TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerLøveklippen i Sri Lanka

Løveklippen i Sri Lanka

25.06.2019
Vis alle indlæg

Sigiriya

Midt i Sri Lankas grønne jungle skyder en majestætisk klippe op.

Den berømte Løveklippe, Sigiriya.

Den unikke klippe er en eventyrlig oplevelse, der vil tage pusten fra dig – på mere end en måde.

Hvad er Løveklippen?

Løvepoter

Tæt på Dambulla ligger Sri Lankas vartegn – den 200 meter høje Løveklippe, som også kaldes Sigiriya. Pga. stedets skønhed kaldes Løveklippen for ”et af verdens 8 vidundere” af de lokale.

Klippen har fået sit navn efter to enorme løvefødder – der er udhugget i sten – ved indgangen til kongepaladset på vejen mod toppen. Navnet Sigiriya kommer nemlig af ordet Sihagri, der betyder løveklippe.

Oprindeligt var der hugget en hel løve ud i sten, hvor man skulle gennem løvens mund for at komme hen til trappen, der tog besøgende til toppen af Løveklippen. I dag er det kun løvefødderne, der er tilbage.

Trappen er intet mindre end 1.200 trappetrin lang. Men der er storslåede oplevelser i vente hele vejen fra bunden til toppen af Løveklippen.

For foden af Løveklippen

Water gardens 2

For foden af Løveklippen kan du opleve Asiens ældste haver, som blev anlagt af Kong Kashyapa for mere end 1.500 år siden med vandløb og komplekse vandsystemer.

Den første have, du oplever, er Water Gardens, der består af geometriske haver med rindende vand, fontæner, dæmninger, vandpumper og damme, hvor der vokser akvatiske blomster. Det utrolige vandsystem er omgivet af smukke, tropiske træer og blomster. Og virker stadig den dag i dag.

Efter Water Gardens udforsker du Boulder Gardens, som står i stærk kontrast til Water Gardens symmetri, fordi der ligger enorme kampesten tilfældigt spredt udover haven.

I Boulder Gardens er der bygget stier, som tager dig forbi de massive kampesten og ruiner fra munkenes tid ved Løveklippen.

Efter at have udforsket de smukke haver, kommer du til Løveklippens indgang med de to enorme løvefødder, og turen går nu opad.

På vejen mod toppen

Fresko

På vej til Løveklippens top er der mange fascinerende oplevelser.

Halvvejs oppe ad Løveklippen kommer du til 18 farverige og velbevarede freskoer, som er malet på klippens vestlige side. Malerierne forestiller mystiske, smilende kvinder, som bærer blomster og er halvt afklædt. Man mener, at freskoerne forestiller kongens koner og konkubiner.

Oprindeligt har der været omkring 500 freskoer hele vejen rundt om Løveklippen, men de fleste er desværre gået til eller blevet ødelagt.

Tæt ved freskoerne ligger Mirror Wall, som engang blev pudset så blank, at kongen kunne spejle sig i væggen.

Du kan desværre ikke spejle dig i den røde mur i dag, men i stedet kan du se ca. 1.800 forskellige kommentarer, digte, bandeord og meget andet, som besøgende har skriblet ind i væggen mellem år 600 og 1.400.

I dag giver graffitien et vigtigt indblik i, hvordan samfundet i Sri Lanka har været.

På toppen af Løveklippen

Sigiriya top

Efter ca. 45 minutters vandring når du klippens øverste plateau.

På toppen af Løveklippen udforsker du historiske ruiner af det ældgamle fort, der blev bygget for over 1.500 år siden samt fantastiske haver, terrasser og vandbassiner, der er bygget i flere niveauer i Kong Kashyapas tid.

Når du udforsker området, får du en fantastisk panoramaudsigt udover Sri Lankas grønne jungle og bjerge, der omgiver klippen. På en klar dag kan du se helt til Dambulla, som er omkring 19 kilometer væk.

Løveklippen er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, fordi ruinerne fra fortet samt de anlagte haver omkring er noget af den ældste og bedst bevarede byplanlægning i Asien.

Sri Lanka er et utroligt spændende land med masser af fantastiske attraktioner.

Løveklippen er et must see på din rejse til Sri Lanka.

Hvis du har spørgsmål om Sigiriya eller vores rejser til Sri Lanka, er du meget velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende