• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden

Rejser til Sri Lanka

Få steder i verden byder på så mange fantastiske oplevelser på så lille et areal som Sri Lanka.

På en rejse til Sri Lanka venter der dig smukke ruiner, farverig kultur og endeløse, smukke badestrande.

Se alle vores rejser til Sri Lanka herunder.

Hvis du har spørgsmål, så ring til vores rejsekonsulenter på 70 505 505.

Sri Lanka Sri Lanka

Rejser til Sri Lanka

Få steder i verden byder på så mange fantastiske oplevelser på så lille et areal som Sri Lanka.

På en rejse til Sri Lanka venter der dig smukke ruiner, farverig kultur og endeløse, smukke badestrande.

Se alle vores rejser til Sri Lanka herunder.

Hvis du har spørgsmål, så ring til vores rejsekonsulenter på 70 505 505.

Hvorfor skal du rejse til Sri Lanka?

Der er ikke mange steder i verden, hvor du får så mange fantastiske oplevelser samlet på et sted, som du gør i Sri Lanka.

På denne tropiske ø i det Indiske Ocean i Sydasien finder du fantastiske ruinbyer & interessant historie, fængende religion & farverig kultur, smuk natur & vilde dyr, endeløse badestrande, samt en venlig og smilende lokalbefolkning, der byder oprigtigt velkommen i deres smukke land.

Sri Lanka er i sandhed en up-and-coming feriedestination, der har noget at byde på for alle aldre.

Vores rundrejser i Sri Lanka

Herunder kan du læse mere om udvalgte højdepunkter, som du kan opleve på én eller flere af vores rundrejser i Sri Lanka.

Sigiriya

Sigiriya, eller Løveklippen, er på UNESCOs verdensarvsliste og er det mest besøgte historiske sted i Sri Lanka.

Sigiriya er en 200 meter høj, dramatisk klippe, der hæver sig over de flade, skovklædte landskaber. Klippen er kendt for sine ruiner på toppen, der kan spores tilbage til 477 f.Kr.

Legenderne fortæller, at Kong Kasyapa flyttede hovedstaden (som dengang var Anuradhapura) til Sigiriya, hvor han grundlagde et palads på toppen af bjerget. Senere omdannedes paladset til et buddhistisk kloster, der eksisterede frem til det 14. århundrede.

I dag er Sigiriya blandt de flottest beliggende ruiner i verden, med en forrygende udsigt ud over det centrale Sri Lanka.

På vej mod toppen ad de mere end 1000 trin, vil du opleve velbevarede vægmalerier af smukke kvinder, der efter sigende skulle være Kasyapas koner og konkubiner. Før du kan komme helt til toppen, skal du passere de mægtige løvepoter, resterne af en kolossal løvestatue, der også har lagt navn til klippen.

Kandy

Kandy er Sri Lankas kulturelle hovedstad, kendt som byen, der bibeholdte sin frihed længe efter at resten af landet var kommet under portugisisk og hollandsk kolonistyre. I dag er byen på UNESCOs verdensarvsliste, og her kan du opleve unikke traditioner og kultur, gennem musik, dans og arkitektur.

Kandy ligger smukt placeret ved den kunstige sø af samme navn, omgivet af bjerge og teplantager. Sri Lanka er verdens 4. største te-producent, og i Kandy kan du få et spændende indblik i fremstillingsprocessen på Giramama tefabrik- og plantage, hvor noget af verdens bedste te dyrkes.

I byen finder du desuden nogle af Sri Lankas største religiøse helligdomme, herunder Tandens Tempel.

Tandens Tempel, Dalada Maligawa, beskytter Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske levn, Buddhas ene hjørnetand, der siges at være blevet smuglet til Sri Lanka i en prinsesses hår.

Safari i Sri Lanka

På trods af sin noget lille størrelse, så byder Sri Lanka på et fantastisk dyreliv i de gudesmukke nationalparker.

Safari i Yala Nationalpark

Flere af vores rejser tager dig med på safari i Yala Nationalpark, der er én af Sri Lankas ældste nationalparker.

I Parken bor der 44 forskellige arter af pattedyr og 215 forskellige fuglearter, og parken er bl.a. kendt for sine elefanter, hjorte, krokodiller og aber.

Derudover er Yala et af de bedste steder i Sri Lanka at opleve leoparder og nationalparken skulle efter sigende have en af verdens største koncentrationer af det smukke dyr.

