Tlf. 70 505 505 | Snak med en Asien-specialist
Man - Fre 9 - 16
Menu
HomeRejser til ØstenKina

Rejser til Kina

En rejse til Kina byder på enestående historiske byer & kulturskatte, fascinerende natur & dyreliv og utallige UNESCO-beskyttede seværdigheder.

I Riget i Midten møder du en af verdens mest spændende rejsedestinationer.

Hvis du har spørgsmål om vores rejser til Kina, så kontakt vores rejsekonsulenter på 70 505 505.

Populære rundrejser: Kina

Hvorfor skal du rejse til Kina?

Kina er et kæmpemæssigt land, og de enkelte provinser kan næsten minde om mindre lande i landet med egne hovedstæder og historie.

Ligesom Kinas geografi synes Kinas mange seværdigheder uendelige. Med en historie der går mere end 6000 år tilbage i tiden bugner Kina af historiske byer og kulturskatte fra skiftende dynastier og civilisationer, en smuk natur og et fascinerende dyreliv, samt et halvt hundrede forskellige UNESCO-beskyttede seværdigheder.

I Kina får du i sandhed en af verdens mest spændende rejsedestinationer.

Vores rundrejser i Kina

På vores rundrejser får du stor indblik i Kinas kultur, natur og historie og du kommer til at opleve nogle af Kinas mange UNESCO-sites.

Herunder kan du læse mere om udvalgte højdepunkter, som du kan opleve på vores rejser.

Beijing

Beijing er Kinas hovedstad og repræsenterer det moderne Kina samtidig med at du her finder utallige smukke og interessante historiske seværdigheder, der vidner om Kinas utrolige fortid.

I Beijing kan du eksempelvis opleve:

Den Himmelske Fredsplads og Den forbudte by

Den Himmelske Freds Plads (Tiananmen) er en stor plads i hjertet Beijing, og er måske især kendt for de store demonstrationer, der fandt sted i 1989. I dag er oplevelserne på pladsen dog mindre dramatiske.

Pladsen siges at være så stor, at den let kan rumme 1. mio. mennesker. Hver morgen og aften samles folk for at se nedtagningen af det kinesiske flag. Pladsen tilbyder forskellige seværdigheder, f.eks. kan du besøge Mao Zedongs mausoleum, hvor du kan se Maos balsamerede lig.

Overfor den Himmelske Fredsplads ligger det kejserlige palads, eller Den Forbudte By.

Paladset er et vidnesbyrd om Ming- og Qing-dynastiets storhed, hvor dynastiernes kejsere regerede Riget i Midten fra dette enestående monument i næsten 500 år, fra år 1420-1911, hvor det sidste dynasti fald.

Paladset var til for kejseren, hans familie og hans embedsfolk, og der ventede en straf med døden for de, der forsøgte at komme ind. Deraf fik paladset sit tilnavn ”Den Forbudte By”.

”Den Forbudte By” er Kinas bedst bevarede og smukkeste palads. Der siges at være 9.999 værelser. Antallet var nøje udvalgt, nemlig ét mindre end i Himlen, da man var bange for, at guderne ville straffe landet, hvis kejseren prøvede at overgå dem i pragt.

Indgangen er i dag prydet med Formand Maos kontrafej, og paladset i sig selv er i dag et stort museum, hvor du kan opleve de kejserlige bygninger, tronsale og gårdhaver.

Den Kinesiske Mur

Nord for Beijing, spredt over en strækning fra Det Gule Hav i øst, over bjergrygge til den endeløse Gobi-ørken i vest ligger den Kinesisk Mur.

Muren, der egentlig består af flere mure, er et enestående vidunder, der anses for at en af de mest imponerende arkitektoniske bedrifter i verdenshistorien, og siden 1987 har muren været en del af UNESCOs verdensarv.

Da Kinas første Kejser, Qin Shi Huang, forenede Kina i år 221 f. Kr. under Qin-dynastiet, blev tidligere dele af muren samlet for at skabe et sammenhængende forsvarssystem mod invasioner fra de mongolske stammer, eller barbarerne, i nord. Bebyggelserne fortsatte gennem mange århundrede og flere dynastier, og under Ming-dynastiet (1368-1644) blev muren som vi kender den i dag opført.

I dag ligger store dele af muren i ruiner, men der er brugt meget tid og kræfter på restaurering af udvalgte sektioner. Med Asiatours.dk kan muren besøges på to forskellige steder, alt efter hvilken rejse du vælger.

