• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden

Rejser til Kina

En rejse til Kina byder på enestående historiske byer & kulturskatte, fascinerende natur & dyreliv og utallige UNESCO-beskyttede seværdigheder.

I Riget i Midten møder du en af verdens mest spændende rejsedestinationer.

Se alle vores rejser til Kina herunder.

Hvis du har spørgsmål , så kontakt vores rejsekonsulenter på 70 505 505.

Kina Kina

Rejser til Kina

En rejse til Kina byder på enestående historiske byer & kulturskatte, fascinerende natur & dyreliv og utallige UNESCO-beskyttede seværdigheder.

I Riget i Midten møder du en af verdens mest spændende rejsedestinationer.

Se alle vores rejser til Kina herunder.

Hvis du har spørgsmål , så kontakt vores rejsekonsulenter på 70 505 505.

Hvorfor skal du rejse til Kina?

Kina er et kæmpemæssigt land, og de enkelte provinser kan næsten minde om mindre lande i landet med egne hovedstæder og historie.

Ligesom Kinas geografi synes Kinas mange seværdigheder uendelige. Med en historie der går mere end 6000 år tilbage i tiden bugner Kina af historiske byer og kulturskatte fra skiftende dynastier og civilisationer, en smuk natur og et fascinerende dyreliv, samt et halvt hundrede forskellige UNESCO-beskyttede seværdigheder.

I Kina får du i sandhed en af verdens mest spændende rejsedestinationer.

Vores rundrejser i Kina

På vores rundrejser får du stor indblik i Kinas kultur, natur og historie og du kommer til at opleve nogle af Kinas mange UNESCO-sites.

Herunder kan du læse mere om udvalgte højdepunkter, som du kan opleve på vores rejser.

Beijing

Beijing er Kinas hovedstad og repræsenterer det moderne Kina samtidig med at du her finder utallige smukke og interessante historiske seværdigheder, der vidner om Kinas utrolige fortid.

I Beijing kan du eksempelvis opleve:

Den Himmelske Fredsplads og Den forbudte by

Den Himmelske Fredsplads (Tiananmen) er en stor plads i hjertet Beijing, og er måske især kendt for de store demonstrationer, der fandt sted i 1989. I dag er oplevelserne på pladsen dog mindre dramatiske.

Pladsen siges at være så stor, at den let kan rumme 1. mio. mennesker. Hver morgen og aften samles folk for at se nedtagningen af det kinesiske flag. Pladsen tilbyder forskellige seværdigheder, f.eks. kan du besøge Mao Zedongs mausoleum, hvor du kan se Maos balsamerede lig.

Overfor den Himmelske Fredsplads ligger det kejserlige palads, eller Den Forbudte By.

Paladset er et vidnesbyrd om Ming- og Qing-dynastiets storhed, hvor dynastiernes kejsere regerede Riget i Midten fra dette enestående monument i næsten 500 år, fra år 1420-1911, hvor det sidste dynasti fald.

Paladset var til for kejseren, hans familie og hans embedsfolk, og der ventede en straf med døden for de, der forsøgte at komme ind. Deraf fik paladset sit tilnavn ”Den Forbudte By”.

”Den Forbudte By” er Kinas bedst bevarede og smukkeste palads. Der siges at være 9.999 værelser. Antallet var nøje udvalgt, nemlig ét mindre end i Himlen, da man var bange for, at guderne ville straffe landet, hvis kejseren prøvede at overgå dem i pragt.

Indgangen er i dag prydet med Formand Maos kontrafej, og paladset i sig selv er i dag et stort museum, hvor du kan opleve de kejserlige bygninger, tronsale og gårdhaver.

Den Kinesiske Mur

Nord for Beijing, spredt over en strækning fra Det Gule Hav i øst, over bjergrygge til den endeløse Gobi-ørken i vest ligger den Kinesisk Mur.

Muren, der egentlig består af flere mure, er et enestående vidunder, der anses for at en af de mest imponerende arkitektoniske bedrifter i verdenshistorien, og siden 1987 har muren været en del af UNESCOs verdensarv.

