2 runde ben. Men der kan være andre typer anvendt, og derfor skal du sørge for at have en adapter med på rejsen, så du kan bruge andre typer.

14. Telefon og internet

Den internationale landekode for Laos er +856. Det kan være dyrt at ringe hjem fra eller modtage opkald i Laos, tjek evt. med dit eget mobilselskab mht. dækning og priser for opkald. Hvis du har brug for at ringe eller SMS’e meget er det måske en idé at købe et lokalt SIM-kort.  Der findes internetcaféer i de større byer og der er wifi på de fleste hoteller.

15. Sikkerhed

Laos er generelt et meget sikkert land at rejse i. Kriminalitet i det hele taget og især over for turister er yderst begrænset, og kan undgås med almindelig omtanke og fornuft. Undgå at fremvise dyre smykker og store kontantbeløb.

Laos var det mest bombede land under Vietnamkrigen og der blev udlagt store mængder landminer. Især i den østlige del af landet – og det vil sige uden for de almindelige turistområder – ligger der stadig ueksploderede bomber (UXO=unexploded ordinance) og der er også områder, der ikke er ryddet for landminer.  Disse områder ligger dog uden for de områder, vores rejser kommer til og generelt uden for turistområderne. På Krukkesletten besøger vi KUN områder, der er ryddet for bomber og landminer. Følg altid guidens råd og vejledning omkring sikkerhed, og der vil ikke være nogen fare.

16. Mad og drikke

Det traditionelle, laotiske køkken anvender meget vildt, vildsvin og ferskvandsfisk. Ingrediensernes friskhed er af stor vigtighed, og laoterne vil gerne lave mad fra bunden. Krydderier som galangal og citrongræs anvendes i næsten alt, og padaek (laotisk fiskesovs) er at finde til alle måltider. Et par nyttige termer for mad er:

 • Lap: en traditionel ret er der er en stærk, krydret blanding af marineret kød og/eller fisk, der nogle gange serveres rå
 • Khao Nie: klistrede ris. (Som i nabolandene er ris en hovedfødevare. Her foretrækkes oftest klistrede ris, der brydes og mases i små kugler med fingrene, og riskuglerne dyppes i saucen for at få den med)
 • Tamarkhong: papaya salat
 • Markphet: chili

Drik altid kun vand fra flaske. Flaskevand er billigt og fås overalt. Drik aldrig vand fra vandhaner. Spørg altid om vand til isterningerne kommer fra flaskevand.

17. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

 

18. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

19. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

20. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Flyselskabet vil tildele dig en plads ombord på flyet ved check-in. Hvis du har specifikke ønsker, så kan du på flyselskabets hjemmeside foretage en sædereservation. De fleste flyselskaber har et punkt i deres menu, der hedder ”manage my booking”. Vær opmærksom på, at de fleste flyselskaber kræver betaling for en sædereservation, så du skal have dit kreditkort klar, når du går i gang. Det varierer, hvornår flyselskaberne åbner for sædereservation, men som hovedregel kan du booke sæder fra bookingtidspunkt til 48 timer før afgang.

Mange flyselskaber tilbyder desuden også opgradering med ekstra benplads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside, imod betaling.

Vi gør desuden opmærksom på, at flyselskabet har fuld rådighed over alle sæder på flyet og at de derfor altid har ret til at foretage ændringer på reservationen.
Laver du ikke en sædereservation inden afrejse, så vil flyselskabet tildele dig en plads ved check-in.

21. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Laos, derfor kan det variere, hvor meget og hvor mange kg du må medbringe i både indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil. Hvis din rejse involverer en indenrigsstrækning i Laos, kan du maksimalt medbringe 20 kg.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en trøje eller vindjakke med i håndbagagen.

22. Transfers til og fra lufthavne

Ved ankomst til de forskellige lufthavne i Laos bliver du hentet af vores lokale repræsentant, som vil stå med et skilt med Asiatours.dk på i ankomsthallen. Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen. Du vil få oplyst afhentningstidspunkt ved ankomst til Laos.

