Tlf. 70 505 505 | Snak med en Asien-specialist | Man - Fre 9 - 16
ForsidePraktisk InfoSri Lanka

Praktisk information om Sri Lanka

1. Følgende er ikke inkluderet i prisen på vores pakkerejser
 • Lokale lufthavnsafgifter
 • Måltider udover de nævnte
 • Afbestillings- og rejseforsikringer
 • Evt. drikkepenge
 • Visum, 35 USD pr. person (Gratis for børn under 12 år)
 • Vaccinationer
2. Klima i Sri Lanka

Sri Lanka har tropisk klima med tørtid og regntid. Ved kysten ligger temperaturen mellem 25 til 35 grader året rundt. I højlandet og i bjergene ligger temperaturen dog lavere, ca. 15 til 20 grader, og især om aftenen og natten kan du have bruge for en lun trøje. Desuden kan du have brug for lunt tøj på morgensafariture.

Tørtiden og regntiden falder dog forskelligt på øen. Fra maj til august blæser Yala monsunen og bringer regn med sig til øens sydvestlige del. Her varer tørtiden fra december til marts. Fra oktober til januar blæser Maha monsunen og det regner i den nordlige og østlige del af øen. Her er den tørre sæson fra maj til september. Den nordlige og østlige del af Sri Lanka er forholdsvis tør med omkring 1000 mm regn om året. Desuden kan der opstå typiske heftige regnskyl med året rundt. Typisk er vejret rigtig skønt bagefter – luften er renset og helt klar.

3. Rejseform

Udflugter og transfers foregår i mindre internationale grupper med engelsktalende guider.

4. Hvornår rejser man til Sri Lanka?

Man kan rejse til Sri Lanka året rundt. Fra april til september er det bedst at have badeferie-delen på østkysten i Passikudah. Fra december til marts er det bedst at have badeferie-delen på sydvestkysten i Hikkaduwa.

5. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Asiatours.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.

Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

6. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores hjemmeside under fanen forsikring kan du få al den information, som du har brug for.

Klik her for at gå til vores side om forsikring.

7. Sprog

Der er to officielle sprog i Sri Lanka: singalesisk og tamilsk. Desuden er engelsk anerkendt, som det tredje officielle sprog, der binder de to andre sprog sammen.  Som turist kan du sagtens klare dig på engelsk, som rigtig mange taler.

8. Vaccinationer

Vi råder til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Asiatours.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

9. Visum

Danske statsborgere får udstedt turistvisum på 30 dage ved indrejse i Sri Lanka. Betingelserne er at: 1) du forudgående har foretaget en ETA-registrering på www.eta.gov.lk , 2) dit pas skal være gyldigt i 6 måneder udover opholdets varighed, 3) du har en returflybillet og 4) at du har penge nok med dig. 
Tjek også Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk. Visumreglerne findes under ”Borgerservice”. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at spørge os.

10. Valuta

Den srilankanske valuta hedder Sri Lankan Rupee (LKR). En Rupee er lig med 100 cent. På www.valutakurser.dk kan du altid se den nøjagtige kurs fra både danske kroner og amerikanske dollars. Vi anbefaler, at du medbringer nogle euro eller amerikanske dollars i kontanter, som du kan veksle ved ankomsten. Gængse kreditkort som Visa og Mastercard er helt almindelige, ligesom kontantautomater (ATM) findes i alle byer. Kreditkort bruges på hoteller, mange restauranter og butikker, men ikke på små lokale markeder.

11. Drikkepenge

Drikkepenge er både velset og helt almindeligt anvendt.  Generelt giver du selvfølgelig drikkepenge i overensstemmelse med den service, du har fået.  Nedenstående er et vejledende niveau:

 • Chauffør/guide – US$ 20 pr. dag, pr. familie
 • Drager – US$ 1 pr. taske/kuffert
 • Stuepige – US$ 2 pr. dag, pr. familie
12. Tidsforskel

Sri Lanka er 3½ time foran dansk tid med ved sommertid og 4½ time ved vintertid.

13. Elektricitet

Sri Lanka har 230 V. Stikkene er 3 runde ben, 1 tykt og 2 tyndere ben, der er placeret i en trekant. Asiatours anbefaler, at du tager en adapter med på rejsen, og især en med plads til 3 runde ben (til computerstik med jordstik), hvis du har brug for at oplade fx en bærbar.

14. Telefon og internet

Den internationale landekode for Sri Lanka er +94. Det kan være dyrt at ringe hjem eller modtage opkald i Sri Lanka, tjek evt. med dit eget mobilselskab mht. dækning og priser for opkald.
Der findes internetcaféer i de større byer, og der er wifi på de fleste hoteller.

15. Sikkerhed

Sri Lanka er generelt et sikkert land at rejse i, dog er der et par områder i den nordlige del af øen, hvor rejser frarådes. Her kommer du ikke på vores rundrejser.  Efter borgerkrigen, der sluttede i 2009, prioriteres sikkerheden meget højt. Almindelig kriminalitet over for turister begrænser sig generelt til franarren af penge til ikke-eksisterende godgørende formål samt lommetyverier. Dette kan ofte undgås med almindelig omtanke og fornuft. Giv ALDRIG penge til tiggere.  Følg altid guidens råd og vejledning omkring sikkerhed, og der vil ikke være nogen fare.

16. Mad og drikke

Der er rigtig meget fantastisk god og velsmagende mad på Sri Lanka. Landet er præget af en stor krydderiproduktion, og det kommer til udtryk i maden. ”Turistmaver” er ikke et stort problem på Sri Lanka.  En gylden regel er dog at undgå salat og øvrig råkost. Brug spejderrådene: ”kog det, steg det eller glem det!”  En anden ufravigelig regel er: Drik altid kun vand fra flaske. Flaskevand er billigt og fås overalt. Drik aldrig vand fra vandhaner.

