Tlf. 70 505 505 | Snak med en Asien-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomeRejser til ØstenVietnam

Rejser til Vietnam

På en rejse til Vietnam venter der dig et land med stor skønhed og mangfoldighed i både kultur, natur og historie.

Her kan du opleve UNESCO-beskyttet natur & arkitektur, moderne byer og smukke & eksotiske strande.

Hvis du har spørgsmål om vores rejser til Vietnam, så ring til vores rejsekonsulenter på 70 505 505.

Populære rundrejser: Vietnam

Hvorfor skal du rejse til Vietnam?

Vietnam er eksotisk, pulserende, historisk og moderne på samme tid. Det er et land med stor skønhed, og der er få steder i verden, hvor du vil opleve så mangfoldigt et land, når det kommer til kultur, historie og natur.

Fra det bjergrige nord over den smukke kystlinje i Centralvietnam til de frugtbare sletter i Mekong Deltaet i syd, Vietnam er i sandhed et mangfoldigt land. Lige meget, om du vælger en rundrejse i nord, syd eller én der tager dig fra nord til syd, så kan du være sikker på at få storslåede oplevelser for livet.

Vores rundrejser i Vietnam

Læs mere om hvad du kan opleve på vores rundrejser i Vietnam herunder.

Hanoi

Alle vores rejser starter i Hanoi, Vietnams hovedstad, der er en af Asiens mest stemningsfulde storbyer.

Hanoi er en by fyldt med kontraster og her får du en skøn blanding af historie og moderne travlhed, hvor smukke kolonitidsbygninger og historiske templer ligger side om side med moderne bygninger.

På en rundtur i byen kan du eksempelvis opleve:

 • Litteraturens Tempel, der er en af de få eksempler tilbage på traditionel vietnamesisk arkitektur. Templet blev bygget i 1100-tallet af den kinesiske Confucius’ elever, og var Vietnams første universitet. Her blev magtfulde embedsmænd uddannet i overensstemmelse med Confucius’ lærdom.
 • I Hoan Kiem-søen ligger Ngoc Son-Templet, der er bygget på en lille ø. Du kommer til templet via Huc Bro, der betyder ”stedet, der røres af morgensolens stråler”. Her hører du om hvordan søen fik sit navn og legenden om kejseren, det magiske sværd og kæmpeskildpadden.
 • Ho Chi Minh Complex, som er skabt til ære for republikken Vietnams første præsident, Ho Chi Minh, som boede og arbejdede størstedelen af sit liv i Hanoi.
 • Thang Long, et kejserligt citadel, der var et politisk magtcenter gennem 13 århundrede. Citadellet er i dag på UNESCOs liste for verdens kulturarv.
 • Prøv også en tur i en traditionel cykeltaxa, cyclo, gennem gaderne i det gamle kvarters 36 gader, der blev navngivet efter de varer, der blev solgt der. I dag lever flere af gaderne stadig op til denne tradition, herunder bambusgaden og blikgaden.

Sejltur på Ha Long Bugten

Ha Long-bugten er et af Vietnams mest særprægede naturområder, en del af UNESCOs verdensarv og helt sikker på listen over Vietnams største seværdigheder.

I bugten, der er cirka 1.500 km², rejser grønklædte kalkstensklipper sig dramatisk op af det smukke hav, som farvemæssigt svinger fra dyb blå til jadegrøn alt efter årstiden.

For vietnameserne er området forbundet med legender om drager. Legenderne fortæller, at dragerne i området tabte juveler og jade ud af munden, som faldt ned i bugten, hvor de blev til de klipper vi kender i dag.

Kolonitidsbyen Hoi An

Ved kysten i den centrale del af Vietnam finder du den smukke og charmerende by Hoi An.

Byen var en af de vigtigste havnebyer i denne del af Sydøstasien fra det 17.-19. århundrede, og i dag er Hoi An desuden en af de mest velbevarede historiske byer i Asien, bl.a. fordi den blev skånet for bomber under Vietnam-krigen.

Det mest interessante i byen er da også den gamle bydel, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Byggestilen i området vidner om både japansk, kinesisk og indisk indflydelse. Her kan du bl.a. opleve den Overdækkede Japanske Bro, Chua Ong pagoden og det 200 år gamle Tam Ky hus, der oprindeligt blev bygget af en vietnamesisk familie og hvor du i dag kan finde japanske og kinesiske indflydelser.

Ho Chi Minh City og omegn

Ho Chi Minh City er Vietnams største by, og stadig ofte kendt under sit gamle navn, Saigon.

Byen er en blanding af moderne højhuse og kolonitidens bygninger, og på en rundtur i byen vil du opleve:

 • Det Gamle Posthus, som tegnet af den verdensberømte franske arkitekt, Gustave Eiffel, som nok især er kendt for at have tegnet Eiffeltårnet i Paris.
 • Den ikoniske og smukke kirke Notre Dame Katedral, bygget mellem 1863 og 1880 af de franske kolonister.
 • Krigsmuseet og Genforeningspaladset, hvor Vietnam-krigen sluttede d. 30. april 1975.

Fra Ho Chi Minh City er der desuden adgang til interessante oplevelser omkring byen.

