TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerDe bedste markeder i Asien

De bedste markeder i Asien

24.04.2019  |  opdateret: 16.01.2024
Vis alle indlæg

Både på det flydende marked i Bangkok i Thailand.

Der er et utal af skønne, store, stressende og indbydende markeder i Asien.

Du kan opleve madmarkeder, men også markeder med alt fra himmel til jord, hvor der nærmest ikke er den ting, du ikke kan få.

Hop i de gode sko og tag tidligt af sted for at opleve markedet med færre besøgende – det kan også give mulighed for at få pruttet godt om prisen.

Tip: Tag ikke flere penge med, end du skal bruge og opbevar dem sikkert.

Chatuchak Weekend Market, Bangkok

Mand går på Chatuchak Weekend Market i Bangkok.

Når du besøger den thailandske hovedstad, Bangkok, skal du unde dig selv en tur på Chatuchak Weekend Market, der har åbent lørdag og søndag som et klassisk marked. Gå på jagt hos de mere end 15.000 stande og køb gaver til hele familien.

Du kan købe alt fra udskæringer i træ, tørklæder i alskens farver, der er sko og tøj i lange baner, tasker eller sågar dyr. Markedet er inddelt i tematiske sektioner, men kan stadig være lidt svær at finde rundt i. Så finder du noget, du bare ikke kan undvære, kan det måske være en god idé at købe det med det samme – måske du ikke kan finde tilbage igen.

Efter sigende er markedet faktisk et af verdens største, og én ting er sikkert – det kan hurtigt tage hele dagen at finde de bedste tilbud og de helt rigtige ting med så mange boder. Husk en velfortjent pause undervejs, hvor du f.eks. kan sætte tænderne i nogle af de snacks, der sælges på markedet.

Tianshan Tea City, Shanghai

Te, te og atter te. Tianshan Tea City er et mekka for alt, hvad der handler om den varme drik. Teen kommer fra hele Kina, og det er en god idé at købe lidt te med hjem, som du kan nyde en kold aften i det danske.

I Tianshan Tea City kan du bl.a. opleve kunsten i at lave den ultimative kop te, se te-kunstværker, smage på udsøgt te og lære, hvordan de bedste teblade genkendes. Markedet, der har åbent hver dag, har 150 boder og forhandler flere tusinde tevarianter.

Når du går ind i én af de 150 boder, ender det nok hurtigt med, at du får den ene smagsprøve efter den anden – og mon ikke du finder en favorit. Prøv f.eks. Oolong-te, der er en sort te, fermenteret te, der siges at være den første kinesiske te, eller blomsterte, der folder sig ud og ligner en blomst, når der kommer kogende vand på bladene.

Central Market, Phnom Penh

Overbliksbillede over Central Market i Phnom Penh i Vietnam

I hjertet af Phnom Penh i Cambodia ligger markedet, Central Market, der på khmer går under navnet Phsar Thmei, der betyder nyt marked. Bygningen, der huser markedet, er gul og opført i art deco-stil under den franske kolonisering af landet.

Markedet har en stor kuppel i midten, og derfra går fire vinger ud med boder fra den ene ende til den anden. Her kan du købe alt fra mad, blomster, tørklæder, sølvtøj, tøj til smykker, kufferter og elektronik. Men husk at have det gode prutte om prisen-humør i top, for stedet er kendt for at tage lidt for høje priser.

Markedet har åbent fra tidlig morgen til først på aftenen, og hvis du ikke er til souvenirindkøb, er det også en oplevelse i sig selv at gå rundt på markedet og suge alle indtrykkene til sig.

Toyosu Fish Market, Tokyo

Det gamle fiskemarked, Tsukiji Fish Market, der bl.a. var kendt for tunauktioner, er i efteråret 2018 blevet genåbnet som Toyosu Fish Market. Markedet er hjem for mere end 600 sælgere og er verdens største med et areal på over 40 hektar.

Du kan smage forskellige, lækre retter fra de omkring 40 madboder, men et af de store trækplastre er tunauktionen, der foregår mellem 5.30 og 6.30 om morgenen. De flest boder åbner først omkring kl. 7, og du kan få en lækker bid fisk til morgenmad. Hvis du ønsker at besøge markedet, skal du være opmærksom på, at de har lukket på helligdage, søndage og ofte også om onsdagen.

Gulvet i det nye fiskemarked er hvidt på nær i tunauktionsområdet, hvor gulvet er grønt. Årsagen til dette er, at tunfiskens kvalitet bestemmes efter fiskens røde kød. Den grønne gulvfarve gør, at den røde farve træder frem, og køberne kan derfor bedre fastslå produktets kvalitet og pris.

NB: Det er en god idé at booke plads, hvis du vil sikre gode pladser til tunauktionen.