Safari i Minneriya Nationalpark

Minneriya Nationalpark er et af de bedste steder i Sri Lanka at opleve vilde elefanter.

Fra maj-september (den tørre sæson) kan du opleve ”the Elephant Gathering”, hvor elefanterne kommer langvejs fra for at få vand i nationalparkens store sø. I nogle perioder samles flere hundrede elefanter her.

Foruden elefanter kan du opleve krokodiller, aber, hjorte, fugle såvel som en sjælden bjørn eller leopard.

Bemærk at safari i Minneriya Nationalpark er en tilkøbstur.

Badeferie i Sri Lanka

Med en kystlinje på 1.340 km og et utal af fantastiske strande er Sri Lanka et fantastisk sted at afslutte sin rundrejse med en badeferie.

Udvalgte ture kan afsluttes med badeferie. Læs mere om de forskellige badeferiebyer herunder.

Passikudah

Passikudah er en lille by på Sri Lankas østkyst.

Her finder du en af verdens længste badevenlige strande, hvor vandet er så lavt, at du kan gå mere end 1 km ud i havet. Bugten er desuden beskyttet af et rev, der gør det til et af øens sikreste steder at bade. Derudover er Passikudah også et godt sted at snorkle.

Hikkaduwa

Feriebyen Hikkaduwa ligger i den sydvestlige del af Sri Lanka.

Hikkaduwa en af Sri Lankas første feriebyer, og her er der masser af restauranter og souvenirbutikker. Hvis du er til snorkling ligger der desuden et stort koralrev ud for Hikkaduwa, hvor der er masser af flotte fisk og skildpadder.

Negombo

Negombo ligger på Sri Lankas vestkyst.

Det er en af Sri Lankas mest berømte badebyer, kendt for sin brede og gyldne sandstrande samt den hyggelige feriestemning.

Mirissa

Den lille ferieby Mirissa ligger på Sri Lankas sydkyst.

Det er en hyggelig ferieby med en fantastisk strand, der er omgivet af palmer.

Mirissa er kendt for at være et af de bedste steder at tage på hvalsafari, hvor du kan opleve delfiner og op til 26 forskellige typer af hvaler, herunder kaskelothvaler og blåhvaler.

Andre højdepunkter på Sri Lanka:

Sri Lanka byder på et utal af spændende oplevelser, og det er også værd at nævne følgende:

 • I Sri Lanka finder du nogle af de prægtigste ruinbyer i Asien. Den største er Anuradhapura, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Anuradhapura var Sri Lankas første hovedstad, og efter sigende den længst-eksisterende hovedstad i verden, der i dag er kendt for sine ruiner fra det antikke Sri Lanka. Det er også i Anuradhapura, at du kan besøge verdens ældste levende træ, Sri Maha Bodiya, som Buddha mediterede under, da han nåede Nirvana.
 • Adam’s Peak, Sri Pada er et helligt bjerg for buddhister, hinduer, kristne og muslimer. På toppen af bjerget kan du finde et fodspor, og selvom der er uenighed om, hvem fodsporet tilhører, så er alle enige om at bjerget er helligt.
  I perioden december-maj bestiger du bjerget i mørke for at opleve den magiske solopgang fra toppen af bjerget.
 • Horton Plains Nationalpark ligger i Sri Lankas centrale højland i 2.100-2.300 meters højde. Her kan du opleve ”World’s End”, et af Sri Lankas bedste udsigtspunkter. Her ender parken brat, og du kan kigge direkte ned i afgrunden, mere end 1.000 meter nede. Det er fantastisk at opleve den larmende stilhed, mens du kigger ud på de smukke, skovklædte bjerge.
 • Det er en stor oplevelse at rejse med tog i Sri Lanka. Kom tæt på lokalbefolkningen mens toget tager dig igennem det frodige højland, hvor du vil opleve grønne bjerge, søvnige landsbyer, vandfald og folk der arbejder i de smukke teplantager, der er så karakteristiske for øen.

Kombiner med Maldiverne

Afslut udvalgte rejser til Sri Lanka med Maldiverne.

Maldiverne ligger ca. 1,5 timers flyvning fra Sri Lanka, og det er derfor oplagt at afslutte en begivenhedsrig rundrejse i Sri Lanka med en rejse til Maldiverne.

I Maldiverne kan du:

 • Opleve total afslapning på det lækre, 4-stjernede Summer Island Resort – et barfodsparadis, hvor du er omgivet af de hvide sandstrande, svajende palmer og helt klart, krystalblåt vand. Vælger du ”Sri Lanka med børn” bor du i stedet på det børnevenlige Bandos Island Resort & Spa.
 • Udforske livet under vand. Maldiverne er velsignet med det smukkeste koralrev, der byder på spændende tropiske fisk, der bare venter på at blive udforsket.
 • Nyde lækker mad på en af resortets restauranter og lounges, mens du nyder den smukke udsigt ud over vandet.

Få mere at vide

Du kan læse mere om de enkelte rejser ved at trykke på ”Læs mere” længere oppe på siden. På vores tur-sider får du mere information om turens højdepunkter, priser, dagsprogram og meget mere.

Hvis du vil vide mere omkring det praktiske ved at rejse til Sri Lanka, f.eks. om visum, vaccinationer og lignende, så kan du tage et kig på vores side med praktisk information om Sri Lanka.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål til Sri Lanka, bestilling af rejsen eller måske til nogle af vores andre destinationer i Øst- eller Sydøstasien, så er du meget velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.

Asiatours.dk – Eventyrlige rundrejser!

Vejret i Sri Lanka måned for måned

Sri Lanka har tropisk klima med skiftende tørtid og regntid afhængig af om man er på øens vest og sydvestlige del eller øens nord og østlige del. Ved hele øens kyster ligger temperaturen mellem 25 til 35 grader året rundt, mens temperaturerne i højlandet og i bjergene dog ligger lidt lavere mellem 15 til 20 grader. Især om aftenen og natten kan du få brug for en lun trøje. Desuden kan du have brug for lunt tøj på morgensafariture.

Det er på hele Sri Lanka usædvanligt at regntiden består af flere dages regnvejr. Lige modsat opstår der i stedet heftige regnskyl året rundt, men hvor vejret typisk efterfølgende er rigtigt skønt – luften er renset og helt klart.

Sri Lankas vest og sydvestlige del:
Tørtiden er fra ca. december til april i den sydvestlige del af Sri Lanka, mens Yala monsunen der blæser fra ca. maj til august bringer regn, og derved også regntiden med sig til denne del af øen.

Byer i dette område: Hikkaduwa, Mirissa, Galle, Yala og Kataragama i syd og sydvest samt Negombo og Colombo på vestkysten.

Sri Lankas nord og østlige del:
Maha monsunen bringer regntiden til den nordlige og østlige del af Sri Lanka fra ca. oktober til januar, mens tørtiden foregår fra ca. maj til september. På trods af dette er den nordlige og østlige del et forholdsvis tørt område med kun omkring 1000 mm regn årligt.

Byer i dette område: Jaffna og Passikudah på nord og østkysten.

Højlandet og bjergene på Sri Lanka:
Den mest behagelige gennemsnitstemperatur i højlandet finder du fra januar til maj, mens der falder mest regn fra april til januar. Den vådeste måned for området er oktober, så denne bør du undgå, hvis du ikke er stor fan af regn.

Byer i dette område: Nuwara Eliya, Ella, Haputale, Kandy, Sigiriya og Anuradhapura.

Se et udvalg af billeder
Billeder
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Hvordan gør du?
Sådan bestiller du på Asiatours.dk

Find din drømmerejse

På alle vores rejser kan du udforske dagsprogrammet og drømme dig væk i billeder og videoer. Du kan læse mere om overnatning, kombinationsmuligheder, alt det praktiske – og se priser og afrejsedatoer for de næste 18 måneder.

Har du spørgsmål og ønsker?

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål, høre om dine ønsker og give dig ærlig og kompetent rådgivning baseret på vores mangeårige erfaring med rejseoplevelser i Asien.

Indhent et uforpligtende tilbud

Du modtager et detaljerigt tilbud på rejsen som du kan gemme, printe eller dele med dine rejsefæller. Såfremt du beslutter dig for at bestille rejsen, kan du nemt gøre dette direkte fra tilbuddet.

Kontakt rejsekonsulent Trine Kjær

Skriv til:
info@asiatours.dk

Ring til:
70 505 505

Åbningstider:
Hverdage fra kl. 9 - 16

Hvorfor rejse med Asiatours?
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af asiatiske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Asiatours.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.