• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden

Praktisk information om Sri Lanka

Praktisk information om Sri Lanka

Praktisk information om Sri Lanka

1. Klima i Sri Lanka

Sri Lanka har tropisk klima med skiftende tørtid og regntid afhængig af om man er på øens vest og sydvestlige del eller øens nord og østlige del. Ved hele øens kyster ligger temperaturen mellem 25 til 35 grader året rundt, mens temperaturerne i højlandet og i bjergene dog ligger lidt lavere mellem 15 til 20 grader. Især om aftenen og natten kan du få brug for en lun trøje. Desuden kan du have brug for lunt tøj på morgensafariture.

Det er på hele Sri Lanka usædvanligt at regntiden består af flere dages regnvejr. Lige modsat opstår der i stedet heftige regnskyl året rundt, men hvor vejret typisk efterfølgende er rigtigt skønt – luften er renset og helt klart.

Sri Lankas vest og sydvestlige del:
Tørtiden er fra ca. december til april i den sydvestlige del af Sri Lanka, mens Yala monsunen der blæser fra ca. maj til august bringer regn, og derved også regntiden med sig til denne del af øen.

Byer i dette område: Hikkaduwa, Mirissa, Galle, Yala og Kataragama i syd og sydvest samt Negombo og Colombo på vestkysten.

Sri Lankas nord og østlige del:
Maha monsunen bringer regntiden til den nordlige og østlige del af Sri Lanka fra ca. oktober til januar, mens tørtiden foregår fra ca. maj til september. På trods af dette er den nordlige og østlige del et forholdsvis tørt område med kun omkring 1000 mm regn årligt.

Byer i dette område: Jaffna og Passikudah på nord og østkysten.

Højlandet og bjergene på Sri Lanka:
Den mest behagelige gennemsnitstemperatur i højlandet finder du fra januar til maj, mens der falder mest regn fra april til januar. Den vådeste måned for området er oktober, så denne bør du undgå, hvis du ikke er stor fan af regn.

Byer i dette område: Nuwara Eliya, Ella, Haputale, Kandy, Sigiriya og Anuradhapura.

2. Rejseform

Rejsen foregår i internationale grupper på maks. 14 personer og med Asiatours’ egne gæster. Alle nævnte udflugter og transfers er med engelsktalende guide.

3. Hvornår rejser man til Sri Lanka?

Man kan rejse til Sri Lanka året rundt. Fra april til september er det bedst at have badeferie-delen på østkysten i Passikudah. Fra december til marts er det bedst at have badeferie-delen på sydvestkysten i Hikkaduwa.

4. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Asiatours.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.

Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

5. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores hjemmeside under fanen forsikring kan du få al den information, som du har brug for.

Klik her for at gå til vores side om forsikring.

6. Sprog

Der er to officielle sprog i Sri Lanka: singalesisk og tamilsk. Desuden er engelsk anerkendt, som det tredje officielle sprog, der binder de to andre sprog sammen.  Som turist kan du sagtens klare dig på engelsk, som rigtig mange taler.

7. Vaccinationer

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær især opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet land, hvor der er gul feber.

Nogle lande har krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. Så husk at medbringe dit vaccinationsbevis i disse tilfælde.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Asiatours.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

8. Pas og visum

Pas:

Som dansk statsborger skal du være i besiddelse af et gyldigt dansk pas. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra ankomstdatoen.

Visum:

Som dansk statsborger skal du have visum til Sri Lanka.

Du får udstedt et 30-dages turistvisum ved ankomst til Sri Lanka, hvis følgende betingelser er opfyldt:

 • At du forudgående har ansøgt om ETA (Electronic Travel Authorization) og denne er godkendt
 • At dit pas har en gyldighed på mindst 6 måneder fra ankomstdatoen
 • At du har en gyldig returbillet

Din ETA-ansøgning skal behandles gennem den officielle side Sri Lanka Electronic Travel Authorization System.