Ubud Art Market, Ubud

Souvenirs på Ubud Arts Market på Bali

Hvis du er til kunsthåndværk i metermål, er markedet i Ubud på Bali måske noget for dig.

Markedet, der lokalt kaldes Pasar Seni Ubud, har åbent hver dag fra morgen til sen eftermiddag, og markedet ligger i centrum af byen.

Du kan købe alt fra fine, vævede tasker, smukke kurve i mange størrelser og former og tøj i alle afskygninger og farver. Hvis du er til malerier og skulpturer eller trænger til en lille snack, kan du også finde det på Ubuds Art Market. Der er faktisk ikke det, dette marked ikke har – og så er det mest håndlavet af lokale fra området.

Det er bedst at besøge markedet om morgenen, både fordi balinesere er af den overbevisning, at hvis salget er godt om morgenen, så betyder det godt salg hele dagen – og det gør, at du kan få en god pris. Denne overbevisning kaldes pegarus dagangan af balineserne.

Ben Thanh Market, Ho Chi Minh City

Ben Thanh Market om aftenen i Ho Chi Minh City i Vietnam.

I distrikt 1 i centrum af Ho Chi Minh City i Vietnam finder du Ben Thanh Market. Du kan næsten ikke undgå at se den store, firkantede bygning, der er et af byens ældste vartegn, når du nærmer dig stedet.

Bygningen huser et utal af gange, hvor du kan købe alskens souvenirs og lokalt håndværk, og er så enorm, at du nærmest kan føle, at du er faret vildt. Men bare rolig – hvis du har brug for hjælp til at finde ud, skal den nok være der.

Om aftenen popper den ene madbod efter den anden op uden for bygningen, og du kan smage på alt fra Hanoi-retten Bun Cha til Bánh xèo, der er rispandekager fra Mekong Deltaet. Markedet byder på nogle skønne oplevelser i en meget autentisk atmosfære – 60-70 % af gæsterne er nemlig vietnameserne selv.

Hongqiao Pearl Market, Beijing

Trækplastret på Hongqiao Pearl Market er – som navnet antyder – de imponerende og smukke perler. Den ene ferskvandsperlekæde efter den anden ligger på rad og række, og det er svært ikke at blive forelsket i de skinnende vidundere. Perlerne kommer også i mange forskellige størrelser, blødheder og farver, og priserne går fra få kroner til flere tusinde.

Markedet byder også på en lang række andre fund, og du kan f.eks. købe ure, silketørklæder eller tøj med hjem. Markedet har også en fiskeafdeling, hvor du kan købe alt fra rejer til søøre.

Når du har oplevet perlemarkedet, så husk at gør dig selv den tjeneste at gå forbi tredje etage og nyd udsigten udover Himlens Tempel, der ligger ved siden af. Det er prikken over i’et til en fantastisk oplevelse.

Luang Prabang Night Market, Luang Prabang

Nightmarket i Luang Prabang i Laos

En ting du ikke må gå glip af, hvis du er i Luang Prabang i Laos, er byens natmarked.

Fra kl. 17 til omkring kl. 22 bliver gaden lukket for køretøjer, og de små boder med kunsthåndværk som keramik, tæpper, lamper, silketørklæder og meget, meget mere popper op på Sisavangvong-gaden.

Byens kerne er ikke så stor, så det er praktisk talt nærmest umuligt at undgå markedet, hvis du er på en aftenspadseretur i byen. Men du vil ikke fortryde det, for her er så mange fine og traditionelle håndværk, der kan blive nogle dejlige minder om din rejse, når du kommer hjem.

Bliver du sulten mellem de mange indkøb, kan du stoppe for en snack undervejs eller besøge Natmadmarkedet, der ligger i udkanten af markedet, og få et mættende måltid.

De flydende markeder, Bangkok

Billede fra de flydende markeder i Bangkok i Thailand.

Når du er i Bangkok, er det næsten et must at besøge et af de flydende markeder. Forestil dig, at båd efter båd kommer flydende fyldt med alt fra ananas og en god portion curry til souvenirs. Og nå ja – du flyder også selv.

Mens du slapper af i benene, kan du læne dig tilbage og opleve den unikke kultur omkring de flydende markeder, købe nogle minder med hjem og få en særpræget og fascinerende oplevelse.

Der er mange forskellige flydende markeder omkring Bangkok, og selvom de ligger uden for byen, er de helt klart turen værd. Den utraditionelle markedsform er meget anderledes end de traditionelle og vil være en af de oplevelser, du særligt kan huske, når du kommer hjem.

Der er en masse gode oplevelser i vente på de asiatiske markeder. De er et fantastisk indblik i den kultur, du besøger, og giver dig med garanti nogle gode gaver med hjem til familien eller souvenirs til dig selv.

Hvis du er i tvivl om, hvilket asiatisk land du skal besøge, er du meget velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter, der sidder klar til at hjælpe dig af sted på den bedste rejse.