Klassiske retter fra Sri Lanka er:

 • Kottu eller Koththu Roti består af brød med grøntsager, æg, krydderier og måske kød.
 • Hoppers er rismelsbrød, der typisk serveres med lunimiris
 • Lunimiris er en blanding af chili, krydderier og salt
 • Lamprais er ris kogt i en fond med karry og tilsat ”frikkadels” som er små kødboller, der så rulles ind i et bananblad og bages i ovnen.
 • Kiribath er grød eller en form for kage bestående af ris kogt i kokosmælk.
17. Helligdage

Sri Lanka er et multikulturelt samfund hvor de 4 store verdensreligioner alle er repræsenteret. Det afspejler sig også i antallet af helligdage i Sri Lanka.

 • 1. januar 2014 – Nytårsdag
 • 13. januar 2014 –Milad un Nabi (profeten Muhammads fødselsdag)
 • 14. januar 2014 – Tamil Thai Pongal Dag
 • 15. januar 2014 – Duruthu Fuldmåne Poya Dag
 • 4. februar 2014 – Nationaldag
 • 14. februar 2014 – Navam Fuldmåne Poya Dag
 • 27. februar 2014 – Mahashivratri
 • 16. marts 2014 – Medin Fudmåned Poya Dag
 • 13. april 2014 – sinhalesisk og tamilsk nytår
 • 15. april 2014 – Bak fuldmåne Poya Dag
 • 18. april 2014 – Langfredag
 • 1. maj 2014 – Arbejdernes dag
 • 6. maj 2014 – Vesak (Buddha’s fødselsdag)
 • 13. juni 2014 – Poson fuldmåne Poya Dag
 • 12. juli 2014 – Esala Fuldmåne Poya Dag
 • 28. juli 2014 – Eid al-Fitr (afslutningen på Ramadan)
 • 10. august 2014 – Nikini Fuldmåne Poya Dag
 • 9. september 2014 – Binara Fuldmånen Poya Dag
 • 4. oktober 2014 – Eid al-Adha (ofringsfest)
 • 7. oktober 2014 – Vap Fuldmåne Poya Dag
 • 24. oktober 2014 – Diwali (Lysfest)
 • 5. november 2014 – Il Fuldmånedag Poya Dag
 • 6. december 2014 – Unduvap Fuldmåne Poya Dag
 • 25. december 2014 – Juledag
18. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas.  Hvis du har kommentarer til rejseplanen eller noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

19. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

20. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Vi anbefaler, at du foretager sædereservation på flyet. Mange flyselskaber tilbyder også opgradering af reserverede billetter til pladser med ekstra plads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside. De fleste selskaber har et punkt på menuen, der hedder ”manage my booking”.  Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for sædereservation, så du skal have dit kreditkort/betalingskort klar, når du går i gang.

Desværre er der ikke ens regler for, hvornår der åbnes for sædereservation. Vi anbefaler, at du så tidligt som muligt prøver at foretage en sædereservation, og du vil så der få at vide, hvornår du kan foretage sædereservation, hvis det ikke kan ske med det samme. Det er meget almindeligt, at der først åbnes for sædereservation mellem 72 og 24 timer før afrejse.

21. Kuffert og håndbagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Sri Lanka, derfor kan det variere, hvor meget og hvor mange kg du må medbringe i både indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på www.checkmytrip.com eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil. Du og din rejseledsager bør pakke kufferterne således, at I begge kan undvære den ene kuffert, hvis man skulle være uheldig at miste den ene. Det oplever I sikkert ikke, men problemet kan opstå. Sker det, kan der gå et par dage, før kufferten bliver leveret til det hotel, I bor på.

Sørg for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen: pas, visum, flybillet, forsikringer, kreditkort, penge, recepter og nødvendig medicin. Derudover fx også kamera, kikkert, computer samt opladere og adapter. 
Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en trøje eller vindjakke med i håndbagagen.

22. Transfers til og fra lufthavne

Ved ankomst i Colombo bliver du hentet af vores lokale agent, som vil stå med et skilt med Asiatours i ankomsthallen. Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen. Du vil få oplyst afhentningstidspunkt af vores lokale agent i Sri Lanka.

23. Etikette og kulturelle forskelle

At opleve forskelle i kultur og etikette er en af fornøjelserne ved at rejse, og det er vigtigt at respektere disse forskelle. På dansk siger vi ”skik følge eller land fly”, og derfor ønsker vi herunder at give dig nogle tips og råd, der vil bidrage til en endnu bedre oplevelse af Sri Lanka.

 • Det er helt almindeligt at spise med fingrene i Sri Lanka.
 • Tag altid skoene af, når du går ind i et privat hjem, en moské eller et tempel
 • Undgå korte shorts, lårkorte nederdele og tank tops ved templer og kirker
 • Brug altid enten begge hænder eller højre hånd, når du rækker noget til andre eller du modtager noget fra andre. Brug aldrig kun venstre hånd.
 • Undlad at røre børns hoveder, det regnes for at bringe uheld
 • Undlad at vise kærtegn offentligt, fx at holde om hinanden eller at kysse, det opfattes stødende
 • Undgå nøgenbadning og nøgensolbadning fuldstændigt, det regnes for fuldstændig uanstændigt – både på stranden og på hotellerne.
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
70 505 505
info@asiatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Populære Rejser
Vietnams højdepunkter
Vietnams højdepunkter
Magiske natur og kulturoplevelser.
 
Bali, Indonesien
Bali, Indonesien
Rundrejse på Bali, Gudernes ø.
 

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!