Da Kinas første Kejser, Qin Shi Huang, forenede Kina i år 221 f. Kr. under Qin-dynastiet, blev tidligere dele af muren samlet for at skabe et sammenhængende forsvarssystem mod invasioner fra de mongolske stammer, eller barbarerne, i nord. Bebyggelserne fortsatte gennem mange århundrede og flere dynastier, og under Ming-dynastiet (1368-1644) blev muren som vi kender den i dag opført.

I dag ligger store dele af muren i ruiner, men der er brugt meget tid og kræfter på restaurering af udvalgte sektioner.

Mutianyu er en af de bedst-bevarede sektioner. Her kan du se muren sno sig på toppen af bjergryggen. Lige meget, om du går eller tager kabelbanen bliver du belønnet med en fantastisk udsigt fra toppen.

Beijings parker

Beijing byder på nogle smukke parker og rekreationsområder midt i storbyens trafik og travlhed.

I den østlige del af Beijing ligger Himlens Tempel Park. Her drog kejseren til to gange om året med sit enorme følge, bl.a. for at ofre til himlen for en god høst i Himlens Tempel. En dårlig høst kunne nemlig betyde dynastiets fald.

Vest for den forbudte by ligger Beihai Park, som er en af de bedst bevarede af kejsernes mange haver. På toppen af en høj står den smukke hvide pagode, der er et symbol på parken. Beihai sø optager desuden en stor del af parken.

Nord for den Forbudte By ligger den kejserlige Jingshan Park. Her finder du Kulhøjen, der er en menneskeskabt bakke, hvorfra den kejserlige hær kunne holde udkig efter fjender fra nord. Højen er Beijings højeste punkt, og når vejret er klart får du en fremragende udsigt over den Forbudte By.

Beijings parker er uden tvivl et besøg værd. Her kan du opleve de lokale lave Tai chi, synge, danse og spille mahjong. Du får her et indblik i hverdagen for især byens ældre generation.

Andre oplevelser i Beijing:

Beijing byder op massevis af oplevelser, der snildt kan holde dig beskæftiget i mange, mange dage. På vores rejser kan du også opleve følgende højdepunkter.

 • Lidt uden for Beijing ligger det UNESCO-beskyttede Sommerpalads, en kejserlig park ved Kunming-søen. Qing-dynastiets hof brugte en stor del af året her. Her kan du opleve de smukke templer, haver og broer, og selvfølgelig søen, som du kan gå på, når den om vinteren er frosset til is.
 • Kør med Rickshaw gennem byens hutonger og oplev byen fra sin mere traditionelle side. En Hutong er en gammel bydel med smalle gader og gyder. Selvom mange hutonger er forsvundet i de senere år, så er nogle renoveret og blevet til trendy handelsgader, f.eks. Nanluoguxian, der er fyldt med caféer, barer og små butikker med tøj og kunsthåndværk.
 • Beijing byder på utallige kulinariske oplevelser. Prøv f.eks. den lokale specialitet Pekingand. Den saftige and udskæres ved bordet og spises med små pandekager, forårsløg og en lækker sauce.

Xian

Xian er hovedstad i Shaanxi-provinsen, en spændende by i den centrale del af Kina. Byen var hovedstad i Kina fra ca. år 1000 f. Kr. til ca. år 900 e. Kr., og igen da den første kejser samlede landet under Qin-dynastiet i år 221 f. kr. Derudover var byen i mange år den østlige endestation for Silkevejen, en vigtig handelsrute, hvilket har præget udviklingen i byen.

Xian bugner af historiske pagoder og museer i verdensklasse, der fortæller om byens lange historie.

Du kan eksempelvis opleve bymuren, der stammer fra Ming-dynastiet, bygget i år 1370, men følger den oprindelige mur fra Tang-dynastiet (År 618-907). Selve muren, der omkranser Xians bymidte, er 12 meter høj og 14 km lang, og er sammen med byens centrale trommetårn ikoniske for Xian. Det er muligt at cykle turen rundt på muren.