Vi anbefaler, at du grundigt gennemgår betingelserne, som du kan finde her. Efter du har læst betingelserne igennem, trykker du på ”I agree” og du bliver sendt til næste side. Her trykker du på ”Apply for an individual tourist ETA”, og siden med din ETA-ansøgning åbner.

Inden du udfylder din ETA-ansøgning, skal du have følgende ting klar:

 • Dit pas
 • Dit kreditkort (Mastercard, Visakort eller American Express)

ETA-ansøgningen kræver, at du udfylder en række personlige oplysninger samt din adresse i Sri Lanka. Her foreslår vi, at du skriver adressen på det første hotel, du bor på. Navnet på hotellet vil fremgå af din bekræftelse på rejsen.

Når du har udfyldt din ansøgning, bliver du stillet videre til betalingssiden, hvor du kan betale med et af ovennævnte kreditkort. ETA koster 35 USD pr. voksen og er gratis for børn under 12 år. Når betalingen er gået igennem, vil du modtage en bekræftelse pr. mail.

Du vil få svar på din ETA-ansøgning inden for 24 timer.

Din ETA-godkendelse er gyldig i 3 måneder fra udstedelsesdatoen og denne skal printes og medbringes sammen med dit pas, som vises ved ankomst til Sri Lanka.

Spørgsmål og svar om ETA kan findes her.

Har du yderligere spørgsmål, anbefaler vi, at du kontakter Sri Lankas immigration på telefon +94 71 9967888 eller på mail eta@immigration.gov.lk.

Du kan læse mere om Sri Lankas visumregler på udenrigsministeriets hjemmeside.

9. Valuta

Den srilankanske valuta hedder Sri Lankan Rupee (LKR). På www.valutakurser.dk kan du altid se den nøjagtige kurs fra både danske kroner og amerikanske dollars. Vi anbefaler, at du medbringer nogle euro eller amerikanske dollars i kontanter, som du kan veksle ved ankomsten. Gængse kreditkort som Visa og Mastercard er helt almindelige, ligesom kontantautomater (ATM) findes i alle byer. Kreditkort bruges på hoteller, mange restauranter og butikker, men ikke på små lokale markeder.

10. Drikkepenge

Drikkepenge er både velset og helt almindeligt anvendt.  Generelt giver du selvfølgelig drikkepenge i overensstemmelse med den service, du har fået.  Nedenstående er et vejledende niveau:

 • Chauffør/guide – USD 20 pr. dag pr. familie
 • Drager – USD 1 pr. taske/kuffert
 • Stuepige – USD 2 pr. dag pr. familie

Vores drikkepenge guideline er i USD, men drikkepengene afregnes i den lokale valuta på destinationen.

11. Tidsforskel

Sri Lanka er 3½ time foran dansk tid med ved sommertid og 4½ time ved vintertid.

12. Elektricitet

Sri Lanka har 230 V. Stikkene er 3 runde ben, 1 tykt og 2 tyndere ben, der er placeret i en trekant. Asiatours anbefaler, at du tager en adapter med på rejsen, og især en med plads til 3 runde ben (til computerstik med jordstik), hvis du har brug for at oplade fx en bærbar.

13. Telefon og internet

Den internationale landekode for Sri Lanka er +94. Det kan være dyrt at ringe hjem eller modtage opkald i Sri Lanka, tjek evt. med dit eget mobilselskab mht. dækning og priser for opkald.
Der findes internetcaféer i de større byer, og der er wifi på de fleste hoteller.

14. Sikkerhed

Sri Lanka er generelt et sikkert land at rejse i, dog er der et par områder i den nordlige del af øen, hvor rejser frarådes. Her kommer du ikke på vores rundrejser.  Efter borgerkrigen, der sluttede i 2009, prioriteres sikkerheden meget højt. Almindelig kriminalitet over for turister begrænser sig generelt til franarren af penge til ikke-eksisterende godgørende formål samt lommetyverier. Dette kan ofte undgås med almindelig omtanke og fornuft. Giv ALDRIG penge til tiggere.  Følg altid guidens råd og vejledning omkring sikkerhed, og der vil ikke være nogen fare.