Mutianyu er en af de bedst-bevarede sektioner. Her kan du se muren sno sig på toppen af bjergryggen. Lige meget, om du går eller tager kabelbanen bliver du belønnet med en fantastisk udsigt fra toppen.

Du kan også besøge muren ved Juyongguan, som var et af de vigtige pas, der blev vogtet af kejserens garde. Passet er beliggende mellem to bjerge og herfra får du en smuk udsigt af muren der snor sig i de omkringliggende bjergområder.

Beijings parker

Beijing byder på nogle smukke parker og rekreationsområder midt i storbyens trafik og travlhed.

I den østlige del af Beijing ligger Himlens Tempel Park. Her drog kejseren til to gange om året med sit enorme følge, bl.a. for at ofre til himlen for en god høst i Himlens Tempel. En dårlig høst kunne nemlig betyde dynastiets fald.

Vest for den forbudte by ligger Beihai Park, som er en af de bedst bevarede af kejsernes mange haver. På toppen af en høj står den smukke hvide pagode, der er et symbol på parken. Beihai sø optager desuden en stor del af parken.

Nord for den Forbudte By ligger den kejserlige Jingshan Park. Her finder du Kulhøjen, der er en menneskeskabt bakke, hvorfra den kejserlige hær kunne holde udkig efter fjender fra nord. Højen er Beijings højeste punkt, og når vejret er klart får du en fremragende udsigt over den Forbudte By.

Beijings parker er uden tvivl et besøg værd. Her kan du opleve de lokale lave Tai chi, synge, danse og spille mahjong. Du får her et indblik i hverdagen for især byens ældre generation.

Andre oplevelser i Beijing:

Beijing byder op massevis af oplevelser, der snildt kan holde dig beskæftiget i mange, mange dage. På vores rejser kan du også opleve følgende højdepunkter.

 • Lidt uden for Beijing ligger det UNESCO-beskyttede Sommerpalads, en kejserlig park ved Kunming-søen. Qing-dynastiets hof brugte en stor del af året her. Her kan du opleve de smukke templer, haver og broer, og selvfølgelig søen, som du kan gå på, når den om vinteren er frosset til is.
 • Kør med Rickshaw gennem byens hutonger og oplev byen fra sin mere traditionelle side. En Hutong er en gammel bydel med smalle gader og gyder. Selvom mange hutonger er forsvundet i de senere år, så er nogle renoveret og blevet til trendy handelsgader, f.eks. Nanluoguxian, der er fyldt med caféer, barer og små butikker med tøj og kunsthåndværk.
 • Beijing byder på utallige kulinariske oplevelser. Prøv f.eks. den lokale specialitet Pekingand. Den saftige and udskæres ved bordet og spises med små pandekager, forårsløg og en lækker sauce.

Xian

Xian er hovedstad i Shaanxi-provinsen, en spændende by i den centrale del af Kina. Byen var hovedstad i Kina fra ca. år 1000 f. Kr. til ca. år 900 e. Kr., og igen da den første kejser samlede landet under Qin-dynastiet i år 221 f. kr. Derudover var byen i mange år den østlige endestation for Silkevejen, en vigtig handelsrute, hvilket har præget udviklingen i byen.

Xian bugner af historiske pagoder og museer i verdensklasse, der fortæller om byens lange historie.

Du kan eksempelvis opleve bymuren, der stammer fra Ming-dynastiet, bygget i år 1370, men følger den oprindelige mur fra Tang-dynastiet (År 618-907). Selve muren, der omkranser Xians bymidte, er 12 meter høj og 14 km lang, og er sammen med byens centrale trommetårn ikoniske for Xian. Det er muligt at cykle turen rundt på muren.

Besøg også Vildgåspagoden, der stammer fra Tang-dynastiet; Xians store moské, der er en smuk blanding af kinesisk og islamisk arkitektur, og basaren, hvor du kan købe alt fra små terrakotta-krigere til T-shirts og meget andet.

Terrakotta-krigerne

De UNESCO-beskyttede Terrakottakrigere er Xians største attraktion såvel som en af de mest berømte arkæologiske fund i verden.

I 1974 gjorde en lokal bonde et enestående fund, da han var i gang med at grave en brønd. Under jorden viste der sig nemlig at stå en enorm hær af mandsstore lerfigurer.