Besøg også Vildgåspagoden, der stammer fra Tang-dynastiet; Xians store moské, der er en smuk blanding af kinesisk og islamisk arkitektur, og basaren, hvor du kan købe alt fra små terrakotta-krigere til T-shirts og meget andet.

Terrakotta-krigerne

De UNESCO-beskyttede Terrakottakrigere er Xians største attraktion såvel som en af de mest berømte arkæologiske fund i verden.

I 1974 gjorde en lokal bonde et enestående fund, da han var i gang med at grave en brønd. Under jorden fandt han fragmenter af, hvad der skulle vise sig at være en enorm hær af mandsstore lerfigurer.

Terrakottahæren består af tusindvis af mandsstore soldater, der er opstillet i kampposition, og hundredvis af kampvogne og heste. Man mener, at Kinas første kejser lod denne hær opføre for at beskytte sin grav. En af de enestående ting ved disse lerfigurer er, at hver eneste figur er unik, og deres tøj og redskaber giver en fantastisk indsigt i livet for mere end 2000 år siden.

Krigerne er i dag blevet restaureret og står, hvor de oprindelig blev fundet. Over krigerne er der bygget tre kæmpe haller, hvorfra du kan se krigerne på tæt hold. Derudover er der lavet et museum, der huser nogle af de smukke og unikke artefakter, som også blev fundet i gravmælet, herunder f.eks. bronze-, guld- og sølvskatte.

Shanghai

Shanghai er med sine mere end 24 millioner indbyggere Kinas mest befolkede by . Her kan du både opleve det moderne Kina med høje skyskrabere, blinkende neonlys og den brede havnepromenade, det traditionelle Kina med gamle bygninger og bydele og alt det midt imellem.

Det moderne Kina kan du bl.a. opleve ved Shanghais havnefront, The Bund, en ca. halvanden kilometer lang promenade, hvor du kan se Shanghais imponerende skyline på den anden side af floden i Pudong-distriktet. Her ligger bl.a. en af Shanghais mest ikoniske bygninger, det 468 meter høje fjernsynstårn, Oriental Pearl Tower.

Det traditionelle finder du bl.a. i det gamle, kinesiske kvarter Shanghai Old Street, hvor traditionelle huse fra Ming- og Qingdynastiet præger bybilledet. Her kan du opleve det oprindelige Shanghai, f.eks. ved det berømte tehus Chun Feng De Yi, der stammer fra Qing-dynastiet.

I Den Franske Koncession finder du en lille bid af Europa i en af Shanghais hyggeligste bydele. Her kan du bruge nogle timer på at udforske labyrinter af gader med huse i gammel, fransk stil og besøge nogle af de mange, lækre caféer og restauranter.

Chengdu

Chengdu er hovedstaden i Sichuan-provinsen, som ligger i den sydvestlige del af Kina. Her finder du nogle af Kinas bedst bevarede hemmeligheder i form af fantastiske højdepunkter, herunder UNESCO-beskyttet natur og dyreliv.

Derudover er Sichuan-provinsen også kendt for sin velsmagende madretter og er ved at blive en sand gastronomidestination .

Chengdu Giant Panda Base

Kina er kendt for sit arbejde med at redde pandaerne fra udryddelse. Chengdu Panda Base, som ligger ca. 10 kilometer nord for byen Chengdu, er optaget på UNESCOs verdensarvsliste grundet det store arbejde de gør her for at bevare den truede bjørneart .

Pandaerne var engang spredt over Kina, Myanmar og det nordlige Vietnam, men findes i dag kun i 3 kinesiske provinser. Det siges at 70 % af Kinas omtrent 1.800 pandaer lever i Sichuan-provinsen.

Centeret agerer både naturpark og forskningscenter, og området er bl.a. dækket af bambus, som er pandaernes eneste fødekilde.

I Giant Panda Base lever både kæmpepandaen og den røde panda. Det charmerende dyr opleves bedst om morgenen, hvor de skal fodres og er mest aktive.

Duijiangyan

Det 2.200 år gamle vandingssystem i Dujiangyan i Sichuan er verdens ældste vandingssystemer uden dæmning. Systemet blev lavet for at kontrollere vandstanden i floderne fra bjergene til sletterne omkring Chengdu. Det er en ingeniørmæssig bedrift, der har fået stor betydning for udviklingen af vandingssystemer i hele Kina. Vandingssystemet blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i år 2000.

Andre højdepunkter i Kina

Foruden ovenstående, kan du på vores rejser også opleve:

 • Verdens største stenbuddha på bjerget Leshan syd for Chengdu. Buddhaen, der er på UNESCOs verdensarvsliste, blev udhugget mellem år 713 og 803 og tog altså totalt 90 år at færdiggøre. Buddhaen er udhugget i klippen og måler 71 meter i højden, 28 meter over skuldrene og hans storetæer er 8,5 meter lange. Den kæmpe Buddha kan ses fra mange kilometers afstand og er i sandhed et imponerende syn, både langt fra og tæt på.
 • Yangshuo er et malerisk naturområde i den sydlige del af Kina. Her finder du et imponerende landskab med grønklædte kalkstensbjerge, der spejler sig i Li-floden og kaster skygger på de omkringliggende marker. Oplev naturens skønhed på en cykeltur rundt blandt de mange kalkstensbjerge.
 • Longmen Grottoes består af mere end 2.300 huler og nicher , som er hugget ud af kalkstensklipperne i Luoyang. Grotterne er nogle af de flotteste og mest imponerende eksempler på buddhistisk grottekunst i Kina. I de mange grotter og nicher på klippesiderne finder mere end 100.000 buddhafigurer, bodhisattvaer og lotusblomster udskåret i sten. Disse figurer er mere end tusind år gamle og blev lavet mellem det 5. og det 8. århundrede under Wei- og Tang-dynastierne.

Har du spørgsmål om Kina?

Kina byder som sagt på utallige oplevelser, som du kan bruge mange år på at udforske.

Du kan også få mere praktisk information omkring at rejse i Kina på vores side ”Praktisk information om Kina”. Her kan du læse mere om klimaet i Kina, visum om meget andet.

Hvis du har spørgsmål om Kina eller vores andre destinationer i Østen, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at sende dig på dit livs rejse.

Asiatours.dk – Eventyrlige rundrejser!

Vejret i Kina måned for måned

Kina er et af verdens største lande, og derfor er der store forskelle på klimaet alt efter hvor i landet du befinder dig Det nordlige Kina ligger i det tempererede klimabælte, mens der længere mod syd i landet er såvel subtropisk som tropisk klima.

Overordnet set har Kina fire årstider ligesom i Danmark:

 • Forår: marts til maj
 • Sommer: juni til august
 • Efterår: september til oktober
 • Vinter: november til februar

De enkelte årstider kan dog forskyde sig lidt, alt efter hvilket område der er tale om.

Beijing:
Beijing ligger i det tempererede klimabælte.

Vinteren er kold og tør, mens sommeren er våd og varm. I foråret og efteråret er der meget lidt regn og milde temperaturer. Den koldeste måned er januar, mens de mest regnfulde måneder er juli og august.

Vejrstatistik for Beijing: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp.  2 4 11 20 26 30 31 30 26 19 10 3
Gennemsnitlig min. temp.  -9 -7 -1 7 13 18 22 20 14 7 0 -7
Nedbør mm  3 6 9 26 29 71 176 182 49 19 6 2

Xi’an:
Xi’an ligger i det tempererede klimabælte.

Ligesom i Beijing er vinteren kold og tør og til tider med tåge, mens sommeren byder på rigtig varmt og vådt vejr. Forår og efterår er forholdsvis tørre, og de mest regnfulde måneder er i slutningen af sommeren/starten af efteråret.