15. Mad og drikke

Der er rigtig meget fantastisk god og velsmagende mad på Sri Lanka. Landet er præget af en stor krydderiproduktion, og det kommer til udtryk i maden. ”Turistmaver” er ikke et stort problem på Sri Lanka.  En gylden regel er dog at undgå salat og øvrig råkost. Brug spejderrådene: ”kog det, steg det eller glem det!”  En anden ufravigelig regel er: Drik altid kun vand fra flaske. Flaskevand er billigt og fås overalt. Drik aldrig vand fra vandhaner.

Klassiske retter fra Sri Lanka er:

 • Kottu eller Koththu Roti består af brød med grøntsager, æg, krydderier og måske kød.
 • Hoppers er rismelsbrød, der typisk serveres med lunimiris
 • Lunimiris er en blanding af chili, krydderier og salt
 • Lamprais er ris kogt i en fond med karry og tilsat ”frikkadels” som er små kødboller, der så rulles ind i et bananblad og bages i ovnen.
 • Kiribath er grød eller en form for kage bestående af ris kogt i kokosmælk.
16. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

 

17. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

18. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

19. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Flyselskabet vil tildele dig en plads ombord på flyet ved check-in. Hvis du har specifikke ønsker, så kan du på flyselskabets hjemmeside foretage en sædereservation. De fleste flyselskaber har et punkt i deres menu, der hedder ”manage my booking”. Vær opmærksom på, at de fleste flyselskaber kræver betaling for en sædereservation, så du skal have dit kreditkort klar, når du går i gang. Det varierer, hvornår flyselskaberne åbner for sædereservation, men som hovedregel kan du booke sæder fra bookingtidspunkt til 48 timer før afgang.

Mange flyselskaber tilbyder desuden også opgradering med ekstra benplads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside, imod betaling.

Vi gør desuden opmærksom på, at flyselskabet har fuld rådighed over alle sæder på flyet og at de derfor altid har ret til at foretage ændringer på reservationen.
Laver du ikke en sædereservation inden afrejse, så vil flyselskabet tildele dig en plads ved check-in.

20. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Sri Lanka, derfor kan det variere, hvor meget og hvor mange kg du må medbringe i både indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på www.checkmytrip.com eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en trøje eller vindjakke med i håndbagagen.

21. Transfers til og fra lufthavne

Ved ankomst i Colombo bliver du hentet af vores lokale agent, som vil stå med et skilt med Asiatours i ankomsthallen. Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen. Du vil få oplyst afhentningstidspunkt af vores lokale agent i Sri Lanka.

22. Etikette og kulturelle forskelle

At opleve forskelle i kultur og etikette er en af fornøjelserne ved at rejse, og det er vigtigt at respektere disse forskelle. På dansk siger vi ”skik følge eller land fly”, og derfor ønsker vi herunder at give dig nogle tips og råd, der vil bidrage til en endnu bedre oplevelse af Sri Lanka.

 • Det er helt almindeligt at spise med fingrene i Sri Lanka.
 • Tag altid skoene af, når du går ind i et privat hjem, en moské eller et tempel
 • Undgå korte shorts, lårkorte nederdele og tank tops ved templer og kirker
 • Brug altid enten begge hænder eller højre hånd, når du rækker noget til andre eller du modtager noget fra andre. Brug aldrig kun venstre hånd.
 • Undlad at røre børns hoveder, det regnes for at bringe uheld
 • Undlad at vise kærtegn offentligt, fx at holde om hinanden eller at kysse, det opfattes stødende
 • Undgå nøgenbadning og nøgensolbadning fuldstændigt, det regnes for fuldstændig uanstændigt – både på stranden og på hotellerne.
23. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at vores rejser generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

Vores mest populære rejser
Her rejser andre til
Kontakt rejsekonsulent Trine Kjær

Skriv til:
info@asiatours.dk

Ring til:
70 505 505

Åbningstider:
Hverdage fra kl. 9 - 16

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Asiatours.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.