23. Etikette og kulturelle forskelle

At opleve forskelle i kultur og etikette er en af fornøjelserne ved at rejse, og det er vigtigt at respektere disse forskelle. På dansk siger vi ”skik følge eller land fly”, og derfor ønsker vi herunder at give dig nogle tips og råd, der vil bidrage til en endnu bedre oplevelse af Laos:

 • Undgå at vise vrede. At vise frustrationer eller vrede ved at råbe eller være ubehøvlet er ekstremt uhøfligt og nedladende og fører ikke til noget godt. At blive råbt ad er det samme som at tabe ansigt, og det kan cambodianerne (khmererne) ikke lide.
 • Undlad at pege med fingre, brug i givet fald hånden. Det regnes for stødende at pege fingre.
 • Undlad at vise kærtegn offentligt, fx at holde om hinanden eller at kysse, det opfattes stødende. Det er ekstremt sjældent at se par gå hånd i hånd. Derimod er det helt almindeligt, at venner eller veninder går hånd i hånd.
 • Undgå nøgenbadning og nøgensolbadning fuldstændigt, det regnes for fuldstændig uanstændigt – også på et lukket hotelområde.
 • Tag skoene af inden du går ind i et (privat) hus og især i templer.
 • Laoterne hilser på hinanden med et let buk og med hænderne samlet som i bøn (uden flettede fingre). Det er høfligst, at unge indleder hilsener. For udlændinge og i forretningssammenhænge er et (europæisk) håndtryk almindeligt accepteret.
 • Undlad at røre andres hoved, hovedet anses for at være en hellig del af kroppen og at røre hovedet med hånden regnes for at bringe uheld.
 • Brug altid enten begge hænder eller højre hånd, når du rækker noget til andre eller du modtager noget fra andre. Brug aldrig kun venstre hånd.
 • Undgå korte shorts, lårkorte nederdele og tank tops, især ved templer og hvor kun få turister færdes. Som minimum skal benene være dækket ned til over knæet og skuldrene skal være dækket ved tempelbesøg.
 • Tag sko og hat af inden du går ind i et tempel.
 • Hvis du sætter dig foran et ”dai” (Buddha-alter), bør du sidde med dine fødder til siden og væk fra Buddha.
 • En kvinde må gerne tage imod eller give noget til en munk, men bør aldrig røre ham.
 • Vis respekt ved besøg i templer og sluk mobiltelefon, tag høretelefoner af, sænk stemmen og undgå uhøflig og højlydt samtale.
24. Lokal transport

Infrastukturen i Laos er udmærket, men det tager tid at komme rundt. I Laos bruges både taxa og tuk-tuk, og man forhandler om prisen. I Laos er der også motorcykel-taxaer. Vi fraråder at benytte disse, da der sker mange ulykker med motorcykel-taxaer. Dertil kommer at en række rejseforsikringsselskaber ikke dækker udgifter ifm. ulykker med motorcykel-taxaer.

25. Donationer og gaver

Der er (stor) fattigdom i visse områder af Laos, og derfor har vores lokale samarbejdspartner givet os nedenstående retningslinjer i forhold til donationer og gaver.

 • Giv ALDRIG penge til tiggere, især ikke til børn. Hvis du giver penge til tiggere, forstærker det indtrykket af, at tiggeri er en acceptabel levevej. Hvis børn får penge ved at tigge, vil forældrene hellere sende dem på gaden for at tigge frem for at sende dem i skole.
 • Undtagelsen er handicappede og gamle mennesker, dem må man godt give en skilling.
 • Giv ALDRIG slik til børn i de landsbyer du besøger på rejsen.
 • Lad være med at tro, at du skal give materielle ting. Oftest er det bedst at dele din tid, dele ud af dine smil og indbyde til venskab.
26. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at vores rejser generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

Vores mest populære rejser
Her rejser andre til

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.