Terrakottahæren består af tusindvis af mandsstore soldater, der er opstillet i kampposition, og hundredvis af kampvogne og heste. Man mener, at Kinas første kejser lod denne hær opføre for at beskytte sin grav. En af de enestående ting ved disse lerfigurer er, at hver eneste figur er unik, og deres tøj og redskaber giver en fantastisk indsigt i livet for mere end 2000 år siden.

Krigerne er i dag blevet restaureret og står, hvor de oprindelig blev fundet. Over krigerne er der bygget to kæmpe haller, hvorfra du kan se krigerne på tæt hold. Derudover er der lavet et museum, der huser nogle af de smukke og unikke artefakter, som også blev fundet i gravmælet, herunder f.eks. bronze-, guld- og sølvskatte.

Sichuan-provinsen

Sichuan-provinsen ligger i den sydvestlige del af Kina og er en af Kinas bedst bevarede hemmeligheder. Her finder du nogle fantastiske højdepunkter, herunder UNESCO-beskyttet natur og dyreliv.

Leshan

Syd for Chengdu på bjerget Leshan finder du verdens største stenbuddha, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Buddhaen blev udhugget mellem år 713 og 803 og altså totalt tog 90 år at færdiggøre.

Buddhaen er udhugget i klippen og måler 71 meter i højden, 28 meter over skuldrene og hans storetæer er 8,5 meter lange. Den kæmpe Buddha kan se fra mange kilometers afstand og er i sandhed et imponerende syn, både langt fra og tæt på.

Emeishan

Sydvest for Chengdu, hovedstaden i provinsen, kan du besøge bjerget Emeishan, der er et af Kinas fire hellige buddhistiske bjerge. Navnet ”Éméi” betyder smukke øjenbryn op refererer til de to toppe på bjerget, og ”shan” betyder bjerg”.

Bjerget er 3.099 meter højt, på UNESCOs verdensarvsliste og regnes for at være Kinas smukkeste bjerg. Svævebaner og stejle trapper tager dig rundt mellem buddhistiske templer og på toppen kan du være heldig at kunne kigge over skydækket, der ligger lavere end bjergtoppen.

Giant Panda Base

Kina er kendt for sit arbejde med at redde pandaerne fra udryddelse. Der findes i alt fire centre, der tilsammen er optaget på UNESCOS verdensarvsliste.

10 km nord for Chengdu ligger Giant Panda Base, der et af de fire centre. Centeret agerer både naturpark og forskningscenter, og området er bl.a. dækket bambus, som er pandaernes eneste fødekilde.

I Giant Panda Base lever både kæmpepandaen og den røde panda. Det charmerende dyr opleves bedst om morgenen, hvor de skal fodres og er mest aktive.

Andre højdepunkter i Kina

Foruden ovenstående, kan du på vores rejser også opleve:

 • Shanghai, Kinas største by, hvor du kan opleve det moderne Kina. Gå en tur i neonlysets skær på handelsgaden Nanjing Lu, oplev futuristiske skyskrabere i bydelen Pudong, eller gå en tur på promenaden, the Bund, hvor du kan opleve de historiske handelshuse.
 • Shaolin-klosteret, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Klosteret ligger 60 km fra Luoyang i Henan-provinsen i den Centrale del af Kina i et naturskønt område omgivet af smukke bjerge. I klosterets storhedstid boede der flere tusinde munke her, og klosteret blev især verdenskendt for den kinesiske kampsport, der kom som modvægt til den stillesiddende meditation for munkene.
  I dag er klosteret omgivet af kampsports-skoler, der underviser i Qigong, Tai Chi og Gongfu.
 • Det 2.200 år gamle vandingssystem i Dujiangyan i Sichuan, som er verdens ældste vandingssystem uden dæmning. Systemet blev lavet for at kontrollere vandstanden i floderne fra bjergene til sletterne omkring Chengdu. Det er en ingeniørmæssig bedrift, der har fået stor betydning for udviklingen af vandingssystemer i hele Kina. Vandingssystemet blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i år 2000.

Har du spørgsmål om Kina?

Kina byder som sagt på utallige oplevelser, som du kan bruge mange år på at udforske.

Du kan også få mere praktisk information omkring at rejse i Kina på vores side ”Praktisk information om Kina”. Her kan du læse mere om klimaet i Kina, visum om meget andet.

Hvis du har spørgsmål om Kina eller vores andre destinationer i Østen, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at sende dig på dit livs rejse.

Asiatours.dk – Eventyrlige rundrejser!

Hvorfor vælge os?
 • Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
70 505 505
info@asiatours.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af asiatiske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.