Vejrstatistik for Xi’an: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 5 8 13 21 26 30 31 30 25 20 12 6
Gennemsnitlig min. temp. -4 -2 3 9 14 19 21 20 16 10 3 -3
Nedbør mm 10 10 40 40 70 60 100 70 110 60 20 10

Shanghai:
Shanghai ligger i det subtropiske klimabælte.

Vinteren her er tør og kold, men lidt mildere end i eksempelvis Beijing. Selvom nattemperaturen ofte falder til under frysepunktet, sner det dog sjældent. Sommeren byder meget varme temperaturer, der nogle gange rammer 40 grader. Derudover er sommermånederne præget af kraftige regnbyger. Til gengæld byder foråret og efteråret generelt på tørt vejr med behagelige temperaturer. Du skal dog være opmærksom på at temperaturerne kan skifte hurtigt i efteråret.

Vejrstatistik for Shanghai: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 8 9 13 19 24 27 32 32 27 22 17 11
Gennemsnitlig min. temp. 0 2 5 11 16 20 25 25 20 15 9 2
Nedbør mm 39 59 81 102 115 152 128 133 156 61 51 35

Chengdu:
Chengdu (Sichuan-provinsen i det sydvestlige Kina) ligger i det subtrobiske klimabælte.

Her er klimaet mildt, og temperaturen i de koldeste måneder er stadig forholdsvis behagelig.

Vejret er varmest og vådest i sommermånederne, især i juli og august, og det kan blive ret lummert. Vinteren bliver til gengæld ikke helt så kold som andre steder, men vejret kan være præget af tåge og høj luftfugtighed, der kan få det til at føles koldere. Foråret starter mildt ud, men bliver løbende varmere, og ligeledes starter efteråret varmt ud men bliver løbende mildere. For både forår og efterår gælder det, at vejret er foranderligt, og at varme dage hurtigt kan erstattes af køligere dage – og omvendt.

Vejrstatistik for Chengdu: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 10 11 15 21 26 28 29 29 25 21 16 11
Gennemsnitlig min. temp. 3 5 8 12 17 21 22 22 18 15 10 4
Nedbør mm 10 20 20 50 100 110 200 190 130 40 20 10

Yangshuo:
Yangshou (Guanxi-provinsen – én af Kinas mest sydlige provinser) ligger i det subtropiske klima.

Generelt er Yangshuo lidt varmere end Shanghai, men får dog langt mere regn. Vintermånederne er årets tørreste, og her er også milde temperaturer, mens der om sommeren og store dele af foråret opleves megen regn. Efteråret er forholdsvis varmt og får lidt mere regn end vintermånederne.

Vejrstatistik for Yangshuo: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 11 14 17 23 28 30 33 33 31 27 21 15
Gennemsnitlig min. temp. 4 8 11 16 20 23 24 24 21 17 11 6
Nedbør mm 53 81 114 224 312 293 200 186 83 85 69 44
Se et udvalg af billeder
Billeder
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Hvordan gør du?
Sådan bestiller du på Asiatours.dk

Find din drømmerejse

På alle vores rejser kan du udforske dagsprogrammet og drømme dig væk i billeder og videoer. Du kan læse mere om overnatning, kombinationsmuligheder, alt det praktiske – og se priser og afrejsedatoer for de næste 18 måneder.

Har du spørgsmål og ønsker?

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål, høre om dine ønsker og give dig ærlig og kompetent rådgivning baseret på vores mangeårige erfaring med rejseoplevelser i Asien.

Indhent et uforpligtende tilbud

Du modtager et detaljerigt tilbud på rejsen som du kan gemme, printe eller dele med dine rejsefæller. Såfremt du beslutter dig for at bestille rejsen, kan du nemt gøre dette direkte fra tilbuddet.

Kontakt rejsekonsulent Trine Kjær

Skriv til:
info@asiatours.dk

Ring til:
70 505 505

Åbningstider:
Hverdage fra kl. 9 - 16

Hvorfor rejse med Asiatours?
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af asiatiske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Asiatours.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.