På en halvdagstur fra Ho Chi Minh City kan du opleve Cu Chi-Tunnellerne, en labyrint af tunneller, der forbandt underjordiske kommandocentraler, skoler, opholdssteder og træningsfaciliteter og fungerede som skjulested for de nord-vietnamesiske Viet Cong’er, når de skulle lave nålestiksoperationer mod amerikanerne.

På en heldagstur kan du opleve Mekong-deltaet på tur i en båd. Mekong-deltaet er et frodigt område, der dækker knap 40.000 m2, hvor en stor del er dækket af vand. Mekongfloden løber 4.500 km gennem 6 lande fra sit udspring til deltaet, der ligger ved kysten syd for Ho Chi Minh City. På sejlturen kan du eksempelvis besøge nogle af de små lokale håndværkere og producenter, f.eks. en kokosnødplantage.

Andre højdepunkter i Vietnam

Vietnam er fyldt med spændende seværdigheder, både i nord og syd.

F.eks.:

 • Det vietnamesiske køkken. Prøv et af de mange gadekøkkener eller tag på kokkeskole og lær selv at de skønne vietnamesiske specialiteter.
 • Besøg i Nam Cat Tien Nationalpark, som er et vigtigt område for mange af de asiatiske dyrearter. Hvis du er heldig, kan du opleve nogle af de sky indbyggere i parken, f.eks. hjorte, aber og fugle eller de mere sjældne leoparder, elefanter og bjørne.
 • I det nordlige Vietnam på grænsen til Kina ligger Sapa, der ligger i et frodigt og bjergrigt område. Her finder du storslået natur og en fantastisk udsigt til Fansipan, Vietnams højeste bjerg. Tag på vandretur i det smukke område og oplev de smukke risterasser helt tæt på.
 • Vietnams skønne dal, Mai Chau, hvor du kan opleve fantastiske rismarker, kalkstensbjerg og landsbyer med etniske minoriteter som h’mong, thai og dzao. Her kan du opleve uberørt landskab og landsbyer der lever efter traditionelle levevis.
 • Afslut din rundrejse med badeferie på en af Vietnams smukke strande, f.eks. i Phan Thiet, et af Vietnams bedste strandområder. Det er muligt at afslutte med badeferie på flere af vores rejser, f.eks. i Phan Thiet, Phu Quoc, Nha Trang eller Hoi An. Se mulighederne under de enkelte rejser.

Kombiner med Cambodia eller Cambodia og Laos

Én af vores rejser kombinerer Vietnam og Angkor Wat i Cambodia, og én rejse kombinerer Vietnam med Cambodia og Laos, der tilsammen udgør det tidligere Indokina.

Cambodia

Cambodia byder på sagnomspundne ruiner og et gæstfrit folkefærd.

I Phnom Penh finder du Cambodias største by og hovedstad. Her kan du bl.a. få indblik i landets dramatiske historie på museum for folkemordet, Tuol Sleng, og på ”Killing Fields”, Choeung Ek, hvor 17.000 mennesker blev myrdet og begravet i massegrave.

Siem Reap, en by i nordvestlige Cambodia, er gateway til nogle af Cambodias største seværdigheder. Derudover byder byen i sig selv på interessante markeder, kokkeskoler og det cambodianske cirkus.

Nord for Siem Reap kan du opleve Angkor-komplekset, som er af de vigtigste arkæologiske steder i Sydøstasien og en del af UNESCOs verdensarvsliste.

Angkor-komplekset består bl.a. af Angkor Thom, som var den sidste hovedstad i Khmerriget. Angkor Thom stammer fra det 12. århundrede, hvor det blev etableret af kong Jayavarman, og skulle på sit højeste have beboet mellem 750.0000 og en million mennesker.

Angkor-kompleksets højdepunkt er tempelkomplekset Angkor Wat, der er Cambodias største attraktion. Det var det prægtigste af alle Khmer-rigets templer, og et arkitektonisk mesterværk, som det siges at have taget 300.000 mand og 6.000 elefanter 37 år at opføre. Angkor Wat er et absolut must-see i Cambodia.

Laos

Laos er den tredje destination på rejsen til Indokina. Det er endnu en spændende destination, hvor du vil opleve en afslappet atmosfære, der emmer af buddhistisk kultur og traditioner.

I den nordlige del af Laos besøger du den tidligere kongeby, Luang Prabang. Byen er en del af UNESCOs Verdensarvsliste og består af en unik blanding af traditionel arkitektur og fransk kolonitidscharme.

Stå tidligt op og oplev, når flere hundrede munke går igennem byens gader for at samle almisser, besøg Wat Xieng Thing, et traditionelt tempelbyggeri, der er dækket af bladguld, eller tag til toppen af Phousi-bakken og få en fænomenal udsigt udover Luang Prabang.

Vil du vide mere om vores rejser?

Hvis du vil vide mere om de enkelte rejser til Vietnam, kan du trykke på ”Læs mere” længere oppe på siden. Her får du information om hvad du kan forvente at opleve på turen, priser og meget mere.

Har du spørgsmål?

Du kan læse mere om de praktiske ting vedrørende Vietnam ved at kigge på vores side med praktisk info.

Hvis du har yderligere spørgsmål om Vietnam, hvordan man bestiller eller til vores andre rejser i Øst- og Sydøstasien, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at hjælpe dig på dit livs rejse!

Asiatours.dk – Eventyrlige rundrejser!

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
70 505 505
info